Deelname uit Noord-Sleen tijdens Zuidenveldcompetitie

27 jun 2023

Het Zuidenveld vindt dit jaar van donderdag 6 tot en met zondag 9 juli plaats in de kern Emmen. Voor de derde maal pakt het dorp Nieuw-Weerdinge de handschoen voor die kern op. Dat komt ditmaal heel mooi uit, want ‘Weerdingermond’, zoals het dorp ook wel genoemd wordt, viert het 150-jarig bestaan. De organisatie van het dorpsfeest heeft dan ook samen met de Plaatselijke Zuidenveldcommissie de handen ineengeslagen en worden alle festiviteiten gecombineerd met het Zuidenveldprogramma.

 

Programma

Het programma van het plattelandsfestival is veelzijdig. De traditionele activiteiten waaronder een optocht met praalwagens, de lichtroute langs versierde straten en bogen, de rundvee-, paarden- en ponykeuringen, het concours hippique en tuigpaardenconcours staan vanzelfsprekend gepland. Verder zijn er de feestavonden, is er kermis en worden er in Nieuw-Weerdinge allerlei dorpsactiviteiten georganiseerd. Het hele programma is te vinden op de websiteswww.feestinhetdorp.nl en op www.zuidenveld.com. Het feestterrein bevindt zich op en nabij het sportpark.

 

Zuidenveldcompetitie

Sinds 2017, toen het Zuidenveld neerstreek in Sleen, is de competitie tussen de acht kernen nieuw leven ingeblazen. Ook Nieuw-Weerdinge organiseert deze vriendschappelijke strijd. Inwoners van de diverse kernen leren elkaar en het evenement op een leuke manier kennen. Elke kern geeft zelf een lokale draai aan de onderdelen van de competitie.

 

Sleen is goed vertegenwoordigd

Er zijn negen competitie onderdelen in Nieuw-Weerdinge en Sleen is bij alle onderdelen goed vertegenwoordigd. Enkele onderdelen vinden voorafgaand aan het Zuidenveld plaats, zodat er langzaam voor het evenement warmgelopen wordt. Hieronder volgt een overzicht van de competitie-activiteiten. De deelnemers zullen het vanzelfsprekend fantastisch vinden als er veel publiek uit Sleen en omstreken hen komt aanmoedigen.

 

De competitie wordt al op vrijdag 30 juni om 20.00 uur afgetrapt met een Pubquiz in Gasterij ‘Bij de Brug’ aan het Weerdingerkanaal in Nieuw-Weerdinge.
Ben en Brenda Uneken uit Sleen en Hennie Woldring en Femmie Harders uit Noord-Sleen gaan hun uiterste best doen op dit eerste onderdeel.

Een dag later, op zaterdag 1 juli, vindt vanaf 20.00 uur in dezelfde locatie een Vinyl Battle plaats.
We zijn heel benieuwd wat het Slener team, bestaande uit Peter-Jan Dijkstra uit Sleen en Bram Katerberg uit Erm, ervan maakt. Bij deze Vinyl Battle krijgen ze een half uur de tijd om op zo origineel mogelijke wijze muziek te draaien vanaf vinyl. Dus van ouderwetse ‘singeltjes’. Een onafhankelijke jury beoordeelt de optredens. Er wordt gekeken naar beleving, platenkeuze, originaliteit, presentatie en verhouding tussen plaatje en praatje. Bovendien is het belangrijk hoe het qua genre op elkaar aansluit. Voor degene die willen komen kijken: wees op tijd! Want de verwachting is dat Sleen als eerste aan de beurt is.

Op woensdag 5 juli worden er twee competitie-onderdelen gehouden. Te beginnen om 16.00 uur met Jeu de Boules bij MFC De Badde.
Drie volwassen spelers, te weten Henk Steenbergen en Ina Steenbergen uit Sleen en Sylvia Bultena uit Noord-Sleen vormen een team samen met twee jeugdige spelers tot en met veertien jaar. Dit zijn Tamara Kuipers en Kirsten Nijenbanning uit Holsloot/Den Hool. Zij gaan de strijd namens Sleen aan met de andere dorpen uit het Zuidenveld.

Vervolgens wordt op dezelfde dag ’s avonds een Viswedstrijdgehouden. Om 18.15 uur is de samenkomst bij café ‘De Buurvrouw’ aan het Weerdingerkanaal en begint het  vissen vanaf 19.00 uur.
Voor het eerst is een viswedstrijd een onderdeel van de competitie. De kern Sleen wordt vertegenwoordigd door de volwassenen Sem den Oudsten uit Schoonoord en Gert van der Veen uit Sleen. Verder bestaat het team uit de Sleners Bram Assen (9 jaar) en Niels Nieuwlaat (categorie tot 18 jaar).

 

Begin Zuidenveld

Op donderdag 6 juli begint om 18.30 uur officieel het Zuidenveld met de traditionele optocht van Praalwagens door het dorp.
Een aantal vrijwilligers heeft een schitterende wagen gemaakt voor de optocht. Ze zijn daar al maanden mee bezig op dinsdagavond en zaterdagochtend in de schuur van Mennik in Diphoorn. Kom gerust eens kijken of helpen. Het algehele thema van Nieuw-Weerdinge is ‘Vroeger en nu’ en Sleen heeft binnen dit thema het onderwerp ‘Vervoer’ meegekregen.
De start van de optocht is om 18.30 uur bij Motorhuis Bakker aan het Noordveenkanaal ZZ in Nieuw-Weerdinge. Sleen rijdt als eerste competitiewagen in de optocht.

Vrijdagmorgen 7 juli wordt vanaf 10.00 uur de Rundveekeuring op het terrein bij het sportpark aan de Raiffeisenstraat gehouden.
De Slener rundveehouders die hieraan deelnemen, selecteren gezamenlijk de beste koe/ kalf/pink voor deelname aan de competitie tussen de kernen.

Een dag later, op Zaterdag 8 juli, wordt vanaf 12.00 uur op hetzelfde terrein het Equipespringen gehouden.
Zoë Brandt en Jayden Woering vertegenwoordigen de kern Sleen op hun paard en pony. Dit is een spectaculair onderdeel van het concours dat de gehele zaterdag plaatsvindt op het Zuidenveldterrein.

Dezelfde dag is er van 10.30-12.30 uur het Beachvolleybaltoernooi tussen alle Zuidenveldkernen bij Zwembad De Wieke aan Raiffeisenstraat in Nieuw-Weerdinge.
Elke kern levert een team bestaande uit vier tot maximaal zes personen van zowel jongens als meisjes in de leeftijd tot en met 25 jaar. Voor Sleen doen mee: Femke Eising, Pièra Germers, Laure Germers, Jarnick van der Velde, Rutger Moree en Ilsa Wallage.

De Zuidenveldcompetitie wordt tenslotte op Zondag 9 juli van 13.00 – 14.30 uur afgesloten met een Zeskamp tussen alle kernen op het terrein bij het sportpark aan de Raiffeisenstraat.
Er wordt een gezellige sportieve zeskamp georganiseerd op het feestterrein met onder andere een enorme stormbaan. De deelnemers zijn minimaal vijftien jaar oud. Een team bestaat uit zes tot acht personen. Sleen gaat de volgende enthousiastelingen afvaardigen: Marthijn Camies, Ruben Buls, Loussan Dekker, Manou Schuttrups, Manou Dekker, Femke Eising en Janneke Eising. Zij komen uit Erm, Sleen en Noord-Sleen.

 

Uitslag

De bekendmaking van de kernencompetitie en de uitreiking van het erecertificaat aan de winnaar is op zondag 9 juli om 16.30 uur tijdens de afsluiting van het Zuidenveld op het Zuidenveldterrein bij het sportpark. Hierna draagt Nieuw-Weerdinge middels het spreekwoordelijke stokje de organisatie van het Zuidenveld over aan de plaatselijke commissie van Coevorden. Daar strijkt het evenement in 2024 neer.

Terug

654043 bezoekers (1084330 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress