Home

Agenda

 
 
1 tot 4 september  Oud papier container de Vlinderhof
17 september  Dag van het Dorp 

Lees verder

Werkgroep Florakartering Drenthe

13 aug 2022
De belangstelling van deze groep mensen was niet gericht op dit verkeersmannetje, maar op de berm en de planten daarin.

 
 Zaterdag 13 augustus was een team van de Werkgroep Florakartering Drenthe actief in ons dorp. Zij hadden een blok aangewezen gekregen van 1 vierkante km en ons dorp lag precies in dat stuk. Zij onderzochten de flora in de bermen en zijn het hele dorp doorgegaan.
 

Wildman Run

10 aug 2022
 
 
Op 10 september 2022 is het weer zover en wordt de 5e editie van de Wildman Run georganiseerd. De voorbereidingen op deze editie zijn alweer in volle gang. Elke week worden er weer diverse hindernissen opgebouwd door onze survivallers en vrijwilligers.
Lees verder

Uitnodiging receptie Joop Ackerman

05 aug 2022
Joop Ackerman gaat met pensioen. 

In 1993 kwam Joop als huisarts in de praktijk in Sleen en is sindsdien een stabiele factor in de praktijk. Na 29 jaar huisartsenwerk is het nu tijd voor zijn pensioen. Hij kan de praktijk met een gerust hart achterlaten nu zijn opvolgster al klaar staat. Lysette Boersma stelde zich al eerder voor op Sleenweb. 

Om afscheid te nemen is er een receptie in "de Deel” op vrijdag 2 september tussen 15.00 en 17.00 uur. U bent van harte welkom. 

In verband met de feestelijkheden zijn de apotheek en de praktijk gesloten vanaf 15.00 uur!


Wandelen in het Sleenerzand

05 aug 2022
Wandelliefhebbers kunnen op vrijdag 12 augustus het Sleenerzand tijdens de duisternis beleven. Dan staat een wandeling door dit bosgebied tussen Noord-Sleen en Schoonoord op het programma. Een gids van Staatsbosbeheer lijdt de deelnemers door de veelzijdige vegetatie van dit bos. De wandeling start om 20.30 uur op de parkeerplaats van Staatbosbeheer in buurtschap Kibbelveen. Aanmelden via http://www.staatsbosbeheer.nl

Gymvereniging zoekt trainer

05 aug 2022
Gymvereniging Sleen is sinds februari dit jaar op zoek naar een jeugdtrainer voor de Ouder-Kindgym en twee jeugdgroepen. Het is als bij zovele beroepen: geen balans in vraag en aanbod. Scholen zijn benaderd, andere sportclubs, de media, maar helaas geen respons.

Inmiddels heeft zij de samenwerking gezocht met  gymverenigingen in Dalen, Geesbrug, Nieuw-Dordrecht, Emmercompascuum en Bargercompascuum. "Zo kunnen we samen meer uren aanbieden" aldus de voorzitter van Sleen, Ans Hegen.

RTV Drenthe heeft inmiddels een uitzending gewijd aan ons probleem. Ook Hart van Nederland bezocht een van genoemde clubs voor een uitzending.
De nood is heel hoog onder de clubs: is er na de zomervakantie geen trainer, dan kunnen de jeugdgroepen geen gym meer ontvangen. En dat is beslist geen goede zaak. Gelukkig heeft onze jeugdtrainer Jaimy Ziel aangegeven de club nog te willen ondersteunen tot december.
Lees verder

Zomer in Noord-Sleen

01 aug 2022

Wegwerkzaamheden

25 jul 2022
Het eerste deel van de wegwerkzaamheden aan de weg van Sleen naar Noord-Sleen is afgerond, en dus weer open voor alle verkeer. Vanuit Noord-Sleen is nu weer met de auto te rijden richting de Frieslandroute. Het tweede deel van de wegwerkzaamheden is vandaag gestart, wat betekent dat nu de weg tussen de rotonde Zweeloerstraat/Dorpsstraat en rotonde richting Sleen de komende week is afgesloten.

Afscheid groep 8 'De Vlinderhof'

14 jul 2022
Het is bijna einde van het schooljaar, dus er is weer een groep 8 die afscheid neemt van "de Vlinderhof". 8 kinderen namen gisteren afscheid van de voor hun vertrouwde school en gaan op naar het voorgezet onderwijs. Om 12 uur stormden ze over de rode (roze) loper, om in een trekker met huifkar lekker richting de KIbbelkoele te gaan, later met hetzelfde vervoermiddel naar de bbq, en vervolgens wederom met trekker en kar uitgevent te worden, voor de welbekende vossenjacht. Misschien heeft u ze wel gespot of gehoord, ze zaten mooi verspreid in het dorp. Op school werd daarna van elke leerling persoonlijk afscheid genomen met een woordje van de juffen. Groep 8 heeft vervolgens aan de school 2 mooie afscheidscadeaus aangeboden, waar de leerlingen hopelijk nog lang plezier van hebben!
Namens de redactie ook veel succes op de middelbare school, maar eerst een hele mooie zomervakantie!

Muziek theater Bommen Berend

07 jul 2022
Repetities muziektheater Bommen Berend gestart

Dit jaar herdenkt de gemeente Coevorden het Rampjaar 1672 en wordt het ontzet van Coevorden gevierd. Met onder andere op 25 en 26 augustus het muziektheater Bommen Berend. Een muzikale belevenis, uitgevoerd door Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en (inter)nationaal bekende solisten. Het stuk speelt zich af op het magazijnencomplex van het Ministerie van Defensie in Coevorden. 

Officiële repetities gestart
De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ is onlangs gestart met de repetities in de Johan Willem Friso Kazerne in Assen. Volgens Roelie Lubbers, initiator van dit evenement en programmaleider Coevorden Culturele Gemeente is het een bijzonder muziektheaterstuk, gecomponeerd door Jan de Haan. ‘De compositie zorgt voor een overweldigende muzikale belevenis. Het orkest staat onder leiding van chef-dirigent majoor Tijmen Botma. Lees verder

Vollemaan wandeling Sleenerzand

10 apr 2022
Beleef het Sleenerzand in de duisternis en daag je zintuigen uit. Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer door de veelzijdige vegetatie van dit bijzondere bosgebied. Van open heideveld tot duister bos. Door het weghalen van het kunstmatige licht ervaar je de natuur veel intenser.
Lees verder

Noord-Sleen weer schoon!

19 mrt 2022
Gisteren zijn al een aantal groepen kinderen vanuit 'de Vlinderhof' begonnen om het dorp weer vrij te maken van rondslingerend afval, en ook vandaag was er een mooie opkomst van vrijwilligers op de oproep van dorpsbelangen om met z'n allen te zorgen dat ons dorp weer vrij is van zwerfafval. Fijn dat dit klusje weer even geklaard is met deze groep enthousiaste mensen, onder prachtige weersomstandigheden.

Dit is de website van Noord-Sleen en deze is bijgewerkt op 05-08-2022
 
577352 bezoekers (951037 hits) sinds 13-4-2011