Home

Agenda
7, 8 en 9 juni Volksfeest
14 t/m 17 juni        Oud papier container bij de Vlinderhof
15 juni  Rommelmarkt de Vlinderhof

Kaartverkoop Wildmanrun loopt voorspoedig

26 mei 2024

Inschrijven voor de zevende editie van de Wildman Run op zaterdag 14 september is nog steeds mogelijk. "De tickets vliegen de deur uit", aldus de organisatie. Er zijn uitdagende routes, afstanden en hindernissen dwars door landerijen, de Jongbloedvaart, bossen, maar ook het dorp Sleen. 

Inschrijven kan via de website http://www.wildmanrun.nl

Koos Papenborg geeft stokje van wadloopgids over aan zijn zoon

26 mei 2024

Jonas Papenborg (35) uit Leeuwarden mag zich sinds kort bevoegd wadloopgids noemen. Hij neemt het stokje over van zijn vader Koos (71) uit Noord-Sleen, die al bijna 50 jaar groepen gidst op het Wad. "Wat leuk is, vind je ook na driehonderd keer niet vervelend".
 
Het is de combinatie: de inspanning én het Wad ervaren”, zegt Koos Papenborg gedecideerd over de aantrekkelijkheid van het Waddengebied. Hij filosofeert er lustig op los. ,,Het land achter het Wad is soms nog mooier, zowel op het eiland als op de Friese en Groningse kust. Soms is het mooi om er te zijn, soms om er niet te zijn. Zoals een zeeman. Een zeeman wil graag naar huis, maar eenmaal thuis mist hij de zee. Tja, wat is dat?”
Het Wad blijft trekken, ook al woont Papenborg alweer bijna veertig jaar in Noord-Sleen. 

Lees verder

Vervolg afhalen kaarten Dorpsklucht

24 mei 2024

Het afhalen van de kaarten/polsbandjes voor de Dorpsklucht op dinsdagavond en donderdagavond zorgden voor een succesvolle aanloop naar het Volksfeest. Maar liefst 422 kaarten werden afgehaald door donateurs of gekocht voor buitenstaanders die het feest op zaterdagavond 8 juni ook graag mee willen maken. Mocht je niet in de gelegenheid zijn geweest om het polsbandje op te halen en wil je toch niets missen van de Dorpsklucht en het feest daarna, stuur dan een e-mail naar volksfeestnoordsleen@gmail.com. Vermeld hierbij je naam, adres en telefoonnummer, dan neemt een bestuurslid contact met je op.
Wanneer je nog geen Dorpsvlag in je bezit hebt en je wilt graag vlaggen tijdens het Volksfeest op 7, 8 en 9 juni, stuur dan ook een e-mail met je gegevens naar eerdergenoemd e-mailadres. Want hoe mooi is het dat het hele dorp vlagt tijdens het tweede weekend in juni!

Lees verder

Afhalen kaarten Dorpsklucht Hartenboer

19 mei 2024

De entreekaarten/polsbandjes voor de Dorpsklucht en het aansluitende feest op zaterdagavond kunnen alleen afgehaald worden op onderstaande data (er worden géén kaarten aan de kassa van de feesttent verkocht):

21 mei 2024 van 18.00-20.00 Restaurant Wielens
23 mei 2024 van 18.00-20.00 Restaurant Wielens
 
Indien u deze data niet in de gelegenheid bent om de polsbandjes af te halen, verzoeken wij u vriendelijk om de polsbandjes door iemand anders af te laten halen.

Lees verder

Slagroomtruffels

18 mei 2024

Nieuwe ondernemer in Noord-Sleen; Nancy van Twuijver met huisgemaakte slagroomtruffels. In haar oude woonplaats in Noord-Holland maakte ze ook al zelf slagroomtruffels en verkocht deze in een leuke stalling aan de straat. En nu staat ie in Noord-Sleen, Middelesweg 11 en het ziet er gezellig uit! En ze smaken ook nog eens heerlijk!
Er kan betaald worden m.b.v. een qr-code, of door contant geld in te werpen. 

"De Vlinderhof" opgeknapt

15 mei 2024

De Vlinderhof heeft een flinke upgrade gehad!  De school is van binnen verbouwd en het nieuwe meubilair is in gebruik genomen. Het team van OBS de Vlinderhof is trots op het eindresultaat en daarom is het mogelijk een kijkje te komen nemen. Dit kan op donderdag 16  mei na schooltijd, van 14:30 -16:30 uur. Alle ouders, inwoners van Noord-Sleen, oud-leerlingen, opa's en oma's zijn welkom op de vernieuwde school te komen bekijken!

Tour langs de boer

15 mei 2024

Op de fiets genieten van het platteland en onderweg een aantal agrarische bedrijven bezoeken? Dat kan op dinsdag 4 juni tussen 9:30 en 16:00 uur. De Fietsersbond heeft deze "tour langs de boer" georganiseerd in het kader van het programma Doortrappen. Het doel van Doortrappen is om senioren te stimuleren om zo lang mogelijk te blijven fietsen. 
De Tour langs de boer start vanaf het dorpshuis in Schoonoord. In totaal beslaat de route zo'n 35 kilometer. Onderweg wordt regelmatig gepauzeerd (eigen lunch meenemen). Een ervaren fietsdocent en fietscoach van de Fietsersbond begeleidt de tocht.
Deelname is gratis. Meer informatie of aanmelden? Stuur een e-mail naar doortrappen@fietsersbond.nl
Ook kunt u bellen met buurtsportcoach Harma Bos (werkzaam dinsdag, woensdag en donderdag); 06 45491041

Rommelmarkt Crescendo

12 mei 2024


Het begin is er!

10 mei 2024
Afgelopen week zijn de spandoeken van het Volksfeest opgehangen bij alle toegangswegen van Noord-Sleen. Eén spandoek is op de brink opgehangen. Over een paar weken is dit de locatie waar de verschillende buurten hun Brinkversiering kunnen plaatsen. Achter de schermen is het bestuur in diverse commissies druk bezig met de  voorbereidingen voor het Volksfeest van 7, 8 en 9 juni 2024.  
Alle donateurs hebben een programmaboekje ontvangen. We hopen dat u het met plezier heeft gelezen en dat u hierdoor nog meer zin hebt gekregen om het feest mee te gaan maken. Er staat veel informatie in het programmaboekje, dus leest u het op uw gemak nog eens rustig door, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan! Bij het programmaboekje is ook een flyer uitgedeeld. Hierop vindt u de informatie voor de buurten voor de aanmelding van de Playbackshow en de Zeskamp, opgave uiterlijk 19 mei 2024 per e-mail volksfeestnoordsleen@gmail.com. Teams voor het Touwtrekken kunnen zich zondagmiddag 9 juni 2024 (tot 14.30 u.) opgeven op het feestterrein bij één van de bestuursleden.
 
Wilt u uw tuin, zonder verlichting en/of met verlichting, opgeven voor de tuinkeuring, dit kan tot uiterlijk 25 mei 2024 per e-mail volksfeestnoordsleen@gmail.com
Doe mee en laat uw tuin zien, vaak liggen er zulke mooie plekjes met prachtige creaties verscholen in het dorp!
 
Kinderen die mee willen doen met de kinderochtend hebben in april een opgavebriefje thuis gekregen. Heeft uw zoon of dochter zich nog niet opgegeven, maar wil hij of zij wel graag meedoen? Mail dan de naam van uw zoon/dochter en groep van de basisschool naar volksfeestnoordsleen@gmail.com

Nationale molendag

10 mei 2024
In het kader van de Nationale Molendag op zaterdag 11 mei zetten diverse molens hun deuren open voor het publiek. In Noord-Sleen zal ook de  Albertdina geopend zijn. Ondanks dat De Hoop in Sleen in renovatie is, heeft ook deze molen haar deuren geopend voor bezoekers. Belangstellenden zijn tussen 10.00 en 17.00 uur welkom.

Orgelconcert

09 mei 2024

Op 17 mei a.s. geeft Martin de Ruiter uit Noord Sleen een orgelconcert in de Dorpskerk te Sleen. Hij speelt daar op het Vollebregt-orgel een aantal koralen waarbij hij vocaal wordt bijgestaan door Inge van der Leij, Arisja Mauritz, Anand Blank en Peter Klinge. 

Lees verder

Het Bosbad is weer open

05 mei 2024

Zaterdag 4 mei om 10 uur ging de deur van het zwembad open. Een week later dan eerst gepland was, maar de temperatuur van het water is door het zonnige weer van de afgelopen week nu opgewarmd tot 25 graden. Er kwamen vandaag rond de 75 bezoekers, waarvan bijna 40 op de ochtend, een mooie opkomst. Met het zonnetjes erbij en met een kopje koffie of thee op het terras is de start weer gemaakt; het was een gezellige dag!

Waardering voor de goede voorbereidingen van het personeel en de vrijwilligers; tuinmannen en klussers. En een groep schoonmakers, die op de avond van 23 april alles al flink schoon hadden gemaakt. Het terrein en het zwembad zien er weer netjes uit. Nieuw is een koude douche met voetenkraan en een watertappunt bij de voetenbank.

 

Schrijf allemaal alvast 28 t/m 30 juni in de agenda. Dan wordt groots gevierd dat het Bosbad 50 jaar bestaat. Het bad is dan 50 uur aaneengesloten open met o.a. een 50-uurs zwemmarathon en nog allerlei andere leuke activiteiten. Informatie over het jubileumweekend is te lezen op de website van het Bosbad onder "50 jaar Bosbad".

Drukte op het land, de boeren zijn volop bezig

03 mei 2024
De boeren zijn volop bezig, waar je ook kijkt rondom ons dorp er zijn altijd wel een paar tractors met machines te zien. Na het natte voorjaar kunnen ze nu bijna overal op het land aan het werk. Het gras wordt gemaaid en ingekuild, de akkers worden voorbereid en daarna worden de aardappelen gepoot of het land wordt ingezaaid met graan of bieten. Altijd weer mooi om te zien, vooral wanneer met een paar weken de jonge plantjes opkomen en na een tijdje de aardappelen weer gaan bloeien. Dit jaar is er aan de Hunebedweg ook een akker met tulpenteelt, deze staat nu mooi in bloei.

Programma Koningsdag in Sleen bekend

22 apr 2024

De Stichting Activiteiten Sleen is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor Koningsdag 2024. Zo zal op vrijdag 26 april, tijdens koningsnacht, de band Melrose optreden. Koningsdag, zaterdag 27 april, staat traditiegetrouw in het teken van klimara, markt, zeskamp en muziek.
Hieronder het programma:
Van 11.00 uur tot 14.00 uur is er klimara voor de kinderen, met zweef en draaimolen, ritje op een pony, knutselen, schminken/glittertattoos, een schiettent en nog tal van andere activiteiten. Vanaf 11.00 uur is er kleedverkoop rondom de Brink, vooraf aanmelden is niet nodig, verkoop van etenswaren/drinken is niet toegestaan. Om 14.00 uur zal er gestart worden met de zeskamp.
(bron: Sleen.nu)

Bosbad Noord-Sleen op 28 april open

20 apr 2024

Vergeet het niet, vandaag 15% extra korting op een abonnement!!

Lees verder

Uitverkocht optreden The Fortunate Sons bij Wielens

19 apr 2024

Alle kaarten die beschikbaar waren voor het optreden van de CCR Tribute band The Fortunate Sons bij Wielens zijn inmiddels uitverkocht.

Oranje Quiz op 26 april bij Wielens

19 apr 2024

Vrijdag 26 april wordt er door Restaurant-Zalencentrum Wielens een Oranje Quiz georganiseerd. In deze quiz komen uiteraard vragen aan bod over het koningshuis. Maar de vragen gaan ook over nationale sporten, Nederlandse muziek en Nederland in het algemeen. 
Geef je op met je team (bestaat uit maximaal 4 personen) om mee te strijden voor leuke prijzen. De deelname bedraagt € 3,00 per persoon.
De quiz begint om 20.00 uur. Aanmelden kan via telefoon (0591-361318) of e-mail info@zalencentrumwielens.nl

Geslaagde wandeltocht DANS in samenwerking met de historische commissie

14 apr 2024

Vandaag was de wandeltocht georganiseerd door DANS in samenwerking met de historische commissie voor inwoners van Noord-Sleen. De opkomst was groot met ruim 120 deelnemers/vrijwilligers. Door de organisatie was een wandeltocht uitgezet van ongeveer 5 km. Aan de hand van oude foto's kon je de route volgen. Bij verschillende punten was een QR code, de code kon gescand worden, dan zag en hoorde je wat zich er vroeger heeft afgespeeld. Voor alle kinderen was er een gevulde knapzak en stond er een springkussen klaar bij Wielens. Onderweg waren er ouderwetse spelletjes zoals blik- en hoefijzer gooien en je kon fietsen op een hobbelfiets. De bestuursleden van de historische commissie gaven onderweg informatie over de geschiedenis van Noord-Sleen. De molen was te bezichtigen, de molenaar gaf uitleg over het ontstaan en de werking van de molen. Aan het eind van de route was er bij Wielens voor iedereen een heerlijke kop soep met broodjes. Kortom een zeer geslaagde activiteit! 

Jukeboxconcert Crescendo op 19 april

14 apr 2024

Vrijdagavond 19 april geeft Crescendo een ‘Jukeboxconcert’!
Het wordt voor de bezoekers bij het concert van Crescendo een speciale avond, want het publiek bepaalt het programma! Bij Wielens in Noord-Sleen laten de leden van het harmonieorkest hun eigen favoriete stukken horen. En dat levert veel variatie op! Van klassieke werken, tot ‘top 2000’ klassiekers.  En net zoals bij een echte jukebox, mag het publiek bepalen wat er wordt gespeeld. 
De entree is € 7,50. Kinderen mogen gratis naar binnen. Voor donateurs van de muziekvereniging is de entree  € 5,- Wordt u tijdens deze avond donateur van de muziekvereniging? Dan mag u ook voor gereduceerd tarief naar binnen en dan steunt u vanaf 2025 de vereniging met een jaarlijkse bijdrage.
Het jukeboxconcert van Crescendo is op vrijdag 19 april, om 20.00 uur bij restaurant en zalencentrum Wielens in Noord-Sleen. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Start kaartverkoop de Vlinderprinses

14 apr 2024

Wethouder Joop Slomp van de gemeente Coevorden heeft het startsein gegeven voor de ticketverkoop van De Vlinderprinses. Op bijgaande foto ziet u links Harm Dijkstra, wethouder Slomp in het midden en rechts Lukas Hadders, wethouder van Zweeloo in het muziektheaterstuk. Meer leest u op de website: De Vlinderprinses ticketverkoop.
Voor vragen kunt u contact opnemen met Gerrit Hegen, productieleider, via info@terklinke.nl

The Fortunate Sons treden op bij Wielens

12 apr 2024

Op vrijdag 13 september treedt de CCR Tribute band, The Fortunate Sons op bij Wielens. De band heeft mee gedaan aan het tv-programma The Tribute, Battle of the Bands van SBS6. Ze zijn hierbij als tweede geëindigd en spelen een aantal concerten in de Ziggo Dome. Met het karakteristieke stemgeluid van John Fogerty en talloze hitsingels groeide CCR eind jaren '60 uit tot één van de populairste bands van die tijd!
 
De kaarten voor dit optreden zijn te koop bij Wielens. Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar.
 

Monumentadoptie 25 april

07 apr 2024

De leerlingen uit groep 8 van CBS De Fontein in Sleen dragen op donderdag 25 april a.s. de adoptie van het vliegtuigmonument, gelegen in de bossen van Noord-Sleen, over aan hun medeleerlingen uit groep 7. Het monument, gelegen in de bossen bij Noord-Sleen, herinnert aan een neergestorte Engelse bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog op de terugweg van een aanval in Duitsland op 14 mei 1943.

Bij het monument zal een plechtigheid plaatsvinden tussen 13.00 en 13.45 uur. Onderdelen van deze plechtigheid zijn o.a. het voorlezen van door leerlingen zelfgemaakte gedichten, het noemen van de namen van de omgekomen vliegeniers, het leggen van een krans, het blazen van de "Last Post” en het zingen van zowel het Nederlandse als het Engelse volkslied.

De kinderen die de adoptietaak hebben verricht krijgen op school een oorkonde uitgereikt.

Belangstellenden zijn van harte welkom in het Sleenerzand. Het monument is te bereiken via de parkeerplaats tegenover de Kibbelkoele. De route naar het monument wordt vanaf de boswachterswoning d.m.v. pijlen aangegeven.

 

Paasvuur

01 apr 2024

Na een regenachtige ochtend was het gelukkig wel mooi droog bij het aansteken van het paasvuur! Een niet zo strak opgebouwde bult als andere jaren, omdat de jeugd ook druk is met het maken van een mooie kar voor het volksfeest, en hier de voorkeur aan is gegeven, maar desondanks brandde hij natuurlijk prima! Hopelijk blijft deze mooie traditie bestaan.

Neutieschieten

31 mrt 2024

Zondagavond eerste paasdag stond het Neutieschieten bij Wielens op het programma. Vanaf 20.30 u verzamelde zich een grote groep enthousiaste neutieschieters. Erwin Wielens legde de spelregels uit. Het is de bedoeling om steeds de achterste reeks walnoten die op een lijn liggen eraf te gooien met een kogel. Die noten mogen behouden worden door de speler. Wanneer de noten in het midden van de lijn eraf gegooid worden kunnen de noten die al eerder verdiend zijn daar bijgelegd worden, of ze kunnen bijgekocht worden. Ook kan men ervoor kiezen om er in plaats van noten kleingeld voor in te zetten. De winnaar van het spel had zich goed voorbereid: haar paasnetje uit haar kindertijd ging goed gevuld mee naar huis. Het was een gezellige avond!

Op zijn Paasbest

30 mrt 2024

De paasbult is klaar! Met de meiboom bovenop de bult is het wachten op tweede paasdag. 's Avonds vanaf 19.30 uur bent u welkom bij de paasbult aan de Groningerweg, waarna het in brand wordt gestoken. 

Neutieschiet'n eerste paasdag DANS

29 mrt 2024

Op eerste paasdag gaan we weer neutieschiet'n! Afgelopen jaar hebben we dit na corona weer opgepakt en het was een groot succes! Nog nooit gehoord van Neutieschiet'n? Dat geeft niks, kom gezellig langs en we leren je het met plezier. We starten om 20.30 uur.
 
Dorps Activiteiten Noord-Sleen

Herinnering uitnodiging puzzeltocht DANS

28 mrt 2024

DANS (Dorpsactiviteiten Noord-Sleen) organiseert samen met de historische commissie een leuke puzzeltocht. De puzzeltocht vindt plaats op zondag 14 april en is voor jong en oud. Opgave kan per groepje of individueel bij Jessica Ruinemans 06-23802679 (bij voorkeur via whatsapp).

De Anzegger maart 2024

24 mrt 2024

De Anzegger van maart 2024 is weer in ons dorp rondgebracht en is hier ook digitaal te lezen. Onder het kopje ‘Dorpsbelangen’ staan de voorgaande Anzeggers. 

Veel leesplezier!

Noord-Sleen en omgeving weer schoon

23 mrt 2024

Vandaag was het de landelijke schoonmaakdag. In ons dorp wordt dit al enkele jaren door Dorpsbelangen en Boermarke georganiseerd. Een groep van ruim 20 vrijwilligers, waaronder meerdere nieuwe bewoners, waren vandaag hierbij aanwezig. Na een kleine uitleg, het uitdelen van gereedschap en de veiligheidshesjes ging men verdeeld in een paar groepen aan de slag. De aanwonenden van de Hullen gingen daar zelf op pad. Langs wegen, fietspaden, bermen, maar ook in sloten was veel zwerfvuil te vinden. De oogst bestond uit plastic, blikjes en flessen. Na vandaag is Noord-Sleen en omgeving weer schoon. Waardering voor de vrijwilligers.

Geslaagde AED herhalingstraining

07 mrt 2024

Afgelopen maandag en dinsdag avond heeft de jaarlijkse training AED plaatsgevonden bij Wielens. De training georganiseerd door dorpsbelangen werd gegeven door Bram van Wijk, inmiddels gepensioneerd ambulancechauffeur. Met veel passie en enthousiasme vertelde hij over voorbeelden die hij had meegemaakt in de praktijk. Hierbij nam hij de deelnemers mee in zijn verhaal en stelde vragen als: hoe je een situatie beoordeelt en herkent, wat zou je als eerste doen en waarom, waar moet je aan denken, hoe breng je iemand in veiligheid.
 
Ook is er geoefend op verschillende technieken die we kunnen toepassen in een noodsituatie, zoals de stabiele zijligging, een onwel geworden persoon van het toilet halen door middel van de vervoersgreep Rautek.
Daarna kregen we les in het reanimeren, Bram had een aantal reanimatie poppen en AED 's meegenomen waar we veelvuldig mee konden oefenen. En wat te doen bij een luchtwegbelemmering bij een kind. 

Lees verder

Geweldige voorstelling toneelvereniging Noord-Sleen

10 feb 2024
 
 
Gisteravond is de eerste voorstelling van de toneelvereniging Noord-Sleen gehouden. Maar liefst 220 mensen kwamen deze avond naar Restaurant Wielens. Het stuk speelde zich af in Medisch Centrum Noord-Sleen. De spelers hebben een geweldige voorstelling laten zien. Met een aantal nieuwe spelers en uiteraard een aantal vertrouwde gezichten werd er volop genoten in de zaal. Na afloop de traditionele verloting en daarna was er muziek met medewerking van de Bram & Peter show. Morgenmiddag word het stuk nogmaals opgevoerd, het begint om 14.30 uur. Dus mocht je gisteravond gemist hebben, kom dan vooral morgenmiddag kijken. Kaarten kunnen worden gekocht bij de ingang van de zaal.

Bosbad Noord-Sleen viert 50-jarig jubileum

24 jan 2024

Het is 2024 en dat is een bijzonder jaar voor Bosbad Noord-Sleen. Dit jaar bestaan we namelijk 50 jaar! En dat vieren we graag samen met jullie! In deze nieuwsbrief vertellen we je alvast wat we van plan zijn en in de komende maanden gaan we nog meer informatie met je delen. Wij hebben er zin in!

Lees verder

714733 bezoekers (1176824 hits) sinds 13-4-2011