Bach’s Matthäus Passion in dorpskerk Sleen

01 feb 2020
Op 5 april wordt de Matthäus Passion van Bach uitgevoerd in de dorpskerk in Sleen. Het meesterstuk wordt uitgevoerd door Collegium Musicum Traiectum uit Utrecht. Waarom is dit zo speciaal? Meestal wordt de Matthäus, het wordt vaak geniaal, meeslepend en vol dramatiek genoemd, in grote kerken of theaterzalen uitgevoerd. En meestal door zeer gerenommeerde orkesten en koren, aangevuld met bekende solisten. Het CMT is een groep van jongvolwassen gevorderde amateurmusici die zich verder willen ontwikkelen in het uitvoeren van vocaal-instrumentaal repertoire uit de Barok en de Klassieke periode. Dirigente van het CMT is Paulien Kostense. Zij woonde tot haar achttiende in Coevorden.
De dorpskerk in Sleen biedt plaats aan 200 gasten en orkest en koor met ongeveer 60 personen. Van de beschikbare 200 kaarten is de helft inmiddels verkocht. De kaartverkoop is in handen van theater de Hofpoort in Coevorden. Directeur/programmeur Saskia Kluwen nam afgelopen woensdag twee kaarten in ontvangst. Kaarten kosten slechts € 25,-.
De gemeente Coevorden ondersteunt dit, je mag het best een uniek project noemen, door het te sponsoren. De initiatiefnemers (Thomas Hendriksen, Hans Hordijk en Klaas van der Meulen) hebben speciaal hiervoor een stichting opgericht met de naam Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld. Wie weet volgen er meer interessante muzikale activiteiten. Met restaurants in de omgeving (o.a. De Deel in Sleen) zijn afspraken gemaakt over een speciaal menu-arrangement. 

433441 bezoekers (721231 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress