Nieuws

agenda

01 jan 0001
 
 
 
23 juni Dorpenvoetbal 
30 juni  Oriëntatierit, met aansluitend bbq, georganiseerd door DANS
     
 4 juli Oud Papier 

20190618zomerborrel

01 jan 0001
 18 juni 2019
Zomerborrel
Beste deelnemer aan het Netwerkcafé Sleen, we gaan zomerborrelen! 
Een week na de langste dag... vrijdag 28 juni, vanaf 17 uur bij Theater de Deel (op het terras). Is 17 uur te vroeg dan kan je gerust later aanschuiven. 
Napraten over de Escaperoombedrijvencompetitie(!), de ondernemersplannen, vakantietips, alles kan want er is geen programma. 
Drankjes zijn voor eigen rekening, hapjes voor onze rekening. Dus als je weet dat je komt, laat het weten, dan maken wij afspraken bij de Deel. Mail naar netwerkcafesleen@gmail.com                

20190618aJellevanRaalte

01 jan 0001
 18 juni 2019
Nederlands kampioen
Ondanks zijn taak als mantelzorger voor zijn vrouw en zijn eigen lichamelijke klachten is het dorpsgenoot Jelle van Raalte als enige 75 plusser gelukt om voor de derde keer Nederlands kampioen te worden. De NK Masters werd gehouden op 16 juni j.l. in Zandvoort. Jelle's advies is: blijf bewegen, ook op je oude dag! 
 
                
 

20190617 onderhoud sportvelden

01 jan 0001
 17 juni  2019
Coevorden investeert in kwaliteit sportaccommodaties
Wethouder Sport Joop Brink wil de komende jaren flinke stappen maken met de kwaliteitsverbetering van de sportaccommodaties. Sport stimuleert ontmoeting,
gezondheid, meedoen en weerbaarheid. Sport moet daarom betaalbaar en beschikbaar zijn vindt Brink. Goede sportaccommodaties dragen daaraan bij. En dat is nu precies wat hoog op de agenda van de bestuurder staat. Samen met beleidsmedewerker Jaap Scholtens doet de wethouder op dit moment een ronde
langs vijftien buitensportaccommodaties. Het gaat om accommodaties waarvan grote groepen inwoners gebruik maken; twaalf voetbal- twee korfbal- en één hockeyaccommodatie.

Velden, verduurzaming en toegankelijkheid
Doel van deze ronde is om, samen met beheerders en leden van de sportverenigingen te kijken wat er nodig is om de accommodaties klaar voor de toekomst te maken. Met de verenigingen is afgesproken dat voor de uitwerking prioriteit wordt gelegd bij eventuele verbeteringen aan de velden, verduurzaming en de toegankelijkheid van de accommodaties. Ook voor de binnensportaccommodaties loopt een traject. ‘Alle sporthallen die de gemeente
in eigendom en beheer heeft worden onder de loep genomen. Hiervoor zijn de eerste gesprekken gestart in Dalen en Schoonoord. Ook daar willen we samen met de gebruikers een kwaliteitsslag maken’, aldus Jaap Scholtens. De verbetering van de accommodaties is opgenomen in het bestuursprogramma Ruimte om te doen. Brink spreekt duidelijke taal: ‘Aan het einde van de bestuursperiode 2018-2022 moet er een aanzienlijke kwaliteitsverbetering zichtbaar zijn!’

Subsidieregeling
Maar er zijn nog veel meer sportaccommodaties toch? Scholtens: ‘Met de eigenaren en/of gebruikers van de overige buitensportaccommodaties heeft de gemeente geen directe financiële relatie. Veel accommodaties zijn door de leden zelf gerealiseerd, met of zonder een gemeentelijke bijdrage. Het beheer en de exploitatie wordt daar onder de volledige verantwoordelijkheid van de verenigingen zelf uitgevoerd. Dit geldt bijvoorbeeld voor tennis, schaatsen, jeu de boules, golf, trial en handboogschieten. Hoewel deze verenigingen niet in aanmerking komen voor middelen uit de kwaliteitsimpuls, kunnen zij wel gebruik maken van de subsidieregeling Laagrentende leningen investeringen sportaccommodaties.’

Klaar voor de toekomst
Vanaf 1 januari 2016 werden alle buitensportverenigingen in de gemeente Coevorden zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van hun accommodatie. Volgens Joop Brink was die overgang niet overal even makkelijk, maar is de uitkomst dat de verenigingen zelf prima in staat zijn om met al hun leden en kennis het beheer en onderhoud te doen. ‘We kunnen terugkijken op een goed proces waarin we met open vizier in gesprek gingen. We zijn daar met alle verenigingen uitgekomen. Nu er weer ruimte is om te investeren, is het moment aangebroken om de sportaccommodaties toekomstbestendig te maken’, aldus Brink.
 
Verenigingen in actie
Verenigingen zijn ook zelf bezig de accommodaties aan te passen aan veranderende eisen en wensen. Zo heeft bijvoorbeeld vv Raptim een extra benodigd veld met een jeugdveld aangelegd. In Zweeloo is in samenwerking met het zwembad een pannaveldje aangelegd. En in Sleen wordt een sport/speelveld gerealiseerd met een jeugdvoetbalveld en een beachvolleybal- en handbalveld. Een aantal andere verenigingen hebben acties ondernomen om de accommodatie te verduurzamen. Bij alle voorbeelden geldt steeds dat verbeteringen aan de accommodatie niet gerealiseerd kunnen worden zonder de hulp van veel vrijwilligers
die zich met hart en ziel inzetten voor hun vereniging. 
 
Leader
Een ander mooi voorbeeld is het gerenoveerde multifunctionele ‘Gebouw 48’ in Oosterhesselen. Dit werd onlangs geopend. Als clubgebouw van voetbalvereniging VIOS, Jeugdsoos Papparazo en Stichting de VOEVV heeft dit gebouw een belangrijke functie voor het dorp Oosterhesselen. Ook de middelbare school, het Esdal College, maakt gebruik van Gebouw 48, wanneer er in de zomer buiten gegymd kan worden. Het project werd gefinancierd door de gemeente, de provincie en Europa. Er werd ruim 110.000 euro aan Leader-bijdrage beschikbaar gesteld. Die bijdrage was onder andere mogelijk door de grote inbreng van uren van lokale vrijwilligers omdat je verplicht zelf moet investeren om aanspraak op een Leaderbijdrage te maken. Het resultaat is een duurzame accommodatie; energieneutraal en met veel lagere exploitatiekosten.               
 

20190616afscheidhenk

16 jun 2019
16 juni 2019
Afscheidsreceptie Henk van Tellingen
Na ruim 40 jaar neemt Henk van Tellingen afscheid van het onderwijs. Ter gelegenheid hiervan nodigt het team van obs de Vlinderhof u uit voor de receptie. Deze zal plaats vinden op donderdag 4 juli van 16:00 uur tot 17:00 uur op de Vlinderhof te Noord-Sleen.
 
      


          

20190616 zaklamp

01 jan 0001
 16 juni 2019
Maak je eigen zaklamp in Bibliotheek Sleen
’s Nachts in je tent een boek lezen als je op vakantie bent? Dan is een zaklamp erg handig! Kom daarom in Bibliotheek Sleen zelf een werkende zaklamp maken. Op woensdag 19 juni van 15.30-16.30 uur kan je in de bibliotheek terecht.

Je maakt de zaklamp helemaal zelf! We gaan aan de slag met ledverlichting en andere materialen. Het is niet erg als je niet weet hoe dit moet, want deze middag leer je hoe het werkt. Je gaat naar huis met een werkende zaklamp! Ben je 6 jaar of ouder en wil je hieraan meedoen? Ga naar www.bibliotheeksleen.nl om je op te geven. De activiteit is gratis. Er kunnen maximaal 15 kinderen mee doen, dus geef je snel op!       

20190616 doopjurk

01 jan 0001
 17 juni 2019
Doopjurkexpositie in Dorpkerk Sleen
Van zondag 1 september tot en met zondag 15 september is er een doopjurkenexpositie in de Dorpskerk Sleen.
Voor deze expositie vraagt de kerk medewerking van inwoners van Sleen, Noord Sleen, ’t Haantje, Diphoorn, Erm, Achterste Erm, Holsloot en Den Hool.

Hebt u uw kind(eren) laten dopen, werd u zelf gedoopt, hebt u de doopjurk bewaard, wellicht al generaties oud, dan zou de kerk het heel mooi vinden als ze die mogen tentoonstellen. Bij de doopjurken zijn misschien nog mooie verhalen, herinneringen, foto’s van doopdiensten, doopkaarten, verhalen over de doopjurk zelf, waar, wanneer gedoopt werd … vult u zelf maar in. Verhalen die u delen wilt.

De mooiste verhalen zullen bovenkomen als u deze expositie bekijkt,. De kerk vraagt u om hulp en garandeert dat ze heel zuinig zullen omgaan met uw eigendom,
U kunt uw doopjurk brengen in de pastorie - de "Herdershut”- bij ds. Jitse Scheffer, Menso Altingstraat 2 in Sleen.
Dat kan - in verband met zomervakantie - tot 22 juli en ná 11 augustus. Voor informatie kunt u telefonisch contact opnemen: tel. 0591 572597.                 
 

20190615 Rommelmarkt

01 jan 0001
 15 juni 2019
Druk bezochte rommelmarkt
De toegestroomde bezoekers vormde zaterdagmiddag weer het decor van de jaarlijkse rommelmarkt. Alleen dit keer niet in de buitenlucht maar in de manege. Op het allerlaatste moment werd de rommelmarkt in verband met de slechte weersverwachting verplaats naar de manege aan de Tuinweg. Ook dit jaar was er een grote hoeveelheid aan spullen. De zelfgebakken kniepertjes van de leerlingen uit groep 8 en de gebakkraam was weer erg in trek bij de bezoekers.

                                   
 
                          

                   

20190612 geslaagd

01 jan 0001
 13 juni  2019
Geslaagd 
Gisteren was een spannende dag voor ruim 217.000 scholieren in Nederland. Ze kregen te horen of ze wel of niet waren geslaagd. Wie door Noord-Sleen liep, fietste of reed zag op veel plekken de vlag buiten hangen. Om niemand te vergeten feliciteren we jullie allemaal met het behalen van je diploma! Leerlingen die het niet hebben gehaald, kunnen van 17 tot en met 20 juni in de herkansing.
       
                           

20190606glasvezel

01 jan 0001
 5 juni 2019
Het eerste stuk kabel is gelegd
Geesbrug – Maandag 3 juni.Gedeputeerde Henk Jumelet, directeur RE-NET Eddy Veenstra en wethouder Jan Zwiers waren er samen met aannemer Siers Telecom, provider Tri-Ned en een aantal vrijwilligers getuige van hoe vrijwilliger Aad van der Vaart de eerste sleuf voor de glasvezelkabel spitte. 
RE-NET directeur Veenstra roemde de inzet van de vrijwilligers die voor meer dan 50% deelname zorgde. "Zonder jullie inzet hadden we hier niet gestaan”. Ook wethouder Jan Zwiers noemde Glasvezel Zuidenveld "een bijzonder project” waar de gemeente vierkant achter staat en zich als aandeelhouder aan verbonden heeft. Gedeputeerde Henk Jumelet herinnerde aan het in eerste instantie wegblijven van de marktpartijen waardoor de bewonersinitiatieven ontstonden die hij "kenmerkend voor Drenthe” noemde. "We zijn blij met de deelname van RE-NET, dat maakt het project alleen maar sterker”, stelde Jumelet, die verder nog aangaf dat de Drentse bewonersinitiatieven weliswaar een bepaalde kwetsbaarheid hebben, maar ook een enorme kracht in zich hebben: de kracht van bewoners die een dergelijk project gezamenlijk op de schouders nemen. 
 
 

Het eerste stuk kabel ligt dus al in de grond in Geesbrug. Hoe de aanlegvolgorde voor de rest van de gemeente zal zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt op het blog van glasvezel Zuidenveld, vertelt Gerhard Kippers, directeur van de Glasvezel Zuidenveld BV. "We starten hier in Geesbrug omdat we hier kunnen inkoppelen op het landelijk datanetwerk en vervolgens gaan we tegen de klok in de hele gemeente door”, legt Kippers uit. "Binnenkort komt er een kaartje van de aanlegvolgorde met meer informatie op de website”.

20190601Dorpenvoetbal

01 jan 0001
 01 juni 2019
Dorpenvoetbal
Traditiegetrouw vindt het jaarlijkse dorpenvoetbaltoernooi dit jaar plaats in Noord-Sleen. Tien teams uit Achterste Erm, Benneveld, Den Hool, Diphoorn, Erm, Loeksham, Noordbarge, Noord-Sleen, Westenesch en Zuidbarge strijden om de felbegeerde beker. Vorig jaar werd het georganiseerd in Diphoorn en dit was een groot succes. Op 23 juni hopen de Noord-Sleners er ook een gezellig, sportief toernooi van te maken. De organisatie is in volle gang. Het voetbaltoernooi vindt plaats achter de boerderij van Wim en Anja Mulder aan de Zweeloërstraat.
                
 

20190531glasvezel

31 mei 2019
 31 mei 2019
Start aanleg glasvezelnetwerk in de gemeente Coevorden
Maandag 3 juni 2019 om 08:30 uur gaat Glasvezel Zuidenveld BV bij de Twaalf Ellenweg in Geesbrug feestelijk de eerste schop de grond in steken om met de aanleg van het supersnelle glasvezelnetwerk in de gemeente Coevorden te beginnen. Glasvezel Zuidenveld start op die dag met de aanleg van een glasvezelnetwerk voor de buitendorpen van de hele gemeente Coevorden. Iedereen wordt gratis aangesloten: niet alleen de huizen en bedrijven in de kernen, maar ook de meest afgelegen huizen en boerderijen in het buitengebied. Voorzitter van de Stichting Glasvezel Zuidenveld, Jaap Ruiter, vertelt: "We zijn enorm blij dat we nu echt aan de slag kunnen. Tijdens de vraagbundeling werd de vereiste 40% ruim overschreden. Inmiddels is de teller ook de 50% voorbij geschoten, daar zijn we de inwoners van Coevorden heel dankbaar voor. Dankzij hen kan ons bewonersinitiatief het eigen glasvezelnetwerk nu daadwerkelijk gaan aanleggen."  

     

20190527dans

27 mei 2019
 27 mei 2019

               
 

20190524zwemvierdaagse

24 mei 2019
 24 mei 2019
Zeer geslaagde afsluiting Zwem4daagse
Vanavond was alweer de laatste dag van de Zwem4daagse. Het was een hele sportieve en vooral gezellige week. Vanavond was er voor alle deelnemers na afloop natuurlijk de welverdiende medaille. Ook de 2 deelnemers, Geziena Olthof uit Sleen en Albert-Jan Hazelaar uit Noord-Sleen, die dit jaar voor de 45e keer mee hebben gedaan kregen vanavond hun medaille uitgereikt. Een erg bijzondere prestatie! Daarna was er net zoals in de voorgaande jaren de Estafette. Als afsluiting werd er een verloting gehouden met leuke prijzen voor jong en oud. De hoofdprijs was een jaarabonnement voor het zwemseizoen 2020, deze werd gewonnen door Mats Wielens.
 
 
 

20190524abermmaaien

24 mei 2019
 24 mei 2019
Maaironde ecologisch bermbeheer 2019 gestart 
Deze week zijn Wim Mulder, Remco Dekker en Egbert Smit gestart met het maaien van 30 km. berm rondom Noord-Sleen. Deze bermen hebben we als dorp voor minimaal 5 jaar in beheer overgenomen van de gemeente Coevorden. Het maaisel blijft maximaal 5 dagen liggen en wordt dan geraapt en gecomposteerd bij de familie Weggemans aan de Looweg. Het doel van het ecologisch bermbeheer is meer diversiteit in de bermen.                  
 

20190523reddingsbrigade

23 mei 2019
 23 mei 2019
Dag 4 Zwem4daagse
Vanavond was er voor de kinderen een activiteit georganiseerd door de Reddingsbrigade Beilen. De kinderen konden een "drenkeling"opduiken en ze konden gooien met klossen en zo elkaar uit het water redden. De opkomst was groot en de kinderen waren erg enthousiast. Elke donderdagavond wordt er in het bosbad van 18.30 uur tot 19.30 lesgegeven door de Reddingsbrigade. Morgenavond alweer de laatste avond van de Zwem4daagse, met de welbekende estafette en de verloting.
 
          
 

20190522luchtbeddenrace

22 mei 2019
 22 mei 2019
Dag 3 Zwem4daagse
Vanavond was het weer een gezellige drukte in het bosbad met een heerlijk zonnetje erbij was het lekker zwemmen. De luchtbeddenrace was een groot succes met erg veel belangstelling. Er werd weer fanatiek gestreden voor de prijzen. Donderdag verzorgt de reddingsbrigade de activiteit voor de kinderen. Op de foto de prijswinnaars van vanavond.

 
              
 

20190521glijbaanrace

21 mei 2019
 21 mei 2019
Dag 2 Zwem4daagse 
Vandaag kon er voor het eerst door de allerkleinste kinderen vanaf 2,5 jaar mee gezwommen worden met de Pieren2daagse, er waren een aantal kinderen die hieraan meededen samen met een ouder, heel dapper ondanks de wat minder hoge temperatuur! Vanavond kon er door de kinderen deelgenomen worden aan de glijbaanrace. De belangstelling was groot. Uiteindelijk was Huub Kuilder als snelste naar beneden, de tweede prijs ging naar Joost Meijndert en de derde prijs naar Ties Hof. De winnaar was al naar huis tijdens de prijsuitreiking maar de prijs is door teamleider Nicole Piening gebracht en daar is ook nog een foto gemaakt, want de winnaar mag natuurlijk niet ontbreken. Alle prijswinnaars kregen een prijsje aangeboden door Albert Heijn Kortwijk in Sleen. Morgenavond is er matlopen voor de kinderen. 
 
 


 
        

 

20190520zwemvierdaagse

20 mei 2019
 20 mei 2019
Zwem4daagse Bosbad Noord-Sleen 2019 van start
Vanavond is de Zwem4daagse in het bosbad van start gegaan. Dit jaar al voor de 45e keer. Er hebben zich vandaag ongeveer 120 deelnemers ingeschreven. Ook morgen kan er nog worden ingeschreven. Elke avond zijn er leuke activiteiten voor de kinderen. Vanavond was dat "stuivertje duiken". Door het badpersoneel werden er stuivers in het bad gegooid en een gouden munt. Vol enthousiasme doken de kinderen te water. Het duurde dan ook niet lang voordat alles van de bodem afgezocht was. Er zijn 2 deelnemers die dit jaar voor de 45e keer mee doen. Dat zijn Albert-Jan Hazelaar en Geziena Olthof. Beide zijn gevolgd door RTV Drenthe voor een online item, dit is morgen te zien op www.rtvdrenthe.nl . Morgen wordt er voor het eerst van start gegaan met de Pieren2daagse, dit is voor de kleinste zwemmers, kinderen vanaf 2,5 jaar zonder zwemdiploma kunnen dinsdag, donderdag en vrijdag meedoen samen met een ouder. 
 
 
 
           
 

20190508 bibliotheek Sleen

01 jan 0001
 8 mei 2019
Expositie kinderkunst in Bibliotheek Sleen
Van 6 mei t/m 28 juni exposeren jonge kunstenaars in de bibliotheek van Sleen. De kunstenaars, vanaf 6 jaar, volgen een teken- en schildercursus bij het atelier van Marion Mencke in Noord-Sleen. De kunstwerken zijn gemaakt met verschillende technieken en er zijn verschillende thema’s gebruikt. 
Deze bijzondere expositie is te bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.                
                                    

20190331glasvezel

31 mrt 2019
 31 maart 2019
Glasvezel
Het is gelukt om de 40% voor de aanmeldingen te halen, we krijgen glasvezel!
 
                   
 
 
 
 
Vele vrijwilligers uit de gehele gemeente Coevorden, waaronder ook een aantal uit Noord-Sleen hebben zich vanaf 2015 sterk gemaakt voor snel internet via glasvezel. Een meerderheid aan adressen in ons dorp sloot een abonnement af. Met bijna 70 % aangemelde abonnementen is Noord-Sleen klaar voor de toekomst! U kunt zich overigens nog steeds aanmelden voor een gratis aansluiting, ook na 1 april, onder dezelfde voorwaarden, zelfs als al begonnen is met graven.  

379836 bezoekers (638669 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress