20190701orientatierit/bbq

 1 juli 2019
Geslaagde oriëntatierit en barbecue
Zondagmiddag werden 50 Noord-Sleeners uitgedaagd tijdens de door DANS georganiseerde oriëntatierit. Een aantal rijders herinnerde zich weer de vele autopuzzelritten van vroeger, die op vele locaties georganiseerd werden. Voor de jonge deelnemers was het tevens een uitdaging: bij warm weer verplicht op de achterbank een rondje rijden door het Drentse land.
Aan de hand van een cryptische routebeschrijving konden de deelnemers een ca 50 km lange autorit hier in de omgeving van Noord-Sleen maken. De sfeer in de auto's werd danig op de proef gesteld: er moest goed teamwerk verricht worden door navigator en bestuurder. Een goede klimaatcontrole was dan ook van wezenlijk belang! Onderweg moesten er letters worden verzameld. Maar wel de juiste. De vele instinkers zorgden voor foute letters en dus voor strafpunten. Bovendien zat er een tijdslimiet aan de tocht, binnen twee uur moest men weer op het startpunt aanwezig zijn. Zoniet, dan kreeg je ook strafpunten. Jannie en Riekus Weggemans bleken het beste team te zijn en verdienden de eerste prijs. De orientatierit zat erg goed in elkaar!
Vanaf 17 u namen 85 mensen deel aan de barbecue georganiseerd door Wielens. Iedereen lustte wel wat na zo'n inspannende middag. Het prachtige weer zorgde er voor dat het nog lang gezellig bleef.
                 
  
  
Terug

704363 bezoekers (1160572 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress