AnzeggerAanvulling bij de Anzegger van maart 2018

DANS- NIEUWS (DorpsActiviteitenNoord-Sleen)

Op 5 december 2017 hebben een 6 tal  zwarte pieten met veel plezier de cadeautjes bezorgd bij een aantal gezinnen in Noord-Sleen en ’t Haantje die zich hiervoor opgegeven hadden.  
Op 10 februari 2018 was het dolle pret bij Wielens; spelletjesavond! De avond werd bezocht door zo’n 20 mensen. Een groep ging klaverjassen, een groep ezelen en een groep deed allerlei spelletjes zoals Triominos, Scrabble en sjoelen. We hadden een hele gezellige avond met elkaar.

Wat lopen? Wadlopen! - zaterdag 23 juni 2018 - deze tekst was niet in de Anzegger geplaatst

In 2013 zijn we met een groep Noord-Sleners gaan wadlopen. Onder leiding van onze dorpsgenoten Koos en Siebelien Papenborg liepen we van Holwerd naar Ameland.
Ook dit jaar wil DANS weer een wadlooptocht organiseren. Koos en Siebelien zijn weer bereid om ons te begeleiden.
Dit gaat plaats vinden op 23 juni 2018 (evt uitwijkdatum: 7 juli). Er zijn 2 mogelijkheden:
A    van Holwerd naar Ameland lopen. Ongeveer dezelfde tocht als in 2013, nu iets minder zwaar omdat het laatste stuk een andere route is. Na het vertrek lopen we eerst een uur parallel aan de kust door de landaanwinningswerken. Eerst door het slik waar je in wegzakt. Dit stuk moeten we lopen om het wantij te bereiken – het gebied tussen de kust en het eiland met de minst diepe geulen. Ben je eenmaal door de landaanwinning geploeterd, dan heb je het zwaarste stuk van de tocht achter de rug. Op het wantij buigen we af richting Ameland. Na het oversteken van de eerste geul en het passeren van een gebied met mosselbanken lopen we verder over de drooggevallen zeebodem naar Ameland. We komen nu aan in het Oerd. Met de strandkar kun je dan naar Buren of Nes gebracht worden. (€3,50) Daar kunnen we ons de rest van de middag vermaken en dan terug met de boot.
B    een zwerftocht maken op de Engelsmanplaat. Vanaf Wierum (vaste land) gaat de tocht gaat over voornamelijk hard zand naar de noordwestelijke rand van de plaat. Vanaf hier lopen we in zuidelijke richting terug naar de kust waarbij we verschillende, afhankelijk van de waterstand, diepere of minder diepe prielen passeren. Een schitterend stukje wad met een grote kans op het zien van zeehonden! Tenslotte door de geul en via het zelfde slibveld als op de heenweg terug naar ons vertrekpunt aan de dijk.
Beide tochten duren 3 ½ á 4 uur. De tocht op de Engelsmanplaat kan ook ingekort worden. Het is de bedoeling dat we één van deze twee mogelijkheden kiezen. Meeste stemmen gelden.
Beide tochten starten om 11.00 uur. Vervoer van Noord-Sleen naar Holwerd/Wierum moet zelf geregeld worden. Natuurlijk kan er gecarpoold worden.
Wanneer we naar Ameland gaan kunnen er ook mensen mee die een dagje naar Ameland willen.
Je betaalt dan alleen een retourtje met de boot. Als de wadlopers dan aangekomen zijn kunnen we er samen een gezellige middag van maken op Ameland.
Kosten Wadlooptocht Ameland inclusief boot, zonder vervoer over het strand € 25, - pp.
Kosten wadlooptocht Engelsmanplaat nog niet bekend. (minder dan €25,-geen boottocht)

Opgeven vóór 1 juni bij : Mariska ter Braack    mariska@debrinkhoeve.nl     06-51669799
                                   Jennie Weitkamp       g.weitkamp@hetnet.nl          06-21957283

Graag even je voorkeur voor Ameland of Engelsmanplaat aangeven.


413460 bezoekers (686230 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress