Nieuws

    Agenda 2018
 
 20 april
 Verkoop droge worsten door jeugd VV Sleen, vanaf 17:30 uur langs de deuren
 27 april
 GFT-afval wordt niet vandaag opgehaald (Koningsdag) maar morgen. Dus:
 28 april
 ophalen GFT-afval (i.p.v. vrijdag 27) bakken vanaf 07.00 uur aan de weg.
 28 april
 Opening Bosbad 10.00 uur
     

  Vergeet niet de volgende site te bezoeken: allesopglasvezel

 20 april 2018
Koningsspelen o.b.s. de Vlinderhof
Ook op de Vlinderhof zijn vandaag de koningsspelen gehouden. De dag werd begonnen met een ontbijt en daarna ging iedereen naar buiten voor het koningslied en de daarbij behorende dans. Het thema van de koningsspelen is "bewegen". Daarom stonden er op en om het schoolplein een aantal spellen klaar voor de kinderen van groep 1 t/m 4. De kinderen van groep 5 t/m 8 gingen samen op de fiets naar Sleen waar ze een aantal sportclinics konden volgen van verschillende verenigingen. Mede dankzij het fantastische weer is het weer een erg geslaagde dag geworden. De dag werd afgesloten met een verfrissend ijsje aangeboden door Albert Heijn Kortwijk te Sleen.

               
 
 20 april 2018
Loop en fietsroute door Noord-Sleen
Historische Commissie Noord-Sleen heeft in samenwerking met Geopark de Hondsrug een interactieve loop en fietsroute samengesteld.Tijdens de route ontdekt u alle mooie plekjes en bezienswaardigheden van Noord-Sleen. De video's zijn door de Historische Commissie Noord-Sleen gefilmd. Na het downloaden van de link op de smartphone komt u op de startpagina. Links boven in de pagina staat een linkje met 16 punten. Wanneer je daarop klikt komt de plattegrond met route en diverse belangrijke bezienswaardigheden in beeld.
Link Loop en fietsroute Noord-Sleen                
 
 19 april 2018
Besteding dorpsbudget
Dorpsbelangen Noord-Sleen heeft een bijdrage gekregen van de gemeente uit het wijk-  en dorpenbudget. Het geld kan worden aangewend om de leefbaarheid in het dorp te behouden en te verbeteren. De voorwaarde die de gemeente stelt is dat inwoners van de dorpen mee kunnen beslissen waar het budget aan wordt besteed en dat ze ook mee helpen met de uitvoering van de gekozen plannen.
Via de website en de Anzegger is een oproep gedaan om ideeën aan te dragen. Ook is er een overleg geweest met vertegenwoordigers van verenigingen, commissies en buurten uit het dorp.  Hier is een lijst uit naar voren gekomen met 23 verschillende initiatieven.
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Dorpsbelangen hebben alle aanwezigen hun voorkeur door kunnen geven door middel van een stemming. De uitslag staat hieronder.
Op basis van deze volgorde gaan we de initiatieven verder uitwerken en realiseren. Projecten die buiten de boot vallen omdat het budget ontoereikend is zullen volgend jaar opnieuw voorgedragen worden. 
Tijdens de ALV hebben zich een groot aantal mensen aangemeld om te helpen met de verschillende initiatieven. Zij zullen binnenkort worden benaderd. Natuurlijk is extra hulp van harte welkom. Je kunt hiervoor even contact opnemen met één van de bestuursleden.
               
 
                            
 18 april 2018
Optreden Nedersaksisch Vocaal ensemble in Noord-Sleen
Zondag 6 mei vanaf 13.00 – 17.30 uur een compleet verzorgd optreden door het Nedersaksisch Vocaal ensemble.
Het Nedersaksisch Vocaal Ensemble is een uniek streektaalkoor dat uitsluitend zingt in Nedersaksische streektalen zoals Gronings, Drents,Twents, Stellingwerfs, Sallands, Achterhoeks en Platt Duuts. Het NsVE komt voort uit een projectkoor dat speciaal werd geformeerd voor het Ede Staal Festival, dat in maart 2006 in Winschoten werd gehouden. Voor dit éénmalige optreden meldden zich zo’n 220 zangers en zangeressen uit diverse bestaande koren in Groningen en Drenthe. Zij zongen daar negen liedjes van Ede Staal. Het optreden werd een daverend succes en smaakte naar meer. Op 30 mei 2006 werd de oprichtingsvergadering gehouden en was het Nedersaksisch Vocaal Ensemble een feit: een koor dat uitsluitend zingt in de diverse streektalen van het Nedersaksisch taalgebied.

Programmma:
Aanvang vanaf 13.00 uur met welkomsdrankje en koffie en thee met zoete lekkernijnen.  Het koor start om 14.00 uur met optreden, zij zingen 3 blokken van een half uur. In de pauzes worden hapjes geserveerd, aansluitend aan het optreden wordt een maaltijd opgediend.

Toegang tot het concert bedraagt € 22,50, dit is inclusief:
•optreden koor
•welkomstdrankje
•1 kopje koffie/thee met zoete lekkernijen
•hapjes tijdens de pauze
•maaltijd na afloop

De drankjes worden na afloop afgerekend. Reserveren is noodzakelijk, met dieetwensen kan rekening gehouden worden.

Wilt u reserveren? Neem dan contact met op met Restaurant Wielens: 0591-361318.
             
                         
 13 april 2018
Uitvoering van groep 6, 7 en 8 van de Vlinderhof
Tableau van de uitvoerenden van de groepen 6, 7 en 8 van de Vlinderhof.
Van plankenkoorts is niets meer te merken en nu kan men voortvarend verder met de voorstelling.
 

 12 april 2018
Weer kampioenstitel voor de Vlinderhof
Opnieuw heeft de Vlinderhof een kampioensploeg voortgebracht. De vreugde is duidelijk waar te nemen. Felicitaties.
 

 10 april 2018
Lammetjes kijken!
Het voorjaar hangt in de lucht en wat is er dan mooier dan lammetjes kijken! Vanmiddag gingen de kinderen van groep 1 en 2 onder leiding van juf Marieke lammetjes kijken bij de schapen van Meintje Weggemans en Karla Westerman. Met 17 kinderen 17 lammetjes bekijken. Vooral het flessenlam Pimmetje kreeg volop aandacht. Hij liet zich lekker knuffelen, mocht uit het weiland, en kreeg ook nog een lekker flesje melk! Een geslaagd uitje met de kinderen.
         
 
 
 7 april 2018
Bosbad bijna klaar voor de opening
Na de renovatie aan het bad in het najaar was er nog één belangrijke taak voor de opening van het bad, een nieuwe laag knalblauwe coating. Het was nog even spannend met het weer van de afgelopen weken, maar vandaag is er erg hard gewerkt. Een compliment voor de vrijwilligers die zich hiervoor ingezet hebben. Nog 3 weken geduld hebben en dan kan er weer volop gezwommen worden in het prachtige BLAUWE bad!  
        
 
 2 april 2018
Paasvuur 2e paasdag
De bouwers van het paasvuur hebben ook dit jaar weer flink hun best gedaan. Vanwege het slechte weer is de opbouw dit jaar jaar wat later begonnen dan anders, maar het resultaat mocht er weer zijn. Vanmiddag zijn de heren keurmeesters geweest om het geheel te bekijken en te meten. De prijsuitreiking vond plaats in Emmen en we hebben een 4e prijs behaald. Vanavond is de bult in de brand gestoken onder toeziend oog van vele toeschouwers. Hulde aan de bouwers voor wederom een prachtig spektakel van een traditie die hopelijk nog lang in ere wordt gehouden!         
   
 


2 april 2018
AH Buitendag bij de familie Weitkamp
Het was druk op de Hullen vandaag! De AH Buitendag bij de familie Weitkamp was een succes. Vanmorgen 250 bezoekers en deze werden vanmiddag ook verwacht. De ontvangst met koffie en krentenbrood was goed, en op gezette tijden werd een rondleiding gegeven, waarbij veel informatie werd gegeven over de hele gang van zaken op het melkveebedrijf, van kalf tot koe, van graslandbeheer tot biologische brokjes en van melkproduktie tot verwerking hiervan. De kinderen konden paaseieren tellen, cavia's en konijnen knuffelen, kuikentjes bekijken. Kortom een leuke en informatie open dag, een goede PR voor de sector!

 
 
 
 2 april 2018
Paaseieren zoeken o.b.s. De Vlinderhof
Vanmorgen zijn er door 3 paashazen 450 eieren verstopt in het bos bij de Kibbelkoele voor de kinderen van de Vlinderhof. Iedere groep had een eigen afgezet gebied om te zoeken en zelfs voor de kinderen die nog niet op school zitten was een stukje afgezet. Er werd zeer fanatiek gezocht door de kinderen. Voor de één was de opbrengst wat groter dan voor de ander, maar dit mocht de pret niet drukken. Na afloop gingen alle kinderen naar huis met een heerlijke paashaas van chocolade. De ouders keken toe onder het genot van een kop koffie en thee. 
                
 28 maart 2018
Vergadering Dorpsbelangen van 26 maart
Agenda en notulen van Dorpsbelangen werden vlot afgehandeld met nadere toelichting:
Bestuursfuncties schuiven dit jaar geleidelijk door zodat Wilco Hilhorst volgend jaar het voorzitterschap soepel kan overdragen.
DANS vertelde meer over het wadlopen - zie artikel hieronder.
Bij het Bosbad is veel opgeknapt en de inrichting van de speelweide met speeltoestellen wordt opnieuw bezien.
Bij de historische commissie werd stilgestaan bij het overlijden van Frits Smit.
Er is aandacht voor (nieuwe) knooppuntenroutes. Op bepaalde plekken wordt het mogelijk via de smartphone filmpjes te zien. Riekus Weggemans toonde 2 als voorbeeld. Via de volgende site kunt u deze route bekijken: http://www.annodrenthe.nu/route 
Ecologisch bermbeheer wordt opgepakt evenals de molenaarsopleiding.
T.a.v. het Volksfeest moet 5, 6 en 7 juni 2020 vast in de agenda's.
Uit 23 projecten werd gestemd over welke 5 à 6 uit ons Dorpsbudget worden bekostigd.
Bij de rondvraag kwam de vraag of de kosten van het aantonen van  asbest bij grote en kleine daken kan worden gecombineerd.
Ook de vraag hoe en waar loslopende dieren kunnen worden gemeld.
Na de pauze werden de ontwikkelingen omtrent het breedband-glasvezelnet uit de doeken gedaan en het blijkt dat de realisatie aardig dichtbij komt.
 
 
 
 9 maart 2018
Aanvulling van de tekst van de Anzegger van deze maand
In de Anzegger zijn 2 stukjes van DANS weggevallen.
De stukjes zijn te vinden bij: Dorpsbelangen / Anzegger en bij Dorpsbelangen / Dans.
 7 maart 2018
Anzegger maart 2018
Bij Dorpsbelangen onderdeel Anzegger, vind je de Anzegger van maart.
01 maart 2018
Open avond van de Schuttersvereniging Sleen.
Onze vereniging bestaat sinds 1959 het is een club van mensen die iets met de schietsport hebben en van een stukje gezelligheid houden.
Bij onze vereniging wordt er geschoten met luchtgeweer en luchtpistool. Voor het schieten met een luchtgeweer hebben wij twee disciplines de 5 meter baan en de 10 meter baan. Met luchtpistool wordt geschoten op een 10 meter baan. Onze vereniging heeft 8 banen waar op geschoten kan worden. Ons schietcomplex bevind zich in de kelder van Restaurant Wielens in Noord Sleen. Er wordt jaarlijks een onderlinge competitie gehouden tussen de verschillende disciplines; deze begint in oktober en gaat door tot met april. Onze vereniging telt 38 leden waaronder drie dames en 2 aspirant-leden.

Tijdstippen waarop je kan schieten :
dinsdagavond vanaf 20.00 uur, vrijdagavond vanaf 20.00 en op zondagmorgen vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur.


Al u meer wilt weten over onze vereniging maak dan gebruik van onderstaande uitnodiging. 
Of mail naar schietsportverenigingsleen@gmail.com 

OPENAVOND DONDERDAG 8 MAART

Heeft u interesse in een (hernieuwende ?) kennismaking met de luchtschietsport. SV Sleen, of wilt u misschien donateur worden van onze club?
Op donderdag 8 maart organiseert de Schuttersverenigingsleen een open dag voor alle inwoners van Noord Sleen en omgeving.
Wij schieten met luchtgeweren en  lucht pistolen.
Zowel jong als oud is vanaf 19.30 uur welkom bij onze accommodatie aan de Dorpsstraat 19 te Noord Sleen.

303145 bezoekers (524741 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress