Home

Agenda


20 t/m 24 september FeestweEK wielrennen Noord-Sleen  
23 september Open huis zorgboerderij De Marke Noord-Sleen  
30 september Rommel-, Boekenmarkt en Bazaar vanaf 12 uur achter de dorpskerk, de Brink 7 te Sleen  
26 oktober Oud papier  

Gemeente vraagt mening over afvalinzameling

22 sep 2023

De gemeente Coevorden wil graag horen hoe haar inwoners denken over de inzameling van afval. Daarom vraagt de gemeente haar inwoners om deel te nemen aan een enquête over afvalinzameling en afvalscheiding. De uitkomst van de enquête wordt gebruikt om de afvalinzameling te verbeteren. 


Deze enquête is een kans voor inwoners om invloed uit te oefenen op de toekomst van de afvalinzameling in de gemeente. De enquête is snel en eenvoudig in te vullen, en de uitkomst helpt de gemeente de inzameling van het afval te verbeteren.


De enquête is tot en met 1 oktober beschikbaar op http://www.coevorden.nl/afval

EK Wielrennen door Noord-Sleen

21 sep 2023
3 Dagen lang is Noord-Sleen het toneel van het EK Wielrennen. Dit prachtig sportevenement, met wielrenners uit meer dan 20 landen, heeft Noord-Sleen mooi op de kaart gezet. Erwin en Letty Wielens zorgden gisteren voor een tribune op het viaduct over de N381, met als doel een onvergetelijke doorkomst in Noord-Sleen van de EK-tijdrit voor elitemannen en vrouwen. Met hulp van Stichting ToReCo vormgever Peter Gerding, Plaatselijk Belang Noord-Sleen, commissie Dans en Stichting Volksfeest Noord-Sleen wilden zij iedereen laten meegenieten van deze speciale doorkomst. Op deze tribune voorzien van een schilderijlijst kreeg iedereen een bord, die samen een groot kunstwerk vormden. Vandaag kunnen we nog genieten van de EK Team Relay, de doorkomst zal zijn tussen 10 en 17 uur over de Middelesweg. 

Bron: middelste foto is gemaakt door Marcel J. de Jong, overige website Noord-Sleen.

Zwerver in Zweeloo

19 sep 2023
Vincent van Gogh verbleef in 1883 drie maanden van zijn leven in Drenthe en leefde daar op kosten van zijn broer Theo. Deze vond dat Vincent in contact moest komen met de Duitse schilder Max Liebermann, die van tijd tot tijd in Zweeloo en omstreken werkte. Een dagtocht naar Zweeloo leverde jammer genoeg geen ontmoeting op met de Duitse schilder. Toch werd het een onvergetelijke en bepalende dag.

Avondwandeltocht door Zweeloo
Met gidsen, muzikanten, kunstenaars en dansers op historische boerenerven en locaties in Zweeloo.

Beleef op één van de zeven wandeltochten van 27 september tot 7 oktober de emoties die Vincent in Zweeloo beleefde. De wandeling begint om 20.00 uur Lees verder

Appels of peren over?

16 sep 2023
Op de jaarvergadering van Dorpsbelangen heeft de firma Mooyland een presentatie gehouden over het maken van wijn. Je kunt appeldonateur worden. Zie hiervoor bijgaand bericht.
 

Muzieklessen in Sleen

14 sep 2023
Ook dit jaar komen er weer professionele muziekleraren naar Sleen om lessen te geven. Deze muzieklessen worden geregeld via muziekvereniging Crescendo. De lessen worden gegeven op de basisscholen in Sleen, en er zijn nog plekken! Zowel voor kinderen als volwassenen. Je hoeft nog geen noten te kunnen lezen en je hoeft ook geen duur instrument aan te schaffen. Die kun je in bruikleen via de muziekvereniging krijgen. Wil je eerst eens geheel vrijblijvend een les proberen om te kijken of het iets voor je is? Allemaal geen probleem!
Wat bieden we in Sleen aan:
Lees verder

Geslaagde afsluiting Bosbad

13 sep 2023
 
Een mooiere laatste week had het Bosbad niet kunnen hebben. Heerlijke temperaturen, ontzettend veel bezoekers en heel veel gezelligheid. Vrijdagochtend waren er ongeveer 80 mensen om baantjes te zwemmen. De vaste groep had een aantal leuke grappen bedacht. En na afloop was er voor iedereen koffie met krentenwegge. Gelijk na de middag opening kwam de 20.000e bezoeker binnen. Ze werd feestelijk onthaald met een gratis abonnement voor volgend seizoen. Vrijdagavond was er Glow in the dark zwemmen. Zondag was de opkomst wederom erg groot. Rond de klok van 4 uur werd volgens traditie de "stop" uit het bad getrokken door de kinderen die mee wilde helpen. 
Al met al kunnen we als dorp enorm trots zijn op dit geweldige zwembad!
Lees verder

Cathedral Music in dorpskerk te Sleen op 30 september 2023

12 sep 2023
CATHEDRAL MUSIC in DORPSKERK te SLEEN op 30 september 2023, 20.00 uur
m.m.v. koor DUTCH CHORAL SINGERS o.l.v. HENK DE VRIES en organist EEUWE ZIJLSTRA

Wel Engelse muziek, maar in plaats van ‘Hey Jude’, ‘I did it my way’ of ‘Sweet Caroline’, prachtige Engelse koormuziek die niet in de York Minster maar in de dorpskerk in Sleen ten gehore wordt gebracht. Psalms, Hymns & Anthems van Rutter en Stanford bijvoorbeeld. Gezongen door een van de beste Noord-Nederlandse koren: Dutch Choral Singers. Koormuziek afgewisseld met orgelmuziek van de bovenste plank door organist Eeuwe Zijlstra, die in december 2022 al in Sleen te beluisteren was. 
Lees verder

Kleintje bieb begint weer

12 sep 2023
 
 
Gezellige voorleesuurtjes gaan weer van start in de bibliotheek Sleen

In september starten wij in de bibliotheek Sleen weer met Kleintje Bieb. Dit gezellige voorleesuurtje voor peuters vindt 1 x per maand plaats op dinsdagmorgen. De eerstvolgende keer is op dinsdag 19 september. Aanvang 10.00 uur.

Dus kom met je kleintje (1,5 – 4 jaar) naar Kleintje Bieb. Samen gaan we voorlezen, zingen, een spelletje doen of knutselen. Kleintje bieb is gratis voor iedereen en je hoeft je niet aan te melden.
Lees verder

Rabo Club Support

11 sep 2023
Tot en met 26 september kunnen leden van de Rabobank weer hun stem uitbrengen voor De Rabo Club Support. Verenigingen en clubs worden middels geld, kennis of netwerken ondersteund om hun ambities te realiseren. De projecten in Noord-Sleen waarop gestemd kan worden zijn: Bosbad, Bridgeclub, BV De Driehoek, Fokstudieclub, RV&PC De Hullen, Stichting Volksfeest, Toneelvereniging en de Vrouwen van Nu. Kijk op www.rabobank.nl/leden/clubsupport Lees verder

Aangepast busvervoer rondom EK Wielrennen 18 tot en met 24 september

11 sep 2023
Aangepast busvervoer rondom EK Wielrennen 18 t/m 24 september

Van 20 tot en met 24 september vindt het EK Wielrennen plaats in Drenthe. Dat heeft gevolgen voor het busvervoer in de provincie. Specifiek in de regio ten westen van Emmen.
 
Van maandag 18 tot en met donderdag 21 september 2023 rijden diverse buslijnen rondom Sleen, Zweeloo en Oosterhesselen tussen 6:00 en 19:00 een andere route in verband met het EK Wielrennen en de voorbereidingen daarvan. Er is sprake van extra reistijd en gewijzigde aankomst- en vertrektijden op buslijn 21, 22, 27 en 29. Kijk in de reisplanner op www.Qbuzz.nl/GD voor de vertrek- en aankomsttijden voor deze vier dagen.
Lees verder

Open dag Zorgboerderij

07 sep 2023
Op zaterdag 23 september houdt zorgboerderij De Marke een open dag van 13.00 - 16.00 uur. Op die dag zijn niet alleen de deelnemers met hun familie en vrienden welkom, maar ook iedereen die eens rond wil kijken óf interesse heeft in deelname aan de zorgboerderij. Er is gelegenheid om een praatje te maken met de begeleiders en rond te kijken op het terrein.  Lees verder

Glow in the Dark zwemmen

04 sep 2023
Vrijdag 8 september van 20.30 tot 22.00 uur organiseert Bosbad Noord-Sleen weer Glow-in-the-Dark zwemmen.
Deze avond kan er in het donker gezwommen worden! Wij zorgen voor sfeervolle verlichting om het bad en van de zwemmers en natuurlijk is de kiosk geopend deze avond. Iedereen is welkom. Kinderen zonder diploma moeten begeleid worden door een volwassene.
Je hebt alleen een entreebewijs, dagkaartje of abonnement voor het bad nodig. Opgave is niet nodig.
Lees verder

Start Sportspeeltuin

04 sep 2023

A.s. woensdag 6 september van 16-17 uur is de aftrap van de Sportspeeltuin seizoen 23/24.

De Sportspeeltuin is een samenwerking van Voetbalvereniging Sleen, Volleybal Club Sleen, Handbalvereniging Exito, Gymvereniging Sleen en Bosbad Noord-Sleen. Zij bieden een programma voor kinderen van groep 1 en 2, waarbij ze tijdens de lessen vooral lekker aan het spelen en bewegen zijn, terwijl ze ongemerkt aan hun motorische vaardigheden werken. De sportverenigingen hopen ze daarmee een leven lang plezier in sport en bewegen mee te geven.

 

De feestelijke opening van dit seizoen vindt plaats bij Bosbad Noord-Sleen. Woensdag 6 september van 16-17 uur is iedereen die in groep 1 of 2 zit van harte welkom (en als je 3 bent of in groep 3 zit, mag je ook lekker meekomen hoor). Neem naast sportkleding en schoenen, dus ook badkleding mee. 

Wil je (kind) eerst even kijken wat het inhoudt of meer informatie, dan ben je/zijn jullie dus ook van harte welkom!

Wil je je (kind) gelijk inschrijven, dan kan dat via deze link, daar vind je ook alle informatie m.b.t. tijden, kosten, etc.

 

Buurt BBQ De Driehoek

03 sep 2023
Afgelopen zaterdag heeft de jaarlijkse buurt BBQ plaatsgevonden in De Hof. De BBQ georganiseerd door buurtvereniging De Driehoek kan terugkijken op een mooie gezellige middag voor buurtbewoners. Voor de kinderen was er een springkussen neergezet. Onder mooie zomerse weersomstandigheden was er voldoende gelegenheid om lekker bij te kletsen en te genieten van de heerlijke BBQ.
 
Heeft er bij jou in de buurt ook een activiteit plaatsgevonden. Vind je het leuk om dit te delen op de website. Stuur dan een paar foto's en of verslagje naar: info@noord-sleen.nl

FeestweEK Wielrennen Noord-Sleen

02 sep 2023
Van 20 tot en met 24 september 2023 is het EK Wielrennen in Drenthe. Een prachtig topsportevenement waarmee we Drenthe als fietsprovincie nationaal en internationaal nóg meer op de kaart zetten. Onze gemeente is op woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 september onderdeel van het parcours. Het programma van de FeestweEK Wielrennen Noord-Sleen dat hieraan gekoppeld is, is bekend. 

Lees verder

Digitaal inloopspreekuur bibliotheek

01 sep 2023
Vanaf september is er iedere 1e woensdag van de maand weer het inloop digitaal spreekuur (van 14.00 tot 17.00 uur) in de bibliotheek. Voor alle vragen over het gebruik van je laptop, tablet, smartphone kun je hier terecht. Ook kun je informatie krijgen over het online reserveren van boeken en het gebruik van e-books. Je bent van harte welkom. Loop gerust binnen.
Lees verder

Bosbad

31 aug 2023
Het zwemseizoen van het Bosbad loopt al aardig richting het einde. Zondag 10 september is de laatste dag dat er gezwommen kan worden. Aan het eind van de middag wordt de stop eruit getrokken. Het is een fijn en leuk seizoen geweest. Weliswaar met minder bezoekers dan vorig jaar, maar er zijn wel bijna 1250 abonnementen verkocht! 
Vanochtend werd door de trouwe vroege baantjeszwemmers genoten van een spontane koffie-ochtend, voorzien van zelfgemaakte en meegebrachte taart. Voor velen welverdiend na een heel seizoen trouw iedere ochtend in beweging te zijn gekomen, een enkeling moest de calorieën er na dit ontbijt nog afzwemmen. Volgende week belooft nog een mooie week te worden. Op woensdag 6 september is er nog een Spelletjesmiddag voor kinderen van 15 tot 16 u. En op diezelfde middag is ook de start van de sportspeeltuin van 16 tot 17 u.
Lees verder

Tweede AED in Noord-Sleen

30 jul 2023

Dorpsbelangen Noord-Sleen heeft van het dorpsbudget een tweede AED aangeschaft voor Noord-Sleen. Deze hangt aan de Boerhoornstraat 1 bij Schutrups aan de muur.

Naast de AED die bij Wielens hangt hebben we zo een betere dekking in ons dorp.

Wil je je ook aanmelden als vrijwilliger die de AED kan bedienen?

Stuur dan een mailtje naar Geert (famkiers@hotmail.com) of Aly (awieken@ziggo.nl )


Archief

24 aug 2023 - Drentse molendag
26 jul 2023 - Boerenfietstocht LTO
12 jul 2023 - Wildman Run 2023
29 jun 2023 - Gezellige minibieb
26 jun 2023 - Schoolzwemwedstrijden
11 jun 2023 - EK wielrennen
21 mei 2023 - Graffiti verwijderd
11 mei 2023 - Rommelmarkt 17 juni
10 apr 2023 - Paaseieren zoeken
7 apr 2023 - Paasvuur
4 apr 2023 - Lente op de boerderij!
21 mrt 2023 - Ouderengym
19 mrt 2023 - Paasvuur bouwen
18 mrt 2023 - Opruimdag Noord-Sleen
15 mrt 2023 - Verkiezingen
12 mrt 2023 - Vive le Printemps
12 jan 2023 - Save the date!
24 dec 2022 - Fijne feestdagen
De website van Noord-Sleen is bijgewerkt op 22-09-2023
654048 bezoekers (1084336 hits) sinds 13-4-2011