" /> Home | Noord-Sleen.nl

Nieuws

agenda

01 jan 0001
 25 november Overleg Dorpsbelangen initiatieven en dorpsvisie, aanvang 20:00 uur Wielens
30 november Oud papier halen
13  december Toneeluitvoering Noord-Sleen aanvang 20.00 uur Wielens
15 december Toneeluitvoering Noord-Sleen aanvang 14.30 uur Wielens

20191117Sinterklaa

17 nov 2019
 17 november 2019
Sinterklaas bij 'de Vlinderhof"
Ook dit jaar heeft Sinterklaas laten weten dat hij tijd gaat maken om de school te komen bezoeken op 5 december. De school wil bij deze laten weten, dat kinderen die nog niet naar school gaan, Sinterklaas mogen komen begroeten in het speellokaal vanaf 9:45 uur.    

         
 

20191117biebfabriek

17 nov 2019
 17 november 2019
Workshop Tinkercad in bibliotheek Sleen
De BiebFabriek is de plek voor jou om aan de slag te gaan met digitale vaardigheden en techniek. Hier leer je in verschillende activiteiten onder andere over programmeren, hoe je een zaklamp maakt en hoe jouw eigen kunstrobot een echte Picasso kan maken. De BiebFabriek is er voor iedereen vanaf 8 jaar.
 
Op woensdag 20 november van 15:30-17:00 uur is de workshop Tinkercad.    
Tinkercad is een leuk en eenvoudig 3D ontwerpprogramma dat je online kan gebruiken. Hiermee maak je in de bibliotheek de mooiste figuren en modellen, en leer je hoe je uit verschillende vormen ontwerpen kan maken.          
Vooraf graag aanmelden op; www.bibliotheeksleen.nl 
  


20191114dorpsbelangen

14 nov 2019
 14 november 2019
Uitnodiging overleg dorpsbelangen - verenigingen
Dorpsbelangen wil verenigingen en andere belangstelden uit het dorp uitnodigen om te inventariseren welke initiatieven er leven in het dorp die passen in het wijk- en dorpenbudget wat de gemeente Coevorden ter beschikking heeft gesteld. Daarnaast is het bedoeling om met mensen van gedachten te wisselen over de dorpsvisie en de manier hoe met de dorpsagenda om gegaan kan worden. De dorpsvisie is de basis voor de gesprekken met de gemeente.
 
De gemeente verstrekt het geld van het dorpenbudget onder de noemer "Coevorden verbindt" om initiatieven van de inwoners te financieren die bijdragen tot de leefbaarheid in het dorp waarbij inwoners zelf de verantwoordelijkheid dragen.
 
Afgelopen jaar zijn uit het dorpsbudget onder andere de volgende projecten financieel ondersteund; speeltoestellen op het grasveldje aan de Volmachten, op school gemaakte nestkastjes, planten en bloembollen, telmachine voor de Schutters, een dagje uit voor alleenstaande dorpsgenoten georganiseerd door de Vrouwen van Nu, welkomstpakketjes voor nieuwe inwoners en nog een aantal andere zaken. Ook het Bosbad en het Volksfeest hebben een bijdrage gekregen.
  

Uit het wijk- en dorpenbudget kunnen reeds bestaande projecten worden betaald, maar er wordt echter ook nadrukkelijk gezocht naar nieuwe initiatieven die breed gedragen worden door de inwoners van het dorp. Op de algemene jaarvergadering worden de keuzes gemaakt.

Kortom: Dorpsbelangen wil ook dit jaar graag met vertegenwoordigers van buurten en verenigingen en belangstellenden om tafel om de jaaragenda af te stemmen en samen initiatieven te verzamelen.

Deze bijeenkomst wordt gehouden op maandag 25 november bij Wielens om 20.00 uur

Mochten jullie meer informatie willen kunnen jullie contact opnemen met één van de bestuursleden van dorpsbelangen.


20191110

01 jan 0001
 10 november 2019
Sinterklaasvoorstelling in bibliotheek Sleen
Poppentheater Jinky’s Mikmak speelt op zondag 24 november en op dinsdag 26 november de voorstelling ‘Het vergeten Pietje’ in de bibliotheken Coevorden en Sleen.
Peuters en kleuters kunnen naar de voorstelling komen kijken op zondag 24 november om 11.00 uur in de Bibliotheek Coevorden en dinsdag 26 november om 15.30 uur in de Bibliotheek Sleen. De toegang is gratis.           
 

20191107 gezonde toer

01 jan 0001
 7 november 2019
De Vlinderhof op gezonde toer
Basisschool De Vlinderhof in Noord-Sleen kreeg donderdag speciaal bezoek. Jolanda Ahlers en Marjo Dames kwamen met een gezonde boodschap naar de even fraai als rustiek gelegen school aan de Odoornerweg.
Verhalenvertelster Dames woont in Radewijk - provincie Overijssel - en gewichtsconsulente Ahlers even verderop in Brucht, bij Hardenberg. Samen bezoeken zij achttien basisscholen in de gemeente Coevorden in het kader van het stimuleringsprogramma Gezond in Coevorden. De Vlinderhof is een van de eerste scholen in de lange rij in het buitengebied van de gemeente Coevorden. Dames en Ahlers gaven er een korte gastles en overhandigden een USB-stick met filmmateriaal aan leerkracht Femke Temmink. De gastles bestond uit onder meer een trailer van de korte filmpjes, een fitnesstest, een quiz en het proeven van water met citroen en komkommer.
 

20191106 SIS

01 jan 0001
 6 november 2019
SIS wint Dutch Fitness Awards
Sport Initiatief Sleen (SIS) is in oktober genomineerd voor een plaats op de ranglijst van de Dutch Fitness Awards 2019. Op 1 november werd SIS uitgeroepen tot het beste fitnesscentrum van Drenthe en van de gemeente Coevorden en ze dingen nu mee naar de landelijke prijs.
 
SIS een kleinschalige sportschool, een stichting zonder winstoogmerk. SIS is opgestart in 2014 en zijn inmiddels zo’n 5 jaar actief. Ze verzorgen tegenwoordig zo’n 27 groepslessen per week met in totaal 15 trainers. En het gaat best leuk met en bij SIS, gemoedelijk, gemakkelijk en gezellig zijn een paar steekwoorden. Hoe je er uit ziet, welke kleding je draagt, allemaal niet belangrijk om gewoon te sporten bij SIS. Het gaat erom dat je je fit voelt. En ook al ben je een paar kilo (of 10 of 30 kilo) te zwaar, geen probleem, het gaat erom dat je beweegt, elke week een paar keer. Op het moment dat je je wekelijkse beweging krijgt voel je je fitter, je lichamelijk- en je geestelijke weerbaarheid gaat met sprongen vooruit. SIS organiseert jaarlijks de SIS-Speed-Date-Sport-Dag, je kunt dan in korte sessie kennis maken met verschillende sporten, maar er is ook een huisarts aanwezig die een fit-test af kan nemen. 
 
Bij SIS kan je Hiit, Cross-hitt, Pilates, Yin- Hatha- en PowerYoga, Hardlopen, BoxingBootCamp, Spinning, PowerWalking, baSISfit, BodyControl, BodyFiten BootCamp (4 locaties) volgen. Inmiddels heeft SIS ook een speciaal programma voor ouderen in de benen gezet en ook een groep voor de wat volleren onder ons, de BMI 30+ groep, inclusief voedingsvoorlichting.

SIS is sporten zonder poeha, gewoon no-nonsens. De klanten van SIS komen uit de wijde omtrek, uiteraard een groot deel uit Sleen. Buinen, Schoonebeek, Gees, Nw. Amsterdam en bv. Coevorden behoren tot de plaatsen waar de SISSIES vandaan komen om in Sleen te sporten. En andersom ook, de sportlessen buiten worden naast die in Sleen en bij de Kibbelkoele ook op twee locaties in Emmen gegeven. In het centrum en in het bos. Blijkbaar voldoende om de meeste stemmen van Drenthe te krijgen, maar ook nog eens de hoogste waardering. Op 22 november vertrekt een groep SIS-trainers naar Utrecht om de prijzen in ontvangst te nemen! Bijzonder, zo’n dorpse sportschool….. kijk op https://www.sis-sleen.com/ of https://www.facebook.com/sissleen/ voor meer informatie of kom een keer meedoen.
             
                          

20191106 kindermenu

01 jan 0001
 5 november 2019
Kindermenu 2.0
 Welke basisschoolklas bedenkt meest lekkere, leuke en gezonde kindergerecht?
Na het succes van vorig jaar gaan de kinderen in Drenthe weer aan de slag met het Kindermenu 2.0! Dit is een initiatief vanuit Jong Leren Eten, provincie Drenthe en Drenthe Gezond waar de gemeente Coevorden zich graag bij aan sluit. De Gemeente Coevorden daagt alle basisschoolleerlingen in haar gemeente en hun klas uit om een gezond kindergerecht te bedenken, bijvoorbeeld voor hetkerstdiner op school of thuis. Tot 13 december 2019 hebben zij de tijd om een recept aan te leveren. De winnende schoolklas wint een kookworkshop onder leiding van een chef-kok.

Voor wie?
Alle basisschoolklassen kunnen meedoen met bedenken van het winnende kindergerecht. Het Kindermenu 2.0 is voor en door alle kinderen die in een restaurant een kindermenu bestellen. Het menu moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zo moet er 100 gram groente worden gebruikt,mag het gerecht uit maximaal 10 ingrediënten bestaan en moet het kleurrijk, betaalbaar en vooral erg lekker zijn.

Deelname restaurants
De gemeente Coevorden is ook op zoek naar restaurants die willen meedoen aan deze kookwedstrijd. De chef-kok van het deelnemende restaurant komt in de vakjury en het is de bedoeling dat het winnende gerecht een plekje krijgt op de menukaart.

Het gezonde recept
De recepten kunnen tot 13 december worden ingediend. Een heuse vakjury - bestaande uit een kok, JOGG-regisseur (Jongeren Op Gezond Gewicht) en wethouder Jeroen Huizing - beoordeelt de inzendingen. Zij bepalen welk gerecht het meest lekker, vers, regionaal, gezond en betaalbaar is. Het winnende gerecht komt op de kaart te staan van het deelnemende restaurant in de eigen gemeente. Ook wint de hele schoolklas een kookworkshop onder begeleiding van een chef-kok. Alle winnende gerechten uit de twaalf Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek.

Aanmelden
Restaurants en basisscholen (vermeld de naam van de school en groep)die mee willen doen kunnen zich aanmelden via: a.wijnholds@coevorden.nl. Ook voor vragen kan men hier terecht.              
 

20191104 sport is van iedereen

01 jan 0001
 datum 2019
Gemeente Coevorden start met lokaal sport- en preventieakkoord
De gemeente Coevorden wil samen met sportverenigingen, welzijnspartijen, onderwijs en commerciële partijen een traject beginnen om tot een Lokaal Sport- en preventieakkoord te komen. Dit akkoord wordt opgesteld met als doel zoveel mogelijk inwoners met plezier te laten sporten en bewegen. Daarmee sluit het lokale akkoord aan op het Nationaal Sportakkoord.
 
Sport is van iedereen
‘We zijn ervan overtuigd dat sport en bewegen een bijdrage kan leveren aan een gezonde gemeente Coevorden’, aldus wethouder Joop Brink. ‘Sport is van iedereen.’ De gemeente Coevorden steekt niet alleen in op een sportakkoord, maar ook een preventieakkoord. Wethouder Brink: ‘We willen graag meer inzetten op het gezonder maken van leefomgeving, denk hierbij aan roken en het gebruik van alcohol.’
  
Samen aan de slag
Tijdens bijeenkomsten met sportverenigingen, welzijnspartijen, commerciële partijen, zorginstellingen het onderwijs is het de bedoeling om met de verschillende thema’s aan de slag te gaan. Positieve sportcultuur, inclusief sporten en bewegen en duurzame sportinfrastructuur zijn een paar van die thema’s. Voorbeelden kunnen zijn; hoe gaan we met elkaar om, hoe kan iedereen van jong tot oud blijven bewegen? Maar ook het hebben van voldoende vrijwilligers en de
mogelijkheden voor verenigingen of sportaccommodaties om samen te werken. Het is de bedoeling dat in het sport- en preventieakkoord concrete afspraken worden gemaakt over wat we met elkaar in Coevorden willen bereiken en hoe we dat gaan doen. Elke deelnemende organisatie geeft dan ook aan op welke wijze wij kunnen bijdragen aan het realiseren van de doelen die met elkaar geformuleerd worden.
 
Inzet sportformateur
De invulling van het lokale akkoord is aan de deelnemende partijen en de sportformateur. Deze formateur begeleidt het proces vanuit een neutrale positie en heeft geen belang bij de uitkomst. ‘We willen ervoor zorgen dat iedereen die dat wil, kan blijven sporten en bewegen. En zoveel mogelijk mensen betrekken bij hoe we dat gaan doen’, aldus wethouder Joop Brink. ‘We hopen daarom dat, naast zoveel mogelijk sportverenigingen ook anderen aanhaken. Denk bijvoorbeeld aan het onderwijs, zorginstanties, huisartsen of fysiopraktijken.’
 
Kennismakingsbijeenkomst
Op dit moment voert de gemeente Coevorden gesprekken om een sportformateur aan te stellen. Deze sportformateur wordt beschikbaar gesteld door het ministerie. De datum van de eerste bijeenkomst is inmiddels bekend. Deze vindt dit jaar nog plaats, namelijk op maandagavond 9 december. Meer informatie over het programma en locatie volgt.            
 

20191102natuurwerkdag

02 nov 2019
 2 november 2019
Natuurwerkdag
Vandaag zijn er door een enthousiaste groep inwoners en kinderen van Noord-Sleen bloembollen gepoot op verschillende veldjes en bermen in ons mooie dorp. Dit om in het voorjaar het dorp op te vrolijken.
 
                 
 

20191101wandelgroep

01 nov 2019
 1 november 2019
Wandelgroep Sleen
De wandelgroep in Sleen zoekt mede-wandelaars. Iedere woensdagavond wordt er om 19.00 uur gewandeld vanaf Fysiotherapiepraktijk Lalkens in Sleen. Lijkt het u ook gezellig dan kunt u vrijblijvend en kosteloos meewandelen. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.                
 

20191023aNetwerkcafe

01 jan 0001
 23 oktober 2019
Netwerkcafe
We nodigen je van harte uit voor het volgende Netwerkcafé op woensdag 27 november. We zijn op die avond te gast bij het Klaverblok en AH Klaver Kortwijk. De avond staat in het teken van de recente verbouwing en de vernieuwing van AH. Wij ondernemers krijgen een kijkje achter de schermen.
De avond start met inloop bij 't Veurhuus om 19.45. Start van het programma om 20.00 uur. Kosten: 10 euro per persoon Aanmelden: netwerkcafesleen@gmail.com                  
 

20191017ondernemers

01 jan 0001
 17 oktober 2019
Week van de Ondernemer en Open Bedrijvendag Drenthe
Samen met Ondernemend Coevorden organiseert de gemeente de Week van de Ondernemer. Hier kunnen ondernemers elkaar ontmoeten, hun bedrijven openstellen voor publiek en samen met het onderwijs kennismaken met toekomstig talent.

De Avond van de Ondernemer, op woensdag 30 oktober, is speciaal voor ondernemers uit de gemeente een inspirerende avond waarop zij hun ondernemersvaardigheden aanscherpen onder leiding van entertainer Guido Thys. Ook zijn Ondernemend Coevorden en accountmanagers van de gemeente aanwezig. De avond in ’t Oelnbret in Dalen, begint om 19.30 uur met koffie en wordt afgesloten met een gezellige borrel.

Onderwijs Ontmoet Ondernemers; hier werken de gemeente, De Nieuwe Veste en verschillende bedrijven uit Coevorden samen.
Op vrijdag 1 november bezoeken leerlingen van groep 8 en HAVO/VWO klas 3 van de Nieuwe Veste verschillende bedrijven. Ze kijken achter de schermen bij innoverende bedrijven in Coevorden. Na deze dag doen leerlingen van groep 8 mee aan een Tech-battle. Daar laten ze zien wat techniek voor hen betekent. Na de battle zijn de winnende projecten in het gemeentehuis te zien.

De Open Bedrijvendag Drenthe is de grootste open dag van Nederland. Op 2 november zijn bedrijven open voor het grote publiek. Op deze dag kunnen te laten zien wat zij doen. Voor iedereen die interesse heeft in ondernemend Drenthe is het een leuk dagje uit.

Bedrijven kunnen zich aanmelden voor de Open Bedrijvendag Drenthe via: www.obdd.nl
Voor de Avond van de Ondernemer kunnen ondernemers uit de gemeente Coevorden zich aanmelden via e-mail bedrijven@coevorden.nl

20191015raboclubsupport

01 jan 0001
15 oktober 2019
Prijsuitreiking Rabo Clubsupport
Een stuk of zeven acht verenigingen of stichtingen uit Noord-Sleen mochten tijdens de prijsuitreiking van de Rabo ClubSupport actie een cheque ophalen. 
Het Bosbad bleek bij de groep van 6 met de meeste stemmen te horen en kreeg derhalve het maximum bedrag. Bij de presentatie door Marijn de Vries, konden ook de bridgeclub, de toneelvereniging, het "volksfeest", de Vrouwen van Nu, de handbalvereniging "Exito", buurtvereniging "De driehoek" en de schietsportvereniging een cheque komen halen.

 

20191014roelie

01 jan 0001
 14 oktober 2019
Roelie Lubbers aanjager culturele gemeente
Roelie Lubbers uit Noord-Sleen wordt de aanjager voor activiteiten in het kader van Coevorden als culturele gemeente van Drenthe. Dat is in 2021/2022. Lubbers is vooral bekend als voorzitter van wielerevenement De Gouden Pijl in Emmen. Ook zet ze zich al jaren in voor het Zuidenveldfeest in Zuidoost-Drenthe.
De van oorsprong landbouwtentoonstelling bestaat in 2020 honderd jaar. Ze schrijft daarover momenteel een boek, dat volgend jaar verschijnt.
Klik hier voor het hele artikel van de Coevorder Courant. 

 
foto uit het artikel van de Coevorder Courant

20190331glasvezel

31 mrt 2019
 31 maart 2019
Glasvezel
Het is gelukt om de 40% voor de aanmeldingen te halen, we krijgen glasvezel!
 
                   
 
 
 
 
Vele vrijwilligers uit de gehele gemeente Coevorden, waaronder ook een aantal uit Noord-Sleen hebben zich vanaf 2015 sterk gemaakt voor snel internet via glasvezel. Een meerderheid aan adressen in ons dorp sloot een abonnement af. Met bijna 70 % aangemelde abonnementen is Noord-Sleen klaar voor de toekomst! U kunt zich overigens nog steeds aanmelden voor een gratis aansluiting, ook na 1 april, onder dezelfde voorwaarden, zelfs als al begonnen is met graven.  

410269 bezoekers (680892 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress