Open atelierdagen in Noord-Sleen

04 okt 2020
Zaterdag en vandaag waren de Open Atelierdagen in de Gemeente Coevorden. Deelnemende ateliers in Noord-Sleen waren die van Ciska Reininga en Marion Mencke. Ondanks de bijzondere periode waarin we weer zijn terecht gekomen konden deze open dagen in de gemeente toch doorgaan. Bezoekers hielden zich keurig aan de gestelde voorschriften. Er kwamen duidelijk minder bezoekers dan andere jaren, desondanks waren beide organiserende dames positief gestemd. 
In Galerie23 (Ciska Reininga) exposeren diverse kunstenaars met schilderijen, glaswerk (Harma Wierbos) en keramiek (Joop van Ulden). Willem Komduur (Haren), oud inwoner van Noord-Sleen, schildert met acrylverf. Freddy Elzinga (Emmen) exposeert met olieverfschilderijen. Ciska heeft ook nog een aantal werken hangen van Vera Landkroon (Emmen), tevens oud inwoonster van Noord-Sleen. Galerie23 is geopend op afspraak en ontvangt ook groepen.
Marion Mencke exposeert haar eigen werken in Atelier Marion Mencke. Geïnspireerd door andere kunstenaars, maar ook door de natuur maakt Marion met verschillende technieken haar kunstwerken. Workshops kunnen weer doorgang vinden in kleine groepen. De tekenlessen voor kinderen vonden in Corona-periode buiten plaats, bij de Kibbelkoele, het hunebed en de molen. Hoe inspirerend!
509297 bezoekers (843250 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress