Nieuws

    Agenda 2016
  

 29 aug  20.00 uur Wielens: bijeenkomst zonnepanelen in Noord-Sleen
 3
sep
 Oud Papier
 2/3/4 sep  Camping de Brinkhoeve open voor Noord-Sleners
 20 sep  20.00 uur Wielens; Vrouwen van Nu:  cardioloog dr. Engbers.
 11 okt  20.00 uur Wielens; Vrouwen van Nu:  avond georganiseerd door leden van een buurt.
 15 nov  20.00 uur Wielens; Vrouwen van Nu: workshop stro met  Hennie Peeks.
 13 dec  19.30 uur Wielens; Vrouwen van Nu: kerstworkshop.
 20
dec
 20.00 uur Wielens; Vrouwen van Nu: Kerstviering.
     
     
     Vergeet niet de volgende site te bezoeken: allesopglasvezel


 24 augustus 2016
Bijeenkomst zonnepanelen in Noord-Sleen
Op  26 april is een bijeenkomst georganiseerd om te onderzoeken of er belangstelling is voor het gezamenlijk plaatsen van zonnepanelen op minicamping de Brinkhoeve, dat na dit seizoen ophoudt te bestaan.
Naar aanleiding van deze bijeenkomst is een werkgroepje opgericht, die verder is gaan onderzoeken, wat de mogelijkheden zijn om tot een voorstel te komen.
Inmiddels zijn er 10 gegadigden die zich hebben gemeld om verder aan het onderzoek deel te nemen.
Wanneer alle 10 ook  daadwerkelijk mee  gaan doen is een productie van 50.000kw per jaar nodig voor volledige productie van het verbruik van deze geïnteresseerden.

De werkgroep is tot de conclusie gekomen dat het oorspronkelijke plan om de camping van de Brinkhoeve helemaal vol te leggen met panelen niet haalbaar is.
Wel zijn we verder gaan denken en na overleg met de "Drentse energie organisatie", Enexis en de "Drentse milieu federatie" is besloten om klein te beginnen met het plaatsen van zonnepanelen op de daken van een deel van de schuren van Brinkweg 1, die gratis beschikbaar worden gesteld door de fam. Weggemans. Het is de bedoeling om van dit project een soort blauwdruk te maken dat gekopieerd kan worden in het dorp of op  andere plaatsen.

Er zijn inmiddels een aantal offertes binnen voor de aanschaf van zonnepanelen. Voor we nu verder gaan willen we graag verslag uitbrengen van de huidige stand van zaken.
We nodigen jullie dan ook  uit voor een bijeenkomst op maandag 29 augustus, aanvang 20.00 uur in café restaurant Wielens.
Dhr.  Christiaan Teule van der Drentse milieufederatie zal hierbij ook weer aanwezig zijn om  zijn visie op het geheel te geven en de verschillen tussen de diverse offertes toe te lichten.
Het is voor een aantal mensen dus een vervolgbijeenkomst, maar er kunnen ook mensen  zijn, die ook belangstelling hebben voor een dergelijk project. Ook deze mensen zijn van harte welkom  om deze bijeenkomst te bezoeken.
Graag even aanmelden op camping@debrinkhoeve.nl .
 21 augustus 2016
Bouw een kasteel van dozen samen met echte ridders!
Op zaterdag 3 september zijn er weer volop activiteiten in het centrum van Coevorden tijdens de Culturele Uitdag:
Coevorden heeft Smaak! Het Stedelijk Museum in Coevorden (Haven 4) heeft twee echte ridders gevraagd of ze
samen met de aanwezige kinderen een kasteel willen bouwen op de markt.

Het kasteel wordt maar liefst bijna 7 bij 7 meter groot en bestaat uit allemaal witte dozen. Kinderen kunnen tussen
13.00 en 17.00 uur meehelpen met bouwen. Als het kasteel af is, kan deze nog beschilderd worden.
De Ridders van de IJssel zullen tijdens het bouwen ook uitleg geven over de onderdelen van het kasteel,
de bewoners van het kasteel en het leven in de middeleeuwen.
Bij slecht weer zullen de ridders in het gebouw van het Stedelijk Museum Coevorden uitleg en demonstraties geven
en kunnen de dozen apart als kasteel beschilderd worden. Deelname is gratis.
 
 18 augustus 2016
Weer een nieuwe "kop" met luchtfoto
Er zijn nu al 4 luchtfoto's van delen van Noord-Sleen op de site te zien geweest
De foto's bovenaan de vorige webpagina met de molen Albertdina en boven deze, zijn door Robert de Jong van de Wolfgarensweg gemaakt en naar ons opgestuurd.
Hij heeft al eerder foto's die hij ook met een drone maakte, van o.a. het Paasvuur, gestuurd.
 
 11 augustus 2016
Zaterdag 3 september klootschieten
Het weekend van 2,3 en 4 september is camping de Brinkhoeve voor de laatste keer open voor Noord-Sleeners.
DANS wil van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen uit te nodigen voor zaterdag 3 september om gezamelijk te gaan klootschieten. Aanvang 15.30 uur bij de ingang van camping de Brinkhoeve. Mee doen is gratis. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar iets te drinken tegen een kleine vergoeding. Opgave voor 28 augustus per mail naar mariska@debrinkhoeve.nl.
Er zijn ook nog enkele plekken vrij om te kamperen, hetzij voor 1 of 2 nachten, opgave via camping@debrinkhoeve.nl  
 
 14 augustus 2016
Steun voor eigenaren van ‘karakteristieke objecten’; ook in Noord-Sleen
De gemeente Coevorden wil eigenaren van karakteristieke panden stimuleren hun eigendom goed te onderhouden. Eigenaren krijgen de mogelijkheid geld te lenen voor onderhoudswerkzaamheden.
Daarnaast wordt in het facetbestemmingsplan ‘karakteristieke objecten’ een regeling opgenomen die de panden moet beschermen tegen sloop.
De gemeenteraad van Coevorden is met het voorstel akkoord gegaan.

Achtergrond
In  2011 is er in de gemeente een cultuurhistorische inventarisatie uitgevoerd. Uit deze lijst is in 2013 in samenwerking met de historische verenigingen uit de gemeente een selectie gemaakt van 418 panden. In  2015 lag het facetbestemmingsplan ter inzage en in december van 2015 zijn  eigenaren van de betreffende panden op  de hoogte gebracht.

Behoud
De in het facetbestemmingsplan opgenomen sloopregeling moet voorkomen dat karakteristieke panden te gemakkelijk verdwijnen. Sloopwerkzaamheden mogen alleen worden uitgevoerd als deze de karakteristieke waarden niet aantasten.

Stimuleringslening
De gemeente  wil de eigenaren van de karakteristieke panden helpen om  hun eigendom goed te kunnen onderhouden en stelt daarvoor leningen met een lage rente beschikbaar. Het gaat dan om  maximaal 20.000,- euro per aanvraag. Dit is geregeld in de Verordening Stimuleringslening karakteristieke objecten. Met deze nieuwe verordening komt de verordening Leningen Stedelijke vernieuwing Coevorden 2006 te vervallen.

Erfgoed
De gemeente  heeft met de nieuwe regeling een instrument dat het waardevolle erfgoed in de gemeente ten goede komt. Het betreft een stimuleringsregeling gericht op  het behoud van karakteristieke objecten in de vorm van onderhoud, herstel en restauratie.

Uitgebreide informatie
Uitgebreide informatie en de Verordening stimuleringslening karakteristieke objecten is te vinden op  www.coevorden.nl/bouwen/verordening- stimuleringslening-karakteristieke-objecten-coevorden.
 6 augustus 2016
Noord-Sleen vanuit de lucht
Weinig nieuws in Noord-Sleen, daarom 2 mooie luchtfoto's van ons dorp, gemaakt vanuit de luchtballon, met dank aan Henk Reinders uit Emmen.
 

 

237620 bezoekers (413019 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress