Wereldlichtjesdag

08 dec 2020
De zondag 13 december is het wereldlichtjesdag. Op die dag worden wereldwijd lichtjes ontstoken in gedachtenis aan hen die – op welke leeftijd ook - gestorven zijn, korter, langer, of al heel lang geleden. Zo wordt de wereld letterlijk even wat lichter voor mensen die iemand hebben verloren.

Op dat moment is heel voelbaar dat je niet alleen bent met je verdriet. Overal ter wereld worden de lichtjes vanaf 19.00 uur ontstoken. De klokken van onze oude Dorpskerk zullen van tevoren luiden.

We heten u daarmee van harte welkom om uw geliefden ‘in het licht te zetten’. Dat kan tussen19.00 – 21.00 uur. Er is mogelijkheid een lichtje te ontsteken bij het koor van de Dorpskerk en de naam van uw geliefde in een gedachtenisboek te schrijven. Naast momenten van stilte zal er ook pianospel zijn. U kunt ook een graflicht plaatsen bij het graf van uw geliefde(n). De hoofdpaden van de begraafplaats zullen hiervoor worden verlicht.

Bij alles houden we rekening met de heersende richtlijnen van het RIVM in verband met corona. Voor een volgend jaar hopen we dat we óp de begraafplaats rond de gedachtenis van gestorvenen meer rituelen kunnen bieden. Hoe dan ook: laten we licht brengen, in duister. Licht dat troost. Graag tot ziens, Jitse Scheffer

499856 bezoekers (825816 hits) sinds 13-4-2011
Powered by webXpress