Historische com

 

Historische Commissie


Samenstelling commissie:

Jan Kamping (voorzitter)

Riekus Weggemans
Geert Kiers
Finie Zwols-Brouwer
Harma Weggemans-Hazelaar
Femmie Hadders


Projecten:

Dia's en films
Mocht u films of dia´s van Noord-Sleen hebben en deze beschikbaar willen stellen kunt u contact opnemen met 1 van de commissieleden. Wij kunnen die dan 
digitaliseren. U krijgt uw eigen materiaal natuurlijk terug wanneer u dat wilt.

Foto´s verzamelen en digitaliseren

We hebben al een grote verzameling oude foto´s gedigitaliseerd, foto´s blijven welkom. Harma Weggemans, Finie Zwols, Femmie Harders, Jannie Kiers, Jannie Weggemans en Janna Smit hebben plaats genomen in de fotowerkgroep. Zij gaan namen bij de foto’s zoeken die we hebben verzameld.

 

Archiveren

Verzamelen van oude aktes, oorkondes en andere papieren, die bewaard kunnen worden voor het nageslacht. We beschikken over archiefruimte in het MFC te Sleen.

 

Facebook
Op Facebook Historische Commissie worden regelmatig oude foto´s getoond met indien beschikbaar namen van personen die op deze foto´s  staan. 

 

Ondersteuning Geopark de Hondsrug

Wij ondersteunen op verschillende gebieden het Geopark.
Er is onder andere een fietsroute "Toer langs de boer" uitgestippeld vanaf Naobershof in Emmen via de Hullen en het Sleenerzand, richting Oud Aalden, Sleen en Westenesch. Langs deze route zijn enkele agrarische bedrijven te bezoeken, om van de huidige landbouwmethodes kennis te nemen. De deelnemende bedrijven geven dit aan door middel van een vlag. Wanneer de vlag zichtbaar is, kan men deze bedrijven bezoeken. 

Ontdek de geschiedenis van Noord-Sleen en zijn directe omgeving met de fietsroute "Noord-Sleen rondje Westenesch". De route is ongeveer 24 km. Het startpunt is bij Café Restaurant Wielens. Met de Storytrails App op de mobiele telefoon zijn op verschillende plaatsen filmpjes met informatie over het gebied of gebouw te zien.

Bijgevoegde links naar:
- Historische wandelroute rond en door Noord -Sleen, samengesteld door de Historische Commissie.
- Diverse sites met informatie over de historie van Noord-Sleen en de omgeving.

 


 

  

724930 bezoekers (1195893 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress