Volksfeest zaterdag 8 juni

08 jun 2024
De dag begon vroeg voor onze jonge dorpsbewoners en hun ouders, om 9:00 uur begonnen de buitenactiviteiten. De kinderen konden zich naar hartenlust uitleven met de activiteiten die bedacht waren. Om 11:15 was de circustent bomvol en kon de voorstelling beginnen, alles wat een circusvoorstelling zo leuk maakt passeerde de revue: jongleren, koorddansen, balanceeracts, slangenbezweerders, dansen en natuurlijk mocht 1 van de kinderen de opperspreekstalmeester assisteren. Na afloop werden alle kinderen getrakteerd op een ijsje.
 
Om 13:30 uur mochten de ouderen zich weer verzamelen op het feestterrein voor het sportieve onderdeel van het Volksfeest, de Zeskamp! Nadat alle teams zich herkenbaar omgekleed hadden werden de 6 onderdelen uitgelegd. Deze bestonden deze keer uit: trekker duwen, ringsteken in de kruiwagen, boter, kaas en eieren, ren je rot, water overbrengen met de helm, spijkers slaan en looprekwedstrijd met touwen. De combinatie van fysieke kracht, behendigheid en soms ook (boeren)slimheid bleek de gouden combinatie. Naarmate de strijd vorderde werd het weer dreigender maar op wat gespetter na bleef het goed weer. Na afloop togen de deelnemers en toeschouwers richting de feesttent voor de prijsuitreiking. De 3e prijs was voor BOeHH, de 2e prijs was voor De Danny's en de Sandy's en de 1e prijs ging naar de Driehoek 1.
 
Nadat men weer op adem was gekomen en krachten had verzameld zat een ieder om 19:30 uur weer vol verwachting klaar in de tent voor het afsluitende klapstuk van de dag: De Dorpsklucht.
Als voorprogramma werd eerst nog de prijsuitreiking van de tuinkeuringen gepresenteerd door Gerda Heling. Categorie verlichte tuinen: de 3e prijs fam. Woering, Boerhoornstraat 24, de 2e prijs fam. Westerhof, Hegenzand 9 en de 1e prijs fam. de Vries/Kunstman, Middelesweg 2. Categorie onverlichte tuinen: de 3e prijs fam. Lubbers, Kampakkers 2,  de 2e prijs fam. Piening/Kooistra, Hegenzand 7 en de 1e prijs fam. Koenen, Binnenweg 11. 

Daarna was het toch echt de beurt aan de Dorpsklucht, we werden eerst meegenomen naar de Zuidas in Amsterdam met hoofdpersoon Marie-Claire maar na bericht over een erfenis verhuisde het toneel zich al snel naar het ons bekende Noord-Sleen. Aangekomen op hoge hakken en 2 grote koffers bij de bushalte in Noord-Sleen begonnen al snel de verwikkelingen. Het leuke was naast het spel van de acteurs de herkenbare zaken binnen het dorp die zowel uit het verleden, maar ook van recente datum door de schrijfster in het stuk waren verweven. Ook de uitvergrote verschillen tussen westerlingen en dorpelingen werden niet vermeden, kortom soms met een traan, maar vooral ook met heel veel humor en gelach uit de zaal werd het stuk gespeeld. Een staande ovatie was dan ook de meer dan verdiende beloning voor de acteurs die zich 3 maanden lang hierop hadden voorbereid. 
 
Ook deze avond was er weer voor de liefhebbers een muzikale afsluiting door de band De Moeflons, deze muzikale alleskunners hadden de zaal al snel weer op de kop en bij alle leeftijden gingen de voetjes van de vloer. Zelfs de polonaise werd tussendoor weer even van stal gehaald en aan het einde van de avond werd er ook nog flink gehost en gesprongen, Ook nu gold, het bleef weer lang onrustig in Noord-Sleen!
 
Fotoalbum Volksfeest juni 2024 zaterdag
Terug

724866 bezoekers (1195824 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress