Home

Agenda

07 dec 2019
13 december Toneeluitvoering Noord-Sleen aanvang 20.00 uur Wielens
15 december Toneeluitvoering Noord-Sleen aanvang 14.30 uur Wielens
27 december Eindejaars Pubquiz 20.00 uur Wielens
7 januari 8, 9 en 11 januari Schiettoernooi bij Wielens
25 januari Oud papier halen

meer agenda

Kerstsfeer op de brink

07 dec 2019
Nu sinterklaas het land weer uit is, is het weer tijd voor kerst! Vanmiddag heeft dorpsbelangen de brink in prachtige kerstsfeer gebracht.

 

Karin Zwanenburg denkt in kansen

06 dec 2019
Karin Zwanenburg woont in Noord-Sleen en heeft met Zwanenburg Makelaardij een eigen kantoor in het buurdorp Sleen. Lees meer over de 48-jarige makelaar en taxateur.
 
 
 

Een relatie?
„Ik ben getrouwd met Jan Zwanenburg en woon samen met onze drie kinderen Julian, Romy en Lola in een heerlijk huis.”
Noord-Sleen betekent voor mij:
„Elke dag blij wakker worden van ons vrije uitzicht richting Sleen. Noord-Sleen is een klein dorp op fietsafstand van Emmen. We hebben hier een restaurant, een boerenerfwinkel, een basisschool, een openluchtzwembad en er is een fantastisch parcours om de hoek om te mountainbiken.”
Als ik de baas van Noord-Sleen zou zijn, dan:
„Zou ik huurwoningen en koopwoningen voor starters en senioren laten ontwikkelen. Er is veel vraag naar deze woningen.”
Ik ga altijd stappen in:
„Ik ben altijd wel in voor iets leuks. Of dit nu een pubquiz in het dorp is, het neerstrijken op een terrasje, het bijwonen van een concert of meedoen aan een toneelstuk voor het dorpsfeest.”
De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!
„Ik kan erg lachen om korte filmpjes waar wat misgaat of als iemand een aanstekelijke lach heeft. Mijn zus heeft goede humor en met haar is het altijd gezellig om op pad te gaan. Als makelaar en taxateur ben ik serieus, maar ik kan ook met mijn opdrachtgevers lachen. Humor maakt mijn werk nog leuker.”
En dat ik huilde ook…
„De laatste keer dat ik verdriet heb gehad was toen we onze rode kater Jaap hebben moeten laten inslapen. Hij is bijna 20 jaar geworden, dus het gemis is er. Maar ik kan ook huilen om een zielige film, hoor. Ja, ik ben een gevoelsmens.”
De mooiste muziek is voor mij:
„Ik heb geen echte voorkeur en luister van (hard)rock- tot Nederlandstalige muziek. Recent heb ik de bluesmuziek ontdekt en dat is verrassend leuk. Artiestennamen en titels onthouden is niet mijn sterkste punt, wat best lastig is tijdens een pubquiz, haha.”
Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is:
„Iedereen die thuis is gedag zeggen, eten koken en zorgen dat iedereen weer op tijd sport.”
Mijn favoriete vakantiebestemming is:
„Ik houd van zon en sneeuw. Daarom ga ik graag op wintersport en op zomervakantie. Het is heerlijk om in een land te zijn waar elke dag de zon schijnt. Liefst wel een actieve vakantie. En in de winter als ik ga snowboarden en in de verse sneeuw stap, word ik blij van bijna alle pistes. En dan de dag eindigen op een terrasje met een heerlijk biertje in de zon.”
Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje:
„Sjaak Bril - postuum - en Peter van der Noord voor het oprichten van de Roparun uit een weddenschap. Doel is zoveel mogelijk geld inzamelen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Eén missie: leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”
Wat ik vroeger wilde worden, is:
„Ik wilde of bij de marine werken of stewardess zijn. Voor de marine sloot mijn vakkenpakket niet aan en ik bleek te bijdehand voor de luchtvaart. De woningbouw sprak mij toch meer aan en zo ben ik na mijn studie als makelaar gestart. De eerste jaren heb ik als verhuur- en verkoopmakelaar in loondienst gewerkt. Vervolgens ben ik mijn eigen makelaarskantoor gestart en doe nu ook aankoopbegeleiding en taxaties. Wat een prachtig vak is het om elke dag met mensen te werken. Ik ben blij met elk gezamenlijk resultaat!”
Ik vul mijn vrije tijd in met:
„Liefst zoveel mogelijk buitensporten, mits mijn knie het volhoudt: mountainbiken, hardlopen, spinning, obstakelruns en survivalruns. Verder houd ik van samen borrelen, lekker eten en rijd ik graag in onze oldtimer Autobianchi Giardinieira rond. Heerlijk toeren en vooral geen haast.”
Een hoogtepunt in mijn leven is:
„Er is veel waar ik echt dankbaar voor ben. Om voorbeelden te noemen: trouwen met Jan, onze drie kinderen, mijn eigen kantoor starten en meedoen met het team Sleen4life aan de Roparun.”
Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers?
„Bekijk de website www.zwanenburgmakelaardij.nl voor meer informatie over mijn bedrijf.”

 Bron: Coevorder Courant

Sinterklaas bezoekt de Vlinderhof

05 dec 2019
Vandaag hebben Sinterklaas en zijn pieten de Vlinderhof bezocht. Ze kwamen dit keer wel met een heel bijzonder vervoermiddel, een echte shovel! De kinderen hebben genoten en gingen naar huis met prachtige cadeautjes en pepernoten.

 

Dorpslogo en thema Volksfeest

02 dec 2019
Vanavond was het dan zover, de bekendmaking van het nieuwe dorpslogo, het thema en programma van het Volksfeest op 5, 6 en 7 juni 2020. Het nieuwe dorpslogo werd gepresenteerd door het tonen van de dorpsvlag. Dorpsbelangen heeft de vlag overhandigd aan de familie Wielens en het bestuur van het Volksfeest.
 
 
 
Het Volksfeest bestuur heeft in het kort het programma van het komende Volksfeest besproken. Het thema van het Volksfeest 2020: "Film en TV". De buurten en jeugdgroepen zijn nu aan zet om aan dit thema een mooie invulling te geven.

Website Noord-Sleen in een nieuw jasje

26 nov 2019
Tijdens de ALV van 2018 is geopperd een huisstijl, dorpslogo en dorpsvlag voor Noord-Sleen te ontwikkelen, om eenheid te creëren in dorpsuitingen zoals de website en eventueel informatieborden. De website heeft daarom een nieuwe look en feel gekregen in een nieuwe huisstijl.

Tijdens de ALV  van afgelopen maart zijn er vier verschillende logo's zijn gepresenteerd. Hierop hebben alle aanwezigen hun voorkeur kunnen aangeven en opmerkingen/aanvullingen erbij kunnen schrijven. Het nieuwe logo is daarna verder uitgewerkt in de werkgroep. Het nieuwe dorpslogo is daarmee geen logo van Dorpsbelangen maar mag door alle verenigingen van Noord-Sleen gebruikt worden.
 
Ook nieuwsgierig naar het nieuwe logo van Noord-Sleen? Op maandag 2 december wordt het logo tijdens de vergadering van Volksfeest gepresenteerd. Hou de website op 3 december in de gaten om het eindresultaat te bewonderen.

Toneeluitvoering over enkele weken

25 nov 2019
Het decor is bijna klaar en de tekst zit er zo goed als in; over een kleine 3 weken is op vrijdagavond 13 december de eerste uitvoering van het toneelstuk door de toneelvereniging van Noord-Sleen, en op zondagmiddag zal de tweede uitvoering plaats vinden. Het stuk dat opgevoerd wordt heet "De vloek van de Farao". Dit jaar speelt het toneelstuk zich niet af in deze omgeving, maar in een hotel in Egypte, waar natuurlijk weer het een en ander aan bijzondere verwikkelingen de revue passeert. Als het goed is hebben alle donateurs inmiddels een "boarding pas"  in hun bezit, of deze wordt deze week nog bij u langs gebracht. Ook als niet-donateur bent u van harte welkom om vrijdagavond of zondagmiddag bij Wielens dit toneelstuk bij te wonen. Op vrijdagavond is aansluitend aan de uitvoering nog een gezellige nazit met muziek van DJ Kevin. Op zondagmiddag kunt u aansluitend aan de uitvoering gebruik maken van het buffet. Opgave hiervoor is noodzakelijk, en kan bij de familie Wielens.

 

Bed en Breakfast De Driesprong

23 nov 2019
Noord-Sleen kent een nieuw Bed en Breakfast. Kees en Jeannette Speksnijder hebben aan de Dorpsstraat 20 hun saksische boerderij verbouwd tot bed en breakfast met 2 kamers. De naam van hun overnachtingsmogelijkheid is "De Driesprong".  
                
 

Opgave dorpsspektakel Volksfeest 2020

21 nov 2019
Volgend jaar vindt het Volksfeest plaats van vrijdag 5 juni t/m zondag 7 juni. Het bestuur is alweer in volle gang met het voorbereiden van de vele festiviteiten. In 2016 werd er voor en door Noord-Sleeners een Dorpskrimi opgevoerd. Het werd een onvergetelijk spektakel! Opnieuw heeft het bestuur Roelie Lubbers bereid gevonden voor het schrijven van een daverend stuk. Onlangs werd onder donateurs in Noord-Sleen een aanmeldingsformulier verspreid waarna zich al een aantal mensen hebben aangemeld. Maar er kunnen nog meer mensen meedoen! Dus  ben je 16 jaar of ouder en heb je zin om met elkaar te acteren, te zingen of muziek te maken en opnieuw een onvergetelijk spektakel neer te zetten geef je dan op voor 16 december 2019. Nieuwe inwoners van Noord-Sleen die nog geen donateur zijn maar wel van plan zijn dat te worden zijn natuurlijk ook van harte welkom. Het is een mooie manier om kennis te maken met het dorp en haar bewoners. In het voorjaar van 2020 zal het bestuur weer aan de deur komen met de donateurskaarten.
Voor opgave kun je een e-mail sturen naar : volksfeestnoordsleen@gmail.com

 
 

Kindermenu 2.0

05 nov 2019
 Welke basisschoolklas bedenkt meest lekkere, leuke en gezonde kindergerecht?
Na het succes van vorig jaar gaan de kinderen in Drenthe weer aan de slag met het Kindermenu 2.0! Dit is een initiatief vanuit Jong Leren Eten, provincie Drenthe en Drenthe Gezond waar de gemeente Coevorden zich graag bij aan sluit. De Gemeente Coevorden daagt alle basisschoolleerlingen in haar gemeente en hun klas uit om een gezond kindergerecht te bedenken, bijvoorbeeld voor het kerstdiner op school of thuis. Tot 13 december 2019 hebben zij de tijd om een recept aan te leveren. De winnende schoolklas wint een kookworkshop onder leiding van een chef-kok.

Voor wie?
Alle basisschoolklassen kunnen meedoen met bedenken van het winnende kindergerecht. Het Kindermenu 2.0 is voor en door alle kinderen die in een restaurant een kindermenu bestellen. Het menu moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zo moet er 100 gram groente worden gebruikt,mag het gerecht uit maximaal 10 ingrediënten bestaan en moet het kleurrijk, betaalbaar en vooral erg lekker zijn.

Deelname restaurants
De gemeente Coevorden is ook op zoek naar restaurants die willen meedoen aan deze kookwedstrijd. De chef-kok van het deelnemende restaurant komt in de vakjury en het is de bedoeling dat het winnende gerecht een plekje krijgt op de menukaart.

Het gezonde recept
De recepten kunnen tot 13 december worden ingediend. Een heuse vakjury - bestaande uit een kok, JOGG-regisseur (Jongeren Op Gezond Gewicht) en wethouder Jeroen Huizing - beoordeelt de inzendingen. Zij bepalen welk gerecht het meest lekker, vers, regionaal, gezond en betaalbaar is. Het winnende gerecht komt op de kaart te staan van het deelnemende restaurant in de eigen gemeente. Ook wint de hele schoolklas een kookworkshop onder begeleiding van een chef-kok. Alle winnende gerechten uit de twaalf Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek.

Aanmelden
Restaurants en basisscholen (vermeld de naam van de school en groep)die mee willen doen kunnen zich aanmelden via: a.wijnholds@coevorden.nl. Ook voor vragen kan men hier terecht.              

Glasvezel

31 mrt 2019
Het is gelukt om de 40% voor de aanmeldingen te halen, we krijgen glasvezel!Vele vrijwilligers uit de gehele gemeente Coevorden, waaronder ook een aantal uit Noord-Sleen hebben zich vanaf 2015 sterk gemaakt voor snel internet via glasvezel. Een meerderheid aan adressen in ons dorp sloot een abonnement af. Met bijna 70 % aangemelde abonnementen is Noord-Sleen klaar voor de toekomst! U kunt zich overigens nog steeds aanmelden voor een gratis aansluiting, ook na 1 april, onder dezelfde voorwaarden, zelfs als al begonnen is met graven.


Archief

2 nov 2019 - Natuurwerkdag
1 nov 2019 - Wandelgroep Sleen
413476 bezoekers (686246 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress