Nieuws

    Agenda 2018
  

 26 januari  Pubquiz Wielens
  3
februari  Ophalen oud papier
 10 februari   DANS; spelletjesavond
 20 februari
 Vrouwen van Nu; Wielens; 20.00 uur: jaarvergadering en Trix Hoedenwinkel Emmen
 23 februari  Pubquiz Wielens
 10
maart
 Open Atelier Dagen Marion Mencke
 11 maart
 Open Atelier Dagen Marion Mencke
 23 maart  Pubquiz Wielens
 24 maart  Ophalen oud papier
     
     

  Vergeet niet de volgende site te bezoeken: allesopglasvezel


 18 januari 2018
Nieuw logo Bosbad
De voorbereidingen voor seizoen 2018 in Bosbad Noord-Sleen zijn in volle gang! Naast een grote renovatie van het bad zelf, krijgen meer dingen dit jaar een opfrisbeurt. We starten dit nieuwe seizoen namelijk met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl! Hieronder ziet u het nieuwe logo. Over een aantal weken komt ook de nieuwe website online. 
               
 
 17 januari 2018
Nieuwjaarsquiz
Op vrijdag 26 januari organiseren we de eerste quiz van dit nieuwe jaar: de nieuwjaarsquiz. Samen met bijvoorbeeld vrienden, familie of collega´s strijden om leuke prijzen in teams van maximaal 4 personen kunt u meedoen. De vragen hebben betrekking op het gebied van o.a. sport, politiek, aardrijkskunde, geschiedenis, actualiteiten, showbizz en muziek.

Deelname aan de quiz is op basis van reservering (info@zalencentrumwielens.nl) en bedraagt € 2,50 per persoon. Deze quiz begint om 20.00 uur.                   
 
 15 januari 2018
Nieuwjaarsborrel ondernemers
Het Netwerkcafé Sleen organiseert op zaterdag 20 januari een nieuwjaarsborrel voor alle ondernemers in Sleen, Diphoorn, Erm en Noord-Sleen. Wie elders een bedrijf heeft maar in een van de plaatsen woont is ook van harte welkom. Het is een informele bijeenkomst, een toost op een nieuw (ondernemers)jaar. Opgeven kan via  http://datumprikker.nl/afspraak/inschrijven/p6xytvevbjuxjkvh            

14 januari 2018
Dag van de Drentse Familiegeschiedenis
Nieuwsgierig naar het verleden van je familie? Kom naar de Dag van de Drentse familiegeschiedenis!
 
Iedereen die nieuwsgierig is naar zijn roots kan op zaterdag 27 januari 2018 terecht in het Drents Archief voor de Dag van de Drentse familiegeschiedenis. Bezoekers kunnen inspiratie op doen, krijgen tips van ervaren onderzoekers of kunnen gewoon een heel leuke dag beleven. Carolina Verhoeven kookt authentieke Drentse gerechten, taxateur Enno de Boer taxeert meegenomen familievoorwerpen en een redacteur van het bekende tv-programma Verborgen Verleden geeft een kijkje achter de schermen. Er zijn workshops, lezingen en rondleidingen rondom het thema "Van keukenkast tot kabinet", met speciale aandacht voor akten van Drentse notarissen die vanaf 27 januari online beschikbaar zijn. Natuurlijk is een bezoekje aan de schatkamers van het Drents Archief ook mogelijk!
Kijk voor het hele programma op www.drentsarchief.nl/familie 
 
Reserveren voor activiteiten is niet noodzakelijk.

11 januari 2018
Slener menu wandeling op 28 januari
Regen, kou of miezerig winterweer? In de voorgaande edities van de Slener Menu wandeling zijn al deze weersomstandigheden voorbij gekomen. Wat het dit jaar wordt? De menu-wandeling wordt voor de 13de keer gehouden en wel op zondag 28 januari 2018. De deelnemers wandelen tussen Sleen, Erm en Noord-Sleen. Na iedere etappe wordt een onderdeel van het menu geserveerd.
U verzamelt zich om 11:45 uur op de parkeerplaats bij de Albert Heijn Kortwijk in Sleen, de start van de wandeling is om 12:00 uur. 
 
Deelnemende restaurants zijn Restaurant De Deel en Happerij De Linde in Sleen, Steakhouse Route 34 in Erm en Restaurant Wielens in Noord-Sleen.
Er wordt gewandeld in vier groepen en de totale afstand is ongeveer 12 km. Op het laatste adres wordt er afgesloten met koffie of thee. De kosten voor het viergangen diner, inclusief de koffie, bedragen 27.50 euro. De drankjes tijdens de gerechten zijn voor eigen rekening en worden afgerekend bij ieder restaurant.
Opgave is uitsluitend tegen contante/pinbetaling mogelijk bij de informatiebalie van AH Supermarkt Kortwijk Sleen. De menuwandeling kent een maximum van 160 deelnemers.
Met dieetwensen kan rekening gehouden worden. Voor informatie kunt uw bellen met Restaurant Wielens, telefoonnummer 0591 361318.
 8 januari 2018
Schietwedstrijden Schuttersvereniging
Deze week vinden er schietwedstrijden plaats, georganiseerd door de schuttersvereniging van Noord-Sleen. De leden van SVS nemen het op tegen leden van andere schietverenigingen. Voor belangstellende inwoners van Noord-Sleen is er de mogelijkheid om dinsdagavond 9 januari te komen schieten (18 jaar e.o.) op de schietbaan, gevestigd in de kelder bij café-restaurant Wielens

            
 
 2 januari 2018
Oud en Nieuw
Met de laatste tradities van het jaar achter ons zijn we gestart met 2018.  Zoals gebruikelijk wordt op 31 december carbid afgeschoten door de jeugd aan de Groningerweg. De hele dag zijn ze bezig met melkbussen, ballen, water en carbid. De knallen waren in ons dorp goed te horen. Na het carbid schieten is het nagenieten voor jong en oud in café restaurant Wielens met een drankje en appelflappen.
 
                       De redactie wenst iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar.
                 

 
 
 
 
 
 
 31 edecember 2017
Carbidschieten
Carbidschieten gebeurt al sinds mensenheugenis in Nederland. Het is goed denkbaar dat de traditie nog terugvoert naar de tijd van de Germanen. Zij hielden joelfeesten, waarbij grote vuren gesticht werden. Carbid was er nog niet, maar het vermoeden bestaat dat de feesten ontwikkelden en het later gebruikelijk werd om te knallen.
Bij de joelfeesten was gezamenlijk drinken een groot onderdeel. Bij het carbidschieten wordt ook nu nog vaak een biertje genuttigd. Hier en daar wordt genoemd dat carbidschieten vroeger gebeurde om boze geesten te verjagen. Carbidschieten gebeurt nu vooral voor de gezelligheid en de spanning. In 2014 werd het officieel betiteld als erfgoed: het kwam toen op de nationale erfgoedlijst te staan.
 
In Noord-Sleen worden op 2 plekken op 31 december carbid afgestoken. Aan de Groningerweg (op de paasbult plek) staat de jeugd met een keet en aantal melkbussen.
Vanaf 15.00 uur wordt ook voor de kleine kinderen op de brink carbid afgeschoten.
 
 
 22 december 2017
Oproep
Een automobilist is donderdagmiddag rond drie uur mishandeld op de rotonde van de N381 bij de afslag Noord-Sleen (N376).

De bestuurder van een zwarte Volkswagen Caddy reed vanuit de richting Schoonoord de rotonde op om in de richting van Emmen te rijden. Vlak voor hem wil een donkerblauwe Peugeot 407 stationcar de rotonde oprijden maar remt op het laatste moment af. Op de oprit naar de N381 wordt de bestuurder van de Volkswagen Caddy rechts ingehaald door de bestuurder van de Peugeot en stopt. Hierna stappen twee personen uit de Peugeot en mishandelen de bestuurder van de Volkswagen Caddy.

Wie getuige is geweest van deze mishandeling wordt verzocht contact op te nemen met de politie via tel. nr. 0900-8844.       
 
 22 december 2017
Nieuwsbrief Bosbad Noord-Sleen 
Het is december en we hebben net een mooi pak sneeuw gehad, een goed moment voor een winterupdate van het Bosbad Noord-Sleen! Ook buiten het seizoen werken we natuurlijk door, bijvoorbeeld aan onderhoud van het bad en voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. 
Voor alle vrijwilligers en belangstellenden hier de nieuwbrief : http://bosbad-noord-sleen.email-provider.nl/web/by0g1dtpyl/ekircwete1/epixvkgxkh/fyardvpp8m        
 
 1 december 2017
Gemeentebericht over gladheidsbestrijding

288038 bezoekers (500808 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress