Home

Agenda
1 maart Bingo bij Wielens 20.00 u.
9 & 10 maart
Open atelier dagen gemeente Coevorden o.a. Marion Mencke en Galerie 23
15 maart  Pubquiz bij Wielens 20.00 u 
23 maart Opruimdag 
29 mrt t/m 1april Oud papier, container bij de Vlinderhof
8 april Algemene Ledenvergadering Dorpsbelangen, Wielens 20.00 u. 

Feestavond seniorenverenigingen

20 feb 2024
De seniorenverenigingen van Dalen, Oosterhesselen en Sleen hebben voor de gezamenlijke feestavond die eens in de twee jaar wordt georganiseerd de welbekende kapel ”De Lutter Muzikanten” uitgenodigd. Deze groep enthousiaste muzikanten wordt ondersteund door een zangduo en brengen de Egel?nder en Oostenrijkse volksmuziek tot leven op het toneel van zaal Wielens in Noord-Sleen op vrijdag 15 maart aanstaande. De entree (incl. een kopje koffie/thee) bedraagt € 12,50 voor leden en € 20,00 voor overige belangstellenden. 
Lees verder

Albertdina-molen in de rouwstand

17 feb 2024
Molenaar Karst Kuipers zette de Albertdina-molen zaterdagochtend in de rouwstand vanwege het overlijden van Wim Beukema. De heer Beukema van de Gemeente Coevorden was verantwoordelijk en zeer betrokken bij het onderhoud van de 7 molens van de Gemeente Coevorden voordat deze eigendom werden van het Drents Landschap. 
Door de wieken van een molen in een bepaalde stand te zetten wordt een signaal gegeven. Vroeger, toen er nog geen moderne communicatiemiddelen waren, maakte men hier gebruik van om de mensen in het dorp te waarschuwen, als er iets gaande was. Molenaars onderling maken er nu nog steeds gebruik van. 
Een mooi gebaar vanuit Noord-Sleen.

Basisscholen en malletband geven concert

14 feb 2024
Muziekvereniging Crescendo heeft de afgelopen vier weken slagwerklessen op de basisscholen in Sleen en Noord-Sleen gegeven. Als afsluiting van deze lessen geven de kinderen op vrijdag 16 februari aanstaande een concertje, samen met de malletband van Crescendo.
Verschillende aspecten van het slagwerk komen aan de orde, zoals onder andere melodisch slagwerk. Ook de emmers worden weer uit de kast gehaald.
Het concert vindt plaats in MFC de Brink in Sleen en begint om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 19.15 uur. Iedereen is van harte welkom!

Potgrondactie Crescendo

12 feb 2024
De dagen beginnen weer te lengen, langzamerhand kijken we weer uit om in de tuin aan de slag te gaan. Dan is het ideaal als u de potgrond weer voor handen hebt liggen. Muziekvereniging Crescendo verzorgt ook in 2024 voor levering van potgrond, desgewenst tot in uw schuur. U hoeft dus niet te sjouwen en u helpt een lokale vereniging.
Heeft u belang bij potgrond? Ga dan naar www.crescendo-sleen.nl/potgrond. Op de website kunt u tussen 12 februari en 25 februari uw potgrond bestellen en betalen. De leden van Crescendo komen de potgrond brengen op vrijdag 1, of zaterdag 2 maart. Bij uw bestelling kunt u aangeven waar u de potgrond wilt hebben. U hoeft dus niet thuis te blijven om de potgrond te ontvangen. Is online bestellen en betalen voor u lastig? Dan kunt u ook bellen met Henriëtte Eising (06-12046018)

Geweldige voorstelling toneelvereniging Noord-Sleen

10 feb 2024
 
 
Gisteravond is de eerste voorstelling van de toneelvereniging Noord-Sleen gehouden. Maar liefst 220 mensen kwamen deze avond naar Restaurant Wielens. Het stuk speelde zich af in Medisch Centrum Noord-Sleen. De spelers hebben een geweldige voorstelling laten zien. Met een aantal nieuwe spelers en uiteraard een aantal vertrouwde gezichten werd er volop genoten in de zaal. Na afloop de traditionele verloting en daarna was er muziek met medewerking van de Bram & Peter show. Morgenmiddag word het stuk nogmaals opgevoerd, het begint om 14.30 uur. Dus mocht je gisteravond gemist hebben, kom dan vooral morgenmiddag kijken. Kaarten kunnen worden gekocht bij de ingang van de zaal.

Schoolhandbaltoernooi

06 feb 2024

Afgelopen vrijdag 2 februari organiseerde HV Exito uit Noord-Sleen het jaarlijkse handbaltoernooi. Zes gemengde teams van de Slagkrooie uit Schoonoord, de Akker en de Fontein uit Sleen en de Vlinderhof uit Noord-Sleen streden om de drie mooie bekers en de felbegeerde slagroomtaart van Echte Bakkerij Schepers. De tribune en de kantine zat afgeladen vol met supporters. De finalewedstrijd ging tussen de Akker 1 en de Fontein 1. Uiteindelijk won de Akker 1 en ging er met de slagroomtaart vandoor. Het team van de Vlinderhof is als derde geëindigd en ging ook met een mooie beker naar huis. Het was een gezellige middag in de sporthal van Sleen.

Info voorstelling De Vlinderprinses

03 feb 2024
De productie van het Drentstalig muziektheaterspektakel ‘De Vlinderprinses’ staat al enige tijd volop in de steigers en gaat de komende maanden vol energie verder met de voorbereidingen. De voorstellingen staan weliswaar pas in het najaar geprogrammeerd, maar het repeteren is zowel voor koorleden als toneelspelers begin januari met veel enthousiasme van start gegaan. Het muziektheaterspektakel zal van 3 t/m 8 september  2024 aan de Stegenwantsweg, op de es nabij de kerk van Zweeloo, plaatsvinden.
Lees verder

Volksfeestnieuws

01 feb 2024
2024: het jaar dat in het teken staat van het Volksfeest. Her en der hoor je de mensen al fluisteren "Wat is jullie thema?”, "Wat gaan jullie doen?”, maar iedereen houdt zijn mond stijf dicht. Leuk om te zien en te horen.
Deze maand zullen wij bij de nieuwe bewoners aan de deur komen om te vragen of ze donateur willen worden. Het donateursgeld bedraagt € 10,00 per donateur per jaar. Mocht u als nieuwe bewoner in maart nog niks van ons gehoord hebben, maar wilt u wel graag donateur worden, stuur dan een mailtje naar onderstaand adres. Dit geldt ook voor bestaande bewoners die alsnog donateur willen worden. Ook zullen wij deze maand bij de bestaande donateurs die per kas betalen langs komen. Bij de donateurs die automatische incasso hebben wordt het bedrag in maart geïncasseerd.

Omdat dit het jaar van het Volksfeest is, zullen wij de bedrijven die gevestigd zijn in Noord Sleen e.o. benaderen voor sponsoring. Wat de mogelijkheden hierin zijn laten we u graag mondeling weten. Mocht uw bedrijf in april nog niet benaderd zijn, maar wilt u wel graag sponsor zijn mailt u dan naar onderstaand adres. 

Heeft u nog vragen? U kunt hiervoor altijd één van de bestuursleden benaderen of een mail sturen naar volksfeestnoordsleen@gmail.com 
Wij hopen er een mooi Volksfeest van te kunnen maken.

Bestuur Stichting Volksfeest Noord-Sleen
Harm Hof, Wytze Kooistra, Anita Oosting, Ronald Haan, Marcel Komduur, Hanneke Kuipers, Jannie Ruinemans, Erwin Stremmelaar, Marlijn Wilting

Onderhoud vogelkastjes

31 jan 2024
De afgelopen weken -tussen de regen, sneeuw en harde wind door- heeft de werkgroep Landschap & Natuur van Dorpsbelangen aangevuld met een aantal vrijwilligers veel nestkastjes in de openbare ruimte, m.n. die enkele jaren geleden door de schoolkinderen zijn opgehangen, gecontroleerd. Vele zijn schoongemaakt, nieuwe zijn opgehangen. Veel waren kapot en zijn/worden indien mogelijk weer gerepareerd en teruggehangen.
Leuk en nuttig werk. Oude bomen met gaten worden immers vanwege de veiligheid terecht snel gekapt, waardoor de nestmogelijkheden worden beperkt. Ook helpen de vogels met het onder controle houden van de eikenprocessierups. Komende weken worden de laatste terughangen, zodat de mezen, mussen en vliegenvangers het nieuwe broedseizoen weer optimaal kunnen beginnen.

Aankondiging toneel

31 jan 2024
Op 9 en 11 februari is het zover, toneelvereniging Noord-Sleen brengt het stuk 'Verkeerde hulp op de eerste hulp' op het toneel van restaurant Wielens, een dolkomisch blijspel dat zich afspeelt in een ziekenhuis.
Vrijdagavond 9 februari om 20:00 uur is de eerste voorstelling (zaal open om 19:00 uur), aansluitend een verloting en muziek van de Bram en Peter Show.
Zondagmiddag 11 februari  is de tweede voorstelling om 14:30 uur (zaal open om 13:30 uur), ook hier na afloop een verloting en mogelijkheid om aan te sluiten bij het winterbuffet á 23 euro per persoon (opgeven bij restaurant Wielens).

Schoolhandbaltoernooi HV Exito op 2 februari

26 jan 2024
Op vrijdag 2 februari a.s. van 15 tot ongeveer 18.30 uur organiseert Handbalvereniging EXITO weer het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi.
Jongens en meisjes van groep 7 en 8 van de basisscholen uit Sleen (De Akker en de Fontein - beide met 2 teams), Noord-Sleen (De Vlinderhof) en Schoonoord (de Slagkrooie), gaan in sporthal 'Broekveld' in Sleen 'strijden' om het kampioenschap.
Elke wedstrijd duurt een dik kwartier. Vanaf 17 uur strijden de eerste en tweede plaats uit poule A tegen de tweede en eerste plaats uit poule B en om 18 uur wordt de finale gespeeld, waarna direct de prijsuitreiking zal plaatsvinden. 
Afgelopen weken konden de jongens en meisjes 3x gratis meetrainen met de D-jeugd van HV Exito als voorbereiding op dit toernooi.
Leden en ouders van leden van HV Exito zorgen voor het wedstrijdschema, de begeleiding van de teams, de scheidsrechters en de kantine bezetting.
Iedereen is van harte uitgenodigd om de teams van de scholen te komen aanmoedigen!
 
(foto archief)

Atelier Marion Mencke

25 jan 2024
Op  9 en 10 maart staat de deur van het Atelier Marion Mencke weer open voor bezoekers. Thema van dit jaar is "Kom maar op met het VOORJAAR"  Op beide dagen vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur is de deur open aan de Kampakkers 12 voor belangstellenden.
Marion kan u informeren over de educatieve kunstprojecten. Op afspraak is bezoek aan het atelier op andere dagen mogelijk. Neem dan even contact op zie, www.marionmencke.nl
 
In de gemeente Coevorden vinden jaarlijks Open Atelier Dagen plaats in het tweede weekend van maart. De organisatie nodigt ateliers uit de gehele gemeente uit om deel te nemen en hun atelier tijdens dit weekend open te stellen voor het publiek. Voor meer informatie over deelname klik hier. www.oad-coevorden.nl

Bosbad Noord-Sleen viert 50-jarig jubileum

24 jan 2024
Het is 2024 en dat is een bijzonder jaar voor Bosbad Noord-Sleen. Dit jaar bestaan we namelijk 50 jaar! En dat vieren we graag samen met jullie! In deze nieuwsbrief vertellen we je alvast wat we van plan zijn en in de komende maanden gaan we nog meer informatie met je delen. Wij hebben er zin in!
Lees verder

MTB route weer open!

21 jan 2024
De MTB route in het bos is weer open! Er zijn nog wel een aantal delen afgesloten die nog steeds onder water staan. Helaas zal het water niet snel zakken dus deze afsluitingen zullen nog zeker wel een paar weken duren. Het water moet eerst zakken en dan moet de grond nog goed drogen, anders wordt het alsnog een grote modderpoel. Hier word je omgeleid.
 
Een paar andere afsluitingen/omleidingen zijn er nog wegens boswerkzaamheden, waardoor het nu te gevaarlijk is om te fietsen.
Respecteer aub deze afsluitingen en volg de omleidingsbordjes. Op sommige plekken kan het zelfs gevaarlijk zijn om daar te fietsen. We hebben helaas al vaker moeten constateren dat er fietsers zijn die zich hier niet aan houden en gewoon gaan fietsen op de afgesloten tracks.

 

Uitnodiging voor "nieuwe" bewoners van Noord-Sleen

20 jan 2024
Beste "nieuwe" inwoners,
 
Zoals wellicht al bekend, zijn er in ons mooie dorp diverse verenigingen e.d. actief, één daarvan is de Vereniging Dorpsbelangen Noord-Sleen. 
Doel van onze vereniging is de leefbaarheid van Noord-Sleen in breedste zin des woords te behouden en of te verbeteren. We zijn bijvoorbeeld het primaire contactpunt van de gemeente Coevorden hiervoor, hebben een aantal werkgroepjes actief, onderhouden onze website, brengen enkele malen per jaar de Anzegger (het verenigingsblad) uit etc.

Vanuit het bestuur van onze vereniging hadden we de gewoonte om bij iedere nieuwe bewoner langs te gaan om ‘welkom’ te heten, ons kort te introduceren en een klein welkomstgeschenk te overhandigen

Voor 2024 willen we dit veranderen door minimaal 2 keer per jaar alle nieuwe inwoners uit te nodigen bij Wielens. We kunnen ons dan (wederzijds) voorstellen, iets vertellen over wat wij doen, wat er in Noord-Sleen en omgeving te zien/te doen is, vragen beantwoorden etc.
Voordeel van deze aanpak is wat meer interactie, nadeel is dat niet alle nieuwe inwoners meer even ‘nieuw’ zijn natuurlijk omdat we dit 1-2 keer per jaar willen gaan organiseren.
 
Daarom willen we jullie uitnodigen voor deze welkomstbijeenkomst bij Wielens op 12 februari om 20 uur. We schatten dat we aan een uur genoeg hebben en zorgen natuurlijk voor koffie/thee met wat lekkers.
 
Graag via dit mail account aangeven of je komt en met hoeveel: dorpsbelangen.noord-sleen@outlook.com.

En mocht je al vragen o.i.d. hebben zet deze dan even in de mail erbij, kunnen we hier direct op inspelen.

We hopen natuurlijk op een mooie opkomst en een levendig en informatief uurtje !
 
Met vriendelijke groet,

namens het hele bestuur,

Martijn Kral (voorzitter)

3 nieuwe subsidies voor culturele sector

20 jan 2024
Drie nieuwe subsidies voor culturele sector
 
De eerste merkbare feiten van de cultuurnota zijn drie nieuwe subsidies: Toegankelijk cultuuronderwijs, Broedplaatsen in de dorpen en de Coevorder cultuurpot.
De gemeente werkt hierin samen met cultuuraanbieders. Zo krijgen kinderen meer kansen om met cultuur op te groeien.
 
Toegankelijk Cultuuronderwijs 
Verenigingen, stichtingen of cultuurprofessionals met een kvk-nummer die actief zijn in gemeente Coevorden, kunnen met deze subsidie het lesgeld voor kinderen verlagen. Kinderen kunnen zo meer van cultuurlessen genieten.
Broedplaatsen in de Dorpen 
Deze subsidie is interessant voor cultuurprofessionals die cultuurlessen in de dorpen en buitengebieden van de gemeente aanbieden. Hiermee kunnen 
cultuuraanbieders verschillende kosten die ze maken verlagen, zodat cultuurlessen toegankelijker worden voor kinderen.
Coevorder Cultuurpot
Met de Coevorder Cultuurpot kunnen inwoners meer culturele activiteiten in onze gemeente organiseren. Iedereen die een goed idee heeft voor een activiteit in de buurt waar iedereen aan kan meedoen, kan hiervoor gemakkelijk subsidie aanvragen. 

Meer informatie en aanvragen
Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen staat op de website van de gemeente: coevorden.nl/cultuursubsidies

Hedenavond verlichte baan!

18 jan 2024

Hedenavond verlichte baan! Let op: neem dit niet te letterlijk. Er wordt niet bij kunstlicht geschaatst vanavond. Nee, het is de titel van het jubileumboek over 100 jaar ijsvereniging ‘Voorwaarts’ in Sleen.  

Op 1 november 2024 is het zover. Dan is het 100 jaar geleden dat de ijsclub is opgericht. De Sleners schaatsten toen nog niet op de prachtige ijsbaan aan ’t Eng bij Sleen. Nee, velen leerden het op de plassen, sloten en ondergelopen weilanden. Vanaf 1925 werd er ook op de Jongbloedvaart geschaatst en begin jaren 30 werd de ijsbaan aan ’t Eng, toen nog Bergveen genoemd, aangelegd met hulp van lieden van de werkverschaffing.  

Lees verder

Noord-Slener in de spotlight

11 jan 2024
Op Sleenweb staat in de rubriek 'Slener in de spotlight' een echte Noord-Slener in de schijnwerpers; Gienus Woldring. Een man met veel verschillende interesses en iemand die gemakkelijk in de huid kan kruipen van een personage. Lees voor het hele artikel verder op www.sleen.nu

Schaatspret

10 jan 2024
Na al het regenachtige weer van de afgelopen maanden is iedereen hier wel aan toe: mooi zonnig vorstig weer met daarbij ijspret! Op de Kibbelkoele is het schaatsen nog niet aan de orde, en ook de ijsbaan in Sleen is nog niet geopend, maar op de ondergelopen weilanden aan de Beegmeerweg en Slenerweg is het wel mogelijk om de schaatsen even onder te knopen. Prachtig toch!

Gratis proefles Sportspeeltuin 10 januari

05 jan 2024
De eerste helft van het seizoen ‘23/’24 van de Sportspeeltuin is alweer voorbij. We hebben een leuk groepje kinderen, die elke woensdag van 16.00 tot 17.00 uur lekker komen bewegen in/rondom de sporthal van Sleen en later in het seizoen ook weer bij Bosbad Noord-Sleen.
Na de kerstvakantie, woensdag 10 januari, start de 2e helft van het seizoen. Lijkt de Sportspeeltuin jouw kind(eren) ook leuk, dan is/zijn je kind(eren) woensdag 10 januari van harte welkom om een gratis proefles te volgen!
De Sportspeeltuin is een samenwerking van VV Sleen, VC Sleen, HV Exito, GV Sleen en Bosbad Noord-Sleen. Zij bieden een programma voor kinderen van groep 1, 2 en 3, waarbij ze tijdens de lessen vooral lekker aan het spelen en bewegen zijn, terwijl ze ongemerkt aan hun motorische vaardigheden werken. De sportverenigingen hopen ze daarmee een leven lang plezier in sport en bewegen mee te geven.
Wil je je (kind(eren)) gelijk inschrijven, dan kan met: Opgaveformulier Sportspeeltuin (daar vind je ook informatie m.b.t. kosten, etc.).

Nieuwjaarsduik de Kibbelkoele

02 jan 2024

Op nieuwjaarsdag doken zo’n 150 deelnemers in het koude water van de Kibbelkoele. Dit was de eerste officiële nieuwsjaarsduik in de Kibbelkoele. Het werd door SIS Sleen, Just4Joy en AdemEffect georganiseerd. Bij aankomst ontvingen de deelnemers de welbekende Unox wintermuts. Een regenbui net voor de start en de wind erbij maakte het extra frisjes. Voordat de deelnemers het water in mochten, werd er gezamenlijk een warming-up gedaan. Hierna gingen de  deelnemers het water in en de meesten kwamen er ook heel snel weer uit. Een paar echte koud water dippers bleven langer in het water ‘genieten’. Na de duik stond de warme erwtensoep klaar. Een leuke traditie en een frisse start van 2024. 

Oudjaarsborrel

01 jan 2024
Na het carbidschieten op de brink was er bij Wielens voor alle inwoners gelegenheid om met elkaar een borrel te drinken en gezellig het jaar af te sluiten. Jong en oud kwamen naar deze gezellige en goed bezochte dorpsborrel. 

Carbidschieten oudjaarsdag

31 dec 2023

De leden van DANS organiseerden dit jaar ook traditiegetrouw het carbidschieten. Gisteren werd op de brink als voorbereiding al een groot net tussen de bomen opgehangen, zodat de ballen niet zo ver weg geschoten worden. Onder toezicht konden de aanwezige kinderen ook zelf een keer de vlam bij de bus houden. Het was een gezellige drukte. De hele dag werd er op verschillende plaatsen in het dorp vanzelfsprekend ook al vuurwerk afgeschoten. 

Informatieavond Volksfeest Noord-Sleen

12 dec 2023
Een grote opkomst gisteravond in Restaurant Wielens. Ruim 80 inwoners waaronder nieuwe inwoners en jeugd lieten zich informeren over het aanstaande Volksfeest dat gehouden zal worden van vrijdag 7 t/m zondag 9 juni 2024. Na een warm en enthousiast welkom woord van voorzitter Harm Hof is er aan de hand van een dia voorstelling een impressie weergegeven van voorgaande Volksfeesten. Het programma Volksfeest 2024 is gepresenteerd met als thema Film en TV. Onderdelen als tuinkeuring, optocht, straatversiering, kinderochtend, playback show, sportiviteit/zeskamp, dorpsspektakel met feestavond, stoelendans en touwtrekken staan op het programma.
 
Roelie Lubbers is druk bezig met het schrijven van een daverend stuk over, voor en door Noord-Sleen. Voor dit dorpsspektakel worden nog dorpsgenoten gezocht die houden van zingen, toneelspelen en of muziek maken. Lijkt het je leuk om mee te doen, geef je dan op door een e-mail te sturen naar volksfeestnoordsleen@gmail.com. Voor alle andere onderdelen zal door de buurtverenigingen gecommuniceerd worden naar de bewoners toe. Maar je kunt natuurlijk ook altijd zelf de bestuursleden benaderen. Belangrijke noot: de feestavond op de zaterdagavond is alleen voor donateurs toegankelijk, er zal hiervoor geen kaartverkoop aan de tent plaatsvinden. Inwoners die nog geen donateur zijn kunnen zich nog opgeven via bovenstaand mail adres. 

De 9 bestuursleden van Stichting Volksfeest Noord-Sleen hebben er zin in, maar kunnen dit Volksfeest niet organiseren zonder inzet van de inwoners van Noord-Sleen. Spreek je buren, maak elkaar enthousiast, meld je aan, zodat we samen kunnen genieten van een fantastisch Volksfeest. 

Activiteiten DANS

29 nov 2023

Opgave Dorpsspektakel Volksfeest 2024

27 nov 2023
Van vrijdag 7 juni 2024 t/m zondag 9 juni 2024 staat Noord-Sleen weer op z’n kop. Het vierjaarlijkse Volksfeest Noord-Sleen vindt dan plaats! Een prachtig evenement met allerlei activiteiten voor en door het dorp. Helaas is het feest in 2020 niet doorgegaan, maar we doen er alles aan om in 2024 weer als vanouds te gaan knallen. De komende maanden ontvangt u als donateur en nieuwe bewoner steeds meer informatie over het programma, de activiteiten en hoe u een steentje kunt bijdragen. Ook voor komend Volksfeest staat er voor de zaterdagavond een dorpsspektakel op het programma.
Roelie Lubbers is druk bezig met het (her)schrijven van een daverend stuk over, voor en door Noord-Sleen. Houd jij van zingen, toneelspelen en/of muziek maken? Meld je dan snel aan, want wij zijn op zoek naar dorpsgenoten die mee willen doen!
Lees verder

692453 bezoekers (1141673 hits) sinds 13-4-2011