Home

Agenda

13 sep 2020
18 t/m 21 september  Afsluiting N 381 richting Emmen en afsluiting Slenerweg, 18 sept 18 u t/m 21 sept 06 u.
 3 en 4 oktober Open atelierdagen 11.00 - 17.00 uur oa workshops bij Atelier Marion Mencke
Lees verder

Open atelierdagen Coevorden

17 sep 2020
Op 3 en 4 oktober zijn de  OPEN ATELIERDAGEN COEVORDEN

 
Ook ons dorp is vertegenwoordigd door Atelier Marion Mencke - Kampakkers 12 te Noord-Sleen
met eigen werk, kunst-educatieve projecten. Geopend van 11:00 - 17:00 uur.
 

Janny Kiers in de spotlight

17 sep 2020
Graag verwijzen wij hier naar het het Item 'In de spotlight' op het Sleenweb.
Hier staat een leuk artikel over het leven van onze dorpsgenote Janny Kiers.
Onder andere actief in de vereniging 'Vrouwen van nu' binnen ons dorp.
Lees hier het stuk op Sleenweb.

Lees verder

Nieuws van Dorpsbelangen

14 sep 2020
In verband met het niet doorgaan van de jaarvergadering van Dorpsbelangen dit jaar ten gevolge van de Corona zijn er een speciale Anzegger en een Dorpsvisie gedrukt om dit te ondervangen. Enige weken geleden zijn deze huis aan huis verspreid in ons dorp. Voor wie dit niet ontvangen heeft of dit nog een digitaal wil nalezen zijn deze documenten nu te vinden op deze website onder het onderwerp  Dorpsbelangen en sub onderwerp Anzegger. Lees verder

N376 bij Sleen twee maanden dicht

13 sep 2020

De N376 langs Sleen gaat de komende weken op de schop. De provincie laat de weg breder en veiliger maken, anders inrichten en van nieuw asfalt voorzien. Van maandag 21 september tot en met vrijdag 13 november moet doorgaand autoverkeer omrijden via de N34. Bussen gaan tijdelijk door het dorp Sleen.

Aanpassingen voor een veilige N376
De maximumsnelheid op de N376 gaat van 60 naar 80 km/uur. Om dit veilig te kunnen doen maakt aannemer Avitec de weg breder en komt er andere markering. Bij het dorp Sleen komt geluidsreducerend asfalt en bij de rotonde Noord-Sleen komt een veilige fietsoversteek. Ook komt er een nieuwe rotonde bij de Boelkenweg en een vak op de N376 waar voertuigen vanuit de richting Erm linksaf kunnen bij de Bannerschultestraat. De weinig gebruikte bushalte bij de begraafplaats vervalt.

 

Lees verder

Digitaal spreekuur in de bibliotheek

12 sep 2020
Heb je vragen over digitale media, zoals sociale netwerken als Facebook en Twitter? Heb je hulp nodig bij het lenen van e-books van de bibliotheek voor je e-reader, tablet of laptop? Wil je meer weten over het zoeken op internet, apps op je smartphone of tablet en andere digitale zaken?
Vanaf 23 september kun je met al deze vragen terecht op het Digitaal Spreekuur in  Bibliotheek Sleen.
Deskundige medewerkers Jan en Wim helpen je bij het vinden van een antwoord op je vragen.
Je kunt gewoon binnenlopen, de toegang is gratis. Neem zo veel mogelijk je eigen apparaat en inloggegevens mee. Dan heb je alles bij de hand en kun je zo goed mogelijk geholpen worden.
Het spreekuur is vanaf 23 september iedere 2 weken op woensdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur. Lees verder

Poëziegroepen in bibliotheek weer van start

10 sep 2020

De poëziegroepen in de bibliotheken gaan weer van start. Nieuwe deelnemers zijn welkom. Kom luisteren en later meedoen. Op woensdag 16 september herstart de groep in Bibliotheek Coevorden en op 11 september start de groep in Sleen weer. De groepen komen één keer per twee maanden bijeen.
Tijdens deze poëtische koffietafels komen bekende gedichten of net ontdekte verzen ter tafel. Hierover wordt van gedachten gewisseld. En dan niet alleen over mooi of niet mooi, maar ook over inhoud, vorm en bijzonderheden van het dichtersleven. En daarbij gaat het niet alleen om het zware werk, maar soms vooral om het zogenaamde ‘light verse’ waar namen als Willem Wilmink en Annie M.G. Schmidt voorbij komen. Tijdens de bijeenkomsten wordt het moeten van alledag met een raak gedicht een (ont) moeten.
De poëziegroepen worden begeleid door Gerard Reijngoud. Deelname is gratis.
Aanvang

Lees verder

Gemeente Coevorden rookvrij

06 sep 2020
Start campagne Stoptober Gemeente Coevorden wil rookvrije generatie 
Een rookvrije generatie in de gemeente Coevorden, dat is een forse ambitie. De Gemeente Coevorden, Maatschappelijk Welzijn Coevorden, GGD Drenthe en Verslavingszorg Noord Nederland hebben de handen ineen geslagen om met deze ambitie aan de slag te gaan. Zij ondersteunen actief de landelijke campagne Stoptober die deze week wordt afgetrapt. Stoptober is samen 28 dagen lang niet roken gedurende de maand oktober. Door samen mee te doen aan Stoptober wordt de kans vergroot om ook na deze periode het stoppen met roken vol te houden.
Lees verder

Stadswandelingen

03 sep 2020
Stadswandelingen op woensdag
Nu het hoogseizoen voorbij is, gaan we met de stadswandelingen weer terug naar de reguliere stadswandelingen op de woensdag.
De stadswandeling is elke woensdag om 13.30 uur. Wel is het aanmelden verplicht en groepen kunnen op afspraak terecht.

Lees verder

Weekendafsluiting Frieslandroute (N381) en Slenerweg

30 aug 2020
In het weekend van 18 september 2020 vinden werkzaamheden plaats aan de Frieslandroute (N381). Hiervoor is een afsluiting van deze weg nodig voor alle verkeer tussen Emmen en Noord-Sleen van vrijdag 18 september 2020 18.00 u tot en met maandag 21 september 06.00 uur.  Lees verder

Schapentaart

23 aug 2020

Hieronder een berichtje van Dominee Jitse Scheffer voor alle kinderen in Noord-Sleen:

Met ingang van het nieuwe seizoen gaan we taarten bakken in de Herdershut van Sleen. In het najaar - november - in het voorjaar - maart, mag één van de kinderen of als het uitkomt twee uit één gezin, uit Sleen, 't Haantje, Diphoorn, Noord Sleen, Erm, Achterste Erm, Holsloot, Den Hool, (mijn kleine 'gastlid' uit Amsterdam ... ) een heuse Schapentaart komen bakken.

Het is de bedoeling dat je ons een brief schrijft en dat je daarin vertelt aan wie je de taart wilt geven en waarom. Aan je vader, je moeder, je opa, je oma, de juf op school, de trainer van de voetbal, een zieke buurman, iemand die eenzaam is, iemand die veel voor jou betekent.

Maak er een mooie brief van !!! Maak er mooie tekening bij, of versier de brief zodat hij er mooi uitziet. Hij wordt zeker bewaard.

 

Lees verder

Informatieavond muziektheaterproductie 't Haantje

20 aug 2020

Je kunt je nog aanmelden om mee te doen aan muziektheaterproductie ’t Haantje.

Waar gaat het over?

Het stuk gaat over de boortoren in het gasveld bij 't Haantje. Op 1 december 1965 begon de grond langzaam te borrelen. Er was een oorverdovend gerommel en de aarde slokte de 50 meter hoge boortoren en enkele caravans op.

Rondom deze gebeurtenis wordt een muziektheaterproductie opgevoerd. Een meertalige voorstelling in onder andere het Drents, Nederlands, maar ook buitenlandse talen, over macht en manipulatie en rond het gebruik van de aarde.


Lees verder

Volksfeest verplaatst naar 2021

19 mrt 2020
Stichting Volksfeest noord-Sleen heeft deze week de moeilijke beslissing moeten nemen om het komende Volksfeest dat zou plaatsvinden op 5, 6, en 7 juni a.s. niet door te laten gaan. Het volksfeest is verplaatst naar 4, 5 en 6 juni 2021. Alle donateurs werden op de hoogte gesteld middels een brief.


Lees verder

Archief

Dit is de website van Noord-Sleen en deze is bijgewerkt op 17-9-2020
 
460052 bezoekers (764968 hits) sinds 13-4-2011