Home

Agenda


24 t/m 28 juni Zwemvierdaagse Bosbad Noord-Sleen 
28 t/m 30 juni  Jubileumweekend 50 Jaar Bosbad Noord-Sleen
26 t/m 29 juli Oud papier container bij de Vlinderhof

Zwemvierdaagse en jubileumweekend Bosbad

20 jun 2024

Nog iets meer dan een week tot we ons jubileum gaan vieren! De weersvoorspellingen voor het jubileumweekend van 28 tot en met 30 juni laten veel zon en fijne temperaturen zien! Tijd om je op te geven voor onze zwemmarathon en alle andere toffe activiteiten! Alle opbrengsten van het weekend gaan naar het project ‘Energie voor de Toekomst!’ Voorafgaand aan het jubileumweekend vindt de jaarlijkse zwemvierdaagse plaats. Wil je meer weten? Klik dan hier.
De rode draad in het jubileumweekend is de zwemmarathon van 50 uur. Hij start op vrijdag 28 juni om 15.00 uur (wist je dat onze burgemeester Renze Bergsma de marathon opent én gaat zwemmen?) en eindigt op zondag 30 juni om 17.00 uur. Het hele weekend is verdeeld in blokken van een half uur. Je kunt kiezen of je één of twee blokken wilt zwemmen. Zwem je ook een half uurtje mee? Dan vullen we samen 50 uur het zwembad!

Lees verder

Weg- en maaiwerkzaamheden N381

18 jun 2024

Vanwege maaiwerkzaamheden is de N381 vrijdagavond 21 juni van 19 uur tot zaterdagochtend 22 juni 6 uur gesloten in de richting vanaf Noord-Sleen naar Emmen en van Noord-Sleen tot Westerbork. 
Daarnaast wordt er vanaf gisteren, maandag 17 juni tot en met vrijdag 12 juli aan de N381 tussen de N34 en Emmen aan het onderhoud gewerkt. Het kan daarom dus drukker zijn in het dorp in verband met sluipverkeer. Lijnbussen komen ook door Noord-Sleen! 

Lees verder

Schoolzwemwedstrijden

17 jun 2024

Als afsluiting van 5 lessen gym in het water is er vandaag een start gemaakt met de zwemwedstrijden; vandaag de strijd tussen de groepen 5 en 6 van de Akker, de Fontein, de Slagkrooie en de Vlinderhof. Heel mooi om te zien hoe fanatiek de zwemmers zijn en hoe goed iedereen aangemoedigd wordt door de klasgenoten. Groep 5 en 6 van de Vlinderhof heeft het er vandaag heel goed afgebracht; naast mooie individuele medailles ging ook de wisselbeker mee naar de Vlinderhof voor de snelste gemiddelde tijd! Mooi resultaat. 
Morgen is de beurt aan groep 7 en 8. 

Rommelmarkt

16 jun 2024

Er was zaterdagmiddag veel belangstelling voor de rommelmarkt van obs de Vlinderhof. In verband met de weersvoorspellingen werd afgelopen week al besloten om de markt te verplaatsen naar de manege aan de Tuinweg. Een goede beslissing, want er vielen verspreid over de hele zaterdag dikke buien.

In de ochtend werden alle opgehaalde spullen in de manege gesorteerd en mooi uitgestald. Om 13 uur was iedereen er klaar voor en mochten de bezoekers naar binnen. Direct bij binnenkomst was de kraam met allerlei lekkernijen, onder andere cakes, knieperties, appelflappen, taart en cupcakes, allemaal gebakken door de leerlingen en ouders. Ook kon men koffie of thee en een broodje knakworst kopen. Naast de uitgestalde spullen op de kramen werden de waardevolle spullen per opbod verkocht. Ondanks dat de rommelmarkt nu binnen was, was de stemming er niet minder om. De opbrengst zal later bekend worden en door de Ouderwerkgroep worden gebruikt voor het organiseren van activiteiten voor de leerlingen.

Kleutervoorstelling op de boerderij op de Hullen

14 jun 2024

Dinsdag 11 juni en donderdag 13 juni werden voor kleuters een aantal meedansvoorstellingen gegeven op de boerderij van de familie Weitkamp op de Hullen.

De voorstelling is aangeboden aan de scholen van het IVN Scholennetwerk NME Coevorden. Zij werken deze periode over het thema voedsel. Als aanvullende activiteit had IVN Natuureducatie van alles georganiseerd, o.a. een voorstelling voor de onderbouw. Deze voorstelling is aangeboden door Jong Leren Eten Drenthe. Scholen uit de gemeente Coevorden konden zich hiervoor aanmelden.

Beide dagen speelde "de Beweging” de voorstelling "de Melkweg" over koeien en melk. De voorstelling en het verhaal begon buiten, daarna gingen de kinderen voor het verhaal mee naar de koeienstal en naar de melkstal. Het laatste deel werd bij de koeien in het weiland verteld. Het leuke en educatieve verhaal over de koe werd heel levendig verteld, over onder andere het gras eten, het herkauwen, het melken en de melkproducten. Na afloop werd aan de kinderen een bekertje melk of water aangeboden. Met dank aan de gastvrijheid van de familie Weitkamp. 

Geslaagd!

13 jun 2024
Leerlingen van de middelbare scholen hebben met spanning gewacht op de uitslag van de examens. Vanaf gisteren zien we in het dorp weer vlaggen met een schooltas erbij. Voor ieder die is geslaagd, van harte gefeliciteerd met jullie behaalde diploma en veel succes voor de toekomst.

Rommelmarkt de Vlinderhof

12 jun 2024

LET OP!  Vanwege de weervoorspellingen wordt de rommelmarkt gehouden in de manege stal K, Tuinweg 2.

 

De jaarlijkse rommelmarkt van de Vlinderhof is zaterdag 15 juni om 13.00 uur. Heeft u nog spullen die verkoopbaar zijn, verzamel ze dan voor de rommelmarkt en zet dit a.s. vrijdag 14 juni aan de straat, vanaf 18.00 uur worden de spullen in het dorp opgehaald. Graag alleen spullen aan de straat zetten, die in redelijk tot goede conditie zijn. Echte ‘rommel’, kapotte spullen en grote meubelen zoals bankstellen worden niet meegenomen.

Op de rommelmarkt wordt naast de spullen, die opgehaald worden, ook allerlei lekkers verkocht. Een goede reden om a.s. zaterdag gezellig langs te komen.De lekkernijen worden door ouders en leerlingen van de school gebakken. De opbrengst van de rommelmarkt is voor de Ouderwerkgroep van de Vlinderhof, het geld wordt gebruikt voor het organiseren van allerlei activiteiten.

Volksfeest zondag 9 juni

10 jun 2024

Vandaag alweer de laatste dag van het volksfeest in ons mooie dorp Noord-Sleen. En ook een onvergetelijke dag, wat hebben wij weer mooie herinneringen opgebouwd in deze periode. Als vrijwilligers voor deze website, maar ook als medewerkers en deelnemers aan dit volksfeest viel het ons niet altijd mee om onze aandacht te verdelen. Je wilt als webredactie het dorp graag op de hoogte houden van alle mooie gebeurtenissen, maar je wilt ook meedoen en meegenieten! Hopelijk hebben wij hier een goede verdeling in kunnen maken. Wat zijn wij oprecht blij om onderdeel uit te maken van dit superleuke dorp!! Lees verder voor het verslag van dag drie.

Lees verder

Volksfeest zaterdag 8 juni

08 jun 2024

Ook de tweede dag van het volksfeest was weer een doorslaand succes! De vele afwisselende activiteiten van deze dag werden weer met veel enthousiasme en soms onderlinge strijd uitgevoerd. De weergoden waren ons gelukkig grotendeels goed gezind wat de feestvreugde alleen maar verhoogde. In de avond werden de prijzen voor de tuinkeuring uitgereikt en werden we getrakteerd op de Dorpsklucht. Natuurlijk was er ook weer een muzikale afsluiting. Voor een meer inhoudelijk verslag van deze dag kunt u in dit artikel weer verder lezen. Tevens vindt u een link naar het bijbehorende fotoalbum.

Lees verder

Volksfeest vrijdag 7 juni

07 jun 2024

De eerste dag van het volksfeest was een groot succes en smaakt naar meer voor de volgende dagen. In het vervolg van dit artikel kunt u meer lezen over wat er allemaal passeerde aan gebeurtenissen op deze dag, tevens vindt u een link naar het bijbehorende fotoalbum.     

Lees verder

Programma Volksfeest Noord-Sleen

06 jun 2024

Hierbij het programma van het volksfeest 2024


Vrijdag 7 juni
- 16.00 uur - herauten trekken te paard door het dorp om de start van het Volksfeest aan te kondigen en op het feestterrein is het hijsen van de dorpsvlag

- Rond 16.00 uur een interview door Robbert Oosting van RTV Drenthe met Harm Hof voor het programma "Op Tjak", ook op het feestterrein

- 19.00 uur - optocht
- 21.00 uur - playbackshow/feestavond

 

Zaterdag 8 juni
-   9.00 uur - kinderen oefenen voor het circus
- 11.00 uur - voorstelling kindercircus
- 13.30 uur - zeskamp
- 19.30 uur - dorpsklucht/feestavond

 

Zondag 9 juni
-   9.30 uur - katerzwemmen in Bosbad Noord-Sleen
- 13.30 uur - optocht; gehele middag en avond livemuziek
- 15.00 uur - touwtrekken
- 16.00 uur - stoelendans
- 16.45 uur - afsluiting programma en strijken van de dorpsvlag
- 20.30 uur - einde Volksfeest

Het feest kan beginnen!

06 jun 2024

Gisterenmorgen om 8:00 uur is achter Wielens gestart met de opbouw van de feesttent, tevens waren er ook al enkele kermisexploitanten aanwezig. Spoedig was er een grote bedrijvigheid op het terrein en begon de tent langzaam vorm te krijgen. Mede met hulp van een aantal doorgewinterde en ervaren mensen uit het oude volksfeestbestuur stond de tent er al rond het middaguur. Ook het weer hielp mee aan de werkvreugde, een lekker zonnetje en niet te warm.
Dankzij deze inzet kon op dezelfde avond de dorpsklucht al in de tent repeteren.
Zoals u waarschijnlijk zelf kunt zien, wordt het dorp langzaam steeds meer verrijkt met mooie handgemaakte bekende figuren langs de straat. De buurtverenigingen proberen elkaar nu al af te troeven, dat belooft wat voor de komende dagen!

Fotoalbum  Volksfeest voorbereidingen. 

Buurtsportcoach senioren

06 jun 2024

Sinds eind vorig jaar heeft de gemeente Coevorden een buurtsportcoach die zich richt op senioren. Met als doel om meer ouderen in beweging te krijgen. En dus probeert de buurtsportcoach voor senioren steeds meer activiteiten op te zetten her en der in de gemeente. Een rol die Harma Bos op het lijf is geschreven. De doelgroep ligt haar na aan het hart. Mede omdat er juist bij ouderen zo veel winst te behalen is. Bewegen kan de zelfredzaamheid van ouderen vergroten, waardoor ze mogelijk langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Maar samen bewegen helpt bijvoorbeeld ook tegen eenzaamheid, legt Harma uit. Niet voor niets probeert ze vol enthousiasme ouderen te stimuleren om (meer) samen te bewegen. 

Lees verder

Het Volksfeest komt d'r an!

03 jun 2024

Noord-Sleen is er maar druk mee. Nog een paar dagen en het Volksfeest barst los. De komende dagen zal het niemand ontgaan dat er in ons dorp het een en ander staat te gebeuren. Het evenemententerrein achter Café-Restaurant Wielens wordt ingericht, de feesttent wordt opgezet, de buurten gaan de straatversiering plaatsen en zorgen voor een kunstwerk in het thema "Film & TV” op De Brink. En dan wordt tussendoor ook nog de laatste hand gelegd aan de wagens, de laatste danspasjes worden nog doorgenomen voor de playbackshow, gerepeteerd voor de dorpsklucht en spierballen gekweekt voor het touwtrekken.

Niet te vergeten zal er op vele erven en in tuinen deze week nog flink "anhemmeld" worden. Het is goed nog te vermelden dat de aangemelde tuinen donderdagavond al worden gekeurd. Ook nog laat op de avond kan het zijn dat er daarom vreemde mensen bij u of uw buren door de tuin lopen.

Lees verder

Europese Parlementsverkiezingen op 6 juni

01 jun 2024
Op donderdag 6 juni aanstaande vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Tijdens de Europese verkiezingen kiest u wie uw belangen in de EU gaat verdedigen. De verkiezingen vinden 1 keer in de 5 jaar plaats. In elke lidstaat van de Europese Unie stemmen ze tussen 6 en 9 juni 2024.
 
In Noord-Sleen kan er gestemd worden in Restaurant Wielens, Dorpsstraat 19, 7846 AS Noord-Sleen van 07.30 tot 21.00 uur..
 
Meer informatie is te vinden op https://www.coevorden.nl/verkiezingen

Aanmelden activiteiten Jubileumweekend 50 Jaar Bosbad

30 mei 2024

Het jubileumweekend komt dichterbij. Nog een maand en dan viert Bosbad Noord-Sleen haar 50 jaar bestaan. Het belooft een te gek weekend te worden.
Van de opening op vrijdag 28 juni om 15.00 uur tot de afsluiting op zondag 30 juni om 17.00 uur zit het programma bomvol met leuke activiteiten. Doe mee aan de zwemmarathon, kom naar de poolparty, bekijk een film vanaf je roze flamingo of volg een yogales bij zonsopkomst. Het is te veel om op te noemen!
 
Bekijk het volledige programma op de website https://www.bosbadnoordsleen.nl en meld je aan! 

Lees verder

Wandelvierdaagse 2024

29 mei 2024

Gymvereniging Sleen organiseert van 11 tot en met 14 juni 2024 een Wandelvierdaagse in Sleen. Iedere avond tussen 18.00 en 19.00 uur kan er gestart worden vanuit de kantine van voetbalvereniging Sleen aan de Oldenhoffstraat 7 te Sleen. Inschrijfformulieren zijn vanaf nu verkrijgbaar via de link http://forms.gle/mCKsrc7sWPoE6Np27 Of via mailto:www.gvsleen@hotmail.com.

Lees verder

Kaartverkoop Wildmanrun loopt voorspoedig

26 mei 2024

Inschrijven voor de zevende editie van de Wildman Run op zaterdag 14 september is nog steeds mogelijk. "De tickets vliegen de deur uit", aldus de organisatie. Er zijn uitdagende routes, afstanden en hindernissen dwars door landerijen, de Jongbloedvaart, bossen, maar ook het dorp Sleen. 

Inschrijven kan via de website http://www.wildmanrun.nl

Koos Papenborg geeft stokje van wadloopgids over aan zijn zoon

26 mei 2024

Jonas Papenborg (35) uit Leeuwarden mag zich sinds kort bevoegd wadloopgids noemen. Hij neemt het stokje over van zijn vader Koos (71) uit Noord-Sleen, die al bijna 50 jaar groepen gidst op het Wad. "Wat leuk is, vind je ook na driehonderd keer niet vervelend".
 
Het is de combinatie: de inspanning én het Wad ervaren”, zegt Koos Papenborg gedecideerd over de aantrekkelijkheid van het Waddengebied. Hij filosofeert er lustig op los. ,,Het land achter het Wad is soms nog mooier, zowel op het eiland als op de Friese en Groningse kust. Soms is het mooi om er te zijn, soms om er niet te zijn. Zoals een zeeman. Een zeeman wil graag naar huis, maar eenmaal thuis mist hij de zee. Tja, wat is dat?”
Het Wad blijft trekken, ook al woont Papenborg alweer bijna veertig jaar in Noord-Sleen. 

Lees verder

Vervolg afhalen kaarten Dorpsklucht

24 mei 2024

Het afhalen van de kaarten/polsbandjes voor de Dorpsklucht op dinsdagavond en donderdagavond zorgden voor een succesvolle aanloop naar het Volksfeest. Maar liefst 422 kaarten werden afgehaald door donateurs of gekocht voor buitenstaanders die het feest op zaterdagavond 8 juni ook graag mee willen maken. Mocht je niet in de gelegenheid zijn geweest om het polsbandje op te halen en wil je toch niets missen van de Dorpsklucht en het feest daarna, stuur dan een e-mail naar volksfeestnoordsleen@gmail.com. Vermeld hierbij je naam, adres en telefoonnummer, dan neemt een bestuurslid contact met je op.
Wanneer je nog geen Dorpsvlag in je bezit hebt en je wilt graag vlaggen tijdens het Volksfeest op 7, 8 en 9 juni, stuur dan ook een e-mail met je gegevens naar eerdergenoemd e-mailadres. Want hoe mooi is het dat het hele dorp vlagt tijdens het tweede weekend in juni!

Lees verder

Afhalen kaarten Dorpsklucht Hartenboer

19 mei 2024

De entreekaarten/polsbandjes voor de Dorpsklucht en het aansluitende feest op zaterdagavond kunnen alleen afgehaald worden op onderstaande data (er worden géén kaarten aan de kassa van de feesttent verkocht):

21 mei 2024 van 18.00-20.00 Restaurant Wielens
23 mei 2024 van 18.00-20.00 Restaurant Wielens
 
Indien u deze data niet in de gelegenheid bent om de polsbandjes af te halen, verzoeken wij u vriendelijk om de polsbandjes door iemand anders af te laten halen.

Lees verder

Slagroomtruffels

18 mei 2024

Nieuwe ondernemer in Noord-Sleen; Nancy van Twuijver met huisgemaakte slagroomtruffels. In haar oude woonplaats in Noord-Holland maakte ze ook al zelf slagroomtruffels en verkocht deze in een leuke stalling aan de straat. En nu staat ie in Noord-Sleen, Middelesweg 11 en het ziet er gezellig uit! En ze smaken ook nog eens heerlijk!
Er kan betaald worden m.b.v. een qr-code, of door contant geld in te werpen. 

Tour langs de boer

15 mei 2024

Op de fiets genieten van het platteland en onderweg een aantal agrarische bedrijven bezoeken? Dat kan op dinsdag 4 juni tussen 9:30 en 16:00 uur. De Fietsersbond heeft deze "tour langs de boer" georganiseerd in het kader van het programma Doortrappen. Het doel van Doortrappen is om senioren te stimuleren om zo lang mogelijk te blijven fietsen. 
De Tour langs de boer start vanaf het dorpshuis in Schoonoord. In totaal beslaat de route zo'n 35 kilometer. Onderweg wordt regelmatig gepauzeerd (eigen lunch meenemen). Een ervaren fietsdocent en fietscoach van de Fietsersbond begeleidt de tocht.
Deelname is gratis. Meer informatie of aanmelden? Stuur een e-mail naar doortrappen@fietsersbond.nl
Ook kunt u bellen met buurtsportcoach Harma Bos (werkzaam dinsdag, woensdag en donderdag); 06 45491041

Het begin is er!

10 mei 2024
Afgelopen week zijn de spandoeken van het Volksfeest opgehangen bij alle toegangswegen van Noord-Sleen. Eén spandoek is op de brink opgehangen. Over een paar weken is dit de locatie waar de verschillende buurten hun Brinkversiering kunnen plaatsen. Achter de schermen is het bestuur in diverse commissies druk bezig met de  voorbereidingen voor het Volksfeest van 7, 8 en 9 juni 2024.  
Alle donateurs hebben een programmaboekje ontvangen. We hopen dat u het met plezier heeft gelezen en dat u hierdoor nog meer zin hebt gekregen om het feest mee te gaan maken. Er staat veel informatie in het programmaboekje, dus leest u het op uw gemak nog eens rustig door, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan! Bij het programmaboekje is ook een flyer uitgedeeld. Hierop vindt u de informatie voor de buurten voor de aanmelding van de Playbackshow en de Zeskamp, opgave uiterlijk 19 mei 2024 per e-mail volksfeestnoordsleen@gmail.com. Teams voor het Touwtrekken kunnen zich zondagmiddag 9 juni 2024 (tot 14.30 u.) opgeven op het feestterrein bij één van de bestuursleden.
 
Wilt u uw tuin, zonder verlichting en/of met verlichting, opgeven voor de tuinkeuring, dit kan tot uiterlijk 25 mei 2024 per e-mail volksfeestnoordsleen@gmail.com
Doe mee en laat uw tuin zien, vaak liggen er zulke mooie plekjes met prachtige creaties verscholen in het dorp!
 
Kinderen die mee willen doen met de kinderochtend hebben in april een opgavebriefje thuis gekregen. Heeft uw zoon of dochter zich nog niet opgegeven, maar wil hij of zij wel graag meedoen? Mail dan de naam van uw zoon/dochter en groep van de basisschool naar volksfeestnoordsleen@gmail.com

Nationale molendag

10 mei 2024
In het kader van de Nationale Molendag op zaterdag 11 mei zetten diverse molens hun deuren open voor het publiek. In Noord-Sleen zal ook de  Albertdina geopend zijn. Ondanks dat De Hoop in Sleen in renovatie is, heeft ook deze molen haar deuren geopend voor bezoekers. Belangstellenden zijn tussen 10.00 en 17.00 uur welkom.

Het Bosbad is weer open

05 mei 2024

Zaterdag 4 mei om 10 uur ging de deur van het zwembad open. Een week later dan eerst gepland was, maar de temperatuur van het water is door het zonnige weer van de afgelopen week nu opgewarmd tot 25 graden. Er kwamen vandaag rond de 75 bezoekers, waarvan bijna 40 op de ochtend, een mooie opkomst. Met het zonnetjes erbij en met een kopje koffie of thee op het terras is de start weer gemaakt; het was een gezellige dag!

Waardering voor de goede voorbereidingen van het personeel en de vrijwilligers; tuinmannen en klussers. En een groep schoonmakers, die op de avond van 23 april alles al flink schoon hadden gemaakt. Het terrein en het zwembad zien er weer netjes uit. Nieuw is een koude douche met voetenkraan en een watertappunt bij de voetenbank.

 

Schrijf allemaal alvast 28 t/m 30 juni in de agenda. Dan wordt groots gevierd dat het Bosbad 50 jaar bestaat. Het bad is dan 50 uur aaneengesloten open met o.a. een 50-uurs zwemmarathon en nog allerlei andere leuke activiteiten. Informatie over het jubileumweekend is te lezen op de website van het Bosbad onder "50 jaar Bosbad".

Drukte op het land, de boeren zijn volop bezig

03 mei 2024
De boeren zijn volop bezig, waar je ook kijkt rondom ons dorp er zijn altijd wel een paar tractors met machines te zien. Na het natte voorjaar kunnen ze nu bijna overal op het land aan het werk. Het gras wordt gemaaid en ingekuild, de akkers worden voorbereid en daarna worden de aardappelen gepoot of het land wordt ingezaaid met graan of bieten. Altijd weer mooi om te zien, vooral wanneer met een paar weken de jonge plantjes opkomen en na een tijdje de aardappelen weer gaan bloeien. Dit jaar is er aan de Hunebedweg ook een akker met tulpenteelt, deze staat nu mooi in bloei.

Bosbad Noord-Sleen op 28 april open

20 apr 2024

Vergeet het niet, vandaag 15% extra korting op een abonnement!!

Lees verder

Geslaagde wandeltocht DANS in samenwerking met de historische commissie

14 apr 2024

Vandaag was de wandeltocht georganiseerd door DANS in samenwerking met de historische commissie voor inwoners van Noord-Sleen. De opkomst was groot met ruim 120 deelnemers/vrijwilligers. Door de organisatie was een wandeltocht uitgezet van ongeveer 5 km. Aan de hand van oude foto's kon je de route volgen. Bij verschillende punten was een QR code, de code kon gescand worden, dan zag en hoorde je wat zich er vroeger heeft afgespeeld. Voor alle kinderen was er een gevulde knapzak en stond er een springkussen klaar bij Wielens. Onderweg waren er ouderwetse spelletjes zoals blik- en hoefijzer gooien en je kon fietsen op een hobbelfiets. De bestuursleden van de historische commissie gaven onderweg informatie over de geschiedenis van Noord-Sleen. De molen was te bezichtigen, de molenaar gaf uitleg over het ontstaan en de werking van de molen. Aan het eind van de route was er bij Wielens voor iedereen een heerlijke kop soep met broodjes. Kortom een zeer geslaagde activiteit! 

Start kaartverkoop de Vlinderprinses

14 apr 2024

Wethouder Joop Slomp van de gemeente Coevorden heeft het startsein gegeven voor de ticketverkoop van De Vlinderprinses. Op bijgaande foto ziet u links Harm Dijkstra, wethouder Slomp in het midden en rechts Lukas Hadders, wethouder van Zweeloo in het muziektheaterstuk. Meer leest u op de website: De Vlinderprinses ticketverkoop.
Voor vragen kunt u contact opnemen met Gerrit Hegen, productieleider, via info@terklinke.nl
 
Over de voorstelling.
De try-out is op 2 september 2024.

'De Vlinderprinses wordt gespeeld van 3 tot en met 8 september 2024 op locatie. De voorstellingen starten elke avond om 19.45 uur en duren tot 22.45. Het terrein aan de Stegenwantsweg is vanaf 19.00 uur open. 

The Fortunate Sons treden op bij Wielens

12 apr 2024

Op vrijdag 13 september treedt de CCR Tribute band, The Fortunate Sons op bij Wielens. De band heeft mee gedaan aan het tv-programma The Tribute, Battle of the Bands van SBS6. Ze zijn hierbij als tweede geëindigd en spelen een aantal concerten in de Ziggo Dome. Met het karakteristieke stemgeluid van John Fogerty en talloze hitsingels groeide CCR eind jaren '60 uit tot één van de populairste bands van die tijd!
 
Alle kaarten die beschikbaar waren voor het optreden van de CCR Tribute band The Fortunate Sons bij Wielens zijn inmiddels uitverkocht.

Neutieschieten

31 mrt 2024

Zondagavond eerste paasdag stond het Neutieschieten bij Wielens op het programma. Vanaf 20.30 u verzamelde zich een grote groep enthousiaste neutieschieters. Erwin Wielens legde de spelregels uit. Het is de bedoeling om steeds de achterste reeks walnoten die op een lijn liggen eraf te gooien met een kogel. Die noten mogen behouden worden door de speler. Wanneer de noten in het midden van de lijn eraf gegooid worden kunnen de noten die al eerder verdiend zijn daar bijgelegd worden, of ze kunnen bijgekocht worden. Ook kan men ervoor kiezen om er in plaats van noten kleingeld voor in te zetten. De winnaar van het spel had zich goed voorbereid: haar paasnetje uit haar kindertijd ging goed gevuld mee naar huis. Het was een gezellige avond!

De Anzegger maart 2024

24 mrt 2024

De Anzegger van maart 2024 is weer in ons dorp rondgebracht en is hier ook digitaal te lezen. Onder het kopje ‘Dorpsbelangen’ staan de voorgaande Anzeggers. 

Veel leesplezier!

Noord-Sleen en omgeving weer schoon

23 mrt 2024

Vandaag was het de landelijke schoonmaakdag. In ons dorp wordt dit al enkele jaren door Dorpsbelangen en Boermarke georganiseerd. Een groep van ruim 20 vrijwilligers, waaronder meerdere nieuwe bewoners, waren vandaag hierbij aanwezig. Na een kleine uitleg, het uitdelen van gereedschap en de veiligheidshesjes ging men verdeeld in een paar groepen aan de slag. De aanwonenden van de Hullen gingen daar zelf op pad. Langs wegen, fietspaden, bermen, maar ook in sloten was veel zwerfvuil te vinden. De oogst bestond uit plastic, blikjes en flessen. Na vandaag is Noord-Sleen en omgeving weer schoon. Waardering voor de vrijwilligers.


De website van Noord-Sleen is bijgewerkt op 20-06-2024
725225 bezoekers (1196310 hits) sinds 13-4-2011