Besparen op energiekosten

18 mei 2021
Weet u dat u gratis tips kunt krijgen om te besparen op de energiekosten van uw woning? In Sleen zijn drie energiecoaches actief die op huisbezoek komen in Sleen maar ook in Noord-Sleen. Via een aantal vragen nemen ze de situatie in uw huishouden met u door en geven bespaartips.

Jannes van Weperen, een van de energiecoaches: "Het belangrijkste is de bewustwording. Hoe ga ik om met verlichting, verwarming en apparatuur. Dat kan vaak handiger, zodat het mogelijk is om te besparen. Een LEDlamp bespaart zoveel ten opzichte van een gloeilamp, dat het loont om die gloeilamp te vervangen. Ook al is de gloeilamp nog niet stuk, de LED is veel zuiniger'.

Dit is een voorbeeld van een praktische tip die de energiecoach kan geven. De energiecoach is een vrijwilliger en zo'n bezoek (1 tot 1,5 uur) kost niets. Deskundigheid hebben de coaches opgedaan via een opleiding die betaald is door gemeente en provincie. 

Afspraak maken?
Energiecoaches in Sleen zijn Teun de Vries, Erik Bos en Jannes van Weperen. Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de coördinator Riekus Weggemans uit Noord-Sleen, tel 06 86 61 55 45 of wenoslee@gmail.com.

522104 bezoekers (867817 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress