Home

Agenda

14 oktober
 Pubquiz Wielens
27 - 30 oktober  Oud papier container bij de Vlinderhof
14 november  Inloophalfuur voorafgaand aan bestuursvergadering Dorpsbelangen, Wielens 19.30 u.

Lees verder

Wegafsluiting Frieslandweg

06 okt 2022
Komend weekend wordt de Frieslandweg weer (deels) afgesloten. Toch iets om goed in de gaten te hebben en op te letten.
 

Zwanenburg Makelaardij 10 jaar

06 okt 2022
10-jarig jubileum voor Zwanenburg Makelaardij


Lees verder

Dierendag op de Vlinderhof

04 okt 2022
Leuk dat er altijd even aandacht wordt besteed aan dierendag op 'De Vlinderhof'! De kinderen mochten vandaag natuurlijk hun knuffel meenemen, maar daarnaast mochten vandaag om 14:00 uur alle dieren van de kinderen op school komen, en daar is natuurlijk gehoor aan gegeven. Hamsters, honden en zelfs een paard. Trotse kinderen met hun eigen huisdier en erg goed voor de  andere kinderen om kennis te maken met dieren en deze van dicht bij te zien!

De Anzegger is weer uit

04 okt 2022
Dorpsbelangen Noord-Sleen heeft hun periodiek "De Anzegger" weer bij de leden rondgebracht.
Heb je het blad gemist of heb je belangstelling naar of interesse in Dorpsbelangen?
Klik hier voor de De Anzegger.

Presentatie bij het Drents Archief

04 okt 2022

Film: "Blow Out 't Haantje" op 6 oktober bij het Drents Archief in Assen
Een proefboring naar gas bij 't Haantje gaat in 1965 helemaal mis. De grond slokt de vijftig meter hoge boortoren compleet op. Erica Oudgenoeg, oud-inwoonster van Emmen, maakte de documentaire Blow Out over deze mysterieuze gebeurtenis. Ze sprak met getuigen en maakte een reconstructie van de gebeurtenissen bij 't Haantje. Na afloop wordt de filmmaakster geïnterviewd.

Meer informatie onder deze link.


Mysterie in het Sleenerzand

01 okt 2022
Waan je in de tijd van de hunebedbouwers tijdens deze mysterieuze avondwandeling op 21 of 22 oktober over het Sleenerzand. Volg de route langs grafheuvels, celtic fields naar het bijzondere hunebed de Papeloze Kerk. De fonkelende lichtjes langs de route begeleiden je naar verrassende historische ontmoetingen: met Witte Wiev'n, hunebedbouwers, verhalenvertellers, met Marieke van de reuzen Ellert en Brammert, professor van Giffen en nog veel meer. Naast de wandeling is er op Bospark de Aagjeshoeve ook een hapje en een drankje te verkrijgen. Voor meer informatie en aanmelden ( voor 7 otober) kijk op de volgende website: http://www.cultureelcoevorden.nl

Bridgecursus

23 sep 2022
Bridgeclub Noord-Sleen start in oktober met een basiscursus bridge. Iedere eerste en derde donderdag van de maand wordt er een competitieavond gespeeld. In 11 lessen kunt u tijdens deze cursus leren bridgen en daarna meespelen binnen de club. Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met: 
Janke Kooistra per mail: kooistra_janke@hotmail.com of 06-24981941
Geert Kiers per mail: famkiers@hotmail.com of 06-42722931
Lees verder

Inloophalfuur Dorpsbelangen

21 sep 2022
Op maandag 14 november houdt Dorpsbelangen een bestuursvergadering. Daaraan voorafgaand vindt vanaf 19.30 tot 20 u een inloophalfuur plaats. Hebt u vragen, suggesties, opmerkingen of ideeën, dan kunt u ter plekke hierover met het bestuur van gedachten wisselen. Noteert u deze datum alvast in uw agenda! Lees verder

Dag van het Dorp groot succes!

18 sep 2022
Op zaterdag 17 september hebben de inwoners van Noord-Sleen kunnen genieten van al het goeds dat Noord-Sleen te bieden heeft. Uit cijfers bleek namelijk dat de afgelopen 6 jaar ruim 25% van de totale bewoners nieuw in het dorp zijn komen wonen. Nieuwe bewoners weten door Corona nog niet wat er mogelijk is, in en rond het dorp. Om dit te laten zien heeft Dorpsbelangen in samenwerking met Volksfeest en DANS "Dag van het Dorp" georganiseerd. Verschillende commissies en verenigingen die Noord-Sleen kent hebben zich gepresenteerd in een tent die stond opgesteld op het terrein van Wielens. Onder het kopje Dorpsbelangen en Verenigingen op deze site vindt u ook uitleg wat iedere commissie of vereniging doet. Daarnaast werd er in de ochtend een rundveekeuring georganiseerd door de fokstudieclub en in de middag streden de verschillende buurten om de eerste plek bij het levend tafelvoetbal. Erwin en Letty Wielens werden door het Volksfeest in het zonnetje gezet. Lees verder

Rundveekeuring

17 sep 2022
In maart 2020 was de teleurstelling groot dat de jubileumkeuring van de fokstudieclub op het laatste moment niet door kon gaan vanwege corona, maar het inhaalmoment van de keuring vandaag is zeker geslaagd te noemen! Om 6:30 uur waren de eerste koeien aanwezig om gewassen te worden op het terrein aan de Odoornerweg. Om 10:00 startte de keuring in 2 verschillende ringen; ring 1 voor het oudere vee, en ring 2 voor de kinderen die meededen aan de wedstrijd om hun kalf zo goed mogelijk voor te brengen, nadat ze thuis al hun best hadden gedaan op het nodige scheer- en waswerk. Af en toe een klein buitje mocht de pret niet drukken; enthousiasme bij de deelnemers, de jury en het publiek. Al met al een heel geslaagde keuring, en was het een mooie aanloop naar het middagfeest in het kader van 'de dag van het dorp'!

Kwekerij Roeles sluit de deuren

15 sep 2022
Helaas voor ons dorp sluit Kwekerij Roeles binnenkort de deuren. Na lang wikken en wegen besloot
eigenaresse Miranda dat de lol er een beetje af is en dat het tijd is voor wat anders, ze zit vol nieuwe ideeën.
Lees verder

HV Exito zoekt nieuwe leden

14 sep 2022
Het nieuwe handbalseizoen is van start gegaan! Als het jou of je kind(eren) leuk lijkt om te (leren) handballen, 
dan ben je/ zijn zij van harte uitgenodigd om 3x gratis mee te trainen bij onze Noord-Sleense handbalclub.
Lees verder

Groot onderhoud Bosbad Noord-Sleen

12 sep 2022
In de loop van vorige week is begonnen met het groot onderhoud aan het zwembassin.
Een aantal van onze vrijwilligers heeft vorige week hard gewerkt om dit bassin helemaal leeg en schoon te krijgen.
Lees verder

Area gaat containers controleren op inhoud

07 sep 2022
Area gaat in opdracht van gemeente PMD-containers controleren op inhoud.
In de containers voor plastic- metaal- en drankverpakkingen (PMD) zit regelmatig afval dat er niet in hoort. Het PMD-afval is dan ongeschikt voor hergebruik en wordt verbrand. Dit kost uiteindelijk de inwoners extra geld. Vanaf 12 september gaan medewerkers van Area daarom, tijdens de ophaalronde, de 
containers controleren. Deze zogenoemde voorlopers controleren de PMD-containers op het juiste gebruik en hangen er een groene, oranje of rode kaart aan. 
Lees verder

Inbraakgolf in Noord-Sleen

25 aug 2022
In De Hof, aan de Binnenweg en in De Volmachten in Noord-Sleen is afgelopen nacht een inbraakgolf geweest. 15 auto's zijn opengemaakt en doorzocht of er is ingebroken door het inslaan van een autoruit. Tevens zijn er een auto van een oprit en een scooter uit een garage gestolen. Een dader is op camerabeelden vastgelegd. De politie hoopt op deze manier de dader(s) te pakken te krijgen. Wat een ellende voor de getroffen eigenaren, het gevoel van onveiligheid, de schade en de afhandeling er van. De scooter is inmiddels terug gevonden in Emmen, dus dat is goed nieuws. Wees alert op welke manier dan ook!
Lees verder

Vollemaan wandeling Sleenerzand

10 apr 2022
Beleef het Sleenerzand in de duisternis en daag je zintuigen uit. Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer door de veelzijdige vegetatie van dit bijzondere bosgebied. Van open heideveld tot duister bos. Door het weghalen van het kunstmatige licht ervaar je de natuur veel intenser.
Lees verder

Noord-Sleen weer schoon!

19 mrt 2022
Gisteren zijn al een aantal groepen kinderen vanuit 'de Vlinderhof' begonnen om het dorp weer vrij te maken van rondslingerend afval, en ook vandaag was er een mooie opkomst van vrijwilligers op de oproep van dorpsbelangen om met z'n allen te zorgen dat ons dorp weer vrij is van zwerfafval. Fijn dat dit klusje weer even geklaard is met deze groep enthousiaste mensen, onder prachtige weersomstandigheden.

Archief

26 sep 2022 - Wegafsluiting N381
22 sep 2022 - Informatieborden
16 sep 2022 - Dorpsvlag
585294 bezoekers (964924 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress