Historische com

 

Historische Commissie


Samenstelling commissie:

 

Jan Kamping (voorzitter)

Riekus Weggemans

Geert Kiers

Finie Zwols-Brouwer

Harma Weggemans-Hazelaar

Femmie Harders

 

Projecten:

Dia's en films
Mocht u films of dia´s van Noord-Sleen hebben en deze beschikbaar willen stellen kunt u contact opnemen met 1 van de commissieleden. Wij kunnen die dan 
digitaliseren. U krijgt uw eigen materiaal natuurlijk terug wanneer u dat wilt.


Foto´s verzamelen en digitaliseren

We hebben al een grote verzameling oude foto´s gedigitaliseerd, foto´s blijven welkom. Harma Weggemans, Finie Zwols, Femmie Harders, Jannie Kiers, Jannie Weggemans en Janna Smit hebben plaats genomen in de fotowerkgroep. Zij gaan namen bij de foto’s zoeken die we hebben verzameld.

 

Archiveren

Verzamelen van oude aktes, oorkondes en andere papieren, die bewaard kunnen worden voor het nageslacht. We beschikken over archiefruimte in het MFC te Sleen.

 

Facebook
Op Facebook Historische Commissie worden regelmatig oude foto´s getoond met indien beschikbaar namen van personen die op deze foto´s  staan. 

 


Ondersteuning Geopark de Hondsrug

Wij ondersteunen op verschillende gebieden het Geopark.
Er is onder andere een fietsroute "Toer langs de boer" uitgestippeld vanaf Naobershof in Emmen via de Hullen en het Sleenerzand, richting Oud Aalden, Sleen en Westenesch. Langs deze route zijn enkele agrarische bedrijven te bezoeken, om van de huidige landbouwmethodes kennis te nemen. De deelnemende bedrijven geven dit aan door middel van een vlag. Wanneer de vlag zichtbaar is, kan men deze bedrijven bezoeken. 


Ook is er een fietsroute, Noord-Sleen rondje Westenesch gemaakt, waarbij op verschillende plaatsen een filmpje op de telefoon verschijnt met informatie over het gebied of gebouw. De route is ongeveer 24 km. Het startpunt is bij Café Restaurant Wielens.

   

Bijgevoegde links naar: 
- Informatie, films en geschiedenis van Noord-Sleen en omgeving.
- Historische wandelroute rond en door Noord Sleen, samengesteld door de Historische Commissie.

 

 

692440 bezoekers (1141657 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress