Nieuws

 
 

 21 september Pubquiz Wielens
 3 november Oud papier halen
     

  Vergeet niet de volgende site te bezoeken: www.glasvezelzuidenveld.nl

 20 september 2018
"Zeg 't an" voor de Anzegger
Wilt u nog kopij aanleveren voor de Anzegger? Dit kan tot uiterlijk 30 september a.s. U kunt het sturen naar:  hazelaar01@hetnet.nl 
               
 
 19 september 2018
Seniorendag
Op vrijdag 5 oktober a.s. vindt bij café-restaurant Wielens weer de jaarlijkse Seniorendag plaats. Het programma begint om 15 u (zaal open 14.30 u). 's Middags verzorgt Lummy Boerhof uit Ruinerwold een vullend programma met "vertellegies en verhaalties". Na de broodmaaltijd neemt de familie Tuinman u mee terug in de tijd. Zij zingen Oud-Hollandse en populaire Nederlandse liedjes.
 
De kosten voor deze middag zijn € 12,50 p.p. Aanmelden kan bij Mw. H. Haandrikman, Sleen, tel. 361260 of bij Mw. H. Zwiers, 't Haantje, tel. 513496
 
 
 19 september 2018
Computercursus Bibliotheek
Internet en de computer worden steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, een reis boeken, bankzaken regelen, dat kan tegenwoordig allemaal via het internet. Maar wat als u dat moeilijk vindt? Bij de bibliotheek kunt u gratis de cursus Klik & Tik volgen. Tijdens de bijeenkomsten gaat u zelfstandig in een kleine groep aan de slag en aan het einde van de cursus ontvangt u een certificaat. U hoeft geen examen te doen. Deelnemers leren over de computer, het toetsenbord en het werken met de muis. Daarna gaan ze "het internet op ". Met deze basiskennis gaan ze "samen op het web " en leren over sociale media en Facebook.
De cursus bestaat uit 6 dagdelen en is geheel gratis. Tevens starten de bibliotheken Coevorden, Sleen en Schoonoord binnenkort weer met de cursus Digisterker: werken met de e-overheid. Je leert hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten, zoals van de gemeente, mijn overheid, UWV, Sociale Verzekeringsbank. De cursus Digisterker - Werken met de e-overheid helpt je op weg. De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Door het volgen van deze cursus kom je goed beslagen ten ijs.
Meer informatie of aanmelden ? Kom langs bij de bibliotheek of bel : Bibliotheek Sleen 088-0128260
                 
 
 14 september 2018
        
 
 14 september 2018
De pub quiz gaat weer van start!
Vrijdag 21 september is het weer zover; de competitie van het pub quiz seizoen begint weer! Om 20:00 uur wordt gestart met de quiz, waarbij teams van max. 4 personen aan kunnen deelnemen.
De vragen hebben betrekking op o.a. geschiedenis, aardrijkskunde, politiek, de actualiteiten, muziek en showbizz. Opgeven kan Restaurant Wielens via mail (info@zalencentrumwielens.nl), facebook en per telefoon (0591 361318).
 
 
 
14 september 2018
Collecte Nierstichting
In Noord-Sleen vindt van 16 t/m 22 september 2018 weer de collecte van de Nierstichting plaats met als doel nierziekten te genezen. Geef aan de collectant of sms NIER naar 4333. Met 1 sms doneer u eenmalig 2 euro (excl. telefoonkosten). Namens alle nierpatiënten hartelijk dank!

 

 11 september 2018
Verhuizing koeien familie Vrielink
Vanmorgen nog in de oude stal, maar rond de middag waren alle 90 koeien verhuisd naar de nieuwe stal, en werden daar inmiddels ook al gemolken door de robots! Na ruim 100 jaar is de boerderij van de familie Vrielink van de markante locatie op de rotonde aan de Dorpsstraat verdwenen en vindt de melkveehouderij een doorgang op de nieuwe locatie aan de Looweg, iets verderop in Noord-Sleen. Wij wensen Riekus-Harm, Susanne en de kinderen veel succes op de nieuwe locatie! 
 
 
 
Boven: oude stal, onder: de eerste koeien op de nieuwe locatie
9 september 2018
Gezellige afsluiting van het zwemseizoen
Vandaag was alweer de laatste dag van het zwemseizoen in het bosbad. Vanmorgen was er de mogelijkheid om te "katerzwemmen" na alle festiviteiten in Sleen dit weekend. Er was maar 1 persoon met echt hoofdpijn, maar die kon het nog redden zonder paracetamolletje. Daarna volgde er een prachtige demonstratie van de synchroonzwemsters. Vanmiddag werd het gezellig druk. Vanwege het enorme succes van de buikschuifbaan aan het begin van de vakantie, kon er vandaag ook weer volop "geschoven" worden, wederom een groot succes. Om 4 uur werd de stop uit het water getrokken met hulp van vele kinderen. Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje. Nicole Piening (teamleider) was erg tevreden over het seizoen 2018. Ze gaf aan dat het aantal bezoekers, iets meer dan 25000, prachtig was. Maar ook de gezelligheid met de gasten was super. Natuurlijk was dit alles ook te danken aan het fantastische weer deze zomer. Daarbij gaf ze aan dat dit allemaal mede mogelijk is gemaakt door het team en de vrijwilligers, waarvoor ze iedereen erg dankbaar is! Al met al een erg mooi seizoen we kijken allemaal uit naar volgend jaar!

 
 

 
 


         
 
 8 september 2018
Het is hartstikke gezellig om samen te eten
De eerste week op basisschool De Vlinderhof zit er op. Het is altijd wel een beetje spannend om na de zomervakantie weer te beginnen. Naast wie zit je? Hoe is de nieuwe meester of juf? Wat moeten we allemaal leren? Op de Vlinderhof was het afgelopen maandag extra spannend want alle kinderen gingen samen overblijven. Vanaf dit jaar schooljaar is de school gaan werken met het zgn. 5-gelijke-dagen-model. Alle kinderen gaan tot 14.15 uur naar school en eten hun broodje op school samen met de meester of juf. Het verliep deze week allemaal bijzonder goed. Het leek al snel alsof de kinderen niet anders gewend waren dan te eten op school. Voor dit onderdeel hebben ze alvast de eerste 10 verdiend!      
 
          
 
 6 september 2018
De Toorn van Thunaer
In september 2019 zal op Landgoed De Klencke te Oosterhesselen een muziektheaterproductie genaamd De Toorn van Thunaer worden opgevoerd. Niet alleen zangers, acteurs en musici maken onderdeel uit van de crew, maar ook tal van ruiters en amazones maken hun opwachting. Waaronder oud Noord-Slener Mike Brandt, tegenwoordig woonachtig in Erm. Paarden vormen een onderdeel van de voorstelling. "We bestijgen te paard de Toorn van Thunaer" zegt Mike Brandt. Binnen afzienbare tijd volgen de eerste repetities op Landgoed De Klencke. Een unieke gebeurtenis!                  
 
5 september 2018
25.000ste bezoeker in het Bosbad
Gisteravond stond de teller op 24998... dat betekende dat de 2e bezoeker van vandaag de 25.000ste bezoeker was.
Mevrouw Kootstra was de gelukkige! Zij komt iedere ochtend om 7:00 uur zwemmen en maakt al meer dan 35 jaar gebruik van ons mooie zwembad! Naast bloemen kreeg ze een bon voor een abonnement voor volgend jaar aangeboden.
 
 
Daarnaast was er vanochtend voor de vaste baantjeszwemmers koffie met krentenwegge. De afsluiting van een mooi zwemseizoen. Komende zondag zijn er op de laatste openingsdag van dit seizoen nog andere activiteiten; zie hiervoor het bericht hieronder.
                          
 

327083 bezoekers (561564 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress