Nieuws

    Agenda 2017
  

 21 februari Vrouwen van Nu. Jaarvergadering 20:00 uur Wielens
  3 maart Wielens 20.00 uur Bingoavond. Inschrijven bij Wielens.
 10 maart  Wielens 20.00 uur Pub Quiz. Inschrijven bij Wielens.
 11 maart
Wielens 20.00 uur, zaal open 19.00 uur. Huus van de Taol: festival Drentstalige eenakters. Informatie: Wielens 0591-361318
 18 maart Oud papier halen
 21 maart
Vrouwen van Nu. Thema: biologische melkveehouderij. )* meer informatie
 27 maart Algemene leden Vergadering Dorpsbelangen. 20:00 uur Wielens
 28 maart
Donateursvergadering Volksfeest 20:00 uur Wielens
     
    Vergeet niet de volgende site te bezoeken: allesopglasvezel


 19 februari 2017
Klaverjassen op 't Haantje
Elke vrijdagavond is er in Dorpshuis 't Haantje vanaf 20.00 uur klaverjassen.
Er is nog voldoende plek voor meer deelnemers. Misschien zijn er Noord-Sleners die een kaartje willen komen leggen; zij zijn welkom.
Contactpersoon is Jaap Kiers. 06-10711962 of via: jakiers@hetnet.nl
 19 februari 2017
Actieve avonden bij Wielens
Vrijdag 3 maart vindt er voor de 2e keer om 20.00 uur een gezellige Bingoavond plaats. Voor €10,00 worden 20 rondes gespeeld inclusief een super ronde. Bij de prijs zijn 2 consumpties inbegrepen. Inschrijven is noodzakelijk; via onze site (www.zalencentrumwielens.nl), per email (info@zalencentrumwielens.nl) of telefonisch (0591-361318).
Vrijdag 10 maart: pub quiz om 20.00 uur. Een gezellige avond met vrienden, buren of collega’s. De kandidaten beantwoorden in teamverband (maximaal 4 personen per team) vragen die door de quizmaster gesteld worden. Er zijn verschillende rondes waaronder een actualiteitenronde, geluidsronde en plaatjesronde. De vragen zijn zeer divers en hebben betrekking op: geschiedenis, aardrijkskunde, topografie, muziek, sport etc. Het gebruik van multimedia is verboden en zal leiden tot diskwalificatie. De winnars wacht een leuke prijs. Deelname bedraagt €2,50 per persoon. Opgave verplicht via onze site ( www.zalencentrumwielens.nl ), per email (info@zalencentrumwielens.nl), onze facebookpagina of telefonisch (0591-361318).
Zaterdag 11 maart: Drentstalige eenakters. Het Huus van de Taol houdt in maart 2017 wederom een Drentstalig eenakterfestival.
Na drie voorrondes in Norg, Noord-Sleen en Alteveer vindt de finale plaats in theater Ogterop in Meppel. Norg: De Brinkhof op vrijdag 3 maart, Noord-Sleen: Wielens op zaterdag 11 maart en Alteveer: De Alke op vrijdag 17 maart. De finale van dit festival wordt gehouden in theater Ogterop in Meppel op zaterdag 25 maart.
Een deskundige jury beoordeelt de stukken; de beoordeling tijdens de finale wordt door andere deskundigen gedaan. De avond begint om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. Voor meer informatie kunnen belangstellenden bellen met Zalencentrum Wielens 0591-361318.
 17 februari 2017
Iedereen kan meedenken over de uitdagingen voor het sociaal domein
Als gemeente zien we in ieder geval 20 uitdagingen voor 2020, #20voor2020. Deze uitdagingen gaan over werk, inkomen, zorg en welzijn, en het doel is uiteindelijk dat zoveel mogelijk mensen op een goede manier mee kunnen doen aan de samenleving. Daarom zijn het uitdagingen waar we mee aan de slag willen, om zo onze ambities voor het sociale domein in 2020 en daarna te realiseren. Over de uitdagingen gaan we graag in gesprek met onze inwoners, vrijwilligersorganisaties, zorginstellingen, woningbouwcorporaties maatschappelijke instanties, en nog veel meer partijen. Zien zij deze uitdagingen ook? Welke vinden zij belangrijk? En hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we de uitdagingen realiseren? Eind februari en begin maart krijgen mensen bij bijeenkomsten de kans om mee te denken over deze vragen. Online kan dit van half februari tot 10 maart.
 
Bijeenkomsten
Tijdens de bijeenkomst gaat iedereen in groepen aan de slag, eerst mag iedereen aangeven welke uitdagingen het meest belangrijk zijn of welke er nog missen. In de volgende ronde kijken we naar de belangrijkste uitdagingen die zijn gekozen. Hoe kunnen we het aanpakken? En wie kan daar iets voor doen? Een paar weken na de bijeenkomsten krijgen de aanwezigen een terugkoppeling van wat we hebben opgehaald. Daarna maken we een conceptbeleidsplan dat ter inzage komt. Daar kan iedereen dan nog op reageren.
De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en zijn op:
• Maandag 27 februari, Dalerveen, De Boerhoorn, Hoofdstraat 133
• Woensdag 1 maart, Schoonoord, Woonzorgcentrum Ellertsveld, Bonkersstraat 2
• Maandag 6 maart, Oosterhesselen, De Hesselerhof, Beatrixlaan 23A
 
Online
Wie niet bij een bijeenkomst kan zijn, kan toch van zich laten horen vanaf vandaag, 15 februari, het online formulier invullen. Daarin staan vragen over de 20 uitdagingen die we als gemeente zien. Hoe belangrijk vind je de uitdagingen? En wat mist er nog? Het invullen kan via www.coevorden.nl/meedenkenover20voor2020. Daarnaast gaan we ook op Facebook het gesprek aan door een aantal uitdagingen daar te delen in de komende weken. De gemeente is op Facebook te volgen via www.facebook.com/gemeentecoevorden.
 
Beleidsplan
In 2014 is 'De Kracht van Coevorden' vastgesteld, waarin staat hoe we denken dat het sociaal domein er in 2020 en daarna uit kan zien. Nu staan we op het punt om nieuw beleid te maken voor de komende jaren. Eerder maakten we verschillende beleidsplannen voor bijvoorbeeld maatschappelijke ondersteuning, jeugd of participatie. We denken dat we meer kunnen bereiken als we op al deze gebieden nog beter gaan samenwerken. Een inwoner die zijn baan verliest, schulden maakt en daardoor niet lekker in zijn vel zit ervaart dat als een probleem. Omdat we allemaal een stukje van het probleem oplossen, is het belangrijk om goed samen te werken. Daarom willen we één beleidsplan maken voor al deze onderwerpen.
             
 
 16 februari 2017
Hoe ga ik om met verliezen in mijn leven?
Dinsdag 28 februari geeft Marije Baudoin in de bibliotheek Sleen een lezing over de verliezen in ons leven.
Hoe ga je om met verlies van gezondheid, relatie, werk, je geliefden, door scheiding of dood, verlies van je idealen, bijvoorbeeld kinderloosheid, verlies van je vaderland etc.
Marije Baudoin is ervaringsdeskundige en sinds twintig jaar werkzaam als psychosociaal therapeute.
De lezing in de Bibliotheek aan de Westrupstraat begint om 20.00 uur. Toegang bibliotheekleden € 3,50; niet leden € 5,00 (inclusief koffie/thee). Informatie/aanmelding: info@bibliotheeksleen.nl of Tel.088 0128260
                
 
 15 februari 2017
Gemeente heeft blad opgehaald
De gemeente Coevorden heeft afgelopen week het blad van de bomen opgehaald van de officiele aangewezen plekken. Heeft u nog veel blad? Dan kunt u het ook naar de milieustraat in Zweeloo brengen. De voorwaarden hiervoor zijn dat uw inwoner bent van de gemeente, een legitimatiebewijs meeneemt en het blad niet met een vrachtwagen of tractor komt brengen, maar bijvoorbeeld in een aanhanger.
                            
10 februari 2017
Musical groep 1 tot en met 4.
De sterspelers van groep 1 tot en met 4 van basisschool 'De Vlinderhof' hebben weer een leuke uitvoering neergezet voor een volle zaal bij Wielens. Groep 1 en 2 begonnen met een act met cowboys, gevolgd door de prinsessenvoorstelling, een voorstelling door de synchroon zwemmers en vervolgens nog een wilde dieren act. Ondanks de zenuwen bij sommige spelertjes werd er een leuke voorstelling gegeven, welke beloond werd met een flink applaus en een mooie roos voor iedereen.    
 
Daarna was de beurt aan groep 3 en 4. De presentatie was in handen van Veerle en Melina, die dit keurig verzorgden. Eerst een aantal playbackacts; Guus en een aantal dieren ('Guus kom noar huus'), vervolgens een aantal voetballiefhebbers met 'Wij houden van Oranje', en vervolgens Thom, Benjamin en Milan met een zeemanslied. Sten, Quinn en Huub voerden een leuk toneelstukje op over een postbode, een boer en een Minion. Vervolgens werd iedereen nog even terug gebracht in kerstsferen door een leuk en warm kerstlied, en speelde Ymke nog even een knap stukje muziek. Na een gezamenlijk slotlied was het al weer het einde van de voorstelling. Een mooie avond verzorgd door de spelers, en natuurlijk de juffen die dit met ze ingestudeerd hebben!.

9 februari 2017
Lijstcollecte Zuidenveldfestival Sleen levert 21.000 euro op
De lijstcollecte, waarmee veel vrijwilligers de laatste week van januari en de eerste week van februari langs de deuren in Sleen en omringende dorpen zijn geweest, heeft voor de organisatie van het Zuidenveldfestival een fraai bedrag van 21.000 euro opgeleverd. Iedereen uit Sleen en omgeving heeft baat bij deze mooie opbrengst, omdat mede hierdoor van 6 tot en met 9 juli een leuk en gezellig feest kan worden gehouden. 
Met (een deel van) dit geld kunnen onder meer veel activiteiten gefinancierd worden en de inrichting van het feestterrein er mee aangekleed worden. De vergoedingen voor de bogen, praalwagens en straatversieringen kosten eveneens veel geld en dankzij de opbrengst van deze lijstcollecte kan daarmee een deel afgedragen worden. Tevens kan door het mooie bedrag dat opgehaald is, de entree voor de feestavonden laag gehouden worden. Hierdoor vloeit een deel van de opbrengst derhalve terug naar de bevolking. 
Samen met de opbrengst van de al eerder gehouden verloting is er dankzij deze lijstcollecte een stevige fundering gelegd om verder te bouwen aan een prachtig Zuidenveldfestival 2017 in Sleen.         
                

253184 bezoekers (443748 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress