Home

Agenda

01 jul 2020
 8 augustus  oud papier inzamelen
15  september Vrouwen van nu, afdelingsavond georganiseerd door 1-daags bestuur
13 oktober  Vrouwen van nu, afdelingsavond met Egbert Popken 
Lees verder

Vossenjacht en afscheid groep 8

01 jul 2020
Vanavond werd de jaarlijkse vossenjacht van De Vlinderhof gehouden. Dit ter ere van het afscheid van de kinderen van groep 8. Vanwege de corona crisis werd het een iets ander afscheid dan voorgaande jaren. Maar de vossenjacht kon in aangepaste versie toch doorgaan. Lees verder

De Zes Zomerkriebels

26 jun 2020
ROEG! en de bibliotheek presenteren De Zes Zomerkriebels, kleine diertjes met enorme verhalen!
Deze zomer presenteren de bibliotheek en ROEG! samen De Zes Zomerkriebels. Een online activiteiten- en informatieprogramma over insecten die dicht bij ons in de buurt leven. Als je de deur open doet, stap je de Drentse wildernis in. Overal om je heen zijn wilde dieren, maar je moet wel even speuren om ze te zien. Ze zijn verstopt in het gras, in de bosjes of in de grond.
Lees verder

ecologisch bermbeheer in 2020

23 jun 2020
Ecologisch bermbeheer Noord-Sleen 2020
In 2019 zijn we in Noord-Sleen gestart met ecologisch bermbeheer. Een groep van zo’n 15 vrijwilligers uit het dorp helpt met onder andere het monitoren van de bermen, het contact met de gemeente over het maaien, het maken van maaikaarten, het plannen van de maairondes en het contact met de Boermarke over het maaien. Ook het maaien wordt door inwoners van het dorp gedaan. Zij ontvangen een vergoeding voor het gebruik van eigen machines en de tijd die ze kwijt zijn aan het maaien. 
Bermen in onderhoud in 2020
Op de kaart is te zien welke bermen door het dorp zelf worden onderhouden in 2020. Dit zijn meer bermen dan in 2019. We hebben bijvoorbeeld de Braamweg en de Knapbultweg toegevoegd.
Lees verder

Netwerkcafé gaat door

21 jun 2020
Het wordt een anderhalvemeterborrel, maar…. we gaan zomerborrelen. Hoog tijd om elkaar weer eens te zien en spreken.
Lees verder

Fotomateriaal Albertdina

11 jun 2020
De molenaar van de Albertdina, Karst Kuipers uit Sleen, is op zoek naar oud fotomateriaal van de binnenzijde van de molen. Het zogenaamde 'gaande werk' bevalt oude onderdelen waarvan delen missen. Bent u misschien in bezit van oude foto's en wilt u ze delen met hem, wilt u hem dit dan laten weten?
Dit kan per email; karstkuipers@ziggo.nl of u kunt telefonisch contact met hem opnemen via 06 11269915. 
Lees verder

Wijzigingen in het fietsknooppuntennetwerk Drenthe

05 jun 2020
Omdat ons dorp deel uitmaakt van het fietsknooppuntennetwerk en voor de fietsliefhebbers in ons dorp nieuws over wijzigingen in dit netwerk. Lees verder

Wijziging bushaltes Noord-Sleen

04 jun 2020
Met ingang van zondag 13 december gaat de nieuwe dienstregeling in van het openbaar vervoer, deze nieuwe dienstregeling zal invloed gaan krijgen op de bus verbindingen hier in ons dorp.
 


Lees verder

Ook in Noord-Sleen is het terras weer open

02 jun 2020
Op 1 juni kon het dan eindelijk weer! Met de nodige corona voorzorgen in acht genomen is het mooie terras van restaurant en zalencentrum Wielens in ons dorp weer geopend. Het weer werkte ook mee en dat maakte dat er weer gretig gebruik van werd gemaakt door voorbijgangers en dorpsgenoten. Lees verder

Volksfeest verplaatst naar 2021

19 mrt 2020
Stichting Volksfeest noord-Sleen heeft deze week de moeilijke beslissing moeten nemen om het komende Volksfeest dat zou plaatsvinden op 5, 6, en 7 juni a.s. niet door te laten gaan. Het volksfeest is verplaatst naar 4, 5 en 6 juni 2021. Alle donateurs werden op de hoogte gesteld middels een brief.


Lees verder

445118 bezoekers (741515 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress