Bosbad nieuws

28 mrt 2021
Er komen steeds meer knoppen aan de bomen, de temperatuur loopt langzaam op, dus er komt ook weer een nieuw zwemseizoen aan! Alleen...toch weer anders dan anders. Toen we vorig jaar in september het bad sloten dachten we nog: 'ach, volgend seizoen is het vast wel weer bijna normaal'. Maar het tegendeel blijkt waar, we zijn er nog niet. Dus kunnen we het bad ook niet openen op de manier die we het liefste willen, met alle ruimte voor iedereen om lekker te komen zwemmen.
 
Op dit moment is het best lastig om het seizoen voor te bereiden en jullie goede informatie te geven. Er is namelijk nog steeds veel onzeker over de komende maanden. Hou er dus rekening mee dat wat we nu vertellen nog weer kan veranderen. We gaan jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden én zodra er weer meer mag en kan onze werkwijze aanpassen. 

Het nieuwe seizoen gaat van start op zaterdag 1 mei. Als we uitgaan van het zwembadprotocol zoals dat op dit moment geldt, dan gaat dat als volgt: 
Recreatief zwemmen en groepslessen voor volwassenen zijn op dit moment nog niet toegestaan. Daarom gaan we alleen open voor het zwemmen van baantjes en kijken we of we sportlessen voor kinderen kunnen aanbieden (bij genoeg animo) in het water. Houdt onze site in de gaten voor meer informatie hierover.

Je hoeft voor het banenzwemmen niet te reserveren. Wel vragen we je bij binnenkomst je gegevens en het tijdstip dat je binnenkomt te noteren. Dit laatste is verplicht, je persoonsgegevens laat je alleen achter als je akkoord bent met dat we deze gegevens in het geval van een bron- en contact onderzoek verstrekken aan de GGD. Met deze gegevens gaan we vanzelfsprekend vertrouwelijk om en ze worden maximaal 14 dagen bewaard.

We laten maximaal 30 zwemmers tegelijk toe in het bad (maximaal 6 zwemmers per baan). De ervaring is dat er niet vaak meer mensen tegelijk aanwezig zijn. Is dat wel zo, dan moet je even wachten tot iemand anders klaar is. Mocht blijken dat er meer animo is voor het banenzwemmen dan anders, en dat er te vaak mensen moeten wachten, dan gaan we alsnog over op het reserveringssysteem met tijdsblokken.

Je kunt iedere dag banenzwemmen. Doordeweeks kun je 's ochtends baantjes komen zwemmen tussen 7 en 10 uur en op maandag-, woensdag- en vrijdagavond tussen 16.30* en 19.30 uur. (*We hebben dit jaar besloten het avondblok iets langer te maken. Als er weer recreatief gezwommen mag worden blijft dit zo. Er zullen dan 's avonds 2 of 3 banen (afhankelijk van de drukte) beschikbaar zijn voor baantjes zwemmen. Let op: op hele warme dagen kun je dan baantjes zwemmen vanaf 17.30 uur.) En op zaterdag en zondag van 10 tot 12 uur.

We werken met de bekende maatregelen. Verder gelden vergelijkbare maatregelen als vorig jaar: kom niet naar het bad als je klachten hebt, houd voldoende afstand (in het water geldt geen afstandsbeperking, het is echter niet toegestaan elkaar actief op te zoeken of te benaderen), trek thuis je zwemkleding al aan. De douches kunnen niet gebruikt worden en je hebt alleen na het zwemmen de mogelijkheid om je om te kleden. 

Met ingang van maandag, 29 maart, kun je weer een abonnement kopen voor Bosbad Noord-Sleen. Kom je dit jaar weer banenzwemmen? Dan kun je je abonnement met ingang van 1 mei direct gebruiken. 

Recreatief zwemmen en een abonnement. We kunnen op dit moment nog niet aangeven wanneer recreatief zwemmen weer mogelijk is. We kunnen ons daarom voorstellen dat je nog even wacht met het kopen van een abonnement, als je niet van plan bent om baantjes te gaan zwemmen. Koop je wel een (gezins)abonnement omdat je later in het seizoen recreatief wilt zwemmen, dan doe je dit dus op eigen risico (of omdat je ons sowieso wilt steunen met je abonnement, dat mag natuurlijk altijd!)

We houden er rekening mee dat we dit seizoen in ieder geval, net als vorig jaar, bij het recreatief zwemmen moeten werken met een maximaal aantal bezoekers en dus ook met reserveringen vooraf. Zodra recreatief zwemmen weer is toegestaan, komt ons reserveringssysteem weer online en laten we dit weten via onze bekende kanalen. Hopelijk zien we elkaar snel in ons mooie bad!

503685 bezoekers (832964 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress