Gymvereniging zoekt trainer

05 aug 2022
Gymvereniging Sleen is sinds februari dit jaar op zoek naar een jeugdtrainer voor de Ouder-Kindgym en twee jeugdgroepen. Het is als bij zovele beroepen: geen balans in vraag en aanbod. Scholen zijn benaderd, andere sportclubs, de media, maar helaas geen respons.
Inmiddels heeft zij de samenwerking gezocht met  gymverenigingen in Dalen, Geesbrug, Nieuw-Dordrecht, Emmercompascuum en Bargercompascuum. "Zo kunnen we samen meer uren aanbieden" aldus de voorzitter van Sleen, Ans Hegen.

RTV Drenthe heeft inmiddels een uitzending gewijd aan ons probleem. Ook Hart van Nederland bezocht een van genoemde clubs voor een uitzending.
De nood is heel hoog onder de clubs: is er na de zomervakantie geen trainer, dan kunnen de jeugdgroepen geen gym meer ontvangen. En dat is beslist geen goede zaak. Gelukkig heeft onze jeugdtrainer Jaimy Ziel aangegeven de club nog te willen ondersteunen tot december.
Kortgeleden is er opnieuw een vacature uitgegaan in de hoop op een reactie van geïnteresseerden.

Om alles in het werk te stellen, bekendheid te geven aan deze vacature, wil Gymvereniging Sleen ook via de plaatselijke social media een oproep doen aan de inwoners. Zijn er mensen geïnteresseerd in sport, dans, jeugd, activiteiten, heb je een paar uurtjes over wat gymuurtjes in te vullen als trainer, neem dan contact op met de gymvereniging. Laat onze kinderen niet in de kou staan.

In een dorp als Sleen, Noord-Sleen en Erm horen activiteiten om het dorp levendig te houden. De gemeente Coevorden heeft het Sport en Preventie-akkoord niet voor niets opgericht met een heel aantal sportverenigingen: iedereen in beweging.
Dit gaat helaas niet zonder trainer.
Terug

624302 bezoekers (1036967 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress