Zorgboerderij de Marke

07 jan 2021
Op woensdag 20 januari opent de nieuwe zorgboerderij aan de Markeweg haar deuren; Stichting Zorgboerderij de Marke. Deze zorgboerderij is een kleinschalige dagbesteding gespecialiseerd in autisme en speciaal bedoeld voor volwassenen die al wat ouder zijn en autisme hebben.
 
Oprichter van de zorgboerderij is Esther Vliegenthart: ze woont sinds kort in Noord-Sleen en is speciaal voor het oprichten van de zorgboerderij hierheen verhuisd met haar gezin. Ze werkt ook als persoonlijk begeleider van kinderen en volwassenen met autisme. Esther legt uit: "in mijn werk zag ik dat er voor de kinderen en jong volwassenen heel veel geregeld is in Nederland, maar als je boven de 40 komt, autisme hebt en graag onder de mensen wilt komen of jezelf wilt ontwikkelen, dan wordt het moeilijk om iets passends te vinden. Deze mensen blijven vaak thuis en vereenzamen. Wij willen met onze kleinschalige zorgboerderij daar een verschil in maken". 
Op de zorgboerderij aan de Markeweg 25 kan gewerkt worden aan persoonlijke doelen, zijn er binnen en buitenactiviteiten en is er ruimte voor eigen inbreng. 
 
Door de maatregelen rondom Covid-19 zal er voorlopig nog geen grote feestelijke opening zijn. De zorgboerderij hoopt dat dat snel weer kan en dat geïnteresseerden en belangstellenden dan alsnog een kijkje komen nemen.
503690 bezoekers (832970 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress