Volksfeest vrijdag 7 juni

07 jun 2024
Kort verslag van de tuinkeuring donderdagavond 6 juni

Drie deskundige juryleden hadden een lange, maar zeker ook gezellige avond al fietsend door ons prachtig versierde dorp. Om circa 19.30 uur werd gestart met de keuringen en nog net voor middernacht was, de zeker niet eenvoudige klus, geklaard. Op dat tijdstip heerste er een serene rust in het dorp, alleen het geroep van de ransuil en de steenuil waren nog hoorbaar. Heel veel verschillende soorten tuinen kwamen voorbij: parkachtig, engelse stijl, villatuin, nette strakke tuinen, natuurlijke tuinen, goed ontworpen tuinen en tuinen met prachtige bomen als aandachtspunt. Juweeltjes/schatten van mooie rustige plekjes in ons dorp.

Aan het begin van de avond heerste er een gezellige sfeer in het dorp met veel mensen buiten die de straatversiering klaar maakten en hun tuinen netjes maakten. Daar waar de één (lees: bewoners waarvan tuin gekeurd zou worden) druk waren elders in het dorp, maar wel heel gastvrij de koffie hadden klaargezet in de hut, vertelden de bewoners van het volgende adres zeer enthousiast over de beplanting in hun tuin. Het was samenvattend een heerlijke avond!

 

Gebeurtenissen vrijdag 7 juni.

De festiviteiten op de vrijdag begon rond 16:00 uur met de rondgang van de herauten te paard door het dorp. Middels hoorngeschal werd het hele dorp op de hoogte gebracht van de start van de festiviteiten. Op het feestterrein werd de dorpsvlag gehesen door het feestbestuur en was de start van het dorpsfeest officieel.

Deze middag zijn de wieken van dorpsmolen Albertina voorzien van versiering en in de vreugdestand gezet door molenaar Karst Kuipers. Hij voerde dit uit met behulp van zijn 2 kleinkinderen, die ook in ons dorp wonen. Wat een mooi gezicht bij binnenkomst van het dorp!

Rond 16:00 uur was het zover! De 17 versierde wagens, waar de verenigingen binnen ons hele dorp de afgelopen 8 jaar zo hard aan hebben gewerkt,  maakten hun rondgang door het dorp, je kwam ogen en oren tekort om al dit moois in je op te nemen. Langs de straten stonden de mensen of zaten ze gezellig in groepen op stoeltjes voor hun huis. Veel moois onder het thema 'Film en TV' passeerde, Harry Potter, De Fabeltjeskrant, Alice in Wonderland, Ik hou van Holland, Grease, Heel Holland bakt, de creativiteit kende geen grenzen.

Na dit visueel spektakel konden wij al ons weer op gaan maken voor het afsluitende deel van de dag, de playbackshow in de feesttent! De tent was tot de nok gevuld toen de eerste talenten uit ons dorp het podium op kwamen. De Blues Brothers brachten er meteen de stemming in en dat bleef zo de gehele avond. Wat kwam er allemaal aan artiesten voorbij: De Snollebollekes, K3, Bonny St Clair, Grease, Dolly Parton, Spice girls, Harry Potter & friends. Natuurlijk was er ook een deskundige jury en werd het geheel aan elkaar gepraat door Jolanda de Vries. 

Na een korte adempauze was het tijd voor een officieel gedeelte, de prijsuitreikingen. Voor de uitreiking voor de straatversiering en de wagens waren 2 wethouders van de Gemeente Coevorden naar ons dorp gekomen en zij waren vol bewondering wat zij allemaal gezien hadden en wat hier tot stand is gebracht. Voor de straatversiering was de 3e prijs voor Ik hou van Holland, 2e prijs Harry Potter en 1e prijs De Fabeltjeskrant/Thomas de trein. Voor de wagens was 3e prijs Alice in Wonderland, 2e prijs Harry Potter en 1e prijs wederom De Fabeltjeskrant. Nu was het de beurt aan de jury van de playbackshow om de prijzen uit te reiken: 9e De schutters, 8e K3, 7e Snollebollekes, 6e Bonny St Clair, 5e Grease, 4e Dolly Parton, 3e Spice girls, 2e Blues Brothers en de winnaars Harry Potter & friends.

En nog was de dag niet voorbij, voor de liefhebbers begon toen het feest met de Bram & Peter Show, de tent stond al spoedig op zijn kop en het bleef nog lang onrustig in ons dorp. En ik sluit voor deze dag af met de wijze woorden van meneer De Uil: Oogjes dicht en snaveltjes toe, welterusten!


Fotoalbum Volksfeest juni 2024 vrijdag  

 

Terug

724874 bezoekers (1195835 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress