Deelnemers Zuidenveldcompetitie Sleen gezocht

13 apr 2023

De Zuidenveldtentoonstelling wordt dit jaar van donderdag 6 tot en met zondag 9 juli in Nieuw-Weerdinge gehouden. De inwoners van Nieuw-Weerdinge vieren dan ook het heuglijke feit dat hun dorp 150 jaar bestaat. Dat doen ze onder de titel ‘Feest in ’t dörp’. Een mooie samenwerking dus.

Het plaatselijke Zuidenveldcomité van Nieuw-Weerdinge is, als Zuidenveldkern Emmen, verantwoordelijke voor alle plaatselijke activiteiten zoals de optocht met praalwagens, de erebogen in het dorp, de straatversieringen, tuinverlichtingen, de lichtroute, de feestavonden in de tent en tal van andere activiteiten in het dorp. Zie voor meer informatie over de festiviteiten in Nieuw-Weerdinge www.feestinhetdorp.nl.

 

Zuidenveldcompetitie

Tussen de acht Zuidenveldkernen (naast Sleen en Emmen zijn dat Zweeloo, Oosterhesselen, Dalen, Coevorden, Schoonebeek en Odoorn) wordt elk jaar een Zuidenveldcompetitie gehouden. De plaatselijke commissie als organiserende kern, is verantwoordelijk voor de samenstelling en de organisatie van deze mooie vriendschappelijke strijd. Elke kern kan dus zelf een plaatselijke draai geven aan de onderdelen van de competitie. De strijd is de bindende factor van het Zuidenveld en zorgt ervoor dat mensen uit alle kernen van het Zuidenveld elkaar leren kennen. Er wordt gestreden om een prachtig erecertificaat.

 

Geef je op

Voor deze Zuidenveldcompetitie gaan we graag weer de sportieve strijd aan met zoveel mogelijk verschillende mensen uit Sleen en omstreken. We zoeken daarom deelnemers. Wil je meedoen aan 1 van de onderstaande competitie-onderdelen? Of meehelpen aan de bouw van de wagen? Meld je dan vóór 1 mei per mail (richard.nieborg@hotmail.com) aan bij de secretaris van de Stichting Plaatselijk Comité Zuidenveld Sleen.

 

Nieuw-Weerdinge heeft voor elk wat wils de volgende competitie-onderdelen bedacht:

Praalwagen

Elke Zuidenveldkern levert een praalwagen aan de optocht. Nieuw-Weerdinge heeft voor de praalwagens het thema ‘Toen en nu’ gekozen. Binnen dat thema heeft Sleen het onderwerp ‘Vervoer’ geloot. Een aantal vrijwilligers is reeds gestart met het idee en met het maken van de wagen. Dat doen ze in de schuur van Mennik in Diphoorn. 

De optocht is op donderdagavond 6 juli om 19.00 uur.

Rundveekeuring

Traditiegetrouw is er binnen de rundveekeuring ook een onderdeel voor de Zuidenveldcompetitie. Dit onderdeel wordt nog nader uitgewerkt en zal worden verzorgd door de inzenders van rundvee voor de keuring.

Dit onderdeel vindt plaats tijdens de keuringen op vrijdag 7 juli op het Zuidenveldterrein aan de Raiffeisenstraat.

Equipespringen

Ook dit spectaculaire onderdeel is al jarenlang aanwezig op het Zuidenveld. We zoeken een ruiter en paard en/of ruiter en pony. Ook 2 deelnemers van hetzelfde staat de organisatie toe. De ruiters moeten lid zijn van een rijvereniging. We hebben hiervoor contact met de Paardensport Vereniging Zuidenveld in Sleen.

Terug

654036 bezoekers (1084323 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress