Energiecoaches

29 jan 2021

Veel initiatieven liggen stil, maar er gaan ook dingen door. Afgelopen periode zijn in de gemeente Coevorden 9 Drentse energiecoaches opgeleid. De energiecoach is een vrijwilliger, de opleiding is betaald vanuit provinciale RRE-subsidie. Een opleiding die normaalgesprokenin groepsverband wordt gedaan is nu online gedaan. Alle deelnemers hebben de cursus afgerond. Aan de slag kunnen ze nog niet. Het is wachten op de mogelijkheden om weer huisbezoeken af te kunnen leggen.
 
Drie Slener energiecoaches
In oktober stond op sleen.nu een oproep wie de opleiding tot Drentse energiecoach wilde doen. Dat heeft een aantal kandidaten opgeleverd: Teun de Vries, Jannes van Weperen en Erik Bos. Teun de Vries over deze opleiding: "Je loopt met iemand die wil kijken ofhij of zij energie besparen kan, letterlijk en figuurlijk het hele huis door. Een  mooie manier om te kijken, waar je zelf besparen kunt. Natuurlijk neem je zelf de beslissing, welke van de tips rond besparen je wilt uitvoeren.
In een paar uur heb je een prima beeld van wat in je eigen huis mogelijk is aan energiemaatregelen".
 
Wat doet een energiecoach?
Met een uitgebreide checklist, de energierekening en woninggegevens neemt de energiecoach samen met de woningbezitter de woning door. De energiecoach geeft laagdrempelige bespaartips waar de woningbezitter zelf mee aan de slag kan gaan om hun energieverbruikte verlagen. Dat kan zijn door gedragsaanpassingen, de woning (extra) te isoleren en het rendement van bestaande installaties te optimaliseren. De verkennende Energiescan is gratis voor de woningbezitter. Meer op www.drentsenergieloket.nl [linknaar https://drentsenergieloket.nl/maatregelen/energiecoach/]

De vers opgeleide energiecoaches staan te popelen om aan de slag te gaan. Als het zover is, volgt een bericht op deze website. 

Vragen? 
Coördinator van de energiecoaches is Riekus Weggemans
Brinkweg 3
7846AW  Noord-Sleen
06-86615545

Tip

531511 bezoekers (882873 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress