Nieuws

    Agenda 2016
  

 26 september
19:30 uur Wielens; G-1000 café
     
  8
oktober
10:00-12:00 uur Wielens; Hemmeltied RTV Drenthe en opening Dorpspomp
     
     Vergeet niet de volgende site te bezoeken: allesopglasvezel


 25 september 2016
Bingo
In Noord-Sleen werd afgelopen vrijdagavond al een voorproefje genomen op de "Nationale Burendag", die eigenlijk pas zaterdag landelijk gevierd werd. Ongeveer 60 buren, maar ook vrienden, vriendinnen en zelfs een compleet handbalteam speelden een gezellig spelletje bingo. Bij deze laatste groep dames werd de oog-handcoördinatie weer op scherp gezet, voor anderen was het soms een goeie test voor het gehoor en het reactievermogen. Zelfs werd de echte "bingostift" door vele fanatieke spelers gehanteerd. Verschillende rondes gaven kans op diverse prijzen. De hoofdprijs was een "nachtje weg" voor 2 personen.
 
 
 22 september 2016
Hemmeltied in Noord-Sleen
             
 
 21 september 2016
Organisatiemiddag gemeente Coevorden
Maandagmiddag 19 september hebben dorpsbelangen 't Haantje-Kibbelveen en dorpsbelangen Noord-Sleen een groep van 15 ambtenaren van de Gemeente Coevorden rondgeleid door de dorpen in het kader van 'Coevorden verbindt'. Doel van deze middag was vertellen waar wij als dorpen trots op zijn en wat wij als dorpen belangrijk vinden voor de toekomst. Vanaf het Oranjekanaal ging de route per huifkar naar het dorpshuis van 't Haantje voor een kop koffie met cake en een kijkje in het opgeknapte dorpshuis. Daarna door naar het bosbad voor een stop om het bad te laten zien. De voorzitter van het bosbad heeft een toelichting gegeven op de ontwikkeling van het bosbad in de afgelopen jaren en het dagelijks bestuur van het bosbad. Via de school zijn we naar de familie Jansen gereden om onze visie op kansen voor woningbouw in Noord-Sleen toe te lichten. Ter afsluiting is gezamenlijk wat gedronken en nagepraat bij Wielens. Een verslag van de middag met onze aandachtspunten is naar de gemeente gestuurd.
 
Dorpsbelangen Noord-Sleen                  

  
 20 september 2016
Dag van de Senioren
Op vrijdag 7 oktober a.s. organiseert  'Stichting Dag de Senioren' weer hun jaarlijkse dag van de senioren bij Café-Restaurant Wielens in Noord-Sleen. Kosten voor deze dag zijn € 10,00 per persoon, opgave voor 4 oktober a.s. Aanvang 15.00 uur, de zaal is open om 14.30 uur. Harmke Jansen komt vertellen over het werk bij huwelijks voltrekkingen en over haar verzameling van inktpotjes. Daarna is er om 17.30 uur een broodmaaltijd en om 19.15 uur optreden van De Sara's. Om ongeveer 21.00 uur is de afsluiting.

Opgave bij: Hennie Haandrikman, tel. 361260 of Hennie Zwiers, tel. 513496

 18 september 2016
Brand in Bosbad Noord-Sleen
Het was de jeugd op de glijbaan die als eerst door hadden dat er rook uit het pomphuis kwam. Even leek het erop dat de afsluitende dag van het bosbad aan ‘t Haantje totaal in duigen zou vallen. Binnen enkele minuten werd het bad ontruimt en kwam de brandweer de hekken binnen rijden. Gelukkig bleek het om een oefening te gaan. De vrijwillige brandweer uit Sleen had haar medewerking toegezegd aan de afsluitende dag in het bosbad. Voor het team van het bosbad de ideale mogelijkheid om een ontruiming te oefenen. Een scenario was snel bedacht en werd snel en vakkundig uitgevoerd, zodoende konden de bezoekers van het bad, nadat de brandweer het sein brandmeester gegeven had, weer genieten van het extra warme water. De seizoensafsluiting werd mede door de inzet van de vrijwillige brandweer en de eveneens aanwezige reddingsbrigade een heel groot succes. Het feest begon al met het opwarmen van het bad tot 30 graden. Als dank voor het leuke seizoen wilde het team van het bad de bezoekers letterlijk een warm bad geven en dat is zeker gelukt. Het bad sluit, als laatste buitenbad van Noord-Nederland, een succesvol seizoen af met ruim 6000 bezoekers meer dan het vorig seizoen.                   
 
 
16 september 2016

 15 september 2016
Fitness voor de jeugd !
Vanaf woensdag 21 september van 18.30-19.30 uur, start Laura Siebring met jeugdfitness voor jongeren van 14 – 24 jaar.

De lessen vinden 10 weken lang, bij voldoende deelname, elke woensdag plaats, in de fitnesszaal van Lalkens Medische fitness, aan de Brink in Sleen. De fitness is gericht op sportspecifieke fitness en algemene fitness, ter verbetering van je houding, waarbij conditie, kracht en balans centraal staan. Dus wil je naast je eigen sport, wat extra kracht en spierconditie opbouwen, of gewoon fitnessen, geef je dan op.

Voor meer info, kijk op onze website www.lalkensfysiotherapie.nl onder kopje ‘Medische fitness’.
Voor vragen en aanmelding kies ‘Contact’ op de homepage.   
    
 
foto:sleen.nu                                                       Laura Siebring
 15 september 2016
 De G1000-uitnodiging komt eraan!
In de week van 19 september gaan de uitnodigingen voor de G1000 eruit. De G1000 vindt plaats op 29 oktober in zwem- en sportaccommodatie De Swaneburg in Coevorden. In totaal ontvangen 7500 inwoners van de gemeente Coevorden, in de leeftijd van 16 jaar en ouder, een uitnodiging in de bus. In de uitnodiging staat op welke manier zij zich kunnen aanmelden om deel te nemen aan de G1000
 
Wie geen uitnodiging krijgt, heeft toch nog een aantal mogelijkheden om mee te doen. De G1000-organisatie kan nog enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Daarnaast kunnen mensen zich aanmelden als vrije denker, tafelsecretaris, ondernemer, werkgever, politicus of ambtenaar. Deze groep is gewoon deelnemer aan de gesprekstafel, maar brengt hun specifieke kennis en bagage mee in het gesprek.
 
G1000 Cafe's
Om uitleg te geven over de G1000 en vragen te beantwoorden, worden er in de week van 26 september vijf G1000 Cafe's georganiseerd. Deze beginnen om 19:30 en duren ongeveerd tot 21:00 uur. Iedereen  is van harte welkom.
Maandag 26 sept                  Wielens in Noord-Sleen
Maandag 26 sept                  Friesestraat 26 in Coevorden
Woensdag 28 sept                De Drieklank in Aalden
Donderdag 29 sept               De Zwerfkei in Gees
Vrijdag 30 sept                     Cornelis in Dalen
 
Tijdens de G1000 praten honderden inwoners van de gemeente Coevorden over wat zij belangrijk vinden en delen hun dromen en ideeën over de buurt, wijk, dorp, stad en gemeente. Aan het einde van de dag blijven er tien concrete ideeën over, waarmee de inwoners samen aan de slag gaan. De G1000 is een burgerinitiatief van betrokken inwoners van de gemeente Coevorden. 
 
       
 14 september 2016
En dan is er koffie!
In het Bosbad vanochtend werden baantjeszwemmers onthaald met koffie en krentewegge. Vele trouwe gezichten zaten gezellig bij elkaar na het zwemmen van hun dagelijkse baantjes. Maar ook een aantal dames die deze keer hun wekelijkse hardloop-, of wandelronde ervoor opgaven. De laatste twee weken kwamen er ook nog veel mensen van "buitenaf" om nog van het prachtige weer en ons mooie Bosbad te genieten. Het was een gezellige bedoening! 
 
 
 
14 september 2016

                 
 
 13 september 2016
Een warm bad
"Een warm bad” zo voelde het seizoen aan voor het team van bosbad Noord-Sleen in seizoen 2016. Het team dat voor een groot deel uit nieuwe personeelsleden bestaat wil op gepaste wijze het publiek en de vrijwilligers van het bosbad bedanken voor het leuke seizoen. De kers op de taart van dit seizoen is natuurlijk al de verlengde opening tot en met zondag 18 september, maar dan is het seizoen ook echt voorbij. Dit wil het team van het aan ’t Haantje gelegen bosbad niet ongemerkt voorbij laten gaan. Als dank voor het warme onthaal, wordt zondag getracht een warm bad terug te geven aan de gasten.  Met behulp van de warmte die het bad ontvangt van de nabij gelegen vergister zal worden getracht om het bad op te warmen tot maar liefst 30 graden. Zondag opent het bad om 10.00 uur de hekken voor de laatste keer. Die dag zijn er in het heerlijke warme bad verschillende activiteiten welke worden afgesloten met behulp van de vrijwillige brandweer. Uiteraard is iedereen van harte welkom in het, voor 1 dag, in een subtropisch buitenbad omgetoverde Bosbad Noord Sleen.

 

Donderdag 15 september is het bad tussen 16.30 uur en 18.30 uur overigens gesloten. Gedurende de twee extra openingsweken hebben er namelijk een aantal leerlingen een turbocursus gevolgd in het Bosbad. I.v.m. het diploma zwemmen is het bad dan ook twee uurtjes gesloten.        

 
6 september 2016
Een culinaire wandeling door en rondom Noord-Sleen
Op zondag 25 september 2016 organiseert Restaurant Wielens een "oudewijvenzomer” wandeltocht rondom Noord-Sleen. Hierbij genieten van de herfstkleuren van de nazomer.

Tussen de wandelingen serveert Restaurant Wielens een driegangen diner. De totale lengte van de wandelingen is ongeveer 13 kilometer. Onze koks hebben voor u een menu samengesteld met zoveel mogelijk producten uit de streek. Wij kunnen rekening houden met diëetwensen.
Het ontvangst bij Restaurant Wielens is om 11.00 uur. Na de uitleg en ontvangst van de routebeschrijving vertrekt u voor de eerste etappe, waarna u bij terugkomst het voorgerecht krijgt geserveerd.

Na het voorgerecht wandelt u naar het prachtige Sleenerzand waar u onderweg een versnapering krijgt aangeboden. Bij terugkomst serveren wij het hoofdgerecht. De kortste etappe is als laatste gepland. Bij terugkomst wacht het dessert.
 
Inschrijven kan tegen contante betaling bij Restaurant Wielens in Noord-Sleen of via bankrekeningnummer: NL95RABO03592.14.274 t.n.v. Café Restaurant Wielens o.v.v. naam, aantal deelnemers en eventuele diëetwensen. De kosten bedragen € 34,50 per persoon voor het driegangen diner inclusief 4 consumpties. Voor buitenlands gedistilleerd en speciaal bieren wordt een meerprijs gerekend.
Eventuele extra drankjes zijn voor eigen rekening.
 
Voor extra informatie: 0591-361318 
DEELNAME AAN DE WANDELING IS OP EIGEN RISICO.          
 
 5 september 2016
Bingo!
Op vrijdagavond 23 september a.s. organisteert Zalencentrum Wielens om 20 u. een gezellige Bingoavond. Opgave aldaar mogelijk, tel. 361318 of info@zalencentrumwielens.nl  Vooraf inschrijven is noodzakelijk. €10,- voor 9 rondes + een superronde (incl. 2 consumpties).
 
 4 september 2016
Laatste kampeerweekend de Brinkhoeve
Dit weekend was camping de Brinkhoeve open voor voor Noord-Sleners. Het was de allerlaatste keer dat de camping open is voor gasten. Na vele jaren stoppen Jannie, Riekus, Mariska en Eddy ermee en is de camping vanaf morgen gesloten. Om dit feit toch een feestelijk tintje te geven werd de gelegenheid aangeboden voor de dorpsbewoners om gratis te kamperen. Door een heel aantal mensen werd de tent, caravan of camper op het terrein aan de brinkweg geplaatst. Best een beetje raar zo dicht bij huis te kamperen maar super gezellig! De noord-slener campinggasten hebben Jannie en Riekus een theater- concertbon aangeboden als dank voor het gratis kamperen. Het was heerlijk weer waardoor je lekker lang buiten kon zitten. Er werd gegeten en gedronken, DANS organiseerde gistermiddag klootschieten en daarna werd er met elkaar gebarbecued. Mede door dit weekend gaf het voor velen een waardevolle herinnering  aan een mooie wel gewaardeerde camping in ons dorp.  
 
  1 september 2016
Pubquiz
Vrijdag 16 september houdt café restaurant Wielens weer een gezellige pub quiz. Teams met maximaal 4 personen kunnen zich opgeven om deel te nemen aan deze quiz. De pub quiz begint om 20:00 uur en de kosten bedragen 2,50 per persoon. Naast het "kunnen" winnen van dagprijzen is deze quiz de start van de competitie van het seizoen 2016/2017.
Voor informatie: 0591-361318      
 
 25 augustus 2016
Gezocht: Sportieve 45 - plussers.
Bij VV Sleen is al geruime tijd een team actief dat meedoet aan recreatief voetbal voor 45 - plussers. Dit betreft toernooitjes waarbij er 7 tegen 7 gespeeld wordt op een half voetbalveld.
De toernooien vinden plaats op de vrijdagavond, 4 keer in het najaar, en 4 keer in het voorjaar.
Wij hebben voor het nieuw seizoen plaats voor nieuwe spelers. Wil jij graag tegen een balletje trappen en vind je gezelligheid ook belangrijk, dan ben jij onze man.
Je kunt als je je aangemeld hebt, ook gebruik maken om bij VV Sleen op donderdagavond met het derde en vierde elftal meer te trainen.
Voor meer informatie kun je terecht bij : Erik Bos: erikbos64@home.nl of bel 06 46581972
"Joint he club" en dan zijn we zeker van deelname aan het volgend voetbalseizoen.          

 18 augustus 2016
Weer een nieuwe "kop" met luchtfoto
Er zijn nu al 4 luchtfoto's van delen van Noord-Sleen op de site te zien geweest
De foto's bovenaan de vorige webpagina met de molen Albertdina en boven deze, zijn door Robert de Jong van de Wolfgarensweg gemaakt en naar ons opgestuurd.
Hij heeft al eerder foto's die hij ook met een drone maakte, van o.a. het Paasvuur, gestuurd.
 
 14 augustus 2016
Steun voor eigenaren van ‘karakteristieke objecten’; ook in Noord-Sleen
De gemeente Coevorden wil eigenaren van karakteristieke panden stimuleren hun eigendom goed te onderhouden. Eigenaren krijgen de mogelijkheid geld te lenen voor onderhoudswerkzaamheden.
Daarnaast wordt in het facetbestemmingsplan ‘karakteristieke objecten’ een regeling opgenomen die de panden moet beschermen tegen sloop.
De gemeenteraad van Coevorden is met het voorstel akkoord gegaan.

Achtergrond
In  2011 is er in de gemeente een cultuurhistorische inventarisatie uitgevoerd. Uit deze lijst is in 2013 in samenwerking met de historische verenigingen uit de gemeente een selectie gemaakt van 418 panden. In  2015 lag het facetbestemmingsplan ter inzage en in december van 2015 zijn  eigenaren van de betreffende panden op  de hoogte gebracht.

Behoud
De in het facetbestemmingsplan opgenomen sloopregeling moet voorkomen dat karakteristieke panden te gemakkelijk verdwijnen. Sloopwerkzaamheden mogen alleen worden uitgevoerd als deze de karakteristieke waarden niet aantasten.

Stimuleringslening
De gemeente  wil de eigenaren van de karakteristieke panden helpen om  hun eigendom goed te kunnen onderhouden en stelt daarvoor leningen met een lage rente beschikbaar. Het gaat dan om  maximaal 20.000,- euro per aanvraag. Dit is geregeld in de Verordening Stimuleringslening karakteristieke objecten. Met deze nieuwe verordening komt de verordening Leningen Stedelijke vernieuwing Coevorden 2006 te vervallen.

Erfgoed
De gemeente  heeft met de nieuwe regeling een instrument dat het waardevolle erfgoed in de gemeente ten goede komt. Het betreft een stimuleringsregeling gericht op  het behoud van karakteristieke objecten in de vorm van onderhoud, herstel en restauratie.

Uitgebreide informatie
Uitgebreide informatie en de Verordening stimuleringslening karakteristieke objecten is te vinden op  www.coevorden.nl/bouwen/verordening- stimuleringslening-karakteristieke-objecten-coevorden.

240880 bezoekers (418809 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress