Cathedral Music in dorpskerk te Sleen op 30 september 2023

12 sep 2023
CATHEDRAL MUSIC in DORPSKERK te SLEEN op 30 september 2023, 20.00 uur
m.m.v. koor DUTCH CHORAL SINGERS o.l.v. HENK DE VRIES en organist EEUWE ZIJLSTRA

Wel Engelse muziek, maar in plaats van ‘Hey Jude’, ‘I did it my way’ of ‘Sweet Caroline’, prachtige Engelse koormuziek die niet in de York Minster maar in de dorpskerk in Sleen ten gehore wordt gebracht. Psalms, Hymns & Anthems van Rutter en Stanford bijvoorbeeld. Gezongen door een van de beste Noord-Nederlandse koren: Dutch Choral Singers. Koormuziek afgewisseld met orgelmuziek van de bovenste plank door organist Eeuwe Zijlstra, die in december 2022 al in Sleen te beluisteren was. 

Dutch Choral Singers is een uniek internationaal georiënteerd koor met 22 zangers/zangeressen. Het kleedt zich in Engelse koormantels en treedt geregeld op in Engelands tweede belangrijkste kerk, de York Minster, een wereldberoemde kathedraal. Het koor is gespecialiseerd in de Engelse ‘choral tradition’. Hun devies is ‘kijken met je oren’. Er wordt vier- en vijfstemmig gezongen en soms –afwisselend in twee koren –achtstemmig. Het koor zal op verschillende 
plaatsen in de kerk te horen zijn en staat garant voor swingende, toegankelijke, spetterende kerkmuziek. De zangers worden begeleid op piano of op orgel, maar zingen ook à capella.
Organist Zijlstra behoort tot de toporganisten in Nederland en Zijlstra en De Vries vormen een geolied team, die samen een concert gaan verzorgen waar nog lang over wordt nagepraat.
 
De organisatie van dit concert is handen van SCDZ, Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld. Kaarten kosten € 15,- De kerkdeuren zullen om 19.30 uur geopend worden. Na afloop van het concert is er gelegenheid om even bij te praten en een drankje te nuttigen in de voorhal van de kerk. 
 
Kaarten à € 15,- verkrijgbaar via ZUIDENVELDCULTUREEL@GMAIL.COM
Nadere info via SCDZ-voorzitter: Thomas Hendriksen 06 53202625
Terug

724922 bezoekers (1195885 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress