Bosbad ontvangt Topprestatiebadge Voeding

27 aug 2021

Maandag 30 augustus om 18.00 uur ontvangt Bosbad Noord-Sleen bij de start van de Gezonde Zwem4daagse de Team:Fit Topprestatiebadge Voeding. Bosbad Noord-Sleen verdient als eerste sportorganisatie in Drenthe deze erkenning, omdat zij in de kiosk hun gezondere aanbod op een aantrekkelijke manier presenteren, ze beleid hebben opgesteld voor gezonder eten en drinken en ze daarover goed communiceren. Sportwethouder Joop Brink geeft het startschot voor de Gezonde Zwem4daagse.

De badge wordt uitgereikt door Wineke Holtrop van JOGG Team:Fit en wethouder Joop Brink. De badge is aan Bosbad Noord-Sleen toegewezen, omdat ze mooie stappen hebben gezet binnen de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum. "Mooi om te zien en te ervaren hoe jullie je allemaal enthousiast hebben ingezet voor de gezondere sportomgeving! Daarmee zijn jullie een positief voorbeeld voor andere zwembaden”, aldus Wineke Holtrop van JOGG Team:Fit. Wethouder Joop Brink hoopt dat andere sportaccommodaties in de gemeente volgen: "In Noord-Sleen geven jullie het goede voorbeeld. Met hulp van de buurtsportcoaches is er ook voor andere accommodaties en verenigingen veel mogelijk!”

"Vanuit het akkoord kwamen we via de coördinator van de buurtsportcoaches, Youri Vendrig, in aanraking met de JOGG-teamfit coach, Wineke Holtrop. Zij heeft ons uitgedaagd om voor de Topprestatiebadge aan de slag te gaan. Dat hebben we gedaan omdat we het belangrijk vinden dat de mensen die komen zwemmen zich in een gezonde omgeving kunnen bewegen. Een omgeving waar je ook de keuze hebt voor lekker en gezond eten en drinken, waar rekening wordt gehouden met kinderen m.b.t. roken en waar een aanbod is voor jong en oud om naast recreatief zwemmen en deel te nemen aan zwemactiviteiten”, aldus Nicole Piening, teamleider Bosbad Noord-Sleen.

585284 bezoekers (964913 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress