Home

Agenda


26 t/m 29 juli Oud papier container bij de Vlinderhof
 7 september Naoberserf, openingsfeestje

Naoberserf, de nieuwe wijk van Noord-Sleen

19 jul 2024

Alle woningen van de nieuwe wijk Naoberserf in Noord-Sleen zijn vanaf februari bewoond. De woningen zijn aan een soort brinkje gebouwd, de bestrating was begin juni klaar en de straatverlichting is nu ook geplaatst.

De aanleiding voor het initiatief van nieuwbouw op deze locatie was de verplaatsing in 2018 van een van de laatste melkveebedrijven naar de rand van het dorp. Door het verdwijnen van de koeienstal en schuur achter Dorpsstraat 2 ontstond er ruimte voor twee bouwkavels. In 2020 ontstond door de sloop van de kippenschuren achter Dorpstraat 8 ruimte voor nog eens drie bouwkavels. Het resultaat: ‘Naoberserf’ met vijf mooie landelijk gelegen schuurwoningen, die kriskras op de kavels zijn gebouwd. Een mooi aanzicht van Noord-Sleen bij binnenkomst vanaf de Middelesweg.

De ‘Naobers erfgenoten’, de bewoners van Naoberserf, organiseren op zaterdag 7 september voor alle Noord-Sleners een openingsfeestje. Noteer het alvast in je agenda! Nadere informatie hierover volgt later.

Afscheid groep 8 'De Vlinderhof'

17 jul 2024

Het is weer bijna zomervakantie, en traditioneel heeft groep 8 op de woensdag haar laatste basisschooldag op "de Vlinderhof". Vanmorgen 'vlogen' de kinderen om 12 uur de school uit, zijn met trekker en kar naar de Kibbelkoele geweest voor een leuke middag lasergamen. Vanavond was natuurlijk de welbekende vossenjacht en zaten de leerlingen weer verspreid in het dorp verstopt. En dan het echte afscheid met een woordje van juf Mirthe voor elk van de 9 kinderen, en het overhandigen van het afscheidscadeau van de groep aan de school; een prachtige vlinder op de muur! Die wordt niet zomaar over het hoofd gezien!
Voor de leerlingen; heel veel succes op jullie nieuwe school

Markeweg Noord-Sleen weer open voor verkeer

12 jul 2024
Op de Markeweg vanaf de bebouwde kom tot aan de rotonde naar Sleen is wegmarkering aangebracht. Aan beide kanten van de weg is het asfalt donker gekleurd en voorzien van een gebroken witte streep. Door deze wegmarkering is de rijbaan visueel smaller geworden waardoor de snelheid van het verkeer enigszins kan verminderen. Hopelijk zorgt de wegmarkering voor een veiliger weggebruik voor de fiets en voetganger. Inmiddels is de weg weer open voor het verkeer.

Burendag 2024

09 jul 2024
Organiseer jij ook Burendag op 28 september? Meld jullie activiteit nu aan en ontvang gratis het Burendagpakket. Met alles wat je nodig hebt om een geweldige Burendag te organiseren. Let op op=op.
 
Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4 de zaterdag in september gevierd. Het is heel eenvoudig om Burendag te vieren. Meld je aan, bedenk samen met je buren een leuke activiteit en nodig iedereen uit.
 
Kijk voor meer informatie op http://www.burendag.nl?

Wegafsluiting Markeweg Noord-Sleen

07 jul 2024

Van maandag 8 juli tot en met vrijdag 12 juli is de Markeweg vanaf het einde van de bebouwde kom tot aan de rotonde naar Sleen afgesloten vanwege werkzaamheden.

Slotdag jubileumweekend zwembad

30 jun 2024

Tijdens het fantastische jubileumweekend met een goede sfeer, een knappe organisatie en goed meewerkende weersomstandigheden was het prachtig om te zien hoe breed het bosbad door het publiek gedragen wordt. Naast de zwemmarathon van 50 uur waren er vele activiteiten waar ook volop aan deel genomen is, zoals het aquafit, zonsopgangyoga en duiken. Het laatste half uur van de 50 uur durende zwemmarathon werd volbracht door het team en de organisatie van het jubileumweekend, en vervolgens werd het bedrag bekend gemaakt dat dit weekend bijeen is gebracht. Het is een groot bedrag van maar liefst 32.595.67 euro geworden. Dit geeft het Bosbad volop energie voor de toekomst!

Zwembad 50 jaar!

28 jun 2024

Dit jaar bestaat het Bosbad 50 jaar en dat dat goed gevierd gaat worden heeft u al eerder via de media en deze site begrepen en deze vrijdag is het feestweekend begonnen! Na de officiële opening door voorzitter Jan Roelof Kunstman is om 15 uur de zwemmarathon van start gegaan; het begin van 50 uur lang personen in het zwembad die baantjes zwemmen voor de toekomst van het bad. Niemand minder dan de trouwe zwem4daagse zwemmers Geziena Olthof en Albert Jan Hazelaar, die beide dit jaar voor de 50ste keer deelnemen en burgemeester Renze Bergsma hebben samen het eerste half uur van de zwemmarathon geopend. Vanaf dit moment tot zondag 17:00 wordt er continu gezwommen in het bad, en dat is ook 's nachts zeker heel sfeervol en bijzonder. Verder zijn er tal van andere activiteiten; bekijk het volledige jubileumprogramma op www.bosbadnoordsleen.nl

Start Zwem4daagse

24 jun 2024

Een mooie zonnige start van de zwem4daagse! Met ruim 140 deelnemers een goede opkomst. Na afloop de meest favoriete activiteit van velen; het stuivertje duiken. Om direct daarna te besteden in de kiosk natuurlijk. Ook morgen kan er nog gestart worden met de zwem4daagse, en kijk verder voor alle mooie activiteiten van het jubileumweekend op deze site of op de site van het bosbad; www.bosbadnoordsleen.nl

Zwemvierdaagse en jubileumweekend Bosbad

20 jun 2024

Nog iets meer dan een week tot we ons jubileum gaan vieren! De weersvoorspellingen voor het jubileumweekend van 28 tot en met 30 juni laten veel zon en fijne temperaturen zien! Tijd om je op te geven voor onze zwemmarathon en alle andere toffe activiteiten! Alle opbrengsten van het weekend gaan naar het project ‘Energie voor de Toekomst!’ Voorafgaand aan het jubileumweekend vindt de jaarlijkse zwemvierdaagse plaats. Wil je meer weten? Klik dan hier.
De rode draad in het jubileumweekend is de zwemmarathon van 50 uur. Hij start op vrijdag 28 juni om 15.00 uur (wist je dat onze burgemeester Renze Bergsma de marathon opent én gaat zwemmen?) en eindigt op zondag 30 juni om 17.00 uur. Het hele weekend is verdeeld in blokken van een half uur. Je kunt kiezen of je één of twee blokken wilt zwemmen. Zwem je ook een half uurtje mee? Dan vullen we samen 50 uur het zwembad!

Lees verder

Tweede dag Schoolzwemwedstrijden

18 jun 2024

Opnieuw hadden vandaag de jongens en de meiden van de Vlinderhof de slag goed te pakken. Met een royaal verschil in tijd werd gewonnen van De Akker uit Sleen en de Slagkrooie uit Schoonoord. De beker voor de groepen 7 en 8 ging daarom wederom mee naar Noord-Sleen. Het waren twee intensieve, maar goed geslaagde dagen. 

Schoolzwemwedstrijden

17 jun 2024

Als afsluiting van 5 lessen gym in het water is er vandaag een start gemaakt met de zwemwedstrijden; vandaag de strijd tussen de groepen 5 en 6 van de Akker, de Fontein, de Slagkrooie en de Vlinderhof. Heel mooi om te zien hoe fanatiek de zwemmers zijn en hoe goed iedereen aangemoedigd wordt door de klasgenoten. Groep 5 en 6 van de Vlinderhof heeft het er vandaag heel goed afgebracht; naast mooie individuele medailles ging ook de wisselbeker mee naar de Vlinderhof voor de snelste gemiddelde tijd! Mooi resultaat. 
Morgen is de beurt aan groep 7 en 8. 

Rommelmarkt

16 jun 2024

Er was zaterdagmiddag veel belangstelling voor de rommelmarkt van obs de Vlinderhof. In verband met de weersvoorspellingen werd afgelopen week al besloten om de markt te verplaatsen naar de manege aan de Tuinweg. Een goede beslissing, want er vielen verspreid over de hele zaterdag dikke buien.

In de ochtend werden alle opgehaalde spullen in de manege gesorteerd en mooi uitgestald. Om 13 uur was iedereen er klaar voor en mochten de bezoekers naar binnen. Direct bij binnenkomst was de kraam met allerlei lekkernijen, onder andere cakes, knieperties, appelflappen, taart en cupcakes, allemaal gebakken door de leerlingen en ouders. Ook kon men koffie of thee en een broodje knakworst kopen. Naast de uitgestalde spullen op de kramen werden de waardevolle spullen per opbod verkocht. Ondanks dat de rommelmarkt nu binnen was, was de stemming er niet minder om. De opbrengst zal later bekend worden en door de Ouderwerkgroep worden gebruikt voor het organiseren van activiteiten voor de leerlingen.

Kleutervoorstelling op de boerderij op de Hullen

14 jun 2024

Dinsdag 11 juni en donderdag 13 juni werden voor kleuters een aantal meedansvoorstellingen gegeven op de boerderij van de familie Weitkamp op de Hullen.

De voorstelling is aangeboden aan de scholen van het IVN Scholennetwerk NME Coevorden. Zij werken deze periode over het thema voedsel. Als aanvullende activiteit had IVN Natuureducatie van alles georganiseerd, o.a. een voorstelling voor de onderbouw. Deze voorstelling is aangeboden door Jong Leren Eten Drenthe. Scholen uit de gemeente Coevorden konden zich hiervoor aanmelden.

Beide dagen speelde "de Beweging” de voorstelling "de Melkweg" over koeien en melk. De voorstelling en het verhaal begon buiten, daarna gingen de kinderen voor het verhaal mee naar de koeienstal en naar de melkstal. Het laatste deel werd bij de koeien in het weiland verteld. Het leuke en educatieve verhaal over de koe werd heel levendig verteld, over onder andere het gras eten, het herkauwen, het melken en de melkproducten. Na afloop werd aan de kinderen een bekertje melk of water aangeboden. Met dank aan de gastvrijheid van de familie Weitkamp. 

Geslaagd!

13 jun 2024
Leerlingen van de middelbare scholen hebben met spanning gewacht op de uitslag van de examens. Vanaf gisteren zien we in het dorp weer vlaggen met een schooltas erbij. Voor ieder die is geslaagd, van harte gefeliciteerd met jullie behaalde diploma en veel succes voor de toekomst.

Volksfeest zondag 9 juni

09 jun 2024

Vandaag alweer de laatste dag van het volksfeest in ons mooie dorp Noord-Sleen. En ook een onvergetelijke dag, wat hebben wij weer mooie herinneringen opgebouwd in deze periode. Als vrijwilligers voor deze website, maar ook als medewerkers en deelnemers aan dit volksfeest viel het ons niet altijd mee om onze aandacht te verdelen. Je wilt als webredactie het dorp graag op de hoogte houden van alle mooie gebeurtenissen, maar je wilt ook meedoen en meegenieten! Hopelijk hebben wij hier een goede verdeling in kunnen maken. Wat zijn wij oprecht blij om onderdeel uit te maken van dit superleuke dorp!! Lees verder voor het verslag van dag drie.

Lees verder

Volksfeest zaterdag 8 juni

08 jun 2024

Ook de tweede dag van het volksfeest was weer een doorslaand succes! De vele afwisselende activiteiten van deze dag werden weer met veel enthousiasme en soms onderlinge strijd uitgevoerd. De weergoden waren ons gelukkig grotendeels goed gezind wat de feestvreugde alleen maar verhoogde. In de avond werden de prijzen voor de tuinkeuring uitgereikt en werden we getrakteerd op de Dorpsklucht. Natuurlijk was er ook weer een muzikale afsluiting. Voor een meer inhoudelijk verslag van deze dag kunt u in dit artikel weer verder lezen. Tevens vindt u een link naar het bijbehorende fotoalbum.

Lees verder

Volksfeest vrijdag 7 juni

07 jun 2024

De eerste dag van het volksfeest was een groot succes en smaakt naar meer voor de volgende dagen. In het vervolg van dit artikel kunt u meer lezen over wat er allemaal passeerde aan gebeurtenissen op deze dag, tevens vindt u een link naar het bijbehorende fotoalbum.     

Lees verder

Het Volksfeest komt d'r an!

03 jun 2024

Noord-Sleen is er maar druk mee. Nog een paar dagen en het Volksfeest barst los. De komende dagen zal het niemand ontgaan dat er in ons dorp het een en ander staat te gebeuren. Het evenemententerrein achter Café-Restaurant Wielens wordt ingericht, de feesttent wordt opgezet, de buurten gaan de straatversiering plaatsen en zorgen voor een kunstwerk in het thema "Film & TV” op De Brink. En dan wordt tussendoor ook nog de laatste hand gelegd aan de wagens, de laatste danspasjes worden nog doorgenomen voor de playbackshow, gerepeteerd voor de dorpsklucht en spierballen gekweekt voor het touwtrekken.

Niet te vergeten zal er op vele erven en in tuinen deze week nog flink "anhemmeld" worden. Het is goed nog te vermelden dat de aangemelde tuinen donderdagavond al worden gekeurd. Ook nog laat op de avond kan het zijn dat er daarom vreemde mensen bij u of uw buren door de tuin lopen.

Lees verder

Aanmelden activiteiten Jubileumweekend 50 Jaar Bosbad

30 mei 2024

Het jubileumweekend komt dichterbij. Nog een maand en dan viert Bosbad Noord-Sleen haar 50 jaar bestaan. Het belooft een te gek weekend te worden.
Van de opening op vrijdag 28 juni om 15.00 uur tot de afsluiting op zondag 30 juni om 17.00 uur zit het programma bomvol met leuke activiteiten. Doe mee aan de zwemmarathon, kom naar de poolparty, bekijk een film vanaf je roze flamingo of volg een yogales bij zonsopkomst. Het is te veel om op te noemen!
 
Bekijk het volledige programma op de website https://www.bosbadnoordsleen.nl en meld je aan! 

Lees verder

Kaartverkoop Wildmanrun loopt voorspoedig

26 mei 2024

Inschrijven voor de zevende editie van de Wildman Run op zaterdag 14 september is nog steeds mogelijk. "De tickets vliegen de deur uit", aldus de organisatie. Er zijn uitdagende routes, afstanden en hindernissen dwars door landerijen, de Jongbloedvaart, bossen, maar ook het dorp Sleen. 

Inschrijven kan via de website http://www.wildmanrun.nl

Koos Papenborg geeft stokje van wadloopgids over aan zijn zoon

26 mei 2024

Jonas Papenborg (35) uit Leeuwarden mag zich sinds kort bevoegd wadloopgids noemen. Hij neemt het stokje over van zijn vader Koos (71) uit Noord-Sleen, die al bijna 50 jaar groepen gidst op het Wad. "Wat leuk is, vind je ook na driehonderd keer niet vervelend".
 
Het is de combinatie: de inspanning én het Wad ervaren”, zegt Koos Papenborg gedecideerd over de aantrekkelijkheid van het Waddengebied. Hij filosofeert er lustig op los. ,,Het land achter het Wad is soms nog mooier, zowel op het eiland als op de Friese en Groningse kust. Soms is het mooi om er te zijn, soms om er niet te zijn. Zoals een zeeman. Een zeeman wil graag naar huis, maar eenmaal thuis mist hij de zee. Tja, wat is dat?”
Het Wad blijft trekken, ook al woont Papenborg alweer bijna veertig jaar in Noord-Sleen. 

Lees verder

Vervolg afhalen kaarten Dorpsklucht

24 mei 2024

Het afhalen van de kaarten/polsbandjes voor de Dorpsklucht op dinsdagavond en donderdagavond zorgden voor een succesvolle aanloop naar het Volksfeest. Maar liefst 422 kaarten werden afgehaald door donateurs of gekocht voor buitenstaanders die het feest op zaterdagavond 8 juni ook graag mee willen maken. Mocht je niet in de gelegenheid zijn geweest om het polsbandje op te halen en wil je toch niets missen van de Dorpsklucht en het feest daarna, stuur dan een e-mail naar volksfeestnoordsleen@gmail.com. Vermeld hierbij je naam, adres en telefoonnummer, dan neemt een bestuurslid contact met je op.
Wanneer je nog geen Dorpsvlag in je bezit hebt en je wilt graag vlaggen tijdens het Volksfeest op 7, 8 en 9 juni, stuur dan ook een e-mail met je gegevens naar eerdergenoemd e-mailadres. Want hoe mooi is het dat het hele dorp vlagt tijdens het tweede weekend in juni!

Lees verder

Het begin is er!

10 mei 2024
Afgelopen week zijn de spandoeken van het Volksfeest opgehangen bij alle toegangswegen van Noord-Sleen. Eén spandoek is op de brink opgehangen. Over een paar weken is dit de locatie waar de verschillende buurten hun Brinkversiering kunnen plaatsen. Achter de schermen is het bestuur in diverse commissies druk bezig met de  voorbereidingen voor het Volksfeest van 7, 8 en 9 juni 2024.  
Alle donateurs hebben een programmaboekje ontvangen. We hopen dat u het met plezier heeft gelezen en dat u hierdoor nog meer zin hebt gekregen om het feest mee te gaan maken. Er staat veel informatie in het programmaboekje, dus leest u het op uw gemak nog eens rustig door, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan! Bij het programmaboekje is ook een flyer uitgedeeld. Hierop vindt u de informatie voor de buurten voor de aanmelding van de Playbackshow en de Zeskamp, opgave uiterlijk 19 mei 2024 per e-mail volksfeestnoordsleen@gmail.com. Teams voor het Touwtrekken kunnen zich zondagmiddag 9 juni 2024 (tot 14.30 u.) opgeven op het feestterrein bij één van de bestuursleden.
 
Wilt u uw tuin, zonder verlichting en/of met verlichting, opgeven voor de tuinkeuring, dit kan tot uiterlijk 25 mei 2024 per e-mail volksfeestnoordsleen@gmail.com
Doe mee en laat uw tuin zien, vaak liggen er zulke mooie plekjes met prachtige creaties verscholen in het dorp!
 
Kinderen die mee willen doen met de kinderochtend hebben in april een opgavebriefje thuis gekregen. Heeft uw zoon of dochter zich nog niet opgegeven, maar wil hij of zij wel graag meedoen? Mail dan de naam van uw zoon/dochter en groep van de basisschool naar volksfeestnoordsleen@gmail.com

Nationale molendag

10 mei 2024
In het kader van de Nationale Molendag op zaterdag 11 mei zetten diverse molens hun deuren open voor het publiek. In Noord-Sleen zal ook de  Albertdina geopend zijn. Ondanks dat De Hoop in Sleen in renovatie is, heeft ook deze molen haar deuren geopend voor bezoekers. Belangstellenden zijn tussen 10.00 en 17.00 uur welkom.

Het Bosbad is weer open

05 mei 2024

Zaterdag 4 mei om 10 uur ging de deur van het zwembad open. Een week later dan eerst gepland was, maar de temperatuur van het water is door het zonnige weer van de afgelopen week nu opgewarmd tot 25 graden. Er kwamen vandaag rond de 75 bezoekers, waarvan bijna 40 op de ochtend, een mooie opkomst. Met het zonnetjes erbij en met een kopje koffie of thee op het terras is de start weer gemaakt; het was een gezellige dag!

Waardering voor de goede voorbereidingen van het personeel en de vrijwilligers; tuinmannen en klussers. En een groep schoonmakers, die op de avond van 23 april alles al flink schoon hadden gemaakt. Het terrein en het zwembad zien er weer netjes uit. Nieuw is een koude douche met voetenkraan en een watertappunt bij de voetenbank.

 

Schrijf allemaal alvast 28 t/m 30 juni in de agenda. Dan wordt groots gevierd dat het Bosbad 50 jaar bestaat. Het bad is dan 50 uur aaneengesloten open met o.a. een 50-uurs zwemmarathon en nog allerlei andere leuke activiteiten. Informatie over het jubileumweekend is te lezen op de website van het Bosbad onder "50 jaar Bosbad".

Geslaagde wandeltocht DANS in samenwerking met de historische commissie

14 apr 2024

Vandaag was de wandeltocht georganiseerd door DANS in samenwerking met de historische commissie voor inwoners van Noord-Sleen. De opkomst was groot met ruim 120 deelnemers/vrijwilligers. Door de organisatie was een wandeltocht uitgezet van ongeveer 5 km. Aan de hand van oude foto's kon je de route volgen. Bij verschillende punten was een QR code, de code kon gescand worden, dan zag en hoorde je wat zich er vroeger heeft afgespeeld. Voor alle kinderen was er een gevulde knapzak en stond er een springkussen klaar bij Wielens. Onderweg waren er ouderwetse spelletjes zoals blik- en hoefijzer gooien en je kon fietsen op een hobbelfiets. De bestuursleden van de historische commissie gaven onderweg informatie over de geschiedenis van Noord-Sleen. De molen was te bezichtigen, de molenaar gaf uitleg over het ontstaan en de werking van de molen. Aan het eind van de route was er bij Wielens voor iedereen een heerlijke kop soep met broodjes. Kortom een zeer geslaagde activiteit! 

Start kaartverkoop de Vlinderprinses

14 apr 2024

Wethouder Joop Slomp van de gemeente Coevorden heeft het startsein gegeven voor de ticketverkoop van De Vlinderprinses. Op bijgaande foto ziet u links Harm Dijkstra, wethouder Slomp in het midden en rechts Lukas Hadders, wethouder van Zweeloo in het muziektheaterstuk. Meer leest u op de website: De Vlinderprinses ticketverkoop.
Voor vragen kunt u contact opnemen met Gerrit Hegen, productieleider, via info@terklinke.nl
 
Over de voorstelling.
De try-out is op 2 september 2024.

'De Vlinderprinses wordt gespeeld van 3 tot en met 8 september 2024 op locatie. De voorstellingen starten elke avond om 19.45 uur en duren tot 22.45. Het terrein aan de Stegenwantsweg is vanaf 19.00 uur open. 

The Fortunate Sons treden op bij Wielens

12 apr 2024

Op vrijdag 13 september treedt de CCR Tribute band, The Fortunate Sons op bij Wielens. De band heeft mee gedaan aan het tv-programma The Tribute, Battle of the Bands van SBS6. Ze zijn hierbij als tweede geëindigd en spelen een aantal concerten in de Ziggo Dome. Met het karakteristieke stemgeluid van John Fogerty en talloze hitsingels groeide CCR eind jaren '60 uit tot één van de populairste bands van die tijd!
 
Alle kaarten die beschikbaar waren voor het optreden van de CCR Tribute band The Fortunate Sons bij Wielens zijn inmiddels uitverkocht.


De website van Noord-Sleen is bijgewerkt op 19-07-2024
734799 bezoekers (1210158 hits) sinds 13-4-2011