Volksfeest zondag 9 juni

10 jun 2024
Inmiddels is het katerzwemmen op zondagochtend een vast onderdeel van het programma Volksfeest Noord-Sleen. Om half 10 waren in het Bosbad ruim 30 bezoekers aanwezig om hun "kater" van het geweldige feest van de vorige avond eruit te zwemmen. Bij de ingang lag de paracetamol klaar voor degene die er behoefte aan had. Nog stram in de benen van het vele dansen, de ogen nog klein van het late uurtje, namen velen toch een duik in het lekkere water. Na het zwemmen van een paar banen was het genieten van een kop koffie of thee en lekkere appeltaart met slagroom. 
 
Voor deze katerzwemmers, maar ook voor degene die dit niet nodig hadden was het om 13:30 uur alweer tijd om de optocht van de wagens nog eens de revue te laten passeren, het enthousiasme van de deelnemers en bewondering van de toeschouwers was weer minstens net zo groot als op vrijdag. Dit keer werd de optocht muzikaal ondersteund door het dweilorkest "Dinges" uit Emmen. 
 
Na het parkeren van de wagens op de parkeerplaats was het tijd voor de traditionele touwtrekwedstrijd. Diverse heren- en damesteams uit het dorp betraden de arena. Een aantal van deze wedstrijden gingen echt gelijk op en de buurtgenoten van deze teams zweepten ze op naar de overwinning. Natuurlijk kon er maar 1 de winnaar zijn, bij de heren was dit het team van BOeHH en bij de dames was dit het team van de Driehoek. 
 
Afsluitend dan het onderdeel stoelendans. Een kleine 100 stoelen waren neergezet en met het dweilorkest in het midden konden de deelnemers plaatsnemen. Halverwege werd al snel duidelijk dat de jongere deelnemers het snel wonnen van de oudere, het fanatisme en de reactiesnelheid was zeker in hun voordeel. Na een spannende eindstrijd was het de jonge Eveliene die iedereen de baas was.
 
Na een muzikale afsluiting en het strijken van de dorpsvlag kwam er een einde aan het dorpsfeest 2024, met weemoed maar vooral ook trots op wat we als dorp neergezet hebben, kijken we al weer uit naar het Dorpsfeest 2028.
 
Fotoalbum Volksfeest juni 2024 zondag
Fotoalbum Volksfeest juni 2024 zondag en vrijdag optocht

Terug

724909 bezoekers (1195872 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress