Nieuws

agenda

01 jan 0001
 29 augustus  Ophalen oud papier.

20190714magischdrenthe

14 jul 2019
 14 juli 2019
Magisch Drenthe zoekt vrijwilligers
Magisch Drenthe is voor hun vijf Tourist Info kantoren in de gemeente Coevorden op zoek naar enthousiaste (parttime)vrijwilligers die het leuk vinden om toeristen wegwijs te maken in onze mooie gemeente.
Na een leuk inwerktraject werkt men zelfstandig in het Tourist Info kantoor. Men is verantwoordelijk voor de informatievoorziening aan gasten en het contact met ondernemers. Men kan gasten de weg wijzen in de omgeving. Als toeristisch medewerker verras je de bezoeker met leuke uitjes, weetjes, over de omgeving en helpt ze op weg. Magisch Drenthe is op zoek naar mensen die het "wow-gevoel" bij onze gasten weten te creëren door net dat beetje extra aan mogelijkheden te bieden. Aanmelden kan via info@magischdrenthe.nl              

20190711afscheidgroep8

11 jul 2019
 11 juli 2019
Afscheid groep 8 De Vlinderhof
Gisteravond heeft groep 8 "in stijl" afscheid genomen van de Vlinderhof. Volgens traditie werd er een Vossenjacht gehouden, dit keer was het een Sterrenjacht. Door het hele dorp waren de kinderen verkleed als sterren te vinden. Na afloop werden de kinderen met een Unimog naar school gereden waar de rode loper voor ze klaar lag. Als heuze sterren werden ze door het publiek ontvangen. Ook werd er nog een keer stil gestaan bij het afscheid van Meester Henk die met vervroegd pensioen gaat. De kinderen kregen allemaal een mooi boek uitgereikt. Daarna werden ze als verrassing opgehaald door een echte limousine.

 

 
 
 
 

20190710oldtimerdag

10 jul 2019
 10 juli 2019
Oldtimerdag Coevorden
In het kader van de zomeractiviteiten staat in Coevorden voor zaterdag 20 juli de jaarlijkse Oldtimerdag op de agenda. Vanuit heel Nederland en Duitsland komen liefhebbers van historische voertuigen naar Coevorden om hun kostbare bezit aan het publiek te tonen. Vanaf 8.00 uur worden de eerste deelnemers in het centrum van Coevorden verwacht. De deelnemers komen met o.a. auto's, kitcars, bromfietsen, motoren, scooters en tractoren. Voorwaarde is dat alle voertuigen minimaal 25 jaar oud zijn. In de loop van de dag zal een aantal deelnemers beginnen aan een toertocht door de regio. Er wordt gestart in groepen zodat er in het centrum nog voldoende te bewonderen valt voor de bezoekers. Veel deelnemers hebben zich inmiddels aangemeld. Vorig jaar waren er circa 250 deelnemers aanwezig in Coevorden en de verwachting is dat dit jaar eenzelfde aantal deelnemers aanwezig zal zijn.
 
Indien men nog mee wil doen met de Oldtimerdag kan er nog tot en met donderdag 18 juli a.s. worden aangemeld via http://www.stadcoevorden.nl/oldtimerdag of telefonisch via 06-22495838 (van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 uur en 18.00 uur)

20190708kabouterspeurtocht

01 jan 0001
 7 juli 2019
 Kabouterspeurtocht en meer
Gymvereniging Sleen organiseert op zaterdagmorgen 31 augustus voor de allerkleinsten een kabouterspeurtocht. organiseert. Het is voor kinderen van 3 t/m 5 jaar en onder begeleiding van een volwassene.
De speurtocht is rond de Kibbelkoele van 10.30 uur tot 11.30 uur.
Belangstellenden kunnen een inschrijfformulier downloaden via het mailadres: gvsleen@hotmail.com.
Verder gaat vanaf 28 augustus weer ouder-kindgym (peutergym) gegeven worden op de woensdagmorgen van 10.45 uur tot 11.30 uur in de sporthal in Sleen. Meer informatie kan men opvragen bij gvsleen@hotmail.com of bij Ans Hegen 0612953621

20190707bieb

01 jan 0001
 7 juli 2019
Zomeropening Bibliotheek Sleen
Bibliotheek Sleen is de hele zomer geopend. Tijdens de schoolvakantie (13 juli t/m 25 augustus) zijn de openingstijden aangepast.  De bibliotheek is dan geopend op woensdag van 14.00-17.00 uur en op vrijdag van 14.00-20.00 uur. (Maandag en dinsdag gesloten).
Vakantietips:
- een maandabonnement (geldig voor 20 materialen) is in de bibliotheek verkrijgbaar voor € 10,00.
-met de bibliotheekpas kun je in alle bibliotheken in Drenthe materialen lenen en terugbrengen.
-je kunt de materialen gratis 2 keer verlengen:  www.bibliotheeksleen.nl
-In de app VakantieBieb vind je de hele zomer een gratis leespakket e-books voor het hele gezin!
Voor kinderen die zelf kunnen lezen staan in de VakantieBieb populaire jeugdboeken voor alle leeftijden. Volwassenen vinden er weer tientallen spannende boeken, romans en non-fictie boeken.
Het leespakket is van t/m 31 augustus 2019 beschikbaar voor de tablet en smartphone. 
Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. 
Download de gratis app via vakantiebieb.nl (ook voor niet-leden!)
-Gastlenen, ook handig in de vakantie!
Als lid van de Drentse bibliotheken kun je ook gastlenen; boeken lenen bij alle andere openbare bibliotheken in Nederland. Dit kan bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt, winkelt of studeert.
Maar gastlenen kan ook handig zijn als je in Nederland op vakantie bent en je boeken wilt lenen op je vakantieadres. Kijk voor de mogelijkheden bij gastlenen op de website.
De bibliotheekmedewerkers wensen iedereen een fijne vakantie!

20190707abieb

01 jan 0001
 7 juli 2019
Vakantielezen in de bibliotheek van start
15 juli gaat het project ‘Vakantielezen in de bibliotheek’ van start in verschillende Drentse bibliotheken, ook in Bibliotheek Sleen. Tot 25 augustus kunnen kinderen elke week op reis gaan naar een nieuwe bestemming. Kinderen ontvangen bij het inschrijven een eigen paspoort. Hiermee kunnen zij naast het lezen van themaboeken ook deelnemen aan verschillende activiteiten. 
Paspoort
Elke deelnemer ontvangt bij het inschrijven een eigen paspoort. In dit paspoort staan opdrachten die de deelnemer in de bibliotheek uit kan voeren. Voor elke goed uitgevoerde opdracht ontvangt de deelnemer een stempel. Voor het verzamelen van alle stempels van de week ligt er een beloning te wachten bij de balie. 
Deelnemen
Potentiële deelnemers kunnen kijken op www.bibliotheeksleen.nl/vakantielezen Inschrijven kan aan de balie bij de bibliotheek.
Het doel van Vakantielezen in de bibliotheek is om kinderen door middel van thematische activiteiten naar de bibliotheek te krijgen. Door de collectie aan te sluiten op de thematische activiteiten, en deze ook in de activiteiten te verwerken beoogt dit project de leesvaardigheid van kinderen op een speelse en leuke manier te onderhouden.

20190705havendagen

01 jan 0001
 5 juli 2019
Historische Havendagen in Coevorden barsten van activiteiten
Het is begin juli weer tijd voor de Historische Havendagen. Havenvereniging Coevorden staat garant voor dit tweejaarlijkse evenement, dat ditmaal wordt gehouden van vrijdagavond 5 tot en met zondag 7 juli.
Schepen en het water voeren natuurlijk de boventoon, maar er is veel meer. 
In de binnenhaven en langs de Dwenger liggen vele schepen. Schippers gaan graag in gesprek met de bezoekers.
Op vrijdag 5 juli vanaf 18.15 uur zijn er activiteiten rond de opening. Om 19.00 uur wordt de vlag gehesen en klinken een kanonschot en scheepsgetoeter, gevolgd door een vlootschouw. Shantykoor Sjompiesingers treedt daarna op.
Op zaterdag 6 juli is er van 10.00 tot 17.00 uur schippersmarkt langs het water aan de Dwenger richting Oosterstraat naar de Markt en vanaf de Markt langs het kasteel en via de Vancouverbrug. Verder onder meer peddelbootjes, rondvaarten, radiografische bootjes, oude motoren, bungeetrampoline, authentieke draaimolen, oude ambachten en waterfietsen.
‘s Middags is het programma verder uitgebreid met kindervoorstellingen van TipPo en Jolp, een optreden van shantykoor Loo- en Drostensingers, een uitvoering van een streetdancegroep van TVC en nog veel meer. In de avond muziek met een optreden van Ancora en optredens van 80%NL. Verder op het programma een  moonlighttour en op de Weeshuisweide is er een openluchtbioscoop. Daar wordt, als het donker is, de film Titanic getoond.
Ook op zondag begint de schippersmarkt om 10.00 uur en zijn er net als op zaterdag allerlei activiteiten. Van 13.00 tot 17.00 uur is het koopzondag en houden de winkeliers een shantykorenfestival. Wederom zijn er kindervoorstellingen en treedt Sing & Swing op. (www.havendagencoevorden.nl)

20190704afscheidmeesterhenk

04 jul 2019
 4 juli 2019
Afscheid meester Henk van Tellingen
Vandaag heeft meester Henk na een dienstverband van 40 jaar afscheid genomen van de Vlinderhof. Hij heeft besloten om gebruik te gaan maken van de regeling om vervroegd met pensioen te gaan. Natuurlijk is vandaag nog niet zijn laatste werkdag, dit is eind volgende week. Vanmorgen vroeg is hij door de leerlingen van groep 7 en 8 met een trapkar opgehaald van zijn huis. Henk heeft samen met Bonnie plaats genomen op de fiets en samen zijn ze naar school gefietst. De hele dag waren er op school leuke activiteiten voor de kinderen en hebben ze gezamenlijk patat gegeten tussen de middag. Vanmiddag was de receptie waar veel belangstelling voor was. Henk gaf in zijn toespraak aan dat niemand bang hoeft te zijn dat hij zich gaat vervelen. Hij heeft een aanhanger gekregen voor zijn visspullen dus hij zal er regelmatig op uit gaan om te vissen. Ook gaat hij zich nog meer inzetten voor de Drentse taol. We wensen meester Henk veel geluk en gezondheid voor de toekomst!
 

 

20190703zwemchallenge

01 jan 0001
 2 juli 2019
Zwemchallenge
Ga jij de zwemchallenge aan? Als je niet vaak zwemt, dan neemt je zwemvaardigheid snel af. Zaterdag 6 juli kun je daarom in het Bosbad meedoen aan de Nationale Zwemchallenge en kijken of jij de slag nog te pakken hebt! De challenge is van 11.00 tot 12.00 uur en wordt georganiseerd door Popping Sport. Vraag je vader, moeder, broer, zus of vrienden om met jou de uitdaging aan te gaan: een borstcrawlchallenge en een survival parcours in het bad, met kleren aan! Na afloop krijg je een certificaat en tips waarmee je je zwemvaardigheid kunt verbeteren. Deelname is op vertoon van een entreebewijs gratis. Wie doet er mee?

20190703atrailcentre

01 jan 0001
 2 juli 2019
Plannen voor trailcentre achter Wielens
Eigenaar Erwin Wielens (45) wil achter het restaurant-zalencentrum een trailcentre realiseren, van waaruit mountainbikers hun routes kunnen rijden. Met voorzieningen als douches en toiletten, een schuurtje als stalling en om aan fietsen te kunnen sleutelen, camperplaatsen en trekkershutten.
   ,,Ik werd op het idee gebracht naar aanleiding van een recreatiecongres eind 2016’’, zegt Wielens. ,,Daar werd lovend gesproken over een trailcentre in Schotland, ergens in the middle of nowhere. Mountainbikers kunnen daar verblijven om elke dag een andere route te doen. Startpunt is telkens hettrailcentre, met behalve overnachtingsmogelijkheden ook horeca en faciliteiten speciaal voor mountainbikers. Ik zag meteen mogelijkheden voor ons bedrijf.’’
Op nog geen kilometer afstand van Wielens begint de hoog aangeschreven route van moutainbikevereniging De Bushbikers, waarmee Wielens gaat samenwerken. ,,Andere routes zoals in Emmen en Midden-Drenthe zijn dichtbij. Bovendien is de provincie bezig met het aan elkaar knopen van verschillende mountainbikeroutes. Eten en drinken kunnen de mensen al in ons restaurant. De andere voorzieningen gaan we nu bouwen.’’
 
 
Achter het zalencentrum is een groot weiland dat bij feesten momenteel dient als parkeerplaats. Helemaal aan de achterkant, tegen de boomrand, komen twaalf camperplaatsen. ,,Zodat camperaars geen hinder ondervinden van een feest in de zaal. In het midden komt het gebouw met douches, een plek om de fiets schoon te spuiten en sleutelmogelijkheden. De fiets kan er veilig worden gestald.’’ Ook aan de bouw van twee trekkershutten wordt gedacht.
   Wielens heeft nog geen naam bedacht voor zijn trailcentre, waarvoor het bestemmingsplan gewijzigd moet worden. De Coevorder politiek praat er vandaag over. ,,Volgend voorjaar willen we open. Als ondernemer wil je direct na het bedenken van iets beginnen, maar zo’n wijziging neemt helaas nogal wat tijd in beslag. We willen hét mountainbikecentrum van Nederland worden. Dan wil je als eerste beginnen en niet dat iemand anders je het gras voor de voeten wegmaait.’’ Op het ontwerp, dat zes weken ter inzage heeft gelegen, zijn geen bezwaren ingediend.Rest de vraag wat Wielens zelf met mountainbiken heeft. ,,Ehmmmm.... morgen ga ik beginnen!’’ Zijn vrouw Letty (46) had al verklapt dat hij dat al een poosje roept. ,,Ik heb jarenlang gehandbald. Daarna was het vooral hardlopen in ons bedrijf. Een jaar of twee geleden nam ik me voor toch echt weer te gaan sporten. Ik ben gaan hardlopen, maar ik kreeg al snel last van mijn knie. Fietsen is veel minder belastend dan rennen, dus dat wil ik nu gaan oppakken.’’
   Een geruststelling: Wielens hoeft in zijn eigen trailcentre niet meteen als fanatiek mountainbiker aan de slag. De faciliteiten zijn namelijk ook voor andere doelgroepen, als mensen met een beperking en e-bikers. Voor die laatste groep heeft Wielens inmiddels twaalf oplaadpunten aangelegd.
Gerton Albers

20190702proefduiken

01 jan 0001
 2 juli 2019
12 juli proefduiken in Bosbad Noord-Sleen
Heb jij weleens echt willen duiken, samen met een duikinstructeur? Kinderen mogen dat op 12 juli gratis proberen in Bosbad Noord-Sleen! Vanaf 8 jaar (bij 7 jaar in overleg) mag je een introductieduik doen met de Emmer Duikers. Je gaat ongeveer 10 tot 15 minuten onder water. Daarvoor krijg je nog uitleg over hoe alles werkt en wat de (veiligheids)regels zijn.

Er zijn al heel wat aanmeldingen binnen, maar als je nog een duik wilt proberen ben je 12 juli tussen 16.00 en 17.00 uur welkom in het bad. Let wel op, op=op. In dit geval geldt dat voor de zuurstoftanks. Wanneer die leeg zijn kunnen er, uiteraard, geen mensen meer onder water. Duiken meerdere kinderen achter het net? Dan kijken we of we nog een datum kunnen plannen. 

Voor ouders is het belangrijk om te weten dat er een verklaring moet worden getekend voordat de kinderen het bad in gaan. Deze kun je bij het bad zelf invullen als je meegaat. Komt een kind alleen, neem dan vooraf contact op via info@bosbadnoordsleen.nl. Je krijgt het formulier dan digitaal, kunt het printen en invullen een meegeven aan je kind.

20190701zwemwedstrijden

01 jan 0001
 2 juli 2019
Schoolzwemwedstrijden
Gisteren en vandaag waren de schoolzwemwedstrijden. We ontvingen beide dagen ruim 65 leerlingen van De Vlinderhof uit Noord-Sleen, De Fontein en De Akker uit Sleen en De Piramide uit Erm. Alle kinderen zwommen 50 meter schoolslag. Daarna zwommen de 5 snelste zwemmers per groep de finales. De school met de snelste gemiddelde tijd won de Schoolzwemwedstrijdenbokaal 2019. Maandag ging de bokaal voor groep 5/6 naar de Piramide uit Erm en dinsdag won groep 7/8 van de Vlinderhof de bokaal. Naast het zwemmen bood Popping Sport alle kinderen een bootcamp aan. Alle kinderen waren hier heel enthousiast over! Het waren 2 hele sportieve en gezellige ochtenden! Ook nogmaals dank aan alle mensen die hebben geholpen!

20190627EPR

27 jun 2019
27 juni 2019
Gemeente werkt met man en macht aan bestrijding eikenprocessierups
De gemeente werkt momenteel met man en macht aan de bestrijding van de eikenprocessierups (EPR). De bestrijding ervan wordt echter bemoeilijkt door het warmere weer, waardoor de rups zich zeer snel kan ontwikkelen, en door het gebrek aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in het bestrijden van de rups. In heel Nederland, en dus ook in de gemeente Coevorden, is de overlast hierdoor zeldzaam groot. Om de overlast en eventuele gezondheidsklachten zoveel mogelijk te beperken, werkt de gemeente vanaf vandaag volgens een nieuwe prioritering.
 
Eerste prioriteit betreft het verwijderen van de EPR nesten op kwetsbare locaties, zoals scholen, kinderdagverblijven, winkelcentra, buitensport accommodaties en evenemententerreinen. Daarna worden binnen de grenzen van de bebouwde kom van iedere kern de EPR nesten zoveel mogelijk verwijderd. 
 
Prioriteit 2 
 
Nadat uitvoering is gegeven aan de eerste prioriteit én nog capaciteit beschikbaar is, komen de volgende locaties qua bestrijding in beeld: - Vastgestelde schoolroutes in het buitengebied; - Overige fietspaden en wegen in het buitengebied. Voor beide locaties geldt dat EPR nesten tot een hoogte van zes meter worden verwijderd om contact zoveel mogelijk te voorkomen. Uiteindelijk komt het resterende buitengebied in beeld. Bij dit laatste gaat het specifiek om woningen, kuilvoerbulten en paardeweides. Op deze plekken worden de nesten verwijderd in een straal van tien meter.
 
Preventieve bestrijding
 
De gemeente geeft al enkele jaren invulling aan preventieve bestrijding van de EPR. Zo zijn aan het einde van de zomer in 2018 locaties in beeld gebracht waarbij bomen besmet zijn geraakt. Op deze gevoelige locaties is vanaf april van dit jaar preventief ingegrepen door het gebruik van Nematoden. Tot dit jaar had deze preventieve bestrijding effect en was de overlast, in vergelijking tot dit jaar, beperkt. Op het moment dat nestvorming op deze locaties werd gesignaleerd, heeft de gemeente waarschuwingslinten om de desbetreffende bomen geplaatst en een extern bedrijf ingeschakeld om de rupsen en hun haren te vernietigen. Door het relatief droge en warme voorjaar konden veel ‘ei pakketten’ uitkomen en groeide de rups zó hard dat de preventieve werking nagenoeg teniet werd gedaan. Vanwege het feit dat inmiddels alle eikenbomen besmet zijn geraakt, is het inmiddels vrijwel een onmogelijke opgave om ze allemaal te voorzien van een rood-wit waarschuwingslint.   Naast de EPR bestrijding van de gemeente is het belangrijk dat inwoners ook alert zijn en blijven. Het advies hierin is om zoveel mogelijk eikenbomen en routes met rood-wit waarschuwingslint te vermijden. In het geval dat dit niet mogelijk is, draag dan bedekkende kleding. Daarnaast is het belangrijk om de EPR niet zelf te bestrijden door bijvoorbeeld het gebruik van haarlak,(gas)branders, scheppen en bezems. De EPR verliezen hierdoor hun brandharen, waardoor juist meer risico op aanraking ontstaat. 
                 
 

20190616 doopjurk

01 jan 0001
 17 juni 2019
Doopjurkexpositie in Dorpkerk Sleen
Van zondag 1 september tot en met zondag 15 september is er een doopjurkenexpositie in de Dorpskerk Sleen.
Voor deze expositie vraagt de kerk medewerking van inwoners van Sleen, Noord Sleen, ’t Haantje, Diphoorn, Erm, Achterste Erm, Holsloot en Den Hool.

Hebt u uw kind(eren) laten dopen, werd u zelf gedoopt, hebt u de doopjurk bewaard, wellicht al generaties oud, dan zou de kerk het heel mooi vinden als ze die mogen tentoonstellen. Bij de doopjurken zijn misschien nog mooie verhalen, herinneringen, foto’s van doopdiensten, doopkaarten, verhalen over de doopjurk zelf, waar, wanneer gedoopt werd … vult u zelf maar in. Verhalen die u delen wilt.

De mooiste verhalen zullen bovenkomen als u deze expositie bekijkt,. De kerk vraagt u om hulp en garandeert dat ze heel zuinig zullen omgaan met uw eigendom,
U kunt uw doopjurk brengen in de pastorie - de "Herdershut”- bij ds. Jitse Scheffer, Menso Altingstraat 2 in Sleen.
Dat kan - in verband met zomervakantie - tot 22 juli en ná 11 augustus. Voor informatie kunt u telefonisch contact opnemen: tel. 0591 572597.                 
 

20190331glasvezel

31 mrt 2019
 31 maart 2019
Glasvezel
Het is gelukt om de 40% voor de aanmeldingen te halen, we krijgen glasvezel!
 
                   
 
 
 
 
Vele vrijwilligers uit de gehele gemeente Coevorden, waaronder ook een aantal uit Noord-Sleen hebben zich vanaf 2015 sterk gemaakt voor snel internet via glasvezel. Een meerderheid aan adressen in ons dorp sloot een abonnement af. Met bijna 70 % aangemelde abonnementen is Noord-Sleen klaar voor de toekomst! U kunt zich overigens nog steeds aanmelden voor een gratis aansluiting, ook na 1 april, onder dezelfde voorwaarden, zelfs als al begonnen is met graven.  

385414 bezoekers (646724 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress