Jannie Wiers: afscheid van uitvaartcentrum

30 mei 2023
Overgenomen uit Dagblad van het Noorden:
Achttien jaar lang zette Jannie Wiers uit Noord-Sleen zich in voor het uitvaartcentrum aan de Boterakkersweg in brinkdorp Sleen. "Ik probeerde er altijd te zijn voor de mensen." Het uitvaartcentrum maakt onderdeel uit van Uitvaartvereniging Zuid-Oost Drenthe. 
De 66-jarige inwoonster van Noord-Sleen is ondertussen opgevolgd door Ettie Ottens en Femmy Dijks. Wiers heeft drie kinderen, waarvan zoonlief Erwin een melkveebedrijf heeft in Noord-Sleen. Op de boerderij krijgt de zestiger nu meer tijd om hand- en spandiensten te verlenen.
In het verleden was Wiers eerst gezinsverzorgster. Daarna werd ze huisvrouw en boerin. Begin deze eeuw startte Wiers als koffiedame in het Slener uitvaartcentrum. Ook verleende zij de laatste zorg van overledene. "In 2006 werd ik beheerder van de aula", vertelt Wiers.
Met een trieste reden
Bezoekers van een uitvaartcentrum komen binnen met een trieste reden. "Ik heb het altijd fijn gevonden dat zij hier weer vertrokken met een warm en dus goed gevoel. Dat de uitvaart, koffietafel en begeleiding goed voor elkaar waren. Daar heb ik dit werk altijd voor gedaan. Met hart en ziel." Wiers heeft altijd geprobeerd om goed naar de mensen te luisteren en een afwachtende houding aan te nemen.
"Verder was het aan mij om mensen op hun gemak te stellen en hun wensen uit te laten komen voor wat betreft de plechtigheid en koffietafel." Wiers heeft in Sleen een fijne tijd meegemaakt. Het was voor haar goed om zo af en toe de boerderij in Noord-Sleen te verlaten en onder de mensen te zijn in het buurdorp. Het dankbare werk gaf Wiers altijd veel energie.
"Ik probeerde er altijd te zijn voor mensen, die hun verdriet wilden delen. Ik kreeg er dankbaarheid en een fijne samenwerking met collega's voor terug." Wiers maakte veel mee in Sleen en is een gevoelsmens, maar slapeloze nachten leverde haar werk niet op. "Ik kreeg er veel voor terug, maar nu is het tijd voor andere dingen. Fietsen samen met mijn man Anno, tuinieren en boeken lezen. Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen in mij.
Terug

654007 bezoekers (1084290 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress