Jeugdgym van gymvereniging Sleen stopt na 77 jaar

07 jul 2023
Na 77 jaar gym (jeugdgym) heeft het bestuur met pijn in het hart de jeugdgym voorlopig stop moeten zetten. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar hebben geen jeugdtrainer meer om hen op een professionele manier les te geven. Het bestuur heeft bijna 3 jaar actief gezocht, via social media, facebook, vacaturebanken, alle sporthallen in de gemeente Coevorden en Emmen, maar zonder succes. Ook heeft zij in samenwerking met andere verenigingen in beide gemeenten een gezamenlijke vacature opgesteld maar ook dat leverde niets op.

In de hoop in de toekomst toch nog iemand te vinden (met of zonder ervaring) geeft de vereniging nog niet op. In overleg met de sportopleidingen is er niet alleen de dagopleiding gedurende 4 jaar maar ook een instroom mogelijkheid om in 1 jaar de bevoegdheid van trainer te verkrijgen. Alles om zo snel mogelijk weer aan voldoende trainers te komen. Door de peutergroep (ouder en kind) wel door te laten draaien hoopt zij dat dit leidt tot aanwas, mocht er toch weer opgestart kunnen worden. Ook neemt de vereniging deel aan de "Sportspeeltuin” die in het najaar weer van start zal gaan. Hierin zit een onderdeel gym, wat de vereniging blijft faciliteren. De Sportspeeltuin is een mooie opstart naar een kennismaking met meerdere sporten.

Een zeer triest besluit, vooral voor de kinderen die in de gymsport veel plezier hebben beleefd. Woensdag 12 juli hebben de kinderen en hun ouders een gezamenlijke afscheidsles.
Terug

714468 bezoekers (1176449 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress