Home

Agenda

Door Covid-19 zijn er momenteel weinig activiteiten in Noord-Sleen
 
 
 Lees verder

Walking Football

18 jun 2021

Misschien heb je er al iets over gelezen, gehoord of zelfs gezien op tv en of internet. Walking Football, het nieuwe voetbal voor de ouderen, die nog in beweging willen blijven of weer willen gaan bewegen en dan met name ook vooral verantwoord bewegen. Gezellig met elkaar of nieuwe mensen ontmoeten. Dit alles staat centraal in het Walking Football.  Een voorbereidingscommissie bestaande uit Bert Bultena, Kees v.d. Bosch, Wim Keus en Jan Tinge is, met ondersteuning vanuit het bestuur door Albert Cremers, de afgelopen weken bezig geweest om het één-en-ander voor te bereiden.

Wat is het verschil met het "gewone" voetbal:
* de veldafmeting is 42 m lang bij 21 m breed
*  2 kleine doeltjes
*  6 tegen 6
*  geen keeper
*  geen buitenspel
*  wandelend en niet rennend
*  geen slidings maken
*  geen lichaamscontact (duwen, schouderduw)
*  de bal ma Lees verder

Fietstocht

15 jun 2021

Gymvereniging Sleen organiseert voor fietsliefhebbers een fietstocht op zaterdagmiddag 3 juli a.s.. Voor kinderen (onder begeleiding van een volwassene) is een tocht uitgezet van 10 km. Voor oudere groepen is de afstand 30 km. Op de route kan een rebus opgelost worden.


Startplaats: Sporthal Sleen.

Starttijd: vanaf 13.00 uur.

Kosten: € 4,- per persoon.

Kinderen tot 12 jaar betalen € 3,- Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis mee.

De Gymvereniging werkt met tijdsblokken. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor 26 juni a.s. bij de Gymvereniging. Er wordt een starttijd afgesproken.

Inschrijfformulieren zijn op te vragen bij gvsleen@hotmail.com of telefonisch bij Ans Hegen 06-12953621 en digitaal in te leveren bij genoemd e-mailadres of bij:

 

Ans Hegen, Menso Altingstraat 9, Sleen

Kirsten Klasen, De Flinten 18, Sleen

Lees verder

Woeste gronden echt van start

10 jun 2021
 
 
 Wekenlang ontmoetten de toneelspelers en organisatie van theatervoorstelling Woeste Gronden elkaar online via het computerscherm of in kleine groepjes in de open lucht. Corona was de boosdoener. Nu door de versoepelingen van de maatregelen en de vaccinaties er weer veel meer mag, lijkt het zeer aannemelijk dat de voorstellingen met de verdwenen boortoren in de hoofdrol in september 2021 daadwerkelijk door kunnen gaan.
Lees verder

Tentoonstelling en fietstocht ‘Gezichten van de bevrijding’

10 jun 2021
Vanaf vrijdag 11 juni is op vijf verschillende locaties de tentoonstelling ‘Gezichten van de bevrijding’ te zien. Panelen met de gezichten en verhalen van mensen die in die buurt een belangrijke rol hadden in oorlogstijd. Een deel van de panelen staat binnen, een deel buiten. De vijf verschillende tentoonstellingen zijn aan elkaar verbonden door vier fietsroutes. Lees verder

Schoolgym in het water

09 jun 2021
Schoolgym in het water is maandag gestart
 
 
Maandag in het bosbad Noord-Sleen. Het is 12.00 uur. Een strakblauwe hemel en een stralende zon. Ze staan te trappelen om het water in te gaan. Zo’n 15 kinderen van obs De Vlinderhof in Noord-Sleen beten vandaag het spits af. Het was de start van Schoolgym in het water.
Lees verder

Expositie Marion Menke

09 jun 2021
In de maanden juni, juli en augustus exposeert Marion Mencke in Bibliotheek Sleen.
Marion heeft sinds 2011: "Atelier Marion Mencke, teken & schilderkunst" in Noord-Sleen.
Ze is haar hele leven al in kunst geïnteresseerd en op jonge leeftijd met verschillende kunstvormen in aanraking geweest. Ze ontwikkelt kunstprojecten voor scholen en geeft cursussen voor jong en oud.
 
Lees verder

Prijzen puzzeltocht

10 jun 2021
Inmiddels hebben de winnaars van de puzzel wandeltocht hun prijs in ontvangst mogen nemen. Bij de volwassenen/ lange route is een taart gewonnen. Deze is uitgereikt aan de Fam. Kiers, maar gewonnen door Fam. Kiers, Sijpkes en Compeer. De taart wordt netjes verdeeld of gezamenlijk soldaat gemaakt.
Bij de korte route is een pakketje voor de kinderen gewonnen door de Fam. Koopman.
Iedereen bedankt voor de vele opgaven, wij vonden het een geslaagde dag.   Namens de organisatie DANS
  
Lees verder

Bosbad

02 jun 2021
Het is heerlijk weer, en het bosbad ligt er prachtig bij, en er is voor elk wat wils! Van recreatief zwemmen tot baantjeszwemmen, en er worden diverse activiteiten georganiseerd zoals verschillende aquasporten en vanavond was er mogelijkheid tot duiken. Ga naar de site van het bosbad, www.bosbadnoordsleen.nl  om kaartjes te reserveren waar nodig en om de verschillende activiteiten in de gaten te houden! Lees verder

Geslaagde dorpsactiviteit

30 mei 2021
Een prachtige zonnige dag, een leuke uitgezette wandelpuzzeltocht en een goede deelname met 110 personen, maakte deze eerste activiteit georganiseerd door DANS na langdurige stilte vanwege corona, tot een zeer geslaagd uitje. Voor gezinnen met jonge kinderen was er een route uitgezet van 2,5 km met leuke opdrachten, zoals een foto maken van een luchtsprong en een gewei maken van bosmateriaal. Voor de volwassenen was er een route van ongeveer 6 km met 14 vragen waar later met de letters een woord gepuzzeld kon worden. Bij aanvang kreeg elke deelnemer een goed gevulde knapzak mee, en na afloop was er voor iedereen een warme hap.
De oplossing bij de kinderroute is Strandbal en bij de volwassen Kattebelletjes. De familie Koopman heeft de kinderroute gewonnen, bij de volwassenen is er gewonnen door de groep van Geert & Jannie Kiers, Ben en Els Compeer, en Andre en Femmie Sijpkes. De prijzen worden nog bij de winnaars gebracht.
Lees verder

Woeste Gronden, kaartverkoop gestart

21 mei 2021
In september komt de geschiedenis tot leven bij 't Haantje. In het theaterspektakel Woeste Gronden combineren de makers de verdwijning van de boortoren met het verhaal van MacBeth. Een spektakel, met muziek, rijdende vrachtwagens en een metershoge boortoren. Ben jij erbij? Lees verder

Verkeersdrukte in het dorp

20 mei 2021
 


 
Sinds maandag is het druk in ons mooie dorp. Helaas kiezen veel bezoekers ervoor om zo snel mogelijk weer uit het dorp te komen. Dat levert veel gevaarlijke situaties op. Dorpsgenoten hebben hun zorgen geuit bij bestuursleden van Dorpsbelangen. Ook bij de gemeente zijn een aantal klachten binnengekomen. 
.
Lees verder

Kletsdorpen Noord-Sleen, Sleen en Erm

19 mei 2021
 
Met een knipoog naar 'de bekende kletspot met kaartjes' waardoor je een gesprek op gang brengt heeft ds. Jitse Scheffer kletspotten gemaakt rond Pinksteren: Pinksterpotten. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook een kletspot bemachtigen, dat kan op Pinksterzondag 
 
Lees verder

Bibliotheek weer open

20 mei 2021
 
Vanaf vrijdag 21 mei ben je weer van harte welkom in Bibliotheek Sleen om te komen zoeken en lenen tijdens de reguliere openingstijden. Ook kun je de geleende materialen weer inleveren. Gebruik van de werkplekken en leestafels is nog niet mogelijk en ook zijn er nog geen activiteiten. Daarnaast moeten we ons houden aan een aantal maatregelen.

Op onze website www.bibliotheeksleen.nl vind je meer informatie over je bibliotheekbezoek. Hier vind je ook een actueel overzicht van de openingstijden.


Tot ziens in de bibliotheek!

Sport en spelmiddag

27 apr 2021
Het Bosbad organiseert samen met buurtsportcoaches gezond Coevorden op maandag 3 mei een sport- en spelmiddag.

 


Lees verder

Archief

Dit is de website van Noord-Sleen en deze is bijgewerkt op 18-06-2021
 
509326 bezoekers (843279 hits) sinds 13-4-2011