20170325 Zuidenveld oldtimers concours

25 maart 2017
Nieuw onderdeel bij Zuidenveld: Oldtimers Concours
Het kan bogen op een traditie van meer dan 100 jaar, het van oorsprong agrarische Zuidenveldevenement. Maar in 2017 voegt het dorp Sleen daar een aantal nieuwe elementen aan toe, met een knipoog naar het verleden. Met een Oldtimers Concours op zondag 9 juli, de laatste dag van het drie daags evenement kunnen de deelnemende rivaliserende dorpen extra punten verwerven voor de Zuidenveldcompetitie.
 
Elk van de acht kernen die bij de Zuidenveldtraditie horen (Sleen, Dalen, Zweeloo, Schoonebeek, Emmen, Oosterhesselen, Odoorn en Coevorden) vaardigen twee oldtimers af, compleet met chauffeur en eventueel bijrijder. Ook die zijn belangrijk: want met kleding die aangepast is aan de tijd van de auto zijn extra punten te verdienen: het gaat hier om het totaalbeeld, ‘het schoonste geheel’.
 
Schoonste geheel
De jury bestaat uit doorgewinterde auto-experts en een tweetal burgemeesters. Presentator is Marc
Klaver, autojournalist van weekblad AutoWeek. Egbert Laagland van Laagland Taxaties, en Hermann
Egges hij is de man achter de bekende website oldtimer evenementen,  Burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden en Dick Appeldoorn (voormalig burgemeester van Sleen)  beide mannen zijn oldtimer liefhebber zij maken de jury compleet. 

Andere oldtimers ook welkom
Behalve de inbreng van de genoemde dorpen, zijn ook andere oldtimers van harte welkom bij het concours. Eisen: de auto moet tenminste 25 jaar oud zijn en in ‘showstaat’ verkeren. En is jouw auto jonger dan 25 maar ouder dan 15 jaar? Dan is daar een speciale rubriek voor: ‘youngtimers’.
"Alle auto’s komen op de brink te staan en de 16 exemplaren van de dorpen komen om beurten op het podium voor een toelichting. Net zoals de allermooiste oldtimers van de privé-eigenaren. Een mooi spektakel”, voorspelt Henk Steenbergen namens de werkgroep Oldtimers Concours.

Inschrijving
Inschrijven kan tot 1 juni via  http://www.omgevingsatelier.net/zuidenveld.html
De inschrijfkosten bedragen  voor alleen de Oldtimers € 10,-- per auto.
   
 
Terug

705602 bezoekers (1162742 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress