Noord-Sleners doen mee in Ontzet van Coevorden

03 dec 2022
Op 3 december gaat ‘Het Ontzet van Coevorden’ in première, een musical over een stad die terugvocht. Met in de hoofdrollen René van Kooten, Raymond Kurvers en Robin van den Heuvel. Verder een cast van zo’n twintig lokale en regionale acteurs, waaronder Daan Pastoor en Petra Witting uit Sleen en Jannie Janszen en Gienus Woldring uit Noord-Sleen. De voorstelling is geschreven door Dick van den Heuvel, de muziek is van Fons Merkies en Jeroen Sleyfer. Het iCoevordens ontzet is niet alleen het verhaal van driehonderdvijftig jaar geleden toen Coevorden werd ingenomen door een gruwelijke bezetter uit het Oosten. Het zijn vooral de geschiedenissen van mensen die ineens worden geconfronteerd met overheersing, geweld en oorlog.
In de Hervormde Kerk van Coevorden zal de voorstelling een viertal keren te zien zijn. Daar, op die plek, ligt ook de schoolmeester en koster Mijndert van der Thijnen begraven. Hij was in 1672 (het Rampjaar) degene die inlichtingen verzamelde over de troepenbeweging van Bisschop Bernhard von Galen uit Münster. En met die informatie wist hij Generaal Carl von Rabenhaupt ervan te overtuigen dat Coevorden bevrijd kon worden. Het was een listige operatie die alleen maar kon slagen vanwege de grote solidariteit in de bevolking van de stad.
Homemade Productions is verantwoordelijk voor ‘Het Ontzet van Coevorden’ en wordt daarbij gesteund door de gemeente Coevorden, de provincie Drenthe, het Prins Bernhard Fonds en talloze vrijwilligers die zich verbonden voelen in de verhalen van toen en in die van nu.
De voorstelling is te zien op 3, 7 en 9 december telkens om 20.15 uur en op zondag 11 december om 14.30 uur. Voor meer informatie en voor kaarten klik hier.
Terug

692470 bezoekers (1141697 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress