Tentoonstelling en fietstocht ‘Gezichten van de bevrijding’

10 jun 2021
De tentoonstelling en fietstocht zijn ontstaan als alternatief voor de uitgebreide viering van 75 jaar vrijheid. Bijzonder is dat één van de tentoonstellingen in buurgemeente Emlichheim te zien is.
Historische verenigingen
De historische verenigingen uit Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Coevorden en Emlichheim zochten samen met een werkgroep van de gemeente de ‘gezichten’ uit en stelden de verhalen samen.
Prachtig alternatief
Burgemeester Bert Bouwmeester is blij met de tentoonstelling: ‘Het is fijn en goed dat we op deze manier toch kunnen stilstaan bij de verhalen die zo belangrijk zijn om te onthouden en door te vertellen. Door de fietsroutes zijn al die verschillende gezichten en verhalen op prachtige wijze aan en met elkaar verbonden.’ De panelen met foto’s en verhalen maken indruk op burgemeester Bouwmeester: ‘Ik heb veel bewondering voor deze mensen die stonden voor hun overtuiging. Zij verzetten zich met grote vastberadenheid; in het groot of in het klein. Dat vergde veel moed en het is goed om ons dat te realiseren.’
Locaties
De tentoonstellingen zijn te zien in:
Dalen: Museummolen Jan Pol, Molenwijk 8
Oosterhesselen: vm basisschool de Klimop, weth. Euvingstraat 6, Gees 
Sleen: Hervormde kerk, Brink 7 
Coevorden: Bentheimerstraat 13 
Emlichheim:  Haus Ringerbrüggen, Hauptstrasse 24 
Het informatie- en routeboekje is verkrijgbaar bij alle TIP-kantoren in de gemeente, bibliotheken, bij de Huttenheugte, het Aelderholt, Kuierpad en de Bronzen Emmer en bij de locaties zelf. In het boekje staat verder een wandeling langs elf panelen in de binnenstad van Coevorden. Ook is er een verwijzing naar de tentoonstelling over Louis van Coevorden in de synagoge te vinden.  
Deze informatie staat ook op https://geschiedeniscoevorden.nl/gezichten-van-de-bevrijding-0
522083 bezoekers (867796 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress