Aangepast busvervoer rondom EK Wielrennen 18 tot en met 24 september

11 sep 2023
Aangepast busvervoer rondom EK Wielrennen 18 t/m 24 september

Van 20 tot en met 24 september vindt het EK Wielrennen plaats in Drenthe. Dat heeft gevolgen voor het busvervoer in de provincie. Specifiek in de regio ten westen van Emmen.
 
Van maandag 18 tot en met donderdag 21 september 2023 rijden diverse buslijnen rondom Sleen, Zweeloo en Oosterhesselen tussen 6:00 en 19:00 een andere route in verband met het EK Wielrennen en de voorbereidingen daarvan. Er is sprake van extra reistijd en gewijzigde aankomst- en vertrektijden op buslijn 21, 22, 27 en 29. Kijk in de reisplanner op www.Qbuzz.nl/GD voor de vertrek- en aankomsttijden voor deze vier dagen.
 
De gewijzigde routes zijn:

Lijn 21 Assen-Rolde-Emmen rijdt komende uit Schoonoord via ’t Haantje en de Odoornerweg naar Emmen vv. De bus heeft een halte bij Noord-Sleen aan de noordzijde van de N381.
 
Lijn 22 Assen-Beilen-Westerbork-Emmen rijdt vanuit Westerbork via Zweeloo, Aalden, Meppen en Oosterhesselen en de A37 naar Emmen. De bus bedient tussen Zweeloo en Oosterhesselen de haltes van lijn 27. Reizigers naar Emmen stappen in aan de westzijde van de weg. Let op: de eerste bus komt deze vier dagen pas na 8:00’en aan in Emmen.
 
Lijn 27 Hoogeveen-Emmen rijdt vanuit Oosterhesselen via de A37 naar Emmen en rijdt NIET via Aalden en Zweeloo. Reizigers tussen Zweeloo/Aalden/Meppen en Hoogeveen wordt geadviseerd te reizen met lijn 22 via Beilen en daar over te stappen op de trein naar Hoogeveen. Alternatief is gebruik maken van lijn 25 of met eigen vervoer naar Oosterhesselen en daar over te stappen op bus 27 naar Hoogeveen.
 
Lijn 29 Emmen-Sleen-Emmen rijdt tussen 8:30 en 19:00 tussen Emmen, Noord-Sleen en Sleen een aangepaste route en dienstregeling. In Noord-Sleen is een tijdelijke halte voorzien bij de Binnenweg en in Sleen kan ingestapt worden bij de Boelkenweg. Deze lijn wordt uitgevoerd met een kleine (achtpersoons)bus vanwege de smalle wegen. De bus rijdt eens per uur tussen 8:30 en 19:30. De capaciteit van deze bus is beperkt. Reizigers die gebruik kunnen maken van eigen vervoer wordt verzocht dat die dagen te doen.
 
Lijn 300 Emmen-Groningen niet de halte Frieslandweg aan. Stap in of uit bij de halte Weerdingerstraat.
 
De hubtaxi is en blijft beschikbaar. Reizigers kunnen tegen OV-tarief gebruik maken van de hubtaxi naar de hubs Station Emmen, Station Emmen-Zuid, Station Nieuw Amsterdam en Busstation Zweeloo. Reserveer de hubtaxi via 0800 - 82 94 235. Kijk op www.hubtaxi.nl voor alle tarieven en spelregels.
 
Vrijdag, zaterdag en zondag lichte hinder voor de bus verwacht in Drenthe

De drie dagen erop vinden tijdritten plaats. Vrijdag wordt gestart in Hoogeveen en Coevorden. Zaterdag in Meppel en zondags in Assen. Alle ritten eindigen in Wijster op de Col du VAM. Deze wedstrijden vinden plaats op de openbare weg. Bij doorkomst wordt de weg tijdelijk afgesloten. Bussen in Drenthe die dagen kunnen daarom soms wat vertraagd zijn.
 
Ondanks het ongemak dat voor reizigers ontstaat hopen we dat u kunt genieten van het EK Wielrennen.
Terug

734565 bezoekers (1209801 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress