Home

Agenda


 


20 april Blue Saturday Bosbad abonnementsverkoop
28 april
Opening Bosbad
10 t/m 13 mei Oud papier container bij de Vlinderhof
7, 8 en 9 juni Volksfeest

Geslaagde wandeltocht DANS in samenwerking met de historische commissie

14 apr 2024
Vandaag was de wandeltocht georganiseerd door DANS in samenwerking met de historische commissie voor inwoners van Noord-Sleen. De opkomst was groot met ruim 120 deelnemers/vrijwilligers. Door de organisatie was een wandeltocht uitgezet van ongeveer 5 km. Aan de hand van oude foto's kon je de route volgen. Bij verschillende punten was een QR code, de code kon gescand worden, dan zag en hoorde je wat zich er vroeger heeft afgespeeld. Voor alle kinderen was er een gevulde knapzak en stond er een springkussen klaar bij Wielens. Onderweg waren er ouderwetse spelletjes zoals blik- en hoefijzer gooien en je kon fietsen op een hobbelfiets. De bestuursleden van de historische commissie gaven onderweg informatie over de geschiedenis van Noord-Sleen. De molen was te bezichtigen, de molenaar gaf uitleg over het ontstaan en de werking van de molen. Aan het eind van de route was er bij Wielens voor iedereen een heerlijke kop soep met broodjes. Kortom een zeer geslaagde activiteit! 

Jukeboxconcert Crescendo op 19 april

14 apr 2024
Vrijdagavond 19 april geeft Crescendo een ‘Jukeboxconcert’!

Het wordt voor de bezoekers bij het concert van Crescendo een speciale avond, want het publiek bepaalt het programma! Bij Wielens in Noord-Sleen laten de leden van het harmonieorkest hun eigen favoriete stukken horen. En dat levert veel variatie op! Van klassieke werken, tot ‘top 2000’ klassiekers.  En net zoals bij een echte jukebox, mag het publiek bepalen wat er wordt gespeeld. 
De entree is € 7,50. Kinderen mogen gratis naar binnen. Voor donateurs van de muziekvereniging is de entree  € 5,- Wordt u tijdens deze avond donateur van de muziekvereniging? Dan mag u ook voor gereduceerd tarief naar binnen en dan steunt u vanaf 2025 de vereniging met een jaarlijkse bijdrage.
Het jukeboxconcert van Crescendo is op vrijdag 19 april, om 20.00 uur bij restaurant en zalencentrum Wielens in Noord-Sleen. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Start kaartverkoop de Vlinderprinses

14 apr 2024
Wethouder Joop Slomp van de gemeente Coevorden heeft het startsein gegeven voor de ticketverkoop van De Vlinderprinses. Op bijgaande foto ziet u links Harm Dijkstra, wethouder Slomp in het midden en rechts Lukas Hadders, wethouder van Zweeloo in het muziektheaterstuk.

Meer leest u op de website: http://www.vlinderprinses.nl/nieuws/startsein-ticketverkoop/
 
Voor vragen kunt u contact opnemen met Gerrit Hegen, productieleider, via info@terklinke.nl

The Fortunate Sons treden op bij Wielens

12 apr 2024
Op vrijdag 13 september treedt de CCR Tribute band, The Fortunate Sons op bij Wielens. De band heeft mee gedaan aan het tv-programma The Tribute, Battle of the Bands van SBS6. Ze zijn hierbij als tweede geëindigd en spelen een aantal concerten in de Ziggo Dome. Met het karakteristieke stemgeluid van John Fogerty en talloze hitsingels groeide CCR eind jaren '60 uit tot één van de populairste bands van die tijd!
 
De kaarten voor dit optreden zijn te koop bij Wielens. Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar.
 

Algemene ledenvergadering Dorpsbelangen

09 apr 2024
Gisterenavond was de algemene ledenvergadering van Dorpsbelangen. In een goed gevulde zaal van Wielens heeft het bestuur verantwoording afgelegd voor de werkzaamheden en financiën van het afgelopen jaar. De penningmeester gaf aan dat er nog bestedingsdoelen kunnen worden ingediend bij het bestuur. Albert Wieken nam afscheid als penningmeester en werd in het zonnetje gezet voor zijn inzet over de laatste 3 termijnen. Zijn opvolger Christian Zijlstra werd voorgesteld en met algemene stemmen aangenomen. Na de ALV volgde een zeer interessante lezing door de heer Gerrit Hegen. Hij benoemde onder andere het belang van goed bodembeheer. Tevens schonk hij aandacht aan de komende muziektheaterspektakel De Vlinderprinses waarvan de kaartverkoop is gestart.

Monumentadoptie 25 april

07 apr 2024

De leerlingen uit groep 8 van CBS De Fontein in Sleen dragen op donderdag 25 april a.s. de adoptie van het vliegtuigmonument, gelegen in de bossen van Noord-Sleen, over aan hun medeleerlingen uit groep 7. Het monument, gelegen in de bossen bij Noord-Sleen, herinnert aan een neergestorte Engelse bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog op de terugweg van een aanval in Duitsland op 14 mei 1943.

Bij het monument zal een plechtigheid plaatsvinden tussen 13.00 en 13.45 uur. Onderdelen van deze plechtigheid zijn o.a. het voorlezen van door leerlingen zelfgemaakte gedichten, het noemen van de namen van de omgekomen vliegeniers, het leggen van een krans, het blazen van de "Last Post” en het zingen van zowel het Nederlandse als het Engelse volkslied.

De kinderen die de adoptietaak hebben verricht krijgen op school een oorkonde uitgereikt.

Belangstellenden zijn van harte welkom in het Sleenerzand. Het monument is te bereiken via de parkeerplaats tegenover de Kibbelkoele. De route naar het monument wordt vanaf de boswachterswoning d.m.v. pijlen aangegeven.

 

Bosbad Noord-Sleen op 28 april open

06 apr 2024

Zondag 28 april 2024 om 10 uur gaan de deuren van het Bosbad voor het zwemseizoen open! Hiervoor zijn er al veel voorbereidingen gedaan. De stoepen en het bad zijn schoongespoten, de nieuwe warmtepomp staat, het nieuwe materialenhok en het nieuwe 'ketelhuis', met o.a. de nieuwe boiler, zijn opgeleverd en de nieuwe chloortank is geïnstalleerd. En het personeel heeft de herhaling van de BHV en EHBO scholing weer gehad. 

Dit jaar is het een bijzonder jaar, want het Bosbad bestaat 50 jaar. Op 28, 29 en 30 juni wordt dit feestelijk gevierd. Speciaal voor het 50-jarig bestaan wordt er een jubileummagazine gemaakt. Meer informatie over het jubileum is te lezen op de website onder ’50 jaar Bosbad’

De zwemabonnementen en de seizoenkaarten kunnen al gekocht worden. Koop je het voor zondag 28 april dan krijg je het abonnement voor de voorverkoopprijs. Koop je het op zaterdag 20 april a.s., op Blue Saturday, dan krijg je hierop 15% (extra) korting! Alle informatie is ook te lezen op de website van het Bosbad.

Naast alle feestelijkheden van het jubileum wordt het hopelijk ook weer 'gewoon' een heel mooi zwemseizoen! 

Paasvuur

01 apr 2024
Na een regenachtige ochtend was het gelukkig wel mooi droog bij het aansteken van het paasvuur! Een niet zo strak opgebouwde bult als andere jaren, omdat de jeugd ook druk is met het maken van een mooie kar voor het volksfeest, en hier de voorkeur aan is gegeven, maar desondanks brandde hij natuurlijk prima! Hopelijk blijft deze mooie traditie bestaan.

Neutieschieten

31 mrt 2024
Zondagavond Eerste Paasdag stond het Neutieschieten bij Wielens op het programma. Vanaf 20.30 u verzamelde zich een grote groep enthousiaste neutieschieters. Erwin Wielens legde de spelregels uit. Het is de bedoeling om steeds de achterste reeks walnoten die op een lijn liggen eraf te gooien met een kogel. Die noten mogen behouden worden door de speler. Wanneer de noten in het midden van de lijn eraf gegooid worden kunnen de noten die al eerder verdiend zijn daar bijgelegd worden, of ze kunnen bijgekocht worden. Ook kan men ervoor kiezen om er in plaats van noten kleingeld voor in te zetten. De winnaar van het spel had zich goed voorbereid: haar paasnetje uit haar kindertijd ging goed gevuld mee naar huis. Het was een gezellige avond!

Op zijn Paasbest

30 mrt 2024
De Paasbult is klaar! Met de meiboom bovenop de bult is het wachten op Tweede Paasdag. 's Avonds vanaf 19.30 u bent u welkom bij de Paasbult aan de Groningerweg, waarna het in het in brand wordt gestoken. 

Neutieschiet'n Eerste Paasdag DANS

29 mrt 2024
Op Eerste Paasdag gaan we weer neutieschiet'n! Afgelopen jaar hebben we dit na corona weer opgepakt en het was een groot succes! Nog nooit gehoord van Neutieschiet'n? Dat geeft niks, kom gezellig langs en we leren je het met plezier. We starten om 20.30 uur.
 
Dorps Activiteiten Noord-Sleen

Herinnering uitnodiging puzzeltocht DANS

28 mrt 2024
DANS (Dorpsactiviteiten Noord-Sleen) organiseert samen met de historische commissie een leuke puzzeltocht. De puzzeltocht vindt plaats op zondag 14 april en is voor jong en oud. Opgave kan per groepje of individueel bij Jessica Ruinemans 06-23802679 (bij voorkeur via whatsapp).

Garageverkoop 't Haantje

27 mrt 2024
De inwoners van 't Haantje zijn ook dit jaar weer aan het opruimen geweest. Zaterdag 30 maart aanstaande is er traditiegetrouw namelijk weer een garagesale en kofferbakmarkt in 't Haantje. Iedereen is van harte welkom tussen 9.00 en 14.00 uur.

Kabouterspeurtocht op 13 april

25 mrt 2024

Zaterdag 13 april organiseert de gymvereniging Sleen voor de 10e keer een kabouterspeurtocht voor kinderen vanaf 2 jaar tot en met groep 2 van de basisschool. Starten kan vanaf 10.00 tot 12.00 uur. Vertrekpunt is aan de Lootjesbergen in Erm tegenover het fietspad naar Holsloot. Het thema is: "Muis is jarig en geeft een feestje voor de dieren". Maar waar zijn ze allemaal…..? Opgave: gvsleen@hotmail.com  of met het digitale formulier op de website. De kosten zijn € 5,- per speurder. Voor meer informatie: Ans Hegen 06-12953621.


De Anzegger maart 2024

24 mrt 2024

De Anzegger van maart 2024 is weer in ons dorp rondgebracht en is hier ook digitaal te lezen. Onder het kopje ‘Dorpsbelangen’ staan de voorgaande Anzeggers. 

Veel leesplezier!

Noord-Sleen en omgeving weer schoon

23 mrt 2024

Vandaag was het de landelijke schoonmaakdag. In ons dorp wordt dit al enkele jaren door Dorpsbelangen en Boermarke georganiseerd. Een groep van ruim 20 vrijwilligers, waaronder meerdere nieuwe bewoners, waren vandaag hierbij aanwezig. Na een kleine uitleg, het uitdelen van gereedschap en de veiligheidshesjes ging men verdeeld in een paar groepen aan de slag. De aanwonenden van de Hullen gingen daar zelf op pad. Langs wegen, fietspaden, bermen, maar ook in sloten was veel zwerfvuil te vinden. De oogst bestond uit plastic, blikjes en flessen. Na vandaag is Noord-Sleen en omgeving weer schoon. Waardering voor de vrijwilligers.

Enquête gemeente Coevorden over één centrale milieustraat

21 mrt 2024

De gemeente Coevorden wil graag weten wat de inwoners vinden van het idee voor één centrale milieustraat. Er zijn nu 2 milieustraten waar mensen hun afval kunnen brengen. Deze zijn al bijna 30 jaar oud en voldoen niet meer aan de eisen van nu. Door de beperkte ruimte bij de milieustraten wordt het afval niet gewogen en is het goed scheiden van afval niet mogelijk. Het hebben van twee milieustraten zorgt ook voor extra kosten.

Tot 8 april kunt u de enquête online invullen op de website van de gemeente Coevorden. De antwoorden worden anoniem verwerkt. Na het sluiten van de enquête worden alle reacties verzameld. Daarna is het aan de gemeenteraad om te beslissen wat er gaat gebeuren.

Verslag toernooi Schietsportvereniging Sleen

14 mrt 2024
Wij hebben als Schietsportvereniging Sleen op 6, 8, 9 en 10 februari een 10 meter schiettoernooi gehad op de banen in de schietkelder bij Restaurant Wielens. Er deden 65 schutters mee in verschillende klassen, waarvan 18 leden van SVS, Schietsportvereniging Sleen.  
 
Prijswinnaars van eigen leden:
Gijs van den Hengel  eerste in de klasse luchtgeweer A-klasse
Jeroen Hilhorst derde in de B-klasse
Egbert Vos tweede in klasse veteranen Hoofdklasse
Egbert Smit derde in deze klasse
Harm Lahuis eerste in veteranen A-klasse
Roelof Vos eerste in luchtpistool Hoofdklasse

Geslaagde AED herhalingstraining

07 mrt 2024
Afgelopen maandag en dinsdag avond heeft de jaarlijkse training AED plaatsgevonden bij Wielens. De training georganiseerd door dorpsbelangen werd gegeven door Bram van Wijk, inmiddels gepensioneerd ambulancechauffeur. Met veel passie en enthousiasme vertelde hij over voorbeelden die hij had meegemaakt in de praktijk. Hierbij nam hij de deelnemers mee in zijn verhaal en stelde vragen als: hoe je een situatie beoordeelt en herkent, wat zou je als eerste doen en waarom, waar moet je aan denken, hoe breng je iemand in veiligheid.
 
Ook is er geoefend op verschillende technieken die we kunnen toepassen in een noodsituatie, zoals de stabiele zijligging, een onwel geworden persoon van het toilet halen door middel van de vervoersgreep Rautek.
Daarna kregen we les in het reanimeren, Bram had een aantal reanimatie poppen en AED 's meegenomen waar we veelvuldig mee konden oefenen. En wat te doen bij een luchtwegbelemmering bij een kind. 
Lees verder

Uitnodiging puzzeltocht DANS

05 mrt 2024
DANS (Dorpsactiviteiten Noord-Sleen) organiseert samen met de historische commissie een leuke puzzeltocht. De puzzeltocht vindt plaats op zondag 14 april en is voor jong en oud. Opgave kan per groepje of individueel bij Jessica Ruinemans 06-23802679 (bij voorkeur via whatsapp).

Opruimdag

03 mrt 2024
Maak Noord-Sleen schoon en netjes! Om zwerfvuil in en rond Noord-Sleen op te ruimen organiseert Boermarke Noord-Sleen samen met Dorpsbelangen Noord-Sleen op zaterdag 23 maart een opruimdag. Hierbij kunnen we hulp gebruiken van groot tot klein. Komt u ook?!
We verzamelen op de Brink 's ochtends om 09.30 uur. Indien nodig beginnen we 's middags weer om 13.30 uur. Voor materiaal wordt gezorgd.

Dorpsbelangen en Boermarke

Opfriscursus Fiets op 25 april in Sleen

28 feb 2024
De gemeente Coevorden trapt in Sleen het Doortrappen seizoen af met de Opfriscursus Fiets, veilig doorfietsen tot je 100ste! In deze workshop wordt informatie gegeven over veilig en vitaal fietsen en worden er diverse verkeerssituaties en regels besproken.
 
Ervaar jij ook dat het verkeer drukker en ingewikkelder wordt? En gaan fysiek de jaren tellen? Meld je dan aan voor deze workshop!
De workshop wordt gehouden op donderdag 25 april in MFC De Brink in Sleen van 13.30 tot 16.00 uur.
De deelname is gratis. Meld je aan via: http://steunpuntnoord@vvn.nl of bel 088-52 48 900.

Feestavond seniorenverenigingen

20 feb 2024
De seniorenverenigingen van Dalen, Oosterhesselen en Sleen hebben voor de gezamenlijke feestavond die eens in de twee jaar wordt georganiseerd de welbekende kapel ”De Lutter Muzikanten” uitgenodigd. Deze groep enthousiaste muzikanten wordt ondersteund door een zangduo en brengen de Egel?nder en Oostenrijkse volksmuziek tot leven op het toneel van zaal Wielens in Noord-Sleen op vrijdag 15 maart aanstaande. De entree (incl. een kopje koffie/thee) bedraagt € 12,50 voor leden en € 20,00 voor overige belangstellenden. 
Lees verder

Albertdina-molen in de rouwstand

17 feb 2024
Molenaar Karst Kuipers zette de Albertdina-molen zaterdagochtend in de rouwstand vanwege het overlijden van Wim Beukema. De heer Beukema van de Gemeente Coevorden was verantwoordelijk en zeer betrokken bij het onderhoud van de 7 molens van de Gemeente Coevorden voordat deze eigendom werden van het Drents Landschap. 
Door de wieken van een molen in een bepaalde stand te zetten wordt een signaal gegeven. Vroeger, toen er nog geen moderne communicatiemiddelen waren, maakte men hier gebruik van om de mensen in het dorp te waarschuwen, als er iets gaande was. Molenaars onderling maken er nu nog steeds gebruik van. 
Een mooi gebaar vanuit Noord-Sleen.

Basisscholen en malletband geven concert

14 feb 2024
Muziekvereniging Crescendo heeft de afgelopen vier weken slagwerklessen op de basisscholen in Sleen en Noord-Sleen gegeven. Als afsluiting van deze lessen geven de kinderen op vrijdag 16 februari aanstaande een concertje, samen met de malletband van Crescendo.
Verschillende aspecten van het slagwerk komen aan de orde, zoals onder andere melodisch slagwerk. Ook de emmers worden weer uit de kast gehaald.
Het concert vindt plaats in MFC de Brink in Sleen en begint om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 19.15 uur. Iedereen is van harte welkom!

Geweldige voorstelling toneelvereniging Noord-Sleen

10 feb 2024