Nieuws

agenda

01 jan 0001
 24  augustus  Deelname Albertdina aan Drentse Molendag 
29 augustus  Ophalen oud papier.
31 augustus Duiken met zuurstofflessen in Bosbad Noord-Sleen
     
17 september Vrouwen van Nu: Lezing door Roelof Keen, 20 u. Wielens 

20190823 Glasvezel

01 jan 0001
 23 augustus 2019
Glasvezel Zuidenveld plaatst eerste wijkcentrale in Gees
Donderdag 22 augustus om 13:00 plaatste bewonersinitiatief glasvezel Zuidenveld de eerste wijkcentrale of PoP In Gees.  Het plaatsen van de eerste wijkcentrale is voor de vele vrijwilligers van Glasvezel Zuidenveld een heuglijk moment, legt Jaap Ruiter, voorzitter van de Stichting Glasvezel Zuidenveld uit. "Een wijkcentrale is als het ware het kloppend hart van het glasvezelnetwerk in een aanleggebied en voor de vrijwilligers is dit een tastbaar en zichtbaar resultaat van al hun inspanningen eerder dit jaar”. De eerste wijkcentrale staat in Gees omdat daar kan worden aangesloten op het landelijke datanetwerk. 

Voor de aanleg van het netwerk heeft een de stichting een BV opgericht met Gerhard Kippers als directeur. Kippers legde eerder al met het bewonersinitiatief in De Wolden een glasvezelnetwerk aan. "Vrijwel het hele netwerk wordt onder de grond aangelegd dus 95% van het netwerk is onzichtbaar, enkel de PoPs staan bovengronds”, legt Kippers uit. "Die PoPs zijn onmisbare knooppunten in ons glasvezelnetwerk. In verband met de hoeveelheid te lenen geld voor de aanleg, hebben wij gekozen voor een zo sober en doelmatig mogelijk netwerkontwerp. De PoPs zijn dan ook op de meest efficiënte plekken ingepland”, verklaart Kippers.

Op dit moment heeft meer dan 50% van de inwoners van gemeente Coevorden gekozen voor een abonnement op het glasvezelnetwerk. De volgorde van de aanleg is vanuit Geesbrug tegen de richting van de klok in het hele gebied door. "Mensen willen natuurlijk graag weten wanneer ze aan de beurt zijn om aangesloten te worden. Daarom houden wij de bewoners op de hoogte van de voortgang via onze facebookpagina en ook met de blogs op onze website”, vertelt Jaap Ruiter, terwijl hij samen met Kippers en een aantal vrijwilligers en buurtbewoners tevreden toekijkt hoe de directe omgeving van de PoP door de aannemer weer netjes afgewerkt wordt. De eerste wijkcentrale is een feit: de aanleg van het netwerk is weer een grote stap verder!  
 

20190822 Scholen gaan weer beginnen

01 jan 0001
 22 augustus 2019
Scholen gaan weer beginnen
Na de zomervakantie gaan kinderen voor het eerst na lange tijd weer in grote groepen naar school. Ieder jaar doet zich in september een piek voor in het aantal slachtoffers in de leeftijdscategorie van 0 tot 14 jaar. Eén op de drie de slachtoffers is op weg van en naar school. Kinderen zijn een kwetsbare groep omdat zij nog niet genoeg vaardigheid bezitten om zich als een ervaren en volleerd deelnemer in het verkeer te verplaatsen. 

Schoolroute oefenen
Veilig Verkeer Nederland maakt zich zorgen over het feit dat de leeftijd waarop kinderen zelfstandig naar school gaan is gestegen van 6 jaar in 1972 naar 8,6 jaar in 2006. Verkeersdeelname is een belangrijk onderdeel van de opvoeding. VVN roept ouders daarom op om kinderen zo veel mogelijk zelfstandig naar school te laten gaan. Daarbij is het van belang om een veilige route te kiezen en die route vooraf te oefenen met het kind. 

Over Veilig Verkeer Nederland
Kinderen, ouders, jongeren, ouderen, fietsers, automobilisten, bromfietsers: iedereen heeft het recht veilig de straat op te kunnen. Veilig Verkeer Nederland is de maatschappelijke organisatie die zich inzet voor dat recht, door zoveel mogelijk mensen te inspireren, te stimuleren en ze actief bij verkeersveiligheid te betrekken. VVN wordt daarbij gesteund door ruim 35.000 leden en donateurs.
             
                          

20190820 cursus vrijwilliger

01 jan 0001
 20 augustus 2019
Gratis cursus voor "meer vrijwilligers in kortere tijd"
Maatschappelijk Welzijn Coevorden geeft vervolg aan vrijwilligerscampagne Bas doet het elke week. Kim doet het drie keer per week. Geert doet het zes keer per maand. Vorig jaar ging het Steunpunt Vrijwilligerswerk Coevorden met deze prikkelende affiches de boer op. Doel was om verenigingen en andere organisaties te laten zien dat het steunpunt kan helpen bij het werven en behouden van vrijwilligers. Er werd daarmee ingespeeld op het tekort aan vrijwilligers bij veel verenigingen en stichtingen in de gemeente Coevorden.  Het stimuleren van vrijwilligerswerk komt mede voort uit het bestuursprogramma van de gemeente Coevorden. 
 
Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de samenleving.
Met vrijwilligers komen veel mooie dingen tot stand. Maar hoe houd je als vereniging of stichting voldoende vrijwilligers of hoe breid je het aantal vrijwilligers uit? Nieuwe bestuursleden, medewerkers in de sportkantine, organisatoren van activiteiten, noem het maar op. Vrijwilligers werven en behouden is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom biedt het Steunpunt Vrijwilligerswerk na de zomervakantie de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ gratis aan.  
 
Ervaringen
Verschillende organisaties uit de gemeente Coevorden namen deel aan de succesvolle cursus die in samenwerking met SportDrenthe werd opgezet. In de cursus krijgt een vereniging of stichting allerlei waardevolle tips met betrekking tot het werven en behouden van vrijwilligers. Daarbij wordt gekeken hoe op de vraag van individuele verenigingen en stichtingen ingespeeld kan worden. Ben je benieuwd wat het de Drostengroep Scouting Coevorden heeft opgeleverd? Of wil je de uitleg van SportDrenthe bekijken? Kijk dan op de site van het Vrijwilligerssteunpunt voor de filmpjes. 
 
Informatieavond
Het vervolg op de campagne start op donderdag 12 september. Dan organiseert het Steunpunt Vrijwilligerswerk een informatieavond over de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’. De avond begint om 19.30 uur bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden aan de  Van Eijbergenstraat 5 in Coevorden. Is je interesse gewekt en heb je op 12 september ruimte in je agenda? Geef je dan nu al op! Dat kan via steunpuntvrijwilligerswerk@mwcoevorden.nl of via 085- 2735256. Kun je die avond niet en heb je wel interesse? Neem dan ook contact op.               
 

20190817cDrentse molendag

01 jan 0001
 17 augustus 2019
Drentse molendag
Op zaterdag 24 august a.s. vindt de Drentse molendag plaats. Deze dag wordt georganiseerd door de Drentse Molen Stichting. Alle molenaars en vrijwilligers van deze stichting zullen zich vrijwillig inzetten om u een kijkje in en om de molen te geven. net als andere molens in de omgeving zal ook de Albertdina in ons dorp open zijn voor het publiek. Meer informatie kunt u vinden op Molenstichting Drenthe
 

20190817bKioskkibbelkoele

01 jan 0001
 17 augustus 2019
Kiosk Kibbelkoele
"Sinds 1 juli hebben wij van Staatsbosbeheer de sleutel ontvangen van de kiosk aan de Kibbelkoele", vertellen Arthur en Marnel van Smulmomentje. De kiosk bij Noord-Sleen is 17 juli van start gegaan. De nieuwe kioskhouders hebben er zin in om er weer een mooie trekpleister voor de hele omgeving van te maken. "We zouden het daarnaast leuk vinden om in overleg leuke dingen te organiseren aan de Kibbelkoele."   
Bron: Sleenweb               
 

20190817ajaargidskerk

01 jan 0001
 17 augustus 2019
Jaargids kerk huis aan huis bezorgd
Binnenkort zal een Huis aan huis zal een fraai vormgegeven, full colour jaargids van de Protestantse Gemeente bezorgd worden in Sleen, Noord Sleen, ’t Haantje, Diphoorn, Erm, Achterste Erm, Holsloot en Den Hool. Omdat de kerk van / voor iedereen is.
Sleen bruist! De kerk doet graag mee!                

20190812kabouterspeurtocht

01 jan 0001
 12 augustus 2019
Kabouterspeurtocht
Gymnastiekvereniging Sleen organiseert op zaterdagmorgen 31 augustus aanstaande een Kabouterspeurtocht van 10.30 tot 11.30 uur. De start is vanaf de tweede parkeerplaats bij de Kilbbelkoele bij Noord-Sleen. Opgeven kan vanaf nu. De speurtocht wordt georganiseerd voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar en onder begeleiding van een volwassene.
Wil je meedoen? Geef je dan op vòòr 24 augustus via het inschrijfformulier, te verkrijgen via de mail gvsleen@hotmail.com en op te halen bij bakkerij Schepers in Sleen.
De kosten zijn drie euro. Graag betalen bij opgave. 
                 
 

20190716 introductieduik

01 jan 0001
 16 juli 2019
Duiken in Bosbod
Introductieduik voor kids is op 12 juli niet door gegaan i.v.m. het slechte weer.
Op zaterdag 31 augustus komen de duikers uit Emmen opnieuw naar het Bosbad om de kinderen te laten ervaren hoe je met zuurstofflessen onder water moet zwemmen. De kinderen die zich hadden aangemeld voor 12 juli mogen tussen 13.00 uur en 14.30 uur een duik maken. 
Tussen 14.30 uur en 16.30 uur is iedereen welkom in het bad die onder begeleiding een duik wil proberen. Let op, op=op. In dit geval geldt dat voor de zuurstoftanks. Wanneer die leeg zijn kunnen er, uiteraard, geen mensen meer onder water.

Voor ouders is het belangrijk om te weten dat er een verklaring moet worden getekend voordat de kinderen het bad in gaan. Deze kan door de ouders bij het bad ingevuld worden.  Komt een kind alleen, dan vooraf via info@noordsleen.nl formulier aanvragen. Formulier moet ingevuld en met handtekening ouder meegenomen worden naar het Bosbad.       
                          

20190708kabouterspeurtocht

01 jan 0001
 7 juli 2019
 Kabouterspeurtocht en meer
Gymvereniging Sleen organiseert op zaterdagmorgen 31 augustus voor de allerkleinsten een kabouterspeurtocht. organiseert. Het is voor kinderen van 3 t/m 5 jaar en onder begeleiding van een volwassene.
De speurtocht is rond de Kibbelkoele van 10.30 uur tot 11.30 uur.
Belangstellenden kunnen een inschrijfformulier downloaden via het mailadres: gvsleen@hotmail.com.
Verder gaat vanaf 28 augustus weer ouder-kindgym (peutergym) gegeven worden op de woensdagmorgen van 10.45 uur tot 11.30 uur in de sporthal in Sleen. Meer informatie kan men opvragen bij gvsleen@hotmail.com of bij Ans Hegen 0612953621

20190707bieb

01 jan 0001
 7 juli 2019
Zomeropening Bibliotheek Sleen
Bibliotheek Sleen is de hele zomer geopend. Tijdens de schoolvakantie (13 juli t/m 25 augustus) zijn de openingstijden aangepast.  De bibliotheek is dan geopend op woensdag van 14.00-17.00 uur en op vrijdag van 14.00-20.00 uur. (Maandag en dinsdag gesloten).
Vakantietips:
- een maandabonnement (geldig voor 20 materialen) is in de bibliotheek verkrijgbaar voor € 10,00.
-met de bibliotheekpas kun je in alle bibliotheken in Drenthe materialen lenen en terugbrengen.
-je kunt de materialen gratis 2 keer verlengen:  www.bibliotheeksleen.nl
-In de app VakantieBieb vind je de hele zomer een gratis leespakket e-books voor het hele gezin!
Voor kinderen die zelf kunnen lezen staan in de VakantieBieb populaire jeugdboeken voor alle leeftijden. Volwassenen vinden er weer tientallen spannende boeken, romans en non-fictie boeken.
Het leespakket is van t/m 31 augustus 2019 beschikbaar voor de tablet en smartphone. 
Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. 
Download de gratis app via vakantiebieb.nl (ook voor niet-leden!)
-Gastlenen, ook handig in de vakantie!
Als lid van de Drentse bibliotheken kun je ook gastlenen; boeken lenen bij alle andere openbare bibliotheken in Nederland. Dit kan bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt, winkelt of studeert.
Maar gastlenen kan ook handig zijn als je in Nederland op vakantie bent en je boeken wilt lenen op je vakantieadres. Kijk voor de mogelijkheden bij gastlenen op de website.
De bibliotheekmedewerkers wensen iedereen een fijne vakantie!

20190707abieb

01 jan 0001
 7 juli 2019
Vakantielezen in de bibliotheek van start
15 juli gaat het project ‘Vakantielezen in de bibliotheek’ van start in verschillende Drentse bibliotheken, ook in Bibliotheek Sleen. Tot 25 augustus kunnen kinderen elke week op reis gaan naar een nieuwe bestemming. Kinderen ontvangen bij het inschrijven een eigen paspoort. Hiermee kunnen zij naast het lezen van themaboeken ook deelnemen aan verschillende activiteiten. 
Paspoort
Elke deelnemer ontvangt bij het inschrijven een eigen paspoort. In dit paspoort staan opdrachten die de deelnemer in de bibliotheek uit kan voeren. Voor elke goed uitgevoerde opdracht ontvangt de deelnemer een stempel. Voor het verzamelen van alle stempels van de week ligt er een beloning te wachten bij de balie. 
Deelnemen
Potentiële deelnemers kunnen kijken op www.bibliotheeksleen.nl/vakantielezen Inschrijven kan aan de balie bij de bibliotheek.
Het doel van Vakantielezen in de bibliotheek is om kinderen door middel van thematische activiteiten naar de bibliotheek te krijgen. Door de collectie aan te sluiten op de thematische activiteiten, en deze ook in de activiteiten te verwerken beoogt dit project de leesvaardigheid van kinderen op een speelse en leuke manier te onderhouden.

20190703atrailcentre

01 jan 0001
 2 juli 2019
Plannen voor trailcentre achter Wielens
Eigenaar Erwin Wielens (45) wil achter het restaurant-zalencentrum een trailcentre realiseren, van waaruit mountainbikers hun routes kunnen rijden. Met voorzieningen als douches en toiletten, een schuurtje als stalling en om aan fietsen te kunnen sleutelen, camperplaatsen en trekkershutten.
   ,,Ik werd op het idee gebracht naar aanleiding van een recreatiecongres eind 2016’’, zegt Wielens. ,,Daar werd lovend gesproken over een trailcentre in Schotland, ergens in the middle of nowhere. Mountainbikers kunnen daar verblijven om elke dag een andere route te doen. Startpunt is telkens hettrailcentre, met behalve overnachtingsmogelijkheden ook horeca en faciliteiten speciaal voor mountainbikers. Ik zag meteen mogelijkheden voor ons bedrijf.’’
Op nog geen kilometer afstand van Wielens begint de hoog aangeschreven route van moutainbikevereniging De Bushbikers, waarmee Wielens gaat samenwerken. ,,Andere routes zoals in Emmen en Midden-Drenthe zijn dichtbij. Bovendien is de provincie bezig met het aan elkaar knopen van verschillende mountainbikeroutes. Eten en drinken kunnen de mensen al in ons restaurant. De andere voorzieningen gaan we nu bouwen.’’
 
 
Achter het zalencentrum is een groot weiland dat bij feesten momenteel dient als parkeerplaats. Helemaal aan de achterkant, tegen de boomrand, komen twaalf camperplaatsen. ,,Zodat camperaars geen hinder ondervinden van een feest in de zaal. In het midden komt het gebouw met douches, een plek om de fiets schoon te spuiten en sleutelmogelijkheden. De fiets kan er veilig worden gestald.’’ Ook aan de bouw van twee trekkershutten wordt gedacht.
   Wielens heeft nog geen naam bedacht voor zijn trailcentre, waarvoor het bestemmingsplan gewijzigd moet worden. De Coevorder politiek praat er vandaag over. ,,Volgend voorjaar willen we open. Als ondernemer wil je direct na het bedenken van iets beginnen, maar zo’n wijziging neemt helaas nogal wat tijd in beslag. We willen hét mountainbikecentrum van Nederland worden. Dan wil je als eerste beginnen en niet dat iemand anders je het gras voor de voeten wegmaait.’’ Op het ontwerp, dat zes weken ter inzage heeft gelegen, zijn geen bezwaren ingediend.Rest de vraag wat Wielens zelf met mountainbiken heeft. ,,Ehmmmm.... morgen ga ik beginnen!’’ Zijn vrouw Letty (46) had al verklapt dat hij dat al een poosje roept. ,,Ik heb jarenlang gehandbald. Daarna was het vooral hardlopen in ons bedrijf. Een jaar of twee geleden nam ik me voor toch echt weer te gaan sporten. Ik ben gaan hardlopen, maar ik kreeg al snel last van mijn knie. Fietsen is veel minder belastend dan rennen, dus dat wil ik nu gaan oppakken.’’
   Een geruststelling: Wielens hoeft in zijn eigen trailcentre niet meteen als fanatiek mountainbiker aan de slag. De faciliteiten zijn namelijk ook voor andere doelgroepen, als mensen met een beperking en e-bikers. Voor die laatste groep heeft Wielens inmiddels twaalf oplaadpunten aangelegd.
Gerton Albers

20190616 doopjurk

01 jan 0001
 17 juni 2019
Doopjurkexpositie in Dorpkerk Sleen
Van zondag 1 september tot en met zondag 15 september is er een doopjurkenexpositie in de Dorpskerk Sleen.
Voor deze expositie vraagt de kerk medewerking van inwoners van Sleen, Noord Sleen, ’t Haantje, Diphoorn, Erm, Achterste Erm, Holsloot en Den Hool.

Hebt u uw kind(eren) laten dopen, werd u zelf gedoopt, hebt u de doopjurk bewaard, wellicht al generaties oud, dan zou de kerk het heel mooi vinden als ze die mogen tentoonstellen. Bij de doopjurken zijn misschien nog mooie verhalen, herinneringen, foto’s van doopdiensten, doopkaarten, verhalen over de doopjurk zelf, waar, wanneer gedoopt werd … vult u zelf maar in. Verhalen die u delen wilt.

De mooiste verhalen zullen bovenkomen als u deze expositie bekijkt,. De kerk vraagt u om hulp en garandeert dat ze heel zuinig zullen omgaan met uw eigendom,
U kunt uw doopjurk brengen in de pastorie - de "Herdershut”- bij ds. Jitse Scheffer, Menso Altingstraat 2 in Sleen.
Dat kan - in verband met zomervakantie - tot 22 juli en ná 11 augustus. Voor informatie kunt u telefonisch contact opnemen: tel. 0591 572597.                 
 

20190331glasvezel

31 mrt 2019
 31 maart 2019
Glasvezel
Het is gelukt om de 40% voor de aanmeldingen te halen, we krijgen glasvezel!
 
                   
 
 
 
 
Vele vrijwilligers uit de gehele gemeente Coevorden, waaronder ook een aantal uit Noord-Sleen hebben zich vanaf 2015 sterk gemaakt voor snel internet via glasvezel. Een meerderheid aan adressen in ons dorp sloot een abonnement af. Met bijna 70 % aangemelde abonnementen is Noord-Sleen klaar voor de toekomst! U kunt zich overigens nog steeds aanmelden voor een gratis aansluiting, ook na 1 april, onder dezelfde voorwaarden, zelfs als al begonnen is met graven.  

392246 bezoekers (656363 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress