Historische com

 

Samenstelling Historische commissie:

 

Jan Kamping (voorzitter)

Riekus Weggemans

Geert Kiers

Finie Zwols-Brouwer

Harma Weggemans-Hazelaar

Femmie Harders

 

Projecten commissie:

 

Dia´s en films:

Mocht u films of dia´s van Noord-Sleen hebben en deze beschikbaar willen stellen kunt u contact opnemen met 1 van de commissieleden. Wij kunnen die dan digitaliseren. U krijgt uw eigen materiaal natuurlijk terug wanneer u dat wilt.

 

Foto´s verzamelen en digitaliseren.

We hebben al een grote verzameling oude foto´s gedigitaliseerd, foto´s blijven welkom. Harma Weggemans, Finie Zwols, Femmie Harders, Jannie Kiers, Jannie Weggemans en Janna Smit. hebben plaats genomen in de fotowerkgroep. Zij gaan namen bij de foto’s zoeken die we hebben verzameld.

 

Archiveren:

Verzamelen van oude aktes, oorkondes en andere papieren, die bewaard kunnen worden voor het nageslacht. We beschikken over archiefruimte in het MFC te Sleen.

 

Facebook:

Op facebook worden regelmatig oude foto´s getoond met indien beschikbaar namen van personen die op deze foto´s  staan. 


Ondersteuning Geopark de Hondsrug:

Wij ondersteunen op verschillende gebieden het Geopark. Er is onder andere een route uitgestippeld vanaf  Naobershof in Emmen via de Hullen en het Sleenerzand, richting Oud Aalden, Sleen en Westenesch. Langs deze route zijn enkele agrarische bedrijven te bezoeken, om van de huidige landbouwmethodes kennis te nemen. De deelnemende bedrijven geven dit aan door middel van een vlag. Wanneer de vlag zichtbaar is kan met deze bedrijven bezoeken. Verder is er een fietsroute uitgestippeld rond Noord-Sleen, waarbij op verschillende plaatsen een filmpje op de telefoon verschijnt met informatie over het gebied of gebouw. De route is ongeveer 23 km. Het startpunt is bij Café Restaurant Wielens.

 

Bijgevoegd wat handige links:

 

585259 bezoekers (964888 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress