Kookwedstrijd Kindermenu 2.0

02 apr 2021

Chayen Wolters uit groep 1/2a van de Burgemeester Wessels Boerschool in Dalen heeft kookwedstrijd Kindermenu 2.0 gewonnen. Chayen won met haar recept Groene Spaghetti. Het gerecht is helemaal vers en er is zelfs een streekproduct gebruikt. Wethouder Jeroen Huizing:”De recepten die zijn ingestuurd waren weer verrassend en heel lekker. Het was voor ons als jury ook dit jaarweer moeilijk om een winnaar uit te kiezen. Het winnende recept is heel origineel. Wat we heel leuk vonden is dat er bloem is gebruikt van de plaatselijke molen. Het recept past goed in een kookboek en is restaurantwaardig.”Kindermenu 2.0 Kinderen van basisschoolklassen uit de gemeente Coevorden zijn met elkaar de strijd aan gegaan om het lekkerste, leukste en gezondste kindergerecht te maken. Het winnende recept komt in een kookboek én de winnende school krijgt een moestuinpakket! Zo kan de hele school aan de slag met verse producten. Daarnaast krijgen alle deelnemers een mooi kookschort.

In totaal waren er dit jaar vijf inzendingen vanuit drie scholen. De zendingen zijn als volgt:
Op plaats 1) Groene Spaghettidoor Chayen Wolters uit groep 1/2a van de Burgemeester Wessels Boerschool Dalen. Het gerecht is helemaal vers, er is zelfs een streekproduct gebruikt. Zeker restaurantwaardig!
Op plaats 2) Beertjes Pizza’s door Minke en Sanne uit groep 7/8 van de Willem Alexander School Dalerpeel. Originele vormgeving en mooi gebruik gemaakt van verschillende kook technieken.
Op plaats 3) Gevulde Bami Soepdoor Danisha en Liz uit groep 7/8 van de Willem Alexander School Dalerpeel. Goed gevulde soep met veel groente, wel ietsje veel zout. Oplossing om een corona proof filmpje te maken was erg creatief!
Op plaats 4) Groente-Fruit Spies door Veerle uit groep7/8 van de Vlinderhof Noord-Sleen. Leuk als tussendoortje, mooi gebruik gemaakt van groente en fruit.
Op plaats 5) Mug Cake door Joanne, Denise en Sanne uit groep 7/8van de Willem Alexanderschool Dalerpeel. Helaas geen volledig filmpje, maar het idee was erg origineel. Een gezond gerecht

Het winnende gerecht moest uit minimaal 100 gram groente en uit maximaal 10 ingrediënten bestaan. Daarnaast moest het kleurrijk en betaalbaar zijn maar ook het gebruik van een streekproduct was een pré.
De jury bestond dit jaar uit: Jeroen Huizing (wethouder gemeente Coevorden), Dirkje van Asselt (diëtist), Nick Arends (chef-kok bij Stadscafé Vancouver), Alieke Wijnholds (beleidsmedewerker gemeente Coevorden), Albert Steenbergen (chef-kok Steakhouse Route 34), Merel Hulshof (Steakhouse Route 34), Marleen Oost (communicatiemedewerker gemeente Coevorden) en Esmée Konings (Stagiaire gemeente Coevorden).
499857 bezoekers (825817 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress