Nieuws

agenda

01 jan 0001
 
 23 januari
Start voorleesdagen in bibliotheek in Sleen om 15.00 uur.
 24 januari Infoavond Glasvezel Zuidenveld 20.00 uur bij Wielens (aanvangstijd gewijzigd!)
 08 februari Bingo DANS aanvang 20.00 uur bij Wielens
 16 maart  Opruimdag (NL Doet), i.s.m. Dorpsbelangen en Boermarke 
     

  Vergeet niet de volgende site te bezoeken: www.glasvezelzuidenveld.nl

20190121

01 jan 0001
 21 januari 2019
Winter
                 
 
 
 
 

20190119Gezondinbeweging

19 jan 2019
19 januari 2019
Gezond in Beweging
Sinds 1 januari heeft Gymvereniging Sleen een nieuwe beweeggroep. Gezond in Beweging. Het gaat om senioren die graag wat meer willen bewegen, maar die door leeftijd of lichamelijke beperkingen niet mee kunnen doen aan de traditionele gym of het aanbod 50-fit en Medisch sport en spel. Elke dinsdagmiddag van 15.00 uur - 16.00 uur kunt u meedoen in de sporthal in Sleen, uitgezonderd de schoolvakanties. Voor informatie kunt u mailen met gvsleen@hotmail.com of bellen met Ans Hegen op telefoonnummer 06-12953621.
 
  
            
 

20190117digisterker

17 jan 2019
17 januari 2019
Cursus Digisterker / aan de slag met je DigiD
In februari start in de bibliotheek in Sleen weer een nieuwe cursus Digisterker / aan de slag met je DigiD. Tijdens de cursus is er aandacht voor o.a. het aanvragen en gebruiken van DigiD, het zoeken en vinden van informatie op overheidswebsites, het aanvragen van bijvoorbeeld een toeslag of het (digitaal) maken van een afspraak, het gebruiken van persoonlijke omgevingen van overheidsorganisaties (zoals Mijn toeslagen, werk.nl en Mijn Overheid), het gebruik van Regelhulp. De overheid gaat digitaal. U toch ook? De gratis cursus wordt gegeven op 11, 18, 25 februari en 4 maart van 19.00 uur tot 20.00 uur. Voor meer informatie en aanmelden:
www.bibliotheeksleen.nl          
 

20190117aflyerglasvezel

17 jan 2019
17 januari 2019
Nieuwe flyer Informatieavonden Glasvezel Zuidenveld
Bij deze de nieuwe flyer met betrekking tot de informatie avonden die binnenkort gehouden gaan worden over Glasvezel.
               
 

20190113sportmensen

01 jan 0001
 13 januari 2019
Sportverkiezingen sporters/sportkanjers in gemeente Coevorden
De afgelopen jaren waren de sportverkiezingen van de gemeente Coevorden zeer succesvol. Veel sporters, vrijwilligers en verenigingen hebben een podium gekregen wat ze verdienen. Er was altijd veel belangstelling bij de bekendmaking van de winnaars. De verkiezingen worden dit jaar wederom georganiseerd door Jansen Event-Sportmanagement. In de gemeente Coevorden zijn veel aansprekende sportevenementen georganiseerd en veel sportieve prestaties geleverd. Het belooft daarom weer een spannend evenement te worden op vrijdag 15 februari.

Het gaat nu natuurlijk om de kandidaten die actief zijn geweest in het jaar 2018. Wij vragen sporters, talenten en/of organisaties op te geven voor deze sportverkiezingen. Binnen de verenigingen zijn vast en zeker leden die hiervoor in aanmerking komen. Het betreft de volgende categorieën: sportman/vrouw (vanaf 18 jaar), sporttalent (tot 18 jaar), sportorganisatie en sportploeg.
Ook willen we dit jaar weer de sportkanjers in het zonnetje zetten. Dit gaat om kinderen/jeugdleden tot 16 jaar, die het afgelopen jaar een kampioenschap hebben behaald of een bijzondere prestatie hebben geleverd op sportgebied. U kunt deze kinderen/teams aanmelden voor een sportcertificaat. Deze kinderen en daarmee de vereniging worden op het podium in het zonnetje gezet.
Wij vragen de sportverenigingen kandidaten aan te dragen voor woensdag 23 januari 2019 via een e-mail naar: ilse@janseneventsportmanagement.nl
We denken dat er in ons dorp ook sportmensen, -meisjes, -jongens, -vrouwen en -mannen zijn, die zo'n voorzet verdienen.

20190113bieb

01 jan 0001
 13 januari 2019
De Nationale Voorleesdagen in de bibliotheken
Deze landelijke campagne om voor te lezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, start op 23 januari voor de zestiende keer. Dankzij het voorlezen van verhalen ontwikkelen kinderen hun taalgevoel, vergroten ze hun woordenschat en wordt hun fantasie geprikkeld. Daarbij stimuleert het hun interactieve vaardigheden en bovenal hun leesplezier.

Een huis voor Harry is het prentenboek van het jaar 2019.
Leo Timmers bedacht voor zijn nieuwste prentenboek een uiterst aaibaar hoofdpersonage: de dikke kater Harry met het kleine hartje. Hij moet op zoek naar een nieuw huis, want Vera vraagt hem om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?
Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen ligt het prentenboek in een mini-editie bij de boekhandel, inclusief inlogcode voor een gratis app met spelletjes, animaties en een liedje.
Poppentheater Jinky’s Mikmak heeft een vrolijke voorstelling voor peuters en kleuters gemaakt, die is geïnspireerd op het verhaal van Harry.
Peuters en kleuters kunnen naar de voorstelling komen kijken in de bibliotheken. Woensdag 23 januari om 15.00 uur in Sleen. De toegang is gratis.
Voor kinderen is het lidmaatschap ook gratis. Maak uw kinderen nu lid en ontvang een voorleesknuffeltje van Harry, de hoofdpersoon uit Een huis voor Harry.

20190103glasvezel

01 jan 0001
 3 januari 2019
Informatieavonden Glasvezel Zuidenveld
Binnenkort wordt gestart met de infoavonden over glasvezel. In Noord-Sleen zal dat zijn op donderdag 24 januari, 20.00 u bij Wielens. In 't Haantje vindt deze infoavond plaats op donderdag 21 februari , 20.00 u in het Dorpshuis. Mocht een van deze data u niet passen, dan kunt u van de gelegenheid gebruik maken om naar Sleen te gaan op woensdag 30 januari òf woensdag 27 februari, 20.00 u. in MFC De Brink. Let op: de aanvangstijden zijn gewijzigd! Hieronder in de flyer staan de onjuiste tijden.  
                
 

20190101nieuwjaarsduik

01 jan 2019
1 januari 2019
Nieuwjaarsduik 
Of het was te vroeg (10 uur) of er is niet genoeg ruchtbaarheid aan gegeven; het was rustig bij de nieuwjaarsduik! Maar 15, maar wel enthousiaste mensen doken in de Kibbelkoele. De meest gehoorde reactie achteraf was dat het best mee viel met de kou!          
      
 
 

20181226berichtpolitie

26 dec 2018
 26 december 2018
Inbraken Noord-Sleen en omgeving
In de middag en avonduren van eerste Kerstdag is op meerdere plekken in Noord-Sleen en Sleen ingebroken. Hieronder een bericht van de politie:      
 
Geachte bewoner
Bij u in de buurt is gisteren, 1ste kerstdag 2018, tussen 14:00-21:00 uur meerdere keren ingebroken. In deze brief vindt u informatie wat de politie doet en wat uzelf kun doen om een inbraak te voorkomen. Heeft u iets verdachts gezien de afgelopen dagen dat verband kan houden met deze inbraken? Bel dan om uw informatie door te geven. U kunt hiervoor 0900-8844 bellen!
 
Bij de inbraken in uw omgeving was sprake van verbreking, waarbij een inbreker/insluiper een woning inkwam. Insluiping/inbraak is een gelegenheidsdelict en "gelegenheid maakt de dief"! Een insluiper maakt gebruik van openstaande ramen of deuren op de begane grond, maar ook op de eerste verdieping door op een aanbouw, schuurdak of op een andere manier omhoog te klimmen (regenpijp of ladder). Tref maatregelen tegen insluiping en inbraak! Een inbreker komt een stuk moeilijker uw huis binnen als u alles afsluit als u weg gaat. Bent u thuis? Sluit dan openstaande ramen of deuren af van de vertrekken waarin u zich niet bevindt. Maak uw woning voor insluipers/inbrekers "onaantrekkelijk". Een handtas, video-/foto-/audioapparatuur, smartphones of laptop in het zicht trekt de aandacht van een insluiper. Ook autosleutels die van buitenaf zichtbaar op het kastje in de hal liggen, kunnen maken dat een inbreker binnen probeert te komen. Denk ook aan veiligheidssloten/sloten met politiekeurmerk Veilig Wonen.
 
Wat doet de politie?
Een inbraak is letterlijk een inbreuk op de leefomgeving van het slachtoffer en heeft grote invloed op zijn of haar veiligheidsgevoel .De aanpak van inbraken heeft daarom hoge prioriteit bij de politie. Wij doen er alles aan op deze inbraak op te lossen, de dader(s) aan te houden en eventuele gestolen spullen terug te geven aan de eigenaren. Na een inbraak doet de politie altijd een buurtonderzoek en in de meeste gevallen wordt sporenonderzoek gedaan.
 
Bel 112 bij verdachte situatie.
Om inbrekers op heterdaad te kunnen betrappen, hebben we uw hulp nodig. Bel altijd 112 als u in uw buurt iets verdachts ziet of hoort. Wees alert op elke vreemde situatie, ook al lijkt het voor u onbelangrijk. Let op personen die niet in uw buurt thuishoren en die bijzonder veel aandacht hebben voor huizen en of de omgeving Noteer hoe ze eruit zien. En noteer ook merk, type en kenteken van hun voertuigen.
 
Andere preventietips
Onderzoek toont aan dat de kans groot is dat er na een inbraak in de directe omgeving weer wordt ingebroken. De inbreker kent de huizen, de binnentuinen, het hang- en sluitwerk, en de vluchtroutes in de omgeving. Inbrekers breken zelfs in bij een huis waar ze al eerder hebben ingebroken.

Als u zelf preventiemaatregelen treft, heeft u tot 90% minder kans op een woninginbraak. Het gebruik van verlichting, zowel binnen als bij de deuren die toegang geven tot de woning, helpt ook. Advies is dan ook om tijdschakelaars op uw lampen aan te sluiten. Zorg dat de verlichting aan en uitgaat op wisselende tijdstippen en in wisselende vertrekken. Ook goed hang- en sluitwerk is belangrijk.
Op www.politie.nl (onderwerp "Woninginbraak") en www. politiekeurmerk.nl vindt u meer preventietips. Ook vindt u hier andere methodes die inbrekers vaak gebruiken om in te breken en hoe u zich hiertegen kunt beschermen.
 
Politie Basisteam Zuidoost Drenthe348364 bezoekers (592614 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress