Nieuws

    Agenda 2017
  

 4 november Oud papier ophalen
17 november Wielens, 20.00 uur pubquiz
18 november Speculaasverkoop Volleybalclub Sleen tussen 9.30 uur - 12.00 uur langs de deuren
21 november Vrouwen van Nu. Afdelingsavond door leden van een buurt
  Vergeet niet de volgende site te bezoeken: allesopglasvezel


 24 oktober 2017
Jubileumfeest Vrouwen van Nu Noord-Sleen

 
Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Noord-Sleen een eigen afdeling heeft opgericht van de Vrouwen van Nu.

We zijn trots dat we hier met elkaar door samenwerking, inzet en enthousiasme nog steeds heel veel plezier aan beleven. Er zijn op dit moment 64 leden die onder andere actief zijn in verschillende groepen naar eigen keuze. Zo is er de handwerkgroep, de tuinclub, de bridgeclub, de kookclub, de reiscommissie en de bezoekcommissie.

Vrijdag 20 oktober jl.  hebben we ons jubileum feestelijk gevierd bij Café-Restaurant Wielens met een gezellig etentje.
De avond werd daarna verder verzorgd door het charmante duo Djoeke en Wietske met hun Levende Jukebox!
Een heel gezellige en geslaagde feestavond!
 
 20 oktober 2017
Noord-Sleen vol met mysterie!
  
Op vrijdag 13 oktober zijn er een aantal lugubere personen gesignaleerd in ons dorp. Gelukkig ging het om een spooktocht van obs de Vlinderhof.
Kinderen van groep 6, 7 en 8 gingen in groepjes met begeleiders door het dorp. Op verschillende plekken werden ze verrast door spoken.
 
De mysterie "van het Slenerzand" is zeker de moeite waard om te bezoeken. Reservering is nog mogelijk voor de avondronde in de herfstvakantie op woensdag 25 oktober.Zie voor meer informatie artikel hieronder.       
 
                              
 18 oktober 2017
Mysterie van het Sleenerzand
Stichting Geopark de Hondsrug organiseert in de herfstvakantie een aantal activiteiten in Drenthe.
In samenwerking met Marketing Drenthe wordt op woensdagavond 18 en 25 oktober een avondwandeling
in het Sleenerzand gehouden. Een hele bijzondere wandeling.

Duik in de mysterieuze wereld van de hunebedbouwers op het Sleenerzand en maak een spannende avondwandeling
naar het bijzondere hunebed De Papeloze Kerk. Ga je mee? Het is muisstil en gelukkig zijn er de fonkelende lichtjes
die je in de duisternis brengen naar bijzondere plekken. Wat hoor je? Zacht tromgeroffel? En wat beweegt daar?
Wat is dat blauwe schijnsel? Geniet van de onverwachte, verrassende ontmoetingen en verhalen, van de nachtgeluiden en vooral de stilte……….
Sleenerzandmysterie
 
Programma:
Tussen 19.00 uur en 21.00 uur vertrekken we in groepen vanaf Recreatiecentrum Rijmaaran in Schoonoord.
•  Meedoen is gratis!
•  Aanmelden kan via de website: dehondsrug.nl en van drenthe.nl/hunebed
•  Waterdicht schoeisel is aanbevolen• Wandeling is +/- 2,4 km, ongeveer 45 minuten lopen
•  De wandeling is niet geschikt voor rolstoelen, rollators en kinderwagens
•  Honden mogen mee, mits aangelijnd
 
Contact infomatie
Telefoon: 0599725009
E-mail: info@dehondsrug.nl
Reserveringen: info@dehondsrug.nl
  
 
                             
 
12 oktober 2017
Veehouderij Weitkamp nu biologische veeboer
Gisteren hebben onze collega's van Sleen.web aandacht besteed aan veehouderij Weitkamp. In een mooi artikel is oa te lezen hoe en waarom ze zijn overgestapt naar biologisch boeren. Met prachtige foto's is het een mooi verhaal hoe deze veehouderij komt tot een goed eindprodukt met daarbij alle facetten van het biologisch boeren.
 

 
bron:sleen.nu
4 oktober 2017
Dierendag op school
Dierendag 2017: er waren weer veel kinderen die enthousiast met hun dier op school kwamen om deze te laten zien aan medeleerlingen en de leraren. Er waren allerlei verschillende dieren aanwezig; honden, katten, schildpadden, kippen, pony's en ook een kalfje. Of de dieren het ook allemaal zo leuk vonden als de eigenaren laten we maar in het midden....           
 
 

 


 

 25 september 2017
Plannen leefbaarheid gemeente Coevorden
De gemeente Coevorden ontvangt weer veel initiatieven voor het Stimuleringsfonds. Met het stimuleringsfonds wil de gemeente Coevorden inwoners en verenigingen helpen om de leefbaarheid van een dorp of wijk te vergroten. De afgelopen jaren zijn er al prachtige initiatieven gerealiseerd. Dit hoopt de gemeente Coevorden dit jaar weer te bereiken. Voor 2017 is een bedrag van 150.000 euro beschikbaar. De aanvragen dit jaar gaan van een kabelbaan in de speeltuin in Geesbrug en informatiepanelen in Erm en Achterste Erm tot een verenigingsgebouw voor de ijsvereniging in Aalden. Ook zijn er aanvragen ingediend uit Noord-Sleen.
De eerste aanvraag uit Noord-Sleen betreft een aanvraag inspelend op het aangegeven belang vanuit de dorpsvisie van Noord-Sleen v.w.b. de uitstraling; een net en opgeruimd dorp,  en groenstroken en bermen ecologisch beheren. Hiervoor is de aanvraag om afvalknijpers voor het opruimen van zwerfafval en bloemzaden/grasmengsels speciaal voor vlinders en bijen. Verder is de aanvraag voor een aanhangwagen voor de verschillende verenigingen, zodat bij de verschillende activiteiten spullen vervoerd kunnen worden.
De tweede aanvraag betreft een bijdrage voor een nieuw speeltoestel bij het Bosbad, ter vervanging van oude speeltoestellen.
Wilt u deze initiatieven of andere ingediende initiatieven nalezen, dan zijn deze te vinden op www.coevorden.nl/deel-1-stimuleringsfonds.
 24 september 2017
Voorwerpen met een verleden
In oktober 2017 is het 75 jaar geleden dat joodse Coevordenaren door de Duitse bezetters afgevoerd werden naar Westerbork. Deze verschrikkelijke deportatie vond plaats in de nacht van 2 op 3 oktober 1942. Aangezien destijds een kwart van de bevolking in Coevorden joods was, heeft de deportatie een groot gat in de Coeverse samenleving achtergelaten.
Samen met de Stichting Synagoge van Coevorden en andere (cultuur)historische instellingen, herdenkt het Stedelijk Museum Coevorden deze gebeurtenis. Dit doet het museum door middel van de tentoonstelling ‘Voorwerpen met een verleden’, die start tijdens de historische dag op 7 oktober. Deze dag wordt jaarlijks voor genodigden georganiseerd door de Historische Verenging van Coevorden. De tentoonstelling van het museum toont voornamelijk attributen die herkenbaar zijn voor de joodse cultuur en voorwerpen waarvan de sporen van de Tweede Wereldoorlog duidelijk afleesbaar zijn. De objecten komen grotendeels uit de eigen collectie van het museum. De tentoonstelling is van 7 oktober 2017 t/m 21 januari 2018 te bezichtigen.
 16 september 2017
Natuurwerkdag 4 november
Natuurwerkdag; de grootste vrijwilligersdag in het groen
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag.
In 2017 organiseert Landschapsbeheer Drenthe voor de 17e keer deze grootste vrijwilligersactie in het groen voor onze provincie. Vorig jaar werd alleen al in Drenthe tijdens de Natuurwerkdag op maar liefst 54 locaties gewerkt. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan. Kijk op www.natuurwerkdag voor een buitenlocatie in de buurt en om u aan te melden. Op een aantal locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. 
 
Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat wordt verzet op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur en landschap. Samen aan het werk voor leefruimte voor de jeneverbes, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.
 
Samen aan de slag op de Natuurwerkdag
Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan en zo bij te dragen aan uw groene omgeving? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij u in de buurt en meld u aan. Zelf een werklocatie aanmelden is ook mogelijk. Neem daarvoor contact op met info@lbdrenthe.nl.
                
 
10 september 2017
Afsluiting Bosbad
De laatste dag van het seizoen begon heerlijk zonnig en de zon liet zich de rest van de dag ook vaak zien. Aan het einde van de ochtend lieten de synchroonzwemmers zien wat ze hadden geleerd. Een mooie demonstratie waarmee ze meteen hun diploma haalden! Ze werden aangemoedigd door alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes en vriendjes en vriendinnetjes die kwamen kijken. Daarna mocht iedereen die dat wilde proberen onder leiding van de zeer bevlogen juf Greta zelfs nog even proberen hoe lastig dat synchroonzwemmen eigenlijk is. Ook badmeester Mark en badjuf Inge hebben het geprobeerd!

Na het synchroonzwemmen kwamen de aquabubble en loopmat in het water. Dit was de hele dag een groot succes! In de middag konden de kinderen met juf Ilona van Popping Sport proberen om te zwemmen als een zeemeermin. Zowel meerminnen, als meermannen probeerden te zwemmen met een vissenstaart. 

Aan het eind van de middag ging de barbecue aan en de stop uit het bad. Het bad liep leeg terwijl iedereen genoot van een worstje en een ijsje en daarna begon iedereen spontaan te helpen met opruimen. Helemaal super! 

Na een laatste drankje bij de kiosk hebben we iedereen uitgezwaaid. We kijken terug op een heel gezellig seizoen en een heel leuke afsluiting! Tot volgend jaar!
             

 3 september 2017
Aanpak N34 bij Hardenberg
Van 9 tot en met 27 oktober is de N34 afgesloten vanaf de N343 in Hardenberg tot aan het kruispunt J.C. Kellerlaan in Hardenberg.
Na deze eerste fase van de aanpak van de N34 vinden er in 2018 nog twee wegafsluitingen plaats:
In het voorjaar van 2018 tussen de Witte Paal en de N343 en in het najaar van 2018 tussen de J.C. Kellerlaan en de grens met Drenthe.

277379 bezoekers (484069 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress