Nieuws

agenda

01 jan 0001
 


15 oktober   Vrouwen van Nu, afdelingsavond georganiseerd door leden uit de buurt, 20 uur Wielens
20 oktober Happen en Trappen in Sleen en omgeving, 10.30 uur starten parkeerplaats AH Sleen 
20  oktober  Uiterste inleverdatum kopij Anzegger 
2 november Natuurwerkdag Noord-Sleen
30 november Oud papier halen
13  december Toneeluitvoering Noord-Sleen aanvang 20.00 uur Wielens
15 december Toneeluitvoering Noord-Sleen aanvang 14.30 uur Wielens

20191012Capelli

12 okt 2019
 12 oktober 2019
Capelli kapsalon is verhuisd naar Noord-Sleen
Sinds 8 oktober huist Capelli kappers aan de Zweeloërstraat 4 in Noord-Sleen. Capelli kappers was jarenlang te vinden in de voormalige kapel aan de Menso Altingstraat in Sleen. Nadat Harriët Baas en haar gezin de boerderij hadden gekocht aan de Zweeloërstraat in Noord-Sleen met daarnaast een prachtige boerenschuur, kwam het idee de kapsalon in deze oude schuur te realiseren. De verhuizing heeft begin oktober plaats gevonden, en vanaf deze week is de kapsalon geopend.     

    

20191006 Hap en trap fietstocht

01 jan 0001
 6 oktober 2019
Happen & Trappen in Sleen en omgeving
Een nieuw evenement in Sleen en omgeving! Happen & Trappen vindt dit jaar voor het eerst plaats op zondag 20 oktober. Een culinaire, informatieve fietstocht van 40 km rond Sleen – Noord-Sleen – Erm. Tijdens de fietstocht bezoekt u de eetgelegenheden Route34 in Erm, De Deel en De Linde in Sleen en Wielens in Noord-Sleen. Tevens brengt u een bezoek aan de volgende bedrijven:

De Molen in Sleen: Tijdens uw bezoek kunt u rond kijken in de molen en u krijgt uitleg over hoe de molen werkt. Ook zal de molenaar aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

Biologisch melkveebedrijf Weitkamp vof in Noord-Sleen: dit is een gezinsbedrijf waar biologisch wordt gewerkt en waar ongeveer 70 stuks vee worden gehouden. 

Breegroen Alpaca bij Holsloot: de familie Nienhuis is in een heel andere tak van veehouderij terecht gekomen; zij houden en verzorgen meer dan honderd alpaca’s. 

Pompoenen van Henriette Eising in Sleen: In het najaar pronken de pompoenen en kalebassen aan de Schaapstreek in Sleen. Pompoenen voor de sier, voor het uithollen en om te eten. Tijdens de fietstocht worden de eetbare pompoenen tentoon gesteld en willen we graag de toepassingen hiervan met u delen.

Het programma:
U wordt om 10:30 uur verwacht in Sleen op de parkeerplaats bij AH Supermarkt Kortwijk. Hier wordt u in groepen ingedeeld en ontvangt u de route. Tijdens de route krijgt u koffie en gebak en een 3 gangen menu. Kosten zijn € 35,00 voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar betalen € 25,00. De consumpties dienen bij de betreffende bedrijven afgerekend te worden.

Opgave kan bij één van de volgende bedrijven:
Restaurant Wielens, Noord-Sleen, tel: 0591-361318 
Restaurant-theater De Deel, Sleen, tel: 0591-367220
Cafetaria De Linde, Sleen,, tel: 0591-362481
Steakhouse Route 34, Erm, tel: 0591-201087
Het inschrijfbedrag dient vooraf te worden betaald.   
       
                          

20191003 netwerkcafé

01 jan 0001
 3 oktober 2019
Netwerkcafe op bezoek in Noord-Sleen 
Het Netwerkcafé Sleen was op bezoek in Noord-Sleen. Een vol programma, waar de deelnemers konden kiezen uit een ‘Agrarische’ of ‘Atelier’ start. Het vervolg bij Wielens was voor de voltallige groep.

Marion Mencke gaf uitleg over haar Atelier. Zij maakt eigen werk, geeft workshops en maakt educatie lesprogramma’s. Zo is er een mooie koffer van het lesprogramma ‘Hundertwasser’. De deelnemers gingen deze keer met een andere kunstenaar aan de slag. Marion vertelde over Kandinsky en zette de bezoekers daarna actief aan de slag met de kwast. Die avond is de basis gelegd voor een mooi Kandinskywerk. Het kleurrijke deel is door Marion aangevuld. 

Leuk nieuws: het kunstwerk wordt verloot onder gasten van het atelier. Meer info: www.marionmencke.nl

Een andere groep deelnemers ging naar Erwin Wiers, naar het veebedrijf op de Waterkampenweg. Wat een enthousiaste uitleg! En wat een indrukwekkend groot en goed georganiseerd bedrijf. Een kampioenskoe, een mestrobot, een melkstal met veel melkunits: het maakte indruk. De lastige onderwerpen van de agrarische sector kwamen ook aan de orde, maar een blik op de jonge kalfjes maakt alles weer rooskleurig. 

Erwin en Letty ontvingen de gasten met koffie en een mooi verhaal over de plannen die ze hebben. Wielens wordt een heus fietswalhalla, met veel parkeerplekken, camperplaatsen, douches en een fietswasplaats. Dat gaat vast lukken met die populaire route van de Bushbikers in de buurt. Een route die vastgeknoopt wordt aan de route op de VAMberg. Daar komen straks extra fietsers voor naar Drenthe.

Daarna: playtime! Erwin deed een korte pubquiz. Drie vragenrondes over kennis van de woonplaatsen in de omgeving, actualiteit en muziek. Zes groepjes zwoegden en zweetten op de vragen, de winnaars gingen er met bitterballen vandoor. De pubquiz - een uitgebreidere versie - staat maandelijks op het programma bij Wielens en wordt druk bezocht. Deze quiz viel zo in de smaak dat een groepje netwerkers zich voor de volgende sessie op vrijdag 11 oktober aangemeld heeft. Leuk om te ervaren!

Een vol en geslaagd programma daar in Noord-Sleen. Het programma voor het volgende Netwerkcafé op donderdag 21 november is nog in de maak. 
 

20190929raboclubkas

29 sep 2019
 29 september 2019
Rabobank ClubSupport
Zoals ieder jaar organiseert de Rabobank, de actie Rabo ClubSupport. Hiermee wordt de winst verdeeld. De echte winst van clubs, stichtingen en verenigingen. Mensen samen brengen, talenten benutten, een sociaal netwerk opbouwen. Elkaar verder helpen, daar heeft de hele maatschappij baat bij! Daarom geeft de Rabobank als coöperatieve bank ieder jaar een deel van de winst aan verenigingen door het hele land zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen. Verschillende verenigingen en stichtingen uit ons dorp doen mee aan deze actie. Zo kunt u o.a. stemmen op het Volksfeest, de toneelvereniging, het bosbad en op enkele andere doelen. Uw stem is geld waard! Als u lid bent van de Rabobank heeft u de mogelijkheid om te stemmen op de vereniging naar uw keuze. Kijk op http://www.rabo-clubsupport.nl. Stemmen kan tot 11 oktober.            
 

20190929pubquiz

29 sep 2019
 29 september 2019
Najaars pub quizzen bij Wielens
In het najaar organiseren Erwin en Letty van Café-Restaurant Wielens weer een aantal gezellige pub quizzen. Deze zijn op 11 oktober, 15 november met een winterbbq (aanvang 19.00 uur) en op 27 december een eindejaarsquiz. Om 20.00 uur wordt er gestart met de quiz. Er kunnen teams van maximaal 4 personen deelnemen. Iedere deelnemer betaald € 2,50 per quiz, met uitzondering van de winterbbq. De vragen hebben betrekking op o.a. geschiedenis, aardrijkskunde, politiek, de actualiteiten, muziek en showbizz. Opgave kan bij Wielens via info@zalencentrumwielens.nl, facebook en per telefoon 0591-361318. Wil je mee dingen naar leuke prijzen, geef je dan snel op!   
 

20190924herfstverwendag

24 sep 2019
 24 september 2019
Nieuws van Atelier Marion Mencke
Op zaterdag 19 oktober organiseren Atelier Marion Mencke in Noord-Sleen en Wolwerkplaats Benneveld een creatieve workshopdag. Op deze dag volg je 2 workshops. Er wordt gestart in Noord-Sleen en vandaar rond de middag naar Benneveld. In de ochtend schilder je een raamrozet in het atelier van Marion Mencke. Dat is een kleurrijk kunstwerk dat d.m.v. een lichtbron een sfeervolle kleur geeft aan je huis. Na de lunch in Benneveld ga je een mooie sjaal vilten op zijde. Je kiest je eigen kleuren in de wolwerkplaats van Wibbina van Ginkel. Tussendoor is er koffie/thee met lekkernij en een heerlijke lunch! Deze geheel verzorgde dag, van 9.30 uur tot 16.00 uur, kost 65,- Euro. Aanmelden graag via info@marionmencke.nl
 
Op zaterdag 23 november is er weer een workshop "Werken met drukinkt" in atelier Marion Mencke. Tijd 13.30 uur tot 16.00 uur. Kosten 30,- Euro (incl. materiaal koffie/thee/koek). Iedereen gaat met meerdere mooie kunstwerken naar huis. Voor meer info zie http://www.marionmencke.nl .            
 

20190911kopijanzegger

11 sep 2019
 11 september 2019
Kopij Anzegger
Wilt u nog kopij aanleveren voor de Anzegger? Dit kunt u t/m 20 oktober a.s. sturen naar: hazelaar01@hetnet.nl 
                
 

20190331glasvezel

31 mrt 2019
 31 maart 2019
Glasvezel
Het is gelukt om de 40% voor de aanmeldingen te halen, we krijgen glasvezel!
 
                   
 
 
 
 
Vele vrijwilligers uit de gehele gemeente Coevorden, waaronder ook een aantal uit Noord-Sleen hebben zich vanaf 2015 sterk gemaakt voor snel internet via glasvezel. Een meerderheid aan adressen in ons dorp sloot een abonnement af. Met bijna 70 % aangemelde abonnementen is Noord-Sleen klaar voor de toekomst! U kunt zich overigens nog steeds aanmelden voor een gratis aansluiting, ook na 1 april, onder dezelfde voorwaarden, zelfs als al begonnen is met graven.  

404109 bezoekers (672007 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress