EK wielrennen

11 jun 2023
Van 20 t/m 24 september 2023 is het EK Wielrennen in Drenthe. Een prachtig topsportevenement waarmee we Drenthe als fietsprovincie nationaal en internationaal nóg meer op de kaart gaan zetten. Daarnaast is het natuurlijk een mooie kans om al het moois dat Drenthe biedt aan een groot, internationaal publiek te laten zien!
De gemeente Coevorden is gedurende 3 dagen, op woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 september, onderdeel van het parcours. Op woensdag 20 en donderdag 21 september vinden de tijdritten plaats Erm, Sleen, Diphoorn, Noord-Sleen en Emmen. Op vrijdag starten de vrouwen U23 vanaf de Markt in Coevorden.
Op dit moment wordt er door verschillende partners in samenwerking met de buurtsportcoaches een plan gemaakt voor verschillende activiteiten rondom het parcours. Zodra dit programma is uitgewerkt informeren wij u hierover. Daar waar verenigingen zelf kans zien om iets te organiseren, horen we dat natuurlijk graag. Het zou mooi zijn om tijdens het EK een prachtig wielerfestijn te zien in de gemeente Coevorden, wat live wordt uitgezonden in meer dan 20 landen. 
Samen kunnen we de route aankleden, net als bij Le Tour de France. Denk aan spandoeken en een kunstwerk van hooibalen etc. Je kunt tot en met 15 juni subsidie aanvragen, als het idee maar binnen is.
Er zullen die dagen afsluitingen en omleidingen zijn in- en rondom het dorp. Om daarover vragen te stellen organiseert de Gemeente Coevorden op 29 juni a.s. een inloopbijeenkomst. Tussen 19.00 tot 21.00 uur kunt u binnen lopen bij Restaurant Wielens in Noord-Sleen. We gaan graag met u in gesprek om uw vragen te beantwoorden en de afsluitingen en omleidingen toe te lichten. Heeft u op voorhand al vragen? Neem dan gerust contact met ons op. U bereikt ons per e-mail op ekwielrennen@coevorden.nl of per telefoon op 14 0524.


Terug

734563 bezoekers (1209799 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress