Geef mij maor 'n boerenjong

09 mrt 2023
Senioren Belang Sleen en omstreken organiseert op vrijdag 17 maart aanstaande een toneelavond in Noord-Sleen. Op het programma staat het stuk "Geef mij maor 'n boerenjong", een persiflage op "Boer zoekt vrouw".
De jonge boer Bennie Buiskool wil eindelijk een keer op zoek naar de juiste vrouw, die dan samen met hem de boerderij gaat bestieren en met wie hij dan ook wil trouwen. En dus meldt hij zich aan bij het populaire televisieprogramma "Boer zoek Vrouw” van de regionale zender RTV Drenthe. De televisie-uitzending is zowel in de zaal als thuis voor de buis te volgen. Uit meer dan honderd kandidaten heeft boer Bennie Buiskool drie mooie dames uitgezocht, die 14 dagen lang bij hem op de boerderij komen wonen en die dan samen met hem al het werk moeten doen. De boerenknecht Tinus en de huishoudster Ginie vinden het allemaal maar niks en zijn bang om straks hun baan te verliezen. De opnames, met de presentator Willem Draaijer van RTV Drenthe, verlopen allerminst volgens plan en er gaat op de boerderij dan ook van alles mis. Willem zit tegen overspannenheid aan, zoals hij het publiek ook geregeld laat weten. Dan verschijnt onverwachts ook nog Bennie’s "oom” ten tonele waardoor alles in het honderd dreigt te lopen. Boerenknecht Tinus heeft in tussentijd al zijn oog laten vallen op één van de kandidaten. De dames zijn er alle drie sterk van overtuigd dat zij in de toekomst als boerin op de boerderij zullen blijven. Er ontstaat een spel van haat en nijd, list en bedrog en ze dreigen elkaar in de haren te vliegen en proberen elkaar onderuit te halen. Bennie kan maar steeds niet beslissen en dat leidt tot grote spanningen en hilarische verwikkelingen. ’t Lijkt zo af en toe wel Bananasplit. De kandidaten worden steeds fanatieker en ze bekvechten wat af met elkaar. Toch moet er een beslissing vallen. Voor de zaal en voor het miljoenenpubliek dat voor de TV meekijkt moet het huwelijk voltrokken worden, de trouwambtenaar staat er al een tijdje voor klaar. Maar wie de gelukkige zal zijn dat blijft tot de laatste seconde onduidelijk.

De toneelavond wordt gehouden bij Restaurant-Zalencentrum Wielens in Noord-Sleen van 20.00 tot circa 23.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur. Entree voor leden: 5 euro. Niet-leden betalen 7,50 euro.
Terug

734564 bezoekers (1209800 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress