Home

Agenda


7- 8- 9 dec.               Oud papier container                                      De Vlinderhof                               
11 dec. Overleg Volksfeest 2024 voor iedereen in Noord-Sleen Wielens 20:00 uur
29 dec. Eindejaarsquiz Wielens Wielens 20:00 uur 
31 dec. Carbid schieten op de Brink De Brink 14:00 uur
31 dec. Borrel jaarafsluiting Wielens 16:00 uur


Sinterklaas op "de Vlinderhof"

05 dec 2023
Natuurlijk brengt Sinterklaas ook even een bezoekje aan de Vlinderhof vandaag! Gelukkig werd hij gebracht in een stoere auto en hoefde hij nu niet te paard in de sneeuw. Maar wat een mooie sfeer! Na de aankomst van Sinterklaas en de ontvangst door juf Hanneke snel naar binnen en is het tijd voor de pakjes! 

Bijeenkomst Volksfeest

04 dec 2023
Het bestuur van Stichting Volksfeest Noord-Sleen organiseert op 11 december a.s. een overleg voor iedereen in Noord-Sleen. Wij hebben in de afgelopen jaren heel veel nieuwe bewoners mogen verwelkomen die nog geen Volksfeest hebben meegemaakt en misschien nog niet de kans hebben gehad om donateur te worden. Daarom willen wij graag iedereen (bestaande en nieuwe inwoners) informeren over de opzet van het Volksfeest dat gehouden wordt van vrijdag 7 juni t/m zondag 9 juni 2024.
Van iedere buurt/groep hopen wij ook 1 of 2 vertegenwoordigers te mogen ontvangen. Ons verzoek aan de aanwezige vertegenwoordigers is om de tijdens deze avond ontvangen informatie terug te koppelen aan de eigen buurt of groep. Dit kan bijvoorbeeld tijdens de nieuwjaarsreceptie.
Het overleg wordt gehouden op maandag 11 december 2023 om 20.00 uur bij Restaurant Wielens. U heeft de agenda voor deze bijeenkomst op de flyer in uw brievenbus ontvangen.
Wij zouden het leuk vinden om jullie te verwelkomen. Hopelijk tot dan!
 
Bestuur Stichting Volksfeest Noord-Sleen

Wereldlichtjesdag

03 dec 2023

Elk jaar branden op de tweede zondag van december om zeven uur ’s avonds mensen wereldwijd kaarsjes ter nagedachtenis aan alle mensen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Zo wordt de wereld letterlijk even wat lichter voor mensen die iemand hebben verloren. Op dat moment is heel voelbaar dat je niet alleen bent met je verdriet. Op zondag 10 december a.s. zullen om 18.45 uur de klokken van de Dorpstoren worden geluid. Van 19.00 – 20.00 uur is er dan een inloop en is er de gelegenheid uw gestorven geliefden te gedenken. In de Dorpskerk klinkt muziek, naast momenten van stilte. Er kan een waxinelichtje worden gebrand. Voor wie een lichtje wordt gebrand, kan worden opgeschreven in een schrift. Ook kan er een lichtje worden ontstoken bij / op het graf van een geliefde.            

Lees verder

Wintermarkt "de Zandhoek"

01 dec 2023
Na de primeur van vorig jaar hebben Annet Begeman en Mario Siebring er dit jaar ook erg veel zin in: het organiseren van een warme wintermarkt. Er zullen diverse kraampjes met winter- en kerstgerelateerde artikelen te vinden zijn. Uiteraard wordt ook de innerlijke mens verzorgd en kan men lekker eten en drinken. Koffie, thee, glühwein, een lekker bakje snert of een heerlijke gehaktbal, het is allemaal mogelijk. U bent van harte welkom van 15:30 tot 20:00 uur bij de Zandhoek, Wolfgarensweg 3 te Noord-Sleen. Standhouders worden komende week via de facebook pagina een voor een aangekondigd.

Kerstpakketten actie kerk Sleen

01 dec 2023
De Protestantse Gemeente Sleen organiseert ook dit jaar een kerstpakkettenactie. Ook dit jaar is dit nodig. Steeds meer mensen worden geconfronteerd met stijgende prijzen. Er is een groep mensen, ook in onze omgeving die niet meer weet hoe ze de boodschappen moeten betalen. De maand december is dan helemaal een zware maand om door te komen.
Het zou mooi zijn als we met uw hulp deze mensen een extraatje kunnen bieden.
Lees verder

Activiteiten DANS

29 nov 2023
 
Lees verder

Opgave Dorpsspektakel Volksfeest 2024

27 nov 2023
Van vrijdag 7 juni 2024 t/m zondag 9 juni 2024 staat Noord-Sleen weer op z’n kop. Het vierjaarlijkse Volksfeest Noord-Sleen vindt dan plaats! Een prachtig evenement met allerlei activiteiten voor en door het dorp. Helaas is het feest in 2020 niet doorgegaan, maar we doen er alles aan om in 2024 weer als vanouds te gaan knallen. De komende maanden ontvangt u als donateur en nieuwe bewoner steeds meer informatie over het programma, de activiteiten en hoe u een steentje kunt bijdragen. Ook voor komend Volksfeest staat er voor de zaterdagavond een dorpsspektakel op het programma.
Roelie Lubbers is druk bezig met het (her)schrijven van een daverend stuk over, voor en door Noord-Sleen. Houd jij van zingen, toneelspelen en/of muziek maken? Meld je dan snel aan, want wij zijn op zoek naar dorpsgenoten die mee willen doen!
Lees verder

Unieke kerstreis Sleen

26 nov 2023
De Missionaire Werkgroep Protestantse Gemeente Sleen organiseert op 15 en 16 december 2023 voor de vijfde keer een Kerstreis. De Kerstreis - deze keer met als titel "In ’t Duuster van een Winternacht” - is een rondwandeling door de oude dorpskern van Sleen onder leiding van een gids/verteller. U wordt langs een vijftiental taferelen geleid waarin het oude kerstverhaal tot leven wordt gebracht. De gehele route is daarbij feeëriek verlicht met kaarslicht. 
Belangstellenden kunnen zich aanmelden in het MFC "de Brink”. Vanaf 17.00 uur vertrekt van daaruit elke 15 minuten een groep onder leiding van een gids. De toegang is gratis, maar een vrije gift wordt zeer gewaardeerd.

Veescheren

23 nov 2023
Remco, Wim en Egbert zijn alweer een aantal weken op pad om bij melkveehouders in de omgeving jongvee en het melkvee te scheren. De dikkere vacht die het vee heeft gekregen door in de herfst buiten te lopen is, wanneer ze eenmaal op stal staan, niet meer nodig. De koe zou anders haar warmte niet meer kwijt kunnen. Hierdoor gaat het dier meer zweten en is de kans op luchtweginfecties groter. Geschoren vee is schoner en ook hierdoor is er minder kans op andere infecties.

Tweede Kamerverkiezingen

22 nov 2023

Vandaag zijn de Tweede Kamerverkiezingen, het gaat om vervroegde verkiezingen na de val het kabinet op 7 juli. Bij ons in het dorp kan ieder zijn stem weer op het stembureau bij Wielens uitbrengen. De geschatte opkomst van rond 15 uur was, dat van de ongeveer 600 kiesgerechtigden er ongeveer 300 waren geweest. Tot 21.00 uur vanavond kan er nog gestemd worden.

Nieuw afvaltariefsysteem in 2025

21 nov 2023
Vanaf 1 januari 2025 wil de gemeente Coevorden een eerlijk systeem introduceren waarbij inwoners betalen per keer dat zij restafval wegbrengen. Dit systeem heeft als doel de hoeveelheid restafval te verminderen en de kosten voor afvalverwerking betaalbaar te houden. In december neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de invoering van dit systeem. De kosten voor het ophalen en verwerken van afval gaan stijgen vanaf 2025. Hierdoor zou de afvalstoffenheffing flink kunnen toenemen. Met het nieuwe tariefsysteem voor restafval probeert de gemeente deze stijging tegen te gaan.

Lees verder

In de sfeer van Rieu met concert van Crescendo

20 nov 2023
Een middag vol tijdloze melodieën. Zo kondigt het harmonieorkest van muziekvereniging Crescendo haar concert ‘Het Vrijthof in Sleen’ aan. De muzikanten hebben zich laten inspireren door de weelderige en meeslepende sferen van de concerten van de legendarische André Rieu. 
Het publiek wordt meegenomen op een onvergetelijke reis vol emotie, passie en virtuositeit. Het repertoire omvat een mix van klassieke meesterwerken, sprankelende walsen en betoverende composities. De dorpskerk in Sleen is voor even het toneel van een samensmelting van verleidelijke klanken en sierlijke dans.
Lees verder

Na herbestrating ook asfaltering van De Hullen

17 nov 2023

De werkzaamheden aan de klinkerweg naar De Hullen zijn bijna klaar. Deze weg zal waarschijnlijk begin volgende week weer voor het verkeer geopend zijn. Aansluitend hierop wordt volgende week donderdag en vrijdag de straat van De Hullen nog opnieuw geasfalteerd. Deze werkzaamheden worden verdeeld over 2 dagen. Op de dag van het asfalteren is een gedeelte van de straat afgesloten voor alle verkeer. 

- Donderdag 23 november is het gedeelte vanaf de bestrating aan de kant van Noord-Sleen tot aan de T-splitsing bij De Hullen 8 afgesloten.

- Vrijdag 24 november is het gedeelte vanaf het tunneltje onder N34 tot aan De Hullen 9 afgesloten.

Na de asfaltering worden de bermen en inritten bijgewerkt. De verwachting is dat dit voor 6 december klaar is.

Fietsenkeuring obs De Vlinderhof

16 nov 2023

Op dinsdag 14 november kwamen de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Zuid-Oost Drenthe, bij obs de Vlinderhof langs voor de jaarlijkse fietsenkeuring. Alle leerlingen hadden vooraf de ouderbrief meegekregen met de aandachtspunten waaraan de fiets moet voldoen om goedgekeurd te worden. Tijdens de keuring wordt op een controlekaart genoteerd welke punten in orde of niet in orde zijn, aan de hand hiervan kunnen de ouders de gebreken repareren. Wanneer de fiets goedgekeurd is, krijgt het kind een sticker met ”Deze fiets is OK”. Van de 39 fietsen werden er 22 volledig goedgekeurd en 17 fietsen hadden een of meerdere kleine gebreken.

De meeste gebreken werden gezien bij de verlichting, de bel, de reflectoren en de handvaten. Na het herstellen van de kleine gebreken en het laten zien van de gerepareerde fiets, kunnen de kinderen alsnog de OK sticker voor de fiets krijgen. 

De fietsenkeuring gaat om de veiligheid van de kinderen, met name de verlichting aan de fiets is in deze tijd van het jaar erg belangrijk.

 

Kleintje Bieb op woensdag 22 november

14 nov 2023
De eerstvolgende Kleintje Bieb is op woensdagochtend 22 november i.p.v. op dinsdag 21 november zoals eerst was aangegeven. Vanaf 10.00 uur.

Na de vakantieperiode is de bibliotheek Sleen in september weer gestart met Kleintje Bieb. Deze gezellige voorleesuurtjes vindt 1 x per maand plaats op dinsdagochtend.
Kinderen in de leeftijd van anderhalf tot vier jaar zijn van harte welkom. Samen voorlezen, zingen, een spelletje doen of knutselen. Kleintje Bieb is gratis en aanmelden is niet nodig.

Hieronder de datums voor de volgende Kleintje Bieb:      
Op dinsdag19 december 2023
In 2024 op dinsdag 16 januari, 20 februari, 19 maart, 6 april, 14 mei en18 juni. 

Sint Maarten in Noord-Sleen

13 nov 2023

Ook in ons dorp gingen de kinderen zaterdag 11 november weer op pad met hun veelal zelfgemaakte lampionnen. Ze zongen enthousiast hun lied en werden daarna beloond met een traktatie. Het was een gezellige drukte in de straten.

 

In Nederland wordt Sint Maarten lang niet overal gevierd. Het is een traditie die al eeuwenlang teruggaat. Sint Maarten was een populaire heilige, omdat hij het opnam voor arme mensen en bedelaars. Van oudsher is Sint-Maarten dan ook een bedelfeest. Het feest vond plaats vlak voor de winter, vooral de arme mensen moesten bedelen om voldoende eten en drinken en kleding te hebben voor de winter. Pas na 1920 werd het een traditie. Tegenwoordig is het een feest voor kinderen. De lampionnen zijn nu vaak van gekleurd papier en folie gemaakt. Vroeger was dat anders, toen ging het met de klassieke uitgeholde voederbiet of koolraap met daarin een kaarsje.

Herbestrating De Hullen

06 nov 2023
Zoals eerder vermeld hier op de website wordt er momenteel gewerkt aan de herbestrating van de klinkerweg van De Hullen. Met een zogenaamde Roadprinter wordt er machinaal bestraat. Op deze manier is het mogelijk straatklinkers duurzaam her te gebruiken. De puinbaan en de betonbanden liggen er over de volledige lengte in. Het laatste twee derde gedeelte van de straatstenen moet nog gelegd worden, waarna de bermen worden aangewerkt. Nu maar hopen dat het weer voldoende meewerkt om de klus binnen afzienbare tijd af te ronden. De aanwonenden van de Hullen kijken er reikhalzend naar uit om niet meer via een omweg Noord-Sleen te kunnen bereiken. De bermen in de buitengebieden zijn er slecht aan toe na een periode van veel regen. 

Batterijen Battle 2023

06 nov 2023
De Batterijen Battle is gestart. Tijdens de Batterijen Battle ga je de strijd aan met andere basisscholen in Nederland. Een duurzame strijd waarbij je in drie weken de meeste lege batterijen probeert te verzamelen. 
Wie weet win jij een compleet dagje Efteling met de hele school, inclusief busvervoer!
Ook in ons dorp loopt schooljeugd rond om batterijen te verzamelen, help ze om voor hun school dit mooie doel te bereiken!

Beweegcontainers voor basisscholen en kinderopvang in Sleen en Noord-Sleen

06 nov 2023
Blije gezichten in Sleen en Noord-Sleen. Basisscholen De Akker, De Fontein en De Vlinderhof en kinderopvang De Peuterspetters zijn sinds maandag 30 oktober in het trotse bezit van beweegcontainers. In deze containers, die werden afgeleverd door buurtsportcoach Glenn van Laar, zit sport- en spelmateriaal voor de hele basisschool en kinderopvanglocatie. 
Denk hierbij aan verschillende ballen, maar ook aan beweegpotten en leuke coördinatiespellen.

Taal an Taofel

02 nov 2023
Op zondag 12 november kun je aanschuiven bij Taal an Taofel in Noord-Sleen. Een combinatie van literatuur, zang, muziek en lekker eten. Het programma bestaat altijd uit optredens van streektalige schrijvers en zangers. Deze zondag treden Marga Kool en Abel Darwinkel op en verzorgt Annemiek Drenth de muziek.

Schriefster Marga Kool bracht veurige week nog heur neie bundel 'Voor mijn lieve wandelaar' oet. Op 12 november komp ze in Noord-Slien veurdragen oet old en nei wark. Abel Darwinkel warkt tegenwoordig as directeur van de Stellingwarver Schrieversronte, maor is vanzölf bekend worden deur zien wark bij het Huus van de Taol. Zangeres Annemiek Drenth oet Emmen zörgt op dizze dag veur de meziek.

Taal an Taofel begunt um 11.00 uur en is klaor um 14.00 uur. De entree is € 20,00. Daor kriej dan koffie/thee en een warme maoltied veur. Risserveren kan deur een mail te sturen an reina.zwiers@planet.nl of te bellen met 06 27518101.

Het Huus van de Taol is de streektaolorganisatie die het Drents anfietert met as doel um het een taol te laoten wezen waor de gebroekers wies met bint en die de niet-gebroekers waardeert.

Herfst doet zijn intrede

28 okt 2023
De bladeren van de bomen veranderen in de prachtigste herfsttinten. Boeren zijn bezig met het inhalen van de laatste oogst. Komende nacht gaat de wintertijd in, de klok wordt een uur achteruitgezet. De avond valt vroeger, de jas kan inmiddels echt wel aan en de zon laat zich wat minder zien. De herfst is het jaargetijde dat ons trakteert op schitterende natuurtaferelen, die zo afwisselend uitbundig en kleurrijk kunnen zijn, dat je er stil van kunt worden. Laten we genieten van wat de natuur ons mooie dorp Noord-Sleen te bieden heeft.

Webredactie in actie

17 okt 2023
Om de website er weer netjes en up to date uit te laten zien, zijn de commissieleden van de website bijeen geweest om samen met websitebouwer Bernoud Jonker nieuwe mogelijkheden en oude struikelpunten te bespreken, om u weer een overzichtelijke en geordende website te kunnen presenteren.

Appels of peren over?

16 sep 2023
Op de jaarvergadering van Dorpsbelangen heeft de firma Mooyland een presentatie gehouden over het maken van wijn. Je kunt appeldonateur worden. Zie hiervoor bijgaand bericht.
 

Tweede AED in Noord-Sleen

30 jul 2023

Dorpsbelangen Noord-Sleen heeft van het dorpsbudget een tweede AED aangeschaft. Deze hangt aan de muur bij Schutrups, Boerhoornstraat 1.

Naast de AED, die bij Wielens hangt, hebben we zo een betere dekking in ons dorp.

Wil je je ook aanmelden als vrijwilliger die de AED kan bedienen?

Stuur dan een mailtje naar Geert (famkiers@hotmail.com) of Aly (awieken@ziggo.nl )