Vive le Printemps

12 mrt 2023
Accordéon Mélancolique in Zweeler Kerk  op zondag 16 april. Een tere vorm van musiceren met lichte kamermuziekachtige kwaliteiten, zo wordt hun muziek omschreven. Op zondag 16 april 2023 om 15.00 uur komen Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran, Accordéon Mélancolique, hun virtuoze muziek in de Zweeler Kerk brengen.
Het programma is divers, met eigen composities met invloeden en stijlen van over de hele wereld, bekende en minder bekende chansons en ook nummers van hun CD "Blessing in Disguise”. En er wordt na afloop een mooi glas wijn geschonken. Een breed programma met veel invloeden
Twee accordeons flirten, dagen uit, kibbelen en omhelzen elkaar in kruidige samenklanken van hier en van ver. Vanuit het hart en met liefde voor het instrument brengen Jean-Pierre en Cherie eigen composities, Antilliaanse walsjes, Franse musettes, Griekse folklore, Argentijnse tango’s, Krontjong melodieën, Blues en nog veel meer. Zij vinden inspiratie in elkaar, de muziek en het instrument. Een instrument dat zoveel stemmingen kent, waar je alles in kwijt kunt. Muziek uit alle windstreken. Wereldmuziek.
Accordéon Mélancolique is een opmerkelijk duo dat de accordeon een nieuw imago bezorgt. Hoewel de accordeon en de bandoneon twee verschillende instrumenten zijn, lijkt de verbinding met de beroemde Piazolla-vertolking van Carel Kraayenhof (met Maxima’s weggepinkte traan) een logische.
Jean-Pierre en Cherie gaven honderden concerten in Nederland en buitenland. Hun composities worden gebruikt door o.a. het METROPOLE ORKEST. Ook in buitenlandse speelfilms wordt hun muziek gebruikt. De passie om schoonheid te delen is de drijfveer van deze artiesten. Een ijzersterk duo.
Kaarten à € 15,- via: zuidenveldcultureel@gmail.com
Terug

676777 bezoekers (1116654 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress