Nieuws

    Agenda 2017
  

 29 mei Start Zwem4daagse
     
 17 juni Rommelmarkt O.B.S. De Vlinderhof
     
    Vergeet niet de volgende site te bezoeken: allesopglasvezel


 23 mei 2017
SLEEN4LIVE organiseert de ROPARUN door Sleen
Zondag 4 juni, eerste Pinksterdag, komt de ROPARUN weer door Sleen, de organisatie Sleen4Live organiseert dit grandioze spektakel in een groot gedeelte van Sleen.
De commissie voor het ZUIDENVELD OLDTIMER CONCOURS gaat ook een bescheiden rol spelen.
Tijdens de RUN zullen allerlei activiteiten plaatsvinden, waaronder een "kleintje Oldtimer concours"; hiervoor kunt u zich aanmelden via henksteenbergen47@hotmail.com, dit "kleintje concours" vindt plaats bij molen De Hoop in Sleen. U moet deze dag dan om 10.00 uur aanwezig zijn.
Oldtimers uit Sleen en omgeving dus ook Erm, Noord-Sleen, Diphoorn, ’t Haantje en Schoonoord zijn hier welkom.
Deze dag worden twee mooie oldtimers uitgezocht door een jury en zij gaan mee doen aan de competitie van het ZUIDENVELD FESTIVAL.
Deze twee oldtimers worden dan tijdens het festival weer beoordeeld door een deskundige jury en de punten hiervoor worden meegenomen in de competitie. Alle oldtimers die 4 juni mee doen en niet worden gekozen, mogen op de dag van het grote OLDTIMER CONCOURS op 9 juli gratis meedoen bij de overige oldtimers.
U wordt dan verwacht tussen 8.30 en 10.00 uur, maar u moet zich wel even inschrijven via: 
http://www.omgevingsatelier.net/zuidenveld.html
 23 mei 2017
Fotowedstrijd "Kijk omhoog! De gevels van Coevorden"
Word winnaar van onze fotowedstrijd en exposeer in het Stedelijk Museum Coevorden! De opening van onze huidige tentoonstelling was tevens het startsein voor de fotowedstrijd ‘Kijk omhoog! De gevels van Coevorden’. Het museum heeft voor de tentoonstelling 10 panden geselecteerd om een breed scala aan architectuur te laten zien. Dit zijn het Kasteel, Friesestraat 9, de Nederlands Hervormde Kerk, het voormalige Weeshuis, het Arsenaal, Villa Marie, de Sint Willibrorduskerk, de voormalige Vakschool voor Meisjes, villa de Ellinghof en het kantoorgebouw van het Waterschap Velt & Vecht (tegenwoordig Waterschap Vechtstromen).
Maar wat vind je zelf het mooiste pand van Coevorden? Maak hier een foto van (minimaal 300 dpi) en stuur deze samen op met een korte motivatie van maximaal 250 woorden, waarom dit pand zo waardevol voor Coevorden is. Op zaterdag 22 juli om 14.00 uur volgt de bekendmaking van de winnaar. Deze mag zijn of haar foto exposeren in het museum tot afloop van de tentoonstelling. De tentoonstelling ‘Gevels van Coevorden: 10 bouwwerken door de eeuwen heen’ loopt tot en met 10 september 2017. De winnaar wordt gekozen door een samengestelde jury die mee gewerkt heeft aan de totstandkoming van de tentoonstelling.
U kunt uw foto, motivatie en persoonlijke gegevens o.v.v. ‘Fotowedstrijd 2017’ voor 30 juni e-mailen naar: info@museumcoevorden.nl
 
 
 22 mei 2017
Handbaltrainer gezocht
Handbalvereniging Exito zoekt een trainer voor de C jeugd. Dat zijn op dit moment 10 spelers die op maandag van 17.00 tot 18.00 uur en op vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur trainen in de sporthal Sleen Broekveld. Belangstelling? Neem contact op via de mail: exito@handbal.nl

 21 mei 2017
Carbage Run
Wim Mulder, Olf en Jan Westerhof en Wiebe Pietersma doen dit jaar mee aan de 9e editie van de Carbage Run. De start van deze editie is op 3 juli in Meppen(Dld) en eindigt op 7 juli in Vilnius(Litouwen). De reis gaat via Duitsland, Estland, Letland naar Litouwen. De auto mag slechts € 500,- kosten, maar moet wel zo origineel mogelijk "opgepimpt" zijn. Onderweg zijn er verschillende opdrachten waarmee punten kunnen worden verzameld. Degene met de meeste punten wint en er wordt tevens een prijs voor de meest originele auto uitgereikt. Daar hebben deze mannen wel oren naar dus menig vrij uurtje wordt gestoken in het opvrolijken van hun "carbagerunbarrel".   
   
 
 
 19 mei 2017
Steek energie in de buurt
                                 
 
 17 mei 2017
De boog
Een aantal fanatieke handige dorpsgenoten is sinds een paar weken actief met het bouwen van de boog voor Het Zuidenveld. Om tot uitvoering te komen is er eerst een creatief ontwerp gemaakt wat nu volgens plan wordt uitgevoerd. Het thema dit jaar is vrij. Wat in ieder geval duidelijk zichtbaar is bij het bouwen van deze boog en de wagen is dat samenwerken ons dorp verbindt!             
  
 


 13 mei 2017
Excursie Netwerkcafé
De organisatoren van het Netwerkcafé gaan de eerstvolgende bijeenkomst op excursie. De gebruikelijke locatie, theatercafé de Deel, wordt verruild voor een buitenlocatie. Carin Roelands, Gerard de Haan, Astrid Wemmenhove en Géke Mennink nodigen kleinere ondernemers uit Sleen en omstreken hiervoor uit.
Alle kleinere ondernemers uit Erm, Sleen, Noord Sleen en Diphoorn worden uitgenodigd om deel te nemen aan een bedrijfsbezoek aan de binnenkort te openen Mooie Mijt en Galerie tien in Sleen. De opening is ergens in juli, maar de deelnemers van het Netwerkcafé krijgen een preview. Niet alles zal af zijn, maar een groot deel wel en het ontvangen van een groep is geen probleem. Agnes Hoekman doet de ontvangst en zal vertellen over de Mooie Mijt en Galerie tien, gevolgd door een rondleiding. 

Het bedrijfsbezoek vindt plaats op donderdag 1 juni a.s. De inloop is vanaf 19.45 uur bij de Mooie Mijt, Groningerweg 10  in Sleen. De avond begint om 20.00 uur en wordt afgesloten om ongeveer 21:30 uur met een borrel.

Van de deelnemers wordt een financiële bijdrage gevraagd, namelijk 9 euro per persoon. Contant geld is niet noodzakelijk, vanaf de volgende sessie kan je ook pinnen bij het Netwerkcafé.

Ben je erbij? Laat het weten via netwerkcafesleen@gmail.com of meld je aan via Facebook, als je lid bent van de groep Netwerkcafé Sleen. Ben je nog geen lid? Dan kan je een lidmaatschapsverzoek sturen.   

 
 11 mei 2017
Kunstenaars in de dop!
Onder begeleiding van Marion Mencke zaten deze kunstenaars in de dop vanmiddag geconcentreerd te werken aan hun kunstwerk van de molen, heerlijk in het zonnetje! Het project bestaat uit 3 delen; een vergezicht, de molen van dichtbij en vervolgens nog een detail van de molen uitgewerkt. Vanmiddag zat de groep met volle aandacht de eerste schets te maken!
  
 10 mei 2017
Bloembollen op de Brink
De tuinclub Gemengd Boeket van de Vrouwen van Nu heeft in oktober bloembollen gepoot op de Brink, na overleg met Dorpsbelangen en de gemeente. De bloembollen zijn geschonken door Jantje en Henk Brouwer. Afgelopen zaterdag hebben 3 dames met hun mannen er nog honderden bollen bijgeplaatst! Zo ontstaat er in het voorjaar een 'mini Keukenhof' op de Brink, wat hier een mooie aanblik zal geven!
    
  


 
 9 mei 2017
Zwemvierdaagse Noord-Sleen start op 29 mei!
Van 29 mei tot en met 2 juni kun je in het Bosbad Noord-Sleen meedoen aan de Zwem4daagse. Iedere avond van 18:00 tot 19:00 uur kun je baantjes zwemmen en daarna wordt er ook iedere avond een leuke activiteit georganiseerd.     
Tijdens de zwemvierdaagse, die vijf dagen duurt, zwem je minimaal vier van de vijf avonden 250 meter (10 banen) of 500 meter (20 banen). Daarnaast zijn er leuke spellen voor de kinderen, zoals schatduiken en luchtbeddenrace. Op vrijdag wordt er afgesloten met de welbekende estafette.   

Meedoen aan de Zwem4daagse kost 7,50 euro. Je kunt je vooraf opgeven bij het personeel van het zwembad, of dat doen tijdens de eerste avond van de Zwem4daagse.
            
 7 mei2017
Kaarten feestavond en muziekgala Zuidenveldfestival in de verkoop
De geweldige feestavond op zaterdagavond 8 juli met optreden van de fantastische coverband Saints ’n Sinners en DJ Peter Hermans van Gigant FM gaat er voor zorgen dat de feesttent aan de Boelkenweg op de grondvesten trilt. De kaarten hiervoor zijn (vanaf maandag 8 mei) in de voorverkoop tegen betaling van €15 bij Albert Heijn Kortwijk aan de Bannerschultestraat 7 in Sleen. Op de zaterdagavond kosten de kaarten aan de kassa €17,50.
Zuidenveldmuziekgala
Evenals 8 jaar geleden wordt het Zuidenveld in Sleen een paar weken vantevoren weer aangekondigd met een spetterend promenade muziekconcert van artiesten uit de Zuidenveldkern Sleen. Een groot orkest en combo spelen de sterren van de hemel en begeleiden de solisten en het grote koor dat bestaat uit enthousiaste zangers en zangeressen. De afterparty die avond komt voor rekening van MuSlie.
Dit Zuidenveldmuziekgala vindt plaats op zaterdag 17 juni om 20.00 uur in de manege aan de Zetelveenweg in Sleen. De kaarten daarvoor zijn ook in de voorverkoop voor €10 bij Albert Heijn Kortwijk. Op de avond zelf kosten de kaarten €12,50.
Alle reden om de kaarten voor deze twee fantastische muziekavonden al vroeg te kopen. Meer informatie over het Zuidenveldfestival is te vinden via www.sleen.nu/zuidenveld.
 4 mei 2017
Route optocht Zuidenveldfestival aangepast
Tijdens de informatie-avond op 19 april jl. kwamen vanuit de zaal de nodige bedenkingen bij de route van de optocht op vrijdag 7 juli zoals die in eerste instantie was uitgezet. Meer van het dorp zou bij de optocht betrokken moeten zijn en de praalwagens zouden bepaalde bochten niet goed kunnen nemen.
Het Plaatselijk Comité heeft besloten de route van de optocht aan te passen en uit te breiden. De optocht gaat niet alleen door het oude gedeelte van Sleen. Ook door bepaalde straten buiten de kern van Sleen zal de bonte stoet van wagens de toeschouwers langs de kant versteld doen staan.
Op de website www.sleen.nu/zuidenveld is de nieuwe route van de optocht terug te vinden.
 
Voorronde bridgetoernooi voor Zuidenveldcompetitie
Tijdens het Zuidenveldfestival van 6 tot en met 9 juli in Sleen is de Zuidenveldcompetitie tussen de acht Zuidenveldkernen in een nieuw jasje gestoken. Er zijn nieuwe onderdelen bedacht. Eén daarvan is het bridgetoernooi op zaterdag 8 juli.
In deze wedstrijd mogen twee koppels, één in de A- en het andere in de B-klasse, met de andere Zuidenveldkernen uitmaken wie deze vorm van kaarten het beste onder de knie heeft. Om iedere fanatieke bridger uit de voormalige gemeente Sleen hiervoor in aanmerking te laten komen, houdt de Bridgeclub Sleen eerst een voorronde.
Deze Bridgedrive vindt plaats op woensdag 24 mei om 19.30 uur in MFC De Brink. De koppels die er wel voor voelen om hieraan mee te doen, dienen via gerttenhool@outlook.com hun namen en telefoonnummers door te geven. Vanzelfsprekend moeten deze deelnemers dus in de voormalige gemeente Sleen te wonen. De winnaar van deze drive mag Sleen dan op dit onderdeel van de Zuidenveldcompetitie vertegenwoordigen.
Degene die dit uiteindelijk niet redt, heeft op 8 juli van 13.00-17.00 natuurlijk wel de mogelijkheid om tijdens de onderlinge competitie alsnog in de prijzen te vallen.
 1 mei 2017
Zwemlessen gestart bij Bosbad Noord-Sleen
Het zwemseizoen is weer geopend. Elke dag kunnen actieve zwemmers in de ochtend recreatief baantjes zwemmen. Vandaag is de eerste zwemles gegeven door Popping Sport. Erg spannend voor de allerkleinsten die voor de eerste keer in het diepe bad mochten zwemmen. Het water is met 26 graden lekker warm.
                  
  
                          
 6 april 2017
Gezocht: Wagen- en boogbouwers Zuidenveld
Van 6 t/m 9 juli wordt het Zuidenveld in Sleen gehouden. Als dorp bouwen wij weer een wagen en boog. Hiervoor zijn wij op zoek naar dorpsgenoten die het leuk vinden om samen deze creatieve klus te klaren. Ben je nog niet uitgebouwd na alle wagens van het Volksfeest van vorig jaar of heb je juist net de smaak te pakken? Meld je dan aan bij één van de bestuursleden van Dorpsbelangen of stuur een email naar:Dorpsbelangen.noord-sleen@outlook.com

 

 30 april 2017
Ook bridgetoernooi en puzzelrit tijdens Zuidenveldfestival Sleen
Het Zuidenveldfestival van 6 tot en met 9 juli in Sleen is niet alleen maar keuringen, concoursen en feesten. Overdag staan er die dagen ook de nodige activiteiten voor jong en oud op het programma. Twee ervan zijn een bridgetoernooi en een puzzelrit. Ze maken bovendien allebei ook onderdeel uit van de nieuw opgezette competitie tussen de acht Zuidenveldkernen. Individueel kan iedereen, die hiervoor belangstelling heeft, zich echter ook aanmelden.
 
BRIDGETOERNOOI
Aan het bridgetoernooi, dat op zaterdag 8 juli van 13.00-17.00 uur in MFC De Brink plaatsvindt, kunnen maximaal veertig koppels in diverse (A, B, C en D-) klassen meedoen. Er kan tegen betaling van vijftien euro via gerttenhool@outlook.com hiervoor ingeschreven worden.
 
PUZZELRIT
De puzzelrit begint zondagmiddag 9 juli om 13.00 uur bij Restaurant De Deel aan de Menso Altingstraat in Sleen. Alle deelnemers worden in hun auto op een uitdagende wijze door het Zuidenveldgebied geleid. De route is van tevoren door enkele enthousiaste uitzetters van de puzzelrit bedacht. Om iedereen op de goede route te houden, wordt kort voor de start de routebeschrijving, een reglement en een controlekaart uitgedeeld. De routebeschrijving bestaat uit genummerde opdrachten. Tegen betaling van tien euro kunnen belangstellenden aan deze puzzelrit meedoen. Ook hiervoor kan iedereen zich via gerttenhool@outlook.com inschrijven. 
Meer informatie over deze activiteiten staat vermeld op www.sleen.nu/zuidenveld. Hier zijn tevens de inschrijfformulieren en rekeninggegevens voor zowel het bridgetoernooi als de puzzelrit te vinden.    
               
 
 27 april 2017
Noord-Sleen: liever betaalbare dan dure huizen
Dorpsbelangen Noord-Sleen pleit voor de bouw van starterswoningen in plaats van riante vrijstaande huizen. Betaalbare huizen trekken jonge gezinnen aan, wat goed is voor de leefbaarheid in het dorp.In de nabije toekomst zijn er volgens voorzitter Wilco Hilhorst van Dorpsbelangen drie locaties waar gebouwd kan worden: nu al op de plek van houthandel Bos, en nog twee plekken in het dorp die straks vrijkomen vanwege de verplaatsing van boerderijen. In totaal gaat het om een half dozijn huizen.
 
Hilhorst: ,,Vrijstaande huizen op riante kavels, terwijl wij liever zouden zien dat er ook de mogelijkheid is om betaalbare starterswoningen te bouwen. Dat is voor het dorp gunstiger, omdat jongeren en jonge gezinnen dan ook een kans krijgen om in het dorp te blijven of juist om hier te komen wonen. Goed voor de school en het verenigingsleven.’’
Volgens Hilhorst zijn er geen sociale huurwoningen meer in Noord-Sleen. ,,Die zijn in het verleden verkocht aan de zittende huurders. Terecht hoor, maar doordat er nu helemaal geen goedkopere huizen meer zijn, is het voor beginners op de woningmarkt vrijwel onmogelijk om iets in het dorp te vinden.’’
Dorpsbelangen is met Coevorden in gesprek over de kwestie. ,,De gemeente wijst erop dat de doelgroep die wij graag willen hebben juist terecht kunnen in nieuwbouwprojecten in Coevorden, Dalen en Sleen. De gemeente wil daar niet te veel aan tornen, juist ook uit vrees voor verdere vergrijzing en krimp. Maar starters uit Noord-Sleen kiezen doorgaans voor Emmen, in plaats van Coevorden. Daar zijn wij als dorp toch meer op gericht.’’
De gemeente heeft Dorpsbelangen gevraagd een inventarisatie te maken van potentiële kopers van starterswoningen. ,,We hebben een oproep gedaan’’, zegt Hilhorst. ,,Eerlijk gezegd loopt het nog niet storm, maar misschien moeten we eerst wat meer aan de weg timmeren. Wellicht biedt de combinatie met senioren, dus betaalbare woningen voor zowel jongeren als ouderen, meer mogelijkheden.’’

De gemeente Coevorden zegt inderdaad graag de behoefte in het dorp te willen weten. ,,We zijn bereid mee te denken, maar het moet ook realistisch en haalbaar zijn. We nemen de wensen van de verschillende dorpen mee in de nieuwe woonvisie, die na de zomer verschijnt’', zegt woordvoerster Alieke Wijnholds.
Op 22 mei komen de woonwensen ook aan bod tijdens jaarlijkse dorpenronde, vanaf 20.00 uur in café-restaurant Wielens.
 
Bron: DvhN
              
23 april 2017
Zuidenveld Oldtimer Festival 
Het Zuidenveldfestival in Sleen organiseert zondag 9 juli een groot oldtimer concours. De oldtimers worden beoordeeld door een deskundige jury en de mooiste mogen zich op het podium voor het oude gemeentehuis aan het publiek presenteren. De bekende Autoweek-journalist Marc Klaver zal ze op dit mooiste plekje van Drenthe met de nodige feiten en weetjes nog meer voor het voetlicht brengen. 
Deelnemers uit Sleen en omstreken die hieraan mee willen doen kunnen zich via www.omgevingsatelier.net/zuidenveld inschrijven                   
                                                                                                                                             
Dit concours maakt tevens onderdeel uit van de nieuw opgezette Zuidenveldcompetitie. Vanuit de acht Zuidenveldkernen zijn zestien mooie oldtimers aanwezig die hieraan meedoen.

Youngtimers en oude tractoren
Youngtimers en oude tractoren zijn op deze dag ook van harte welkom. Zij kunnen zich opgeven via henksteenbergen47@hotmail.com. Het liefst met een foto en een kleine omschrijving van het voertuig.  
            
 
 23 april 2017
RABO game-event Zuidenveldfestival gaat los!
Een onwijs gaaf onderdeel van het Zuidenveldfestival voor jongeren
Op zaterdag 8 juli vindt het grote Rabo game-event plaats in de feesttent van het Zuidenveldfestival in Sleen. 
Tijdens dit event spelen de beste spelers van de Zuidenveldkernen een FIFA’17 competitie op het digitale voetbalveld. Tegelijkertijd vindt het open FIFA’17 toernooi plaats voor gamers uit het Zuidenveldgebied. Ook voor toeschouwers is er de mogelijkheid om een wedstrijdje te spelen, als er PlayStations vrij zijn. Maar dat is niet alles! De tent op het Zuidenveldterrein wordt omgetoverd tot een waar gaming-paleis. Met familie of vrienden kun je dansen met de grootste muziekgame aller tijden: Just Dance. Wil je je liever onderdompelen in de virtuele wereld, ook dat behoort tot de mogelijkheden. Met de PlayStation VR kun je de toekomst van het gamen ontdekken.

Main-event: Kernencompetitie Zuidenveld
Elke kern levert 4 deelnemers (2 teams van 2 spelers) van jongeren in de leeftijd van 8 tot 18. Er strijden dus 16 teams tegen elkaar op het digitale speelveld. De teams spelen het FIFA toernooi in vier poules van vier teams. De teams worden in poules verdeeld door middel van loting, maar de teams uit dezelfde kern komen niet uit in dezelfde poule. Ieder team speelt dus drie poulewedstrijden. De poulewinnaars en de nummers 2 gaan door naar de kruisfinales. De winnaars van de kruisfinale gaan vervolgens door naar de halve finale en de finale.

Wil jij voor Sleen proberen zoveel mogelijk punten te verdienen voor de Zuidenveldbokaal, meld je dan aan via mailadres: janregtop@hotmail.com . 

Inschrijving FIFA17-Battle van het Zuidenveldfestival Sleen is geopend!
Naast de kernencompetitie wordt er ook een toernooi georganiseerd voor overige gamers. Ook hiervoor geldt een leeftijd van de deelnemers van 8 tot 18 jaar. Aan dit toernooi kunnen maximaal 64 koppels meedoen. De opzet van het toernooi is afhankelijk van het aantal deelnemers. Voor dit FIFA ’17 toernooi is inschrijving nodig, deelname is gratis. Inschrijven met je teammaat kan via onderstaande link:

http://dutchgamemasters.nl/inschrijven-zuidenveld-festival-sleen-8-juli/ 

of via de website van Dutch Game Masters. Onder het kopje "Inschrijven” vind je de inschrijfpagina van ons toernooi.

Heb je vragen of wil je meer weten, neem contact op met Jan Regtop via mailadres: janregtop@hotmail.com 
 
22 april 2017
Zuidenveldfestifal Sleen op zoek naar jonge en oudere bakkers 

                                                                   Voorronde Heel Zuidenveld Bakt op Koningsdag
 
 
Tijdens het Zuidenveldfestival van 6 tot en met 9 juli in Sleen is de Zuidenveldcompetitie tussen de acht Zuidenveldkernen in een nieuw jasje gestoken. Voor deze (voormalige) achtkamp zijn nieuwe onderdelen bedacht. Eén daarvan is de Heel Zuidenveld Bakt competitie. 
In deze wedstrijd mogen kinderen en volwassenen laten zien wie de mooiste, lekkerste, origineelste en beste cupcakes (kinderen) en taart (volwassenen) kan bakken. Er mag in tweetallen gebakken worden.
 
Beste cupcake en taart
Het spreekt voor zich dat de kern Sleen voor deze competitie de beste cupcakes en taarten bakkers naar het Zuidenveldfestival wil sturen. Om iedereen uit de voormalige gemeente Sleen hiervoor een eerlijke kans te geven, wordt er op Koningsdag een voorronde gehouden. Per tweetal moeten dan de cupcakes en taarten voor 14.00 uur in de stand van het Zuidenveld op de Brink ingeleverd zijn. Een deskundige jury, bestaande uit plaatselijke bakker Herman Schepers, zijn mede-bakker Stefan Warmolts en Gonnie van Engen, beoordelen alle binnengekomen inzendingen zo goed mogelijk en besluiten uiteindelijk wie de winnaars worden. Zij mogen Sleen dan op zondag 9 juli vertegenwoordigen tijdens de Heel Zuidenveld Bakt competitie. Men dient dus die dag wel beschikbaar te zijn om aan deze competitie deel te nemen.

Ben je niet geselecteerd, of woon je niet in de voormalige gemeente Sleen, wees dan niet getreurd. Iedereen mag vrijdag 7 juli om 9.00 uur zijn of haar cupcakes/taart alsnog inleveren om dan bij de open bakcompetitie wellicht toch nog in de prijzen te vallen. 
   
 
22 april 2017
Start repetities Zuidenveld Muziekgala
Het Zuidenveldfestival hangt in de lucht. Heel Sleen is druk met de voorbereidingen. Iedereen op eigen wijze. De één wil de tuin nog drastisch veranderen, een ander het huis schilderen, velen zijn druk met de straatversieringen, de bogen en wagens en sommigen zoeken het in de muziek. Het is dan eindelijk zover. Er kan gerepeteerd worden voor het Zuidenveld Muziekgala, een soort promsconcert waarin het hele programma van het Zuidenveldfestival wordt aangekondigd. Op zaterdag 17 juni is de manege van Sleen om 20.00 uur de plaats van handeling voor de aftrap van het eens in de acht jaar in Sleen gehouden evenement. 

Grandioos en groots optreden
De setlist is inmiddels bekend en de arrangementen zijn gemaakt. Klassiek en pop gemengd. Een grandioos en groots optreden waarbij het publiek lekker mee mag doen. Dat is het idee van een proms concert en dat gaat in Sleen ook gebeuren, evenals in 2009. Er heeft zich al een mooi aantal zangers, zangeressen en muzikanten opgegeven om mee te doen aan dit project. Maar er kunnen nog meer bij. Degene die dit ook wat lijkt en enige ervaring heeft, kan zich via richard.nieborg@hotmail.com hiervoor alsnog aanmelden. Ook gewoon een bezoek op de repetities van de koren of het orkest volstaat. Door zich van tevoren te melden bij de onderstaande personen, worden ze van nadere informatie voorzien. 

Harmonie orkest Crescendo (repetitie op vrijdagavond): Hilde Lufting - hildedijks@hotmail.com
Koor Vocation (repetitie op zondagavond): Karin Heeling - karinheeling@online.nl
Koor Pur Sang (repetitie op donderdagavond): Ria Siepel - hrsiepel@gmail.com

Repetitiedata
De repetitiedata voor het projectkoor zijn als volgt: 
Zondag 7 mei 2017          19.00 - 20.00 uur Ontmoetingskerk
Donderdag 11 mei 2017   19.00 - 20.00 uur MFC De Brink
Donderdag 18 mei 2017   19.00 - 20.00 uur MFC De Brink
Zondag 21 mei 2017        19.00 - 20.00 uur Ontmoetingskerk

De gezamenlijke repetities voor koor, orkest, solisten en band zijn voorlopig als volgt gepland: 
Vrijdag 26 mei 2017        19.30 - 22.00 uur MFC De Brink
Vrijdag 9 juni 2017          19.30 - 22.00 uurMFC De Brink (reserve)

De generale repetitie voor alle deelnemers is een dag voor het optreden:  
Vrijdag 16 juni 2017        19.30 uur Manege Sleen

Samen muziek maken en samen zingen is geweldig om te doen. Misschien tot ziens op de repetitie en anders heel graag als gast tijdens het Zuidenveld Muziekgala op zaterdag 17 juni om 20.00 uur in de manege van Sleen. 
          
 
 17 april 2017
Dorpsvisie Noord-Sleen
Sinds dit jaar heeft Noord-Sleen een dorpsvisie. Deze is tijdens de algemene ledenvergadering van Dorpsbelangen op 27 maart officieel vastgesteld door de leden. Met de dorpsvisie geven wij aan waar wij met het dorp naar toe willen over vijf jaar en wij hebben dit vertaald
naar doelen die samen de dorpsagenda vormen. Deze dorpsagenda is een leidraad voor de vereniging 'Dorpsbelangen Noord-Sleen' om de komende jaren samen met bewoners, gemeente en andere belanghebbenden aan te werken. Bent u nieuwsgierig wat er in de dorpsvisie staat, download het document dan onder het kopje Dorpsbelangen aan de linkerzijde van deze pagina. 
 
De dorpsvisie wordt op 22 mei 2017 tijdens de wijk- en dorpenronde aangeboden aan de gemeenteraad. De wijk- en dorpenronde is openbaar en wordt gehouden bij Wielens vanaf 20.00 uur.
               
                             

262736 bezoekers (460187 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress