Home

Agenda


27 maart 2023

ALV Dorpsbelangen 20.00 uur bij Wielens
 9 april 2023

Neutieschiet'n DANS 1e Paasdag
10 april 2023

Paasvuur Groningerweg 2e Paasdag
26 april 2023

Oud papier
29 april 2023

Opening seizoen Bosbad

Ouderengym

21 mrt 2023

Op woensdag 12 april organiseren enkele studenten van de CALO (Lerarenopleiding Lichamelijke oefening) uit Zwolle een sportmiddag voor ouderen in samenwerking met Gymvereniging Sleen. Zij hebben als opdracht voor hun studie meer mensen te stimuleren zich aan te sluiten bij een sportvereniging.

Wil je ook proeven aan een middag sporten? Meld je dan aan via 06-20013116 of via de Gymvereniging in Sleen 06-12953621

Tijd: van 13.30 tot 15.30 uur in Sporthal Broekveld Sleen.

Met als afsluiting koffie en koek na.

Paasvuur bouwen

19 mrt 2023
Met nog 3 weken te gaan is het flink aanpakken voor de paasvuurbouwers. Sinds enkele weken ligt er aan de Groningerweg een grote bult met takken. De mooiste takken worden gebruikt voor het bouwen van het paasvuur, de overige worden direct al verbrand, wat natuurlijk ook al een prachtige bezigheid is als je jong bent.
Snoeihout wordt niet meer aangeleverd door de gemeente, dus vroegen de jongens mij ook uitdrukkelijk om op de website te vermelden goede takken, groot of klein te brengen en geen groen.
Mooi te zien hoe deze traditie in ere wordt gehouden door de jeugd. Rijd er eens langs, wij van web Noord-Sleen blijven u ook op de hoogte houden. Tweede paasdag 10 april zal de bult in brand worden gestoken. 

Opruimdag Noord-Sleen

18 mrt 2023
Vanmorgen stonden er een klein aantal vrijwilligers klaar om te helpen Noord-Sleen weer schoon en netjes te maken. De schoonmaak dag is georganiseerd  door Boermarke Noord-Sleen samen met Dorpsbelangen Noord-Sleen. Met trekker en wagen zijn de vrijwilligers in verschillende richtingen vertrokken om zwerfafval op te rapen. Vanmiddag wordt er vanaf half 2 opnieuw gestart vanaf de brink. Hierbij kunnen we hulp gebruiken van groot tot klein. Voor materiaal wordt gezorgd, komt allen. 

Nationale pannenkoekendag

Het is vandaag nationale pannenkoekendag, en dat was duidelijk op 'De Vlinderhof'. Veel ouders zijn aan het werk gezet om een stapeltje pannenkoeken te bakken, en de kinderen hebben er van genoten! 
Voor wie vanavond ook aan de pannenkoeken gaat: eet smakelijk!

Verkiezingen

15 mrt 2023
Vandaag kan een ieder zijn of haar stem uitbrengen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. In Noord-Sleen kan dat natuurlijk bij Wielens. Het liep al lekker door vanochtend met stemmers, en hopelijk gaat dit de hele dag zo door!

Vive le Printemps

12 mrt 2023
Accordéon Mélancolique in Zweeler Kerk  op zondag 16 april. Een tere vorm van musiceren met lichte kamermuziekachtige kwaliteiten, zo wordt hun muziek omschreven. Op zondag 16 april 2023 om 15.00 uur komen Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran, Accordéon Mélancolique, hun virtuoze muziek in de Zweeler Kerk brengen.

Lees verder

Informatieavond Van Gogh in Zweeloo 2023

12 mrt 2023
Vincent van Gogh is wereldberoemd. Maar niet veel mensen weten dat hij ook in Drenthe verbleef. Drie maanden lang, in het zuidoosten van de provincie. Van zijn Drentse periode zijn vijf schilderijen, ongeveer vijftien tekeningen en een serie prachtige brieven aan zijn broer Theo bewaard gebleven. Een van de plekken die hem inspireerden was Zweeloo. 
Lees verder

Winters Noord-Sleen in maart

11 mrt 2023
Toch nog even genieten van de sneeuw en de mooie winterse plaatjes in het dorp.

Kabouterspeurtocht

09 mrt 2023
Gymvereniging Sleen organiseert voor de 8e keer een kabouterspeurtocht voor kinderen in de leeftijd van 2,5 jaar tot en met groep 2 van de basisschool.
Thema: "Het verjaardagsfeest van kabouter Grijs". Het is feest in het bos, kabouter Grijs is jarig. Hij wordt heel oud, wel 100 jaar. De kabouters willen een mooi cadeau voor hem bedenken, maar wat zullen ze hem geven? Ze verzinnen van alles: een step of een rolletje drop of..............

Lees verder

Geef mij maor 'n boerenjong

09 mrt 2023
Senioren Belang Sleen en omstreken organiseert op vrijdag 17 maart aanstaande een toneelavond in Noord-Sleen. Op het programma staat het stuk "Geef mij maor 'n boerenjong", een persiflage op "Boer zoekt vrouw".  Lees verder

Open Atelier Dagen 11 en 12 maart

05 mrt 2023
Open Atelier Dagen Coevorden 2023.
We zijn verheugd de dagen weer te kunnen organiseren. Na meer dan een jaar waar bijna alles op slot zat of met de nodige beperkingen plaats vond, dan nu toch weer de Open Atelier Dagen. Meer dan dertig ateliers doen mee met een grote verscheidenheid aan kunst en creativiteit. Voor elk wat wils en tevens een bron van inspiratie. Elk jaar genieten de kunstliefhebbers, de geïnteresseerden maar vooral ook de makers van kunst in de diverse vormen. Inspiratie ligt voor het oprapen in de ateliers en voor hen die zich verder willen verdiepen in een bepaalde discipline zijn er workshops of cursussen. 
Informatie over de deelnemende ateliers in de verschillende dorpen en de route rond de stad Coevorden is te vinden op de website van Open Atelier Dagen Coevorden.
 
Deelnemende ateliers in Noord-Sleen zijn:
Atelier Marion Mencke, Kampakkers 12. Teken- en Schilderkunst. www.marionmencke.nl 
en Galerie 23, Dorpsstraat 23. Schilderijen-Keramiek- Sieraden. www.galerie23noordsleen.nl

Welkom op 11 en 12 maart van 11.00 tot 17.00 uur. 

Voorjaar

04 mrt 2023
In de afgelopen week liet de zon zich regelmatig zien en het leek op sommige dagen wel voorjaar. Veel voorjaarsbloemen komen weer uit de grond.
Een aantal jaren geleden werden door vrijwilligers op de brink, en in verschillende veldjes en bermen in het dorp bloembollen geplant. De vroegbloeiers hiervan staan al mooi in bloei. 
In een tuin aan de Dorpsstraat bloeien de sneeuwklokjes volop.

Activiteiten Sport & Spel

24 feb 2023

De voorjaarsvakantie staat voor de deur en daarom organiseren de Buurtsportcoaches Gezond Coevorden weer diverse activiteiten, bijvoorbeeld Jachtseizoen op donderdag 28 februari van 13.00 tot 14.00 uur in Sleen. 

Bij deze activiteit lopen we rond door het dorp. We zorgen ervoor dat we tegen de eindtijd weer terug zijn op de startlocatie. Deelnemers moeten dus weg mogen van de startlocatie.

 
Verder worden in maart tijdens "Sport en Spel" nog meer activiteiten georganiseerd, waaronder op dinsdag 28 maart van 14.30 tot 15.30 uur op het schoolplein van De Vlinderhof in Noord-Sleen. 

 

Kijk voor opgave, meer informatie en activiteiten op: www.actiefincoevorden.nl

Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen

20 feb 2023
Op 15 maart 2023 vinden de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen / Gemeente Coevorden plaats. Inmiddels staat er op de brink een groot paneel met daarop diverse partijen waar op gestemd kan worden. U kunt van 07.30 tot 21.00 uur stemmen o.a. bij Restaurant Wielens, Dorpsstraat 19, Noord-Sleen.
 

Lees verder

Muziekvereniging Crescendo brengt potgrond aan huis

12 feb 2023
Crescendo houdt weer haar jaarlijkse potgrondactie in Sleen en omstreken. Heb je belang bij potgrond? Dan kun je heel gemakkelijk zakken bestellen bij Crescendo, via de website www.crescendo-sleen.nl/potgrond  

Let op, je kunt alleen van tevoren bestellen, de zakken worden niet meer huis-aan-huis verkocht. Wil je liever telefonisch bestellen? Dat is ook mogelijk. Dan neem je contact op met Henriëtte Eising via 06-12046018. Het bestellen kan tot en met zondag 26 februari . 

Op de website laat je je adresgegevens achter en je betaalt direct. De leden van Crescendo komen de potgrond brengen op 3 of 4 maart. De potgrond wordt bezorgd waar u maar wilt, op de oprit, in de schuur of achter het huis. Dat scheelt jou weer gesjouw en je steunt muziekvereniging Crescendo!

Geslaagd toernooi schietsportvereniging Sleen

12 feb 2023
 
Afgelopen week was er een toernooi van de schietvereniging Sleen (De Schutters) bij Wielens. Vanuit Noord-Sleen werd Riekus-Harm Vrielink de winnaar in de catergorie luchtgeweer hoofdklasse en Geert Hazelaar werd winnaar in de C klasse.

De Vlinderhof kampioen schoolhandbaltoernooi

10 feb 2023
   
 
Vanmiddag zijn de kinderen van groep 7 en 8 van de Vlinderhof kampioen schoolhandbal geworden! Handbalvereniging Exito kon na enkele jaren weer het schoolhandbaltoernooi in de sporthal in Sleen organiseren. De leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen De Vlinderhof, De Akker en De Fontein uit Sleen en de Burgermeester S.J. van Royenschool en de Slagkrooie uit Schoonoord deden hieraan mee. In de finale waren de kinderen van de Vlinderhof te sterk voor het team van De Akker en daarmee mochten zij zich kampiooen van het toernooi noemen, een top prestatie!!

Activiteitenkalender DANS

23 nov 2022
 
Hierbij de activiteitenkalender van DANS voor de komende periode.
Deze kalender is ook huis aan huis verspreid maar voor diegenen die hem gemist hebben die kan hem hier nog eens op het gemak doorlezen.

611395 bezoekers (1013155 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress