Home

Agenda

28 feb 2021
Door Covid-19 zijn er momenteel geen activiteiten in Noord-Sleen
 
19 t/m 21 maart Oud papiercontainer bij De Vlinderhof, zelf brengen 
Lees verder

Start profielschets nieuwe burgemeester

28 feb 2021
Dit betreft de profielschets nieuwe burgemeester
Zoals jullie misschien al gelezen of gehoord hebben, stopt burgemeester Bert Bouwmeester op 1 oktober met het burgemeesterschap van onze gemeente. Na drie termijnen vindt hij het tijd voor een nieuwe kandidaat. En daar gaan we naar op zoek! Hiervoor bestaat een formele procedure met een rol voor de gemeenteraad, voor de commissaris van de Koning en voor de minister. Kort samengevat is er een zogeheten ‘vertrouwenscommissie’ met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad en een wethouder als adviseur. Ik ben daar voorzitter van. Onze commissie stelt het profiel op van de kandidaat die we graag willen hebben. Hiervoor roepen we graag de hulp in van zoveel mogelijk inwoners.
Lees verder

Internationale Vrouwendag

27 feb 2021
PERSBERICHT VROUWENDAG 2021
Een aantal culturele instellingen van Coevorden zijn een bijzondere samenwerking aangegaan met de maatschappelijke instelling Home-Start Coevorden. De activiteiten worden door Stedelijk Museum Coevorden, Theater Hofpoort, Bibliotheken Coevorden en de Synagoge Coevorden georganiseerd in het kader van Internationale Vrouwendag, dat elk jaar valt op 8 maart. 
Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van kiesrecht en arbeid. In 1912 werd Vrouwendag voor het eerst in Nederland gevierd. Tot op de dag van vandaag vieren we nog steeds Internationale Vrouwendag, meestal aan de hand van een bepaald thema. 
Lees verder

Crescendo zoekt nieuwe leden

27 feb 2021
Cescendo zoekt nieuwe leden
Lees verder

Tweede Kamerverkiezingen

21 feb 2021
De Tweede Kamerverkiezingen worden op 17 maart a.s. gehouden. Normaal gesproken kon er in Noord-Sleen in De Vlinderhof worden gestemd. Vanwege de coronamaatregelen is het stemlokaal verplaatst naar Wielens. In Noord-Sleen kan er alleen op woensdag 17 maart worden gestemd. In Sleen kan dat in MFC De Brink op dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart. Hier (onder het kopje "stemlokalen") vindt u de overige stemlocaties en bijbehorende data. Lees verder

Sneeuw(pret) in Noord-Sleen

07 feb 2021
Een wandeling door de sneeuw in ons dorp levert deze mooie plaatjes op, Met speciale dank aan onze slee-artiest Sverre Koopmans. Lees verder

65 jaar lid van Vrouwen van Nu

04 feb 2021
Binnen onze dorpsgemeenschap neemt de vereniging Vrouwen van Nu een belangrijke plaats in. Wij vinden dan ook dat een bijzondere gebeurtenis als een 65-jarig lidmaatschap niet ongemerkt binnen het dorp voorbij mag gaan. Gefeliciteerd Coba Ruinemans!

. Lees verder

Stimuleringsprogramma ‘Gezond in Coevorden’

24 jan 2021

Stimuleringsprogramma ‘Gezond in Coevorden’
De gemeente Coevorden heeft in 2021 ruim 130.000 euro subsidie beschikbaar voor activiteiten die de gezondheid, een gezondere leefstijl of de bewustwording hierover bevorderen. Wie wil kijken of zijn initiatief voor de subsidie in aanmerking komt kan vanaf vandaag kijken op www.coevorden.nl.

Voorwaarde is dat de aanvrager partner moet zijn van het Sport- en preventieakkoord. Dit betekent  dat de aanvrager/initiatiefnemer één of meer ambities uit het akkoord ondersteunt en met activiteiten een bijdrage wil leveren aan een of meer thema’s.
Op www.coevorden.nl/samenleven/sport-enpreventieakkoord vind je meer informatie daarover.

Subsidie aanvragen
Wie een project heeft dat gericht is op het bevorderen van de gezondheid en een gezonde leefstijl, komt mogelijk in aanmerking voor een subsidie. De Lees verder

Wereldlichtjesdag

08 dec 2020

De zondag 13 december is het wereldlichtjesdag. Op die dag worden wereldwijd lichtjes ontstoken in gedachtenis aan hen die – op welke leeftijd ook - gestorven zijn, korter, langer, of al heel lang geleden.

Lees verder

Archief

491880 bezoekers (812871 hits) sinds 13-4-2011